Iloiloina o tusiga mo le tulaga faʻainitaneti

Afai ua uma ona e faia se komepiuta komepiuta pe na o le manao e faasao avanoa i luga o se masini e faapipii ai se isi mea, e mafai ma e tatau ona aveeseina, aemaise pe afai o se polokalama AAA lea e tele naua pe silia ma le selau gigabytes. I le Windows 10 e mafai ona faia lenei mea i le tele o auala, ma o le a matou talanoa e uiga ia i latou taʻitoʻatasi i le taimi nei.

Vaʻai foi: Faʻamatalaga faʻafitauli e foia ai taʻaloga i luga o se komepiuta ma le Windows 10

Lafoaʻiina o taaloga i le Windows 10

E pei o soʻo se faʻaogaina o le polokalama faʻaogaina o Windows, i le "top ten" polokalama o le aveeseina o polokalama e mafai ona faia uma i ala masani ma faʻaaoga polokalame faʻapitoa. I le tulaga o taʻaloga, e le itiiti ifo ma le tasi le isi filifiliga e faaopoopoina - o le faʻaaogaina o se faʻailoa poʻo se faʻatautaia o fefaʻatauaiga lea na faʻatau ai, faʻapipiʻiina ma faʻalauiloa le oloa. Faitau atili e uiga ia i latou taitoatasi.

Vaʻai foi: Aveesea o polokalama i le Windows 10

Metotia 1: Polokalame faʻapitoa

E tele naua vaifofo o mea tau komepiuta mai i latou e atinaʻe isi vaega e maua ai le gafatia e faʻamautinoa ai le faiga faʻaogaina ma faʻamamaina otaota. Toeitiiti oi latou uma o loʻo i ai meafaigaluega mo le aveeseina o talosaga faʻapipiʻi i luga o le komepiuta. I le taimi muamua, matou te manatu e le gata o polokalama (CCleaner, Revo Uninstaller), ae le auala foi e faʻaaoga ai nisi, e aofia ai mo le faʻaaogaina o polokalama. O le mea moni, i le tulaga o taʻaloga, o lenei faiga e leai se eseesega, o le mea lea, e foia ai le faʻalavelave faʻaalia i le mataupu o le tusiga, matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i mea o loʻo tuuina atu i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻaaogaina CCleaner
Aveese polokalama mai lau komepiuta e faʻaaoga ai CCleaner
Faʻafefea ona faʻaaoga le Revo Uninstaller

Metotia 2: Taʻaloga o taʻavale (faʻamalo)

Afai e le o oe o se lagolago o le tiliva ma e sili e te taalo taʻaloga faaletulafono, faʻatau i luga o faʻatauga faʻatau pisinisi (Steam, GOG Galaxy) poʻo faleoloa a le kamupani (Origin, uPlay, ma isi), e mafai ona e faʻamalo saʻo se taʻaloga pasi pe leai foi e ala i lenei talosaga- lafoaʻi Na matou taʻuina atu se vaega o na ituaiga auala muamua, o lea o lea ua na o sina mea puupuu matou te filifilia ai, e faasino i nisi auiliiliga auiliili.

O le mea lea, i le Steam e tatau ona e sailia se taaloga e faʻaaogaina i lau "Faletusi", valaau i luga o le lisi autu i luga o le kiliki (click right) ma filifili le mea "Aveesea". O isi faʻatulagaga o le a otometi ona faia pe manaʻomia oe e faʻamaonia le gaioiga.

Faitau atili: Faʻaaogaina o taaloga i luga o le Steam

E mafai ona e folasia se taaloga na maua mai i le Amataga po o le mauaina iina e ala i le saofaga i le auala lava lea e ala i le filifilia o le mea e fetaui mai le lisi o tala o se igoa e le tatau ai.

O le mea moni, pe a uma lena, o le polokalama Windows masani mo le faʻapipiʻiina ma le faʻaleleia o polokalama o le a faʻalauiloaina.

Faitau atili: Aveese taʻaloga i Amataga

Afai o oe o se tagata lauiloa GOG Galaxy mo le faatauina ma le tatalaina o taaloga, e tatau ona e faia mea nei e tape ai:

  1. I le tafatafa (tauagavale), sue le taaloga e te manaʻo e faʻaalu, ma kiliki i luga i le itu taumatau o le kuki (LMB) e tatala ai le poloka i se faʻamatalaga auiliili.
  2. Kiliki le ki "Sili atu", ona fai lea i le lisi o le faʻaʻasoʻopoʻatoa, filifili isi mea "Pulega o File" ma "Aveesea".
  3. O le taaloga o le a tape aunoa.
  4. I se tulaga talitutusa, o le a le toe faʻafeiloaʻi taaloga i isi tagata faʻatau ma faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga - saili se isi suafa e le tatau ai i totonu o lau faletusi, valaʻau i le lisi o talaʻaga poʻo isi avanoa, filifili mea e tutusa i le lisi e amata.

Metotia 3: Meafaigaluega Faigaluega

O lomiga taʻitasi o Windows ei ai ona lava lava mea e teu ai, ma o le "pito sili ona sefulu" e lua lava oi latou - o se vaega e masani uma mai lomiga muamua o le polokalama faʻaoga. "Polokalama ma Vaega"faʻapea foʻi "Talosaga"avanoa i poloka "Taimi". Sei o tatou mafaufau i auala e taulimaina ai la tatou galuega oi ai nei e fegalegaleai ai ma i latou taʻitasi, amata i le vaega fou o le OS.

  1. Taumafai "Filifiliga" Windows 10 e ala i le kilikiina o le afi i luga o le lisi "Amata" poʻo, sili atu ona talafeagai, e faʻaaoga ai le vevela o ki "FAʻAVAE + I".
  2. I le faamalama e tatala, sue le vaega "Talosaga" ma kiliki i luga.
  3. A aunoa ma le alu i isi tafa, tusi i luga o le lisi o polokalama ua faʻapipiʻi i luga o lau komepiuta ma maua i totonu le taaloga e te manaʻo e faʻaalu.
  4. Kiliki i luga o lona peʻa vali ma kiliki le ki o loʻo aliali mai "Aveesea".
  5. Faamautu ou faamoemoega, ona sosoo ai lea ma mulimuli i uunaiga a le tulaga faatonuina "Faʻaopopo pe Aveese Masini Polokalama".
    Afai o oe o se tasi o mea faʻale-aganuʻu ma auala o le faʻaogaina o le polokalama, e mafai ona e alu i se auala ese.

  1. Valaau le faamalama Taumafaie ala i le kiliki "VA + R" luga o le komepiuta. Pusa i le laina o le poloaiga"appwiz.cpl"e aunoa ma ni upusii, ona kiliki "Lelei" poʻo "UI" e faʻamaonia le faʻalauiloa.
  2. I totonu o le faamalama o le vaega lea e tatalaina "Polokalama ma Vaega" suʻe le pepa taʻalo e faʻaaoga, filifili i le kiliki LMB ma kiliki i luga o le kuluma o loʻo i luga o le kulupu pito i luga "Aveesea".
  3. Ia faʻamaonia ou manaʻoga i le faamalama o le siakiina o tala, ona mulimuli ai lea i le laasaga taʻitasi.
  4. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e oʻo lava i meafaigaluega faʻapitoa a le Windows 10 mo le faʻaaogaina o taʻaloga (poʻo soʻo se isi lava talosaga) e ofoina atu algorithms eseese e lua.

Metotia 4: File Uninstaller

O le taaloga, e pei o soʻo se polokalame komepiuta, ei ai lona lava nofoaga i luga o le 'ie - e mafai ona avea ma se ala masani e fautuaina aunoa ma le faʻapipiʻi pe a faʻapipiʻi, poʻo se isi auala e faʻatonuina e le tagata faʻapitoa. I soo se tulaga, o le faʻailoga i le taaloga o le a le gata na o se ala pupuʻu mo lona faʻalauiloaina, ae o se faila folasia, lea o le a fesoasoani ia te oe i nai kiliki e foia ai o matou faafitauli.

  1. Talu ai o le tulaga tonu o le taaloga i luga o le disk e le masani ona iloa, ma o le alalaupapa e amataina atonu e le o maua i luga o le komepiuta, o le auala pito sili ona faigofie o le alu i le tusi e manaʻo i ai e ala i "Amata". Ina ia faia lenei mea, tatala le lisi amata e ala i le kilikiina o le fetaui tutusa i luga o le galuega poʻo le lolomi "Windows" luga o le komepiuta, ma taʻalo i totonu o le lisi o faʻatulagaga faʻapipiʻi seʻia oʻo ina e maua le taaloga.
  2. Afai o totonu i totonu o se fafautusi, pei o la tatou faʻataʻitaʻiga, muamua kiliki i luga ma le LMB ma faʻafesootai saʻo i luga o le ala pipi. I le lisi autu, filifili mea faitino "Avanoa" - "Alu i faila faila".
  3. I totonu o le lisi o le polokalama e amataina "Saili" sue le faila i le igoa "Aveesea" poʻo "unins ..."fea "… " - o numera ia. Ia mautinoa o lenei faila o se tusi talosaga, ma faʻalauiloa e ala i le faaluaina o le kiliki i le kata o le komi i le itu tauagavale. O lenei gaioiga e amataina ai le faʻagasologa o taualumaga, e talitutusa ma le mea lea na iloiloina i le metotia muamua.
  4. Vaʻai foi: Faʻatinoina o polokalama i komepiuta Windows

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea e faigata i le aveeseina o le taaloga mai le komepiuta, aemaise lava pe afai ua faʻaogaina le lomiga fou o le Microsoft operating system - Windows 10. E mafai ona e filifilia mai le tele o metotia i le taimi e tasi, tulaga uma ma eseese. O le mea moni lava, o filifiliga pito sili ona fiafia i ai o le maua lea o meafaigaluega poʻo le polokalama lea e faʻaaogaina ai le faʻalauiloaina o le taaloga. O faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa na taʻua e i tatou i le auala muamua e mafai ai ona faʻamamaina le OS o faila totoe ma isi lapisi, lea e fautuaina foi mo faamoemoega puipuia.

Vaʻai foi: Aveese atoa le Sims 3 taaloga mai le komepiuta