Galuega EXP (faʻaaliga) i Microsoft Excel

O ki ma kī i luga o le komepiuta komepiuta e masani lava ona motusia ona o le le faʻaeteete faʻaaogaina o le masini poʻo le mafuaʻaga o le taimi. I ia tulaga, o lo latou toe faaleleia, atonu e manaʻomia, lea e mafai ona faia e tusa ai ma faatonuga i lalo.

Faʻapipiʻi kī ma kī i se komepiuta

I lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai i le faʻataʻitaʻiga ma auala talafeagai mo le toe faaleleia o ki i luga o le komepiuta, faʻapea foʻi ma isi paipa, e aofia ai le puleaina o le mana ma le touchpad. O nisi taimi e ono i ai isi kulini i luga o le komepiuta, o le toe faʻafoʻiina o le a le faʻamatalaina.

Keyboard

Faatasi ai ma le leai o ni galuega, e tatau ona e malamalama i le mea na afua ai le faafitauli. E masani lava, o le faafitauli e avea ma kulupu o galuega (F1-F12), lea, e le pei o isi, e mafai ona le atoatoa i se auala se tasi.

Faʻamatalaga auiliili:
Laptop Keyboard Diagnostics
Enable F1-F12 ki i luga o se komepiuta

Talu ai o le vaega sili ona faʻaaogaina o soʻo se komepiuta o le komepiuta, o faafitauli e mafai ona faʻaalia i auala eseese, ma o le mea lea e tatau ai ona e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa i fautuaga o loʻo faʻamatalaina i se isi tusitusiga. Afai na o nisi o ki e le aoga, o le mafuaʻaga e foliga mai e le lelei le pule, o le toe faʻaleleia i le fale o le a faigata.

Faitau atili: Maua mai le komepiuta i komepiuta

Touchpad

I le auala lava lea e tasi o le piano, o le touchpad o soʻo se komepiuta ua faʻapipiʻiina i paipa e lua, e tutusa lelei lava ma kulimi autu o le kusi. O nisi taimi latou te le lelei le faigaluega pe le tali atu foi i au gaioiga. O mafuaʻaga ma faiga e faʻaitiitia ai faʻafitauli i lenei faʻatonuga, matou te tauaveina i se mea eseese i la matou 'upega tafaʻilagi.

Faʻamatalaga auiliili:
Liliuina o le TouchPad i luga o se komepiuta Windows
Faʻasaʻo le seti o le touchpad

Mana

I lenei tusiga, o faafitauli i le mana o le komepiuta o le autu pito sili lea ona faigata, talu ai ona o faʻamaʻi ma le faʻamaʻaloga e masani lava ona manaʻomia e faia ai se faʻamavaega atoatoa o le masini. E mafai ona e faitau e uiga i lenei faagasologa i le sootaga lea.

Manatua: O le tele o taimi, tatala le pito i luga o le komepiuta.

Faitau atili: Tatalaina o se komepiuta i le fale

  1. A uma ona tatala le komepiuta, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le pito i luga o le komiti o malosiaga ma le faamau lava ia, e masani ona tumau i le mataupu. E leai se mea e tatau ona taofia le faaaogaina o lenei elemene.
  2. Faʻaaogaina o le suʻega ma tomai talafeagai, suʻesuʻeina fesoʻotaʻiga. Ina ia faia lenei mea, faʻafesoʻotaʻi laina e lua o le multimeter ma faʻafesoʻotaʻi ile pito i tua o le laupapa ma i le taimi lava e tasi oomi ai le ki.

    Manatua: O le pepa o le komiti ma le nofoaga o loʻo faʻafesoʻotaʻi e mafai ona faʻapitoa i luga o ni api tusi eseese.

  3. Afai e le aoga le kosi i le taimi o faʻamaʻi, e tatau ona e faʻamaonia le fesoʻotaʻiga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se meafaigaluega faapitoa mo nei faʻamoemoega, mulimuli ane e te manaʻomia e faʻapipiʻi i le isi itu. Aua nei galo pe afai e toe tuʻuina le ki i le mataupu, e tatau ona sui uma fale puipui.
  4. Afai e faʻaauau pea le faafitauli, o le isi fofo i le faafitauli o le suia atoa lea o le laupapa i le faʻatauina o se mea fou. E mafai foi ona faʻasalaina le faamau lava i ni tomai.

I le tulaga o le leai o ni auga ma le mafai ona toe faaleleia se faamau ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, faitau le isi tusi lesona i luga o la matou upega tafaʻilagi. I totonu, sa matou taumafai e faʻamatala le auala mo le fuliina o le masini komepiuta e aunoa ma le faʻaaogaina o le eletise o le pule.

Faitau atili: Suʻe le komepiuta e aunoa ma le ki

Faaiuga

Matou te faʻamoemoe o le fesoasoani oa matou faʻatonuga na mafai ai ona e faia faʻataʻitaʻiga ma toe faʻafesoʻotaʻi kī poʻo ki o le komepiuta, e tusa lava po o le a le nofoaga ma le faʻamoemoe. E mafai foi ona e faʻamalamalamaina vaega o lenei autu ia matou faʻamatalaga i lalo o le tusiga.