Ituaiga o faasalalauga i YouTube ma lona tau

I le taimi nei o komepiuta i ona po nei o loʻo taʻavaleina le polokalama faʻaogaina Windows mai Microsoft. Ae ui i lea, o tufatufaina atu i luga o le fatu o Linux e televave le vave ona tutupu, e tutoatasi, sili atu ona puipuia mai tagata solitulafono, ma le tumau. Ona o lenei mea, o nisi tagata faʻaoga e le mafai ona filifili poo le a le osiga o le OS i lau PC ma faʻaaogaina i luga o se faʻaauau pea. I le isi itu, tatou te ave manatu sili ona taua o nei masini komepiuta e lua ma faatusatusa. A maeʻa ona toe iloiloina le mea o loʻo tuʻuina atu, o le a sili atu ona faigofie mo oe le faia o le filifiliga saʻo faapitoa mo ou faamoemoega.

Faatusatusa ia Windows ma Linux operating system

I nai tausaga talu ai, i le taimi nei i le taimi, e mafai lava ona finau e faapea o Windows o le OS sili ona lauiloa i le lalolagi, ma le lautele o le lalolalo o le Mac OS, ma na o le tolu nofoaga e fausia ai Linux i se pasene laitiiti, pe a tatou manatu fuainumera Ae ui i lea, o ia faamatalaga e le afaina ai le faatusatusaina o Windows ma Linux ma le tasi ma faaali atu mea lelei ma le lelei o latou maua.

Tau o

Muamua lava, o le tagata faʻaoga e faʻafofoga i le faiga o le tau o le tagata na te atinaʻeina le polokalama faʻapipiʻi aʻo lei sauina le ata. O le eseesega muamua lea i le va o sui e toʻalua o loʻo fesiligia.

Windows

E le o se mea faalilolilo o tufatufa uma o Windows e tufatufa atu e aunoa ma se totogi i luga o DVD, faʻamalosi puʻe ma laisene laiseneina. I luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani, e mafai ona e faʻatauina se faʻapotopotoga o fale fou o le Windows 10 i le taimi nei mo le $ 139, o le tele lea o tupe mo nisi tagata faaaoga. Ona o lenei mea, ua faatupulaia ai le vaega o le tiʻetiʻe, pe a faia e tagata atamamai a latou lava tapuni puʻupuʻu ma lafoina i latou i le fesootaiga. O le mea moni, o le faʻapipiina o se OS, e te le totogia se penny, ae leai se tasi na te tuuina atu ia te oe faʻamaoniga e uiga i le mautu o lana galuega. A e faʻatau se masini komepiuta poʻo se komepiuta, e te vaʻaia ni faʻataʻitaʻiga ma se "sefulu" muamua na faʻapipiʻiina, o lo latou tau e aofia ai foi le pusa tufatufaina o OS. O lomiga muamua, e pei o le "fitu", ua le toe lagolagoina e Microsoft, o lea e le maua ai e le faleoloa aloaia nei oloa, na o le pau lava le mea e faatau ai o le faʻatau lea o le disasi i faleoloa eseese.

Alu i le faleoloa aloaia a Microsoft

Linux

O le tui Linux, i le isi itu, e avanoa lautele. O lona uiga, e mafai e soʻo se tagata faʻaaoga ona tusia ma tusia lana lava faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le polokalama i luga o le tuʻuina atu o numera punaoa. O le mafuaʻaga o lenei mea o le tele o tufatufaina atu e leai se totogi, poʻo le tagata e filifilia e filifilia le tau ua ia naunau e totogi mo le sii mai o le ata. E masani lava, komipiuta ma polokalama poloka faʻatulagaina o le FreeDOS poʻo Linux e fausia, talu ai e le sili atu le tau o le masini lava ia. O faʻasalalauga Linux e fatuina e tagata tutoʻatasi tutoʻatasi, e lagolagoina ma le mausali ma faʻateleina faʻafou.

Talosaga manaʻomia

E le mafai e tagata faʻaoga uma ona faʻatau e faʻatauina mea tau komepiuta taugata, ae le o tagata uma e manaʻomia. A faʻamapulaʻa punaoa a le PC, e taua tele le vaʻavaʻai i mea pito i maualalo mo le faʻapipiʻiina o le OS e faʻamautinoa ai lona faʻaoga masani ile masini.

Windows

E mafai ona e faamasani ia oe lava i mea e itiiti ifo i le manaoga o le Windows 10 i la tatou isi tusiga i le sootaga lenei. E tatau ona faʻamaonia le mea moni e faapea o loʻo faʻaalia mea e faʻaaogaina e aunoa ma le fuafuaina o le faʻalauiloaina o se masini komepiuta po o isi polokalama, o lea matou te fautuaina oe e faʻaopoopo pe tusa ma le 2 GB i le RAM o loʻo faʻaalia iina ma ia amanaʻiaina ia le itiiti ifo ma le lua-fausaga autu o se tasi o augatupulaga aupito lata mai.

Faitau atili: Manaoga mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10

Afai e te fiafia i le Windows 7 matua, faʻamatalaga auiliili o uiga o le komepiuta o le ae maua i le itulau aloaia o Microsoft ma e mafai ona e faʻamaonia i latou i au meafaigaluega.

Vaʻai i le Windows 7 tulaga manaʻomia

Linux

E tusa ai ma le tufatufa atu o Linux, o iinei e tatau ona e vaʻavaʻai i le faʻapotopotoga lava ia. O i latou taʻitasi e aofia ai polokalama muamua na faʻapipiʻiina, o se atigi faʻatalanoaga ma sili atu. O le mea lea, o loʻo i ai fonotaga faapitoa mo le vaivai o PC poʻo sapalai. O manaoga faʻapitoa o tufatufa taʻutaʻua e mafai ona maua i la tatou mea oi lalo.

Faitau atili: Faʻamaumauga o le System mo Vaʻaʻiga eseese a Linux

Faʻamau i luga o komepiuta

O le faʻaaogaina o nei faiga faʻatusatusa e lua, e mafai ona toetoe tutusa lava le faigofie, sei vagana ai nisi faʻasalalauga Linux. Ae ui i lea, e iai foi eseesega iinei.

Windows

Muamua, seʻi o tatou suʻeina nisi o ata o Windows, ona faʻatusatusa lea i le faiga lona lua o loʻo tatou mafaufau ai i aso nei.

  • E le mafai ona e faʻatulagaina ni kopi se lua o le Windows i autafa e aunoa ma se faʻaopoopoga faʻaopoopo i le uluai masini faagaioia ma le 'aufaasālalau fesoʻotai;
  • O kamupani gaosi oloa ua amata ona lafoai le fesoʻotaʻiga oa latou masini ma faʻamaumauga tuai o Windows, o lea e te maua ai galuega faʻapitoa, pe o le a le mafai ona e faʻapipiʻiina Windows i luga o se komepiuta po o le komepiuta;
  • O loʻo i ai i le Windows se tulafono faʻamaonia tapunia, o le mea tonu ona o lenei mea, o lenei ituaiga faʻapipiʻiga e mafai ona na o se faʻapipiuta.

Tagai foi: Auala e faʻapipiʻi ai Windows

Linux

O loʻo i ai i le atinaʻeina o faʻamaumauga i luga o le fatu komepiuta Linux, se faiga e ese le eseesega i lenei mea, o lea latou te tuʻuina atu ai i le latou tagata le pule sili atu nai lo Microsoft.

  • Linux ua maeʻa faʻapipiʻi i tafatafa o Windows poʻo se isi tufatufaina atu Windows, e mafai ai ona e filifilia le masini uta manaomia i le taimi o le amataga o le PC;
  • O faʻafitauli i le fesoʻotaʻiga o uʻamea e leʻo matauina, o mafutaga e fetaui ma mea tuai (sei vagana ua faʻaalia le itu faʻafeagai e le faʻaosooso OS poʻo le gaosi oloa e le tuʻuina atu lomiga mo Linux);
  • O loʻo i ai se avanoa e faʻapipiʻi ai le faiga faʻaogaina mai i vaega eseese o tulafono laiti e aunoa ma le sii mai o isi masini komepiuta.

Tagai foi:
Lapataiga Faʻapipiʻi Linux ma Faʻamatalaga Flash
Linux Mint Installation Guide

Afai tatou te amanaʻia le saoasaoa o le faʻapipiʻiina o faiga faʻaogaina o loʻo fesiligia, ona faalagolago lea i le Windows mo le faʻaaogaina o le masini ma vaega faʻapipiʻi. I le averesi, o lenei faʻatinoga e tusa ma le itula (taimi e tuʻuina ai le Windows 10), i uluaʻi faʻamatalaga o lenei numera e itiiti. Faatasi ai ma Linux, e faʻalagolago lava i le tufatufaga e te filifilia ma sini a le tagata. O isi polokalama faʻapipiʻi e mafai ona faʻapipiʻi i tua, ma le faʻatulagaina o le OS lava ia mai le 6 i le 30 minute o le taimi.

Taʻavale avetaavale

O le avetaavale mea e manaʻomia mo le saʻo lelei o le faʻatinoga o mea uma fesoʻotaʻi faʻatasi ma le masini faʻaogaina. O lenei tulafono e faʻaaogaina i faiga faʻavae uma.

Windows

A maeʻa le faʻatulagaga o le OS ua maeʻa pe o le taimi foi lea, e faʻapipiʻiina avetaavale mo vaega uma o loʻo i totonu o le komepiuta. O le telefoni 10 e molia nisi faila pe'āfai e iai se avanoa agavaʻa i luga o le Initaneti, a leai o le a faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga le faila avetaʻavale poʻo le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga e download ma faʻapipiʻi. O le mea e sili ona lelei, o le tele o polokalama faʻaaogaina o faila file .exe, ma ua faʻapipiʻiina. O uluai lomiga o Windows e leʻi aveesea mai avetaavale mai le fesoʻotaiga i le taimi lava na maeʻa ai le faʻalauiloaina o le polokalama, o le mea lea pe a toe faʻaleleia le masini, e tatau i le tagata faʻaoga ona i ai se avetaʻavale fesoʻotaʻi e alu i luga o le initaneti ma sii mai le isi vaega o le polokalama.

Tagai foi:
Faʻapipiʻi avetaavale e faʻaaogaina meafaigaluega Windows
Tomai sili ona lelei e faʻapipiʻi ai avetaavale

Linux

O le tele o avetaʻavale i Linux e faʻaopoopoina i le laasaga o le faʻatulagaina o le OS, ma o loʻo avanoa foi mo le sii mai le Initaneti. Ae ui i lea, o nisi taimi e le mafai ona tuʻuina atu e avetaʻavale avetaavale mo Linux, ona o le masini e mafai ona tumau i se vaega poʻo le le atoatoa, ona o le tele o avetaʻavale mo Windows o le a le galue. O le mea lea, ao leʻi tuʻuina atu le Linux, e fautuaina e faʻamautinoa pe iai ni lomiga faʻapitoa mo masini e faʻaaogaina (kiliva, masini lomitusi, scanner, masini taalo).

Faʻatonu meafaigāluega

Fuaiupu o Linux ma Windows e aofia ai se seti o polokalama faʻaopoopo e mafai ai e oe ona faʻatino galuega masani i le komepiuta. Mai le seti ma le tulaga lelei o le polokalama e faalagolago i le tele o isi talosaga e tatau ona sii mai ai le tagata faʻaoga e faʻamautinoa galuega lelei ile PC.

Windows

E pei ona e iloa, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le polokalama o Windows, o loʻo faʻapipiʻiina le tele o polokalama faʻapipiʻi i luga o se komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata taʻalo ata vali, le siakiina Edge, "Malena", "Matagi" ma isi. Ae ui i lea, o sea pusa talosaga e masani ona le lava mo se tagata masani, ae le o polokalama uma e iai le galuega manaomia. Ona o lenei mea, e faʻaaoga ai e tagata taʻitasi taʻiala e leai se totogi pe totogi mai ni tagata tutoʻatasi tutoʻatasi.

Linux

I luga o Linux, o mea uma lava e faʻalagolago lava i le tufatufaga e te filifilia. O le tele o faʻalapotopotoga o loʻo i ai uma tusi talosaga talafeagai mo le galue i tusitusiga, ata, leo ma vitio. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻalapotopotoga fesoasoani a le ausilali, o faʻalauiloa faʻalelei ma sili atu. Filifilia se fausia o Linux, e tatau ona e gauai atu i mea o loʻo faʻatulagaina e faʻatino - ona e maua uma lea o galuega talafeagai i le taimi lava e maeʻa ai le OS. Faʻamaumauga o loʻo teuina i totonu o polokalama a Microsoft, e pei o le Word Word, e le o taimi uma e tutusa ma OpenOffice lea o loʻo taʻavale i luga o Linux, o lea e tatau foi ona iloiloina lenei mea pe a filifilia.

E mafai ona faʻapipiʻi le polokalama

Talu ai na amata ona matou talanoa e uiga i polokalame o loʻo avanoa e le mafai ona maua, ou te fia taʻuina atu foi ia te oe le filifiliga o mea e fai mo faʻasalaga lona tolu, aua o lenei tulaga faʻavae e avea ma mea taua mo tagata e faʻaaogaina le Windows e le suia i Linux.

Windows

O le Windows operating system na toetoe lava a maeʻa atoa i le C ++, o le mafuaʻaga lea e sili ona lauiloa ai lenei gagana polokalame. Na te atinaʻeina le tele o masini komepiuta, faʻaaogaina ma isi tusi talosaga mo lenei OS. E le gata i lea, toetoe lava o tagata uma na faia ni taaloga komepiuta latou te fetaui ma le Windows pe faʻasaʻo foi na o latou i luga o lenei faʻavae. I luga o le Initaneti o le a e maua ai se numera le tele o polokalama e foia ai ni faafitauli ma toetoe lava oi latou uma o le a fetaui lelei ma lau lomiga. Faʻasalalau e Microsoft ana polokalame mo tagata faʻaoga, ave le Skype poʻo le Ofisa tutusa.

Vaʻai foi: Faʻaopoopo pe Aveese Polokalama i le Windows 10

Linux

Linux ei ai ona lava seti o polokalama, mea aoga ma tusi talosaga, faapea foi ma se vaifofo ua taua o le uaina, lea e mafai ai ona e taitaia le polokalama faakomepiuta ua tusia faapitoa mo Windows. I le faʻaopoopoga, o le taimi nei o loʻo faʻaopoopoga le tele o faʻatautaia o le atinaʻeina o lenei taʻaloga. Ole taulaiga faapitoa ole a totogi i le vaʻalele Steam, lea e mafai ona e suʻeina ma sau ai taaloga saʻo. E taua foi le maitauina o le tele o polokalama mo Linux e leai se totogi, ma o le sea o galuega faapisinisi e laitiiti tele. O le auala faʻapipiʻi e ese foi. I lenei OS, o nisi tusi talosaga ua faʻapipiʻiina e ala i le faʻapipiʻiina, faʻataʻitaʻiina le faʻapogai poʻo le faʻaaogaina o se laina.

Saogalemu

E taumafai kamupani taʻitasi e faʻamautinoaina o loʻo faʻaogaina lelei le faiga o le faʻatinoga, talu ai o le taʻavale ma le tele o penetration e masani ona aʻafia ai le tele o tupe leiloa, ma mafua ai foi le tele o faʻalavelave i totonu o tagata faʻaogaina. E toatele tagata latou te iloa o Linux i lenei itu e sili atu ona faʻatuatuaina, ae seʻio tatou tilotilo i le mataupu i nisi auiliiliga.

Windows

Microsoft, faatasi ai ma faafouga taitasi, faaleleia le puipuiga o lona tulaga, ae o loo tumau pea le tasi o le sili ona puipuia. O le faafitauli autu o le lauiloa, talu ai o le tele atu o le numera o tagata faaaoga, o le tele foi lea o mea e tosina atu ai i le au faomea. Ma e masani lava ona faʻaogaina e le aufaipisinisi i latou ona o le le tusitusi i lenei mataupu ma le faatamala i le faatinoina o nisi o taga.

O tagata tutoatasi tutoatasi latou te ofoina atu a latou fofo ile ituaiga o polokalame anti-virus ma le tele o faamaumauga o faamaumauga, lea e siitia le maualuga o le puipuiga e ala i le tele o le pasene. O le OS lata mai na fausia foi "Puipuiga"faaleleia atili le puipuia o le PC ma laveaiina le tele o tagata mai le toe faapipiiina o le polokalama lona tolu.

Tagai foi:
Vaʻavave mo le Windows
Faʻapipiʻiina o siaki free i PC

Linux

I le taimi muamua atonu e te manatu o Linux e sili atu ona malupuipuia ona e le masani ona faʻaaogaina e se tasi, ae e mamao ese mai le mataupu. E foliga mai o le punavai tatala e tatau ona i ai se aafiaga leaga i le puipuiga o le faiga, ae na o le pau lava le mea e mafai ai e le au failautusi ona matamata i ai ma ia mautinoa e leai ni vaega tolu i totonu. E le gata o tagata e tufatufa tufatufaina atu e fiafia i le puipuiga malu, ae o le au failaupapa foi e faʻapipiʻi Linux mo fesoʻotaʻiga faʻatasi ma tagata faigaluega. O le mea pito i luga, o le pulega i lenei OS e sili atu ona malupuipuia ma faatapulaa, lea e taofia ai osofaʻiga mai le ulufale i totonu o le faiga faigofie. E i ai foi fale faʻapitoa e sili atu ona tetee i osofaʻiga sili ona atamamai, aua o le tele o tagata atamamai e manatu o Linux o le OS sili ona saogalemu.

Vaai foi: Antivirus lauiloa mo Linux

Mautu o Iopu

E toetoe lava o tagata uma e iloa le faaupuga "lanu lanumoana o le oti" poʻo le "BSoD", talu mai le toatele o tagata e umia le Windows ua oʻo mai i lenei faʻalavelave. O lona uiga o se faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e tau atu i se toe faʻaleleia, o le manaʻoga e faasaʻo le mea sese pe toe faʻatulaga le OS. Ae o le mautu e le gata i lenei.

Windows

I le lomiga aupito lata mai o le Windows 10, o lanu lanumoana o le oti ua amata ona foliga mai e le tele lava, ae e le o lona uiga o le mautu o le tulaga ua avea ma mea lelei. Laititi ma e le faʻapea o loʻo tupu pea mea sese. Faʻaaogaina le toe faʻafouina 1809, o le uluai kopi lea na mafua ai le faʻaalia o le tele o faafitauli o le tagata - le le mafai ona faʻaaogaina meafaigaluega, le faʻalavelave faʻaletonu o faila a le tagata lava ia, ma isi mea. O ia tulaga e na o lona uiga e le o mautinoa atoatoa e Microsoft le sao o le faʻafouina fou ao lei tatalaina.

Vaʻai foi: Fofoina o le faʻafitauli o lanu lanumoana i Windows

Linux

O le au foafoa a Linux e taumafai e faamautinoa le sili atu ona mausali o le latou fausiaina, vave faasaʻo mea sese e aliali mai ma le faʻapipiʻiina lelei o faʻamatalaga siakiina. E le masani ona faʻafefea e tagata faʻapitoa ia faʻaletonu, faʻalavelave ma faigata, lea e tatau ona faasaʻoina ma o latou lava lima. I lenei itu, Linux o ni nai faasitepu i luma o Windows, faafetai i se vaega i tagata tutoatasi tutoʻatasi.

Faʻasalalauga faʻatulagaina

O tagata taʻitasi e manaʻo e faʻavasega le foliga mai o le polokalama faʻapitoa mo latou lava, e tuʻuina atu ai le tulaga ese ma le talafeagai. Ona o lenei mea, o le mafai ona faʻaaogaina le faʻasagaga o se vaega sili ona taua o le fausaga o le faiga faʻaogaina.

Windows

O le saʻo lelei o le faʻatinoga o le tele o polokalame e maua ai se atigi kalafi. I le Windows, e tasi ma ua na o le suia o faila faila, o le solia lea o le maliega o laisene. O le tele lava, e faʻaaogaina e le au faʻapitoa polokalama e tolu ma faʻaaogaina e faʻatautaia ai le atinaʻe, toe faʻafouina muamua vaega e le mafai ona faʻamaonia o le pule faamalama. Ae peitai, e mafai ona maua se siʻosiʻomaga o le laulau tolu, ae o lenei mea o le a faateleina ai le avega ile RAM i le tele o taimi.

Tagai foi:
Faʻatuina o le pepa faʻailoga i le Windows 10
Faʻafefea ona tuʻu le animation i luga o lau laulau

Linux

O tufuga o tufatufaga a Linux e faatagaina ai tagata faaaoga e sii mai mai le ofisa aloaia le fausia ma le siosiomaga e filifili mai ai. E i ai le tele o siosiomaga vaʻaia, o ia mea uma ua suia e le tagata faʻaaogaina e aunoa ma ni faʻafitauli. Ma e mafai ona e filifili le filifiliga talafeagai e faavae i le faʻapotopotoga o lau komepiuta. E le pei o Windows, o iinei e le o tele se matafaioi a le atigi faʻasalalauga, aua o le OS e alu i le faʻaogaina o le gagana ma ua maeʻa ona galue.

Spheres o le talosaga

O le mea moni, o le faʻaogaina o le polokalama e le gata faʻapipiʻiina i luga o fale faigaluega masani. E talafeagai mo le faʻatinoina masani o ituaiga masini ma fausaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le autu poʻo le faʻaumau. OS taʻitasi o le a sili ona lelei mo le faʻaaogaina i se vaega faapitoa.

Windows

E pei ona matou taʻua muamua, ua manatu Windows o OS sili ona lauiloa, o lea ua faʻapipiʻi ai i luga o komepiuta masani. E ui i lea, e faʻaaoga foi e faatumauina ai le faʻaogaina o le 'auʻaunaga, lea e le o taimi uma e faʻatuatuaina, lea ua uma ona e iloa, i le faitauina o le vaega Saogalemu. O loʻo i ai ni fonotaga faʻapitoa mo Windows ua mamanuina mo le faʻaaogaina i luga o supervators ma setup devices.

Linux

Ole vaʻaia ole Linux o le filifiliga pito sili mo le auʻaunaga ma le fale. Ona o le i ai o le tele o tufatufaga, o le tagata lava ia na ia filifilia le fono talafeagai mo o latou faamoemoega. Mo se faʻataʻitaʻiga, Linux Mint o le tufatufa sili lea mo le masani ma le OS OS, ma CentOS o se fofo sili lea ona lelei mo le faʻatulagaina o faʻamaumau.

Ae ui i lea, e mafai ona e faamasani i fonotaga aloaʻia i vaega eseese i la tatou isi tusiga i le sootaga lenei.

Faitau atili: Laupepa Lautele o Linux

O lea ua e nofouta i le eseesega i le va o faiga e lua faʻaoga - Windows ma Linux. Pe a filifilia, matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i mea uma e mafaufauina ma, e faavae i luga ia i latou, mafaufau i le tulaga sili ona lelei mo le faia o au galuega.