Faʻatupulaia gaioiga i le MS Word

O le galulue faʻatasi ma pepa i totonu o le Microsoft Word e seasea faʻapulaʻa i le na o le taina. E masani lava, i le faaopoopo atu i lenei, e tatau ona faia se laulau, siata poʻo se isi mea. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e tusia ai se fuafuaga i le Upu.

Lesona: E faʻapefea ona fai se ata i le Upu

Fuafuaga poʻo, pei ona taʻua i le siosiomaga o le ofisa ofisa mai le Microsoft, o le poloka poloka o se ata faʻataʻitaʻiga o laʻasaga mulimuli o le faʻatinoga o se galuega poʻo se gaioiga. E i ai ni nai laasaga eseese i totonu o le meafaigaluega a le Upu lea e mafai ona e faʻaaoga e fatu ai ata, o nisi o ia mea e ono aofia ai ata.

O faʻatulagaga MS Word e mafai ai ona e faʻaaoga fua faʻataʻatitia i le faagasologa o le fatuina o le flowcharts. O le avanoa avanoa e aofia ai laina, uʻamea, faʻamau, sikuea, liʻo, ma isi.

Fausiaina o se siata

1. Alu i le tab "Faaofi" ma i se vaega "Ata tusi" kiliki le faamau "SmartArt".

2. I totonu o le pusa talanoa o loʻo faʻaalia, e mafai ona e vaʻai i mea faitino uma e mafai ona faʻaaoga e fatuina ai fuafuaga. E fetaui lelei le faʻavasegaina i vaega faʻapitoa, o lea o le mauaina o mea e te manaʻomia e le faigata.

Manatua: Faamolemole ia maitauina pe a e kiliki-kiliki i luga o soo se vaega, o le a faʻaalia foi le latou faʻamatalaga i le faamalama o loʻo faʻaalia ai ona tagata. E sili ona aoga lenei mea pe a e le iloa po o fea mea e te manaʻomia e fatu ai se taʻaloga masani, pe o le a le mea, o a mea patino ua faamoemoe mo.

3. Filifili le ituaiga o polokalama e te manaʻo e fai, ona filifili lea o elemene o le ae faʻaaoga mo lenei mea, ma kiliki "Lelei".

4. O le siata faasolo i luga ole laiga o galuega.

Faatasi ai ma poloka faaopoopo o le polokalame, o se faamalama mo le ulufale sao atu i totonu o le faasologa o ata o le a faaali mai i luga o le pepa Vord, e mafai foi ona muai kopiina tusitusiga. Mai le faamalama lava e tasi, e mafai ona e faateleina le numera o poloka ua filifilia e ala i le na o le tatagi "Ulufale"A maeʻa ona faʻatumu le mea mulimuli.

Afai e manaʻomia, e mafai lava ona e suia le tele o le polokalame, na o le tosoina o se tasi o liʻo i luga o lona faʻavaa.

I luga o le vaega o loʻo pulea le vaega "Galulue ma Ata SmartArt"i le lisi "Fausiaina" E mafai lava ona e suia foliga vaaia o le siata faasoloatoa na e faia, mo se faataitaiga, o lona lanu. I nisi auiliiliga e uiga i nei mea uma o le a tatou taʻuina i lalo.

Tippu 1: Afai e te manaʻo e faʻaopoopo se taʻaloga faʻatasi ma ata i se pepa MS Word, i totonu o le talanoaga a le SmartArt, filifili "Totoina" ("Faagasologa ma fuainumera ua suia" i lomiga matutua o le polokalame).

Tippu 2: Pe a filifilia mea o loʻo i ai i totonu o le penisini ma faʻaopopo i ai, o pere i le va o pusa e faʻafuaseʻi ona oʻo mai (o latou foliga e faʻalagolago i le ituaiga o le poloka poloka). Ae peitai, ona o vaega o le pusa talanoa e tasi "Filifilia o le Ata o le SmartArt" ma elemene o loʻo faʻatusalia i totonu, e mafai ona fai se ata ma ni uʻamea o se ituaiga e le o se tulaga masani i le Upu.

Faʻaopopo ma aveese faʻasologa faʻavae

Faʻaopoopo se fanua

1. Kiliki i le elemene graphic SmartArt (soʻo se poloka poloka) e faʻagaoioia ai le vaega i le galulue faatasi ma ata.

2. I le faʻaaliga faʻaali "Fausiaina" i le vaega "Fausia se ata" kiliki i luga o le tafatolu e lata i le pito "Faaopopo le ata".

3. Filifili se tasi o filifiliga:

  • "Faaopopo le ata i le" - o le a faʻapipiʻiina le fanua i le tulaga tutusa e pei o le taimi nei, ae pe a maeʻa.
  • "Faaopopo se ata i luma o" - o le a faʻapipiʻiina le fanua i le tulaga lava lea e tasi, ae o le taimi muamua.

Aveese le fanua

Ina ia faʻamalo se matāʻupu, faʻapea foʻi ma le tapeina o le tele o mataʻitusi ma elemene i totonu o le MS Word, filifili le mea e manaʻo i ai e ala i le kilikiina i luga ma le kenega taumatau agavale ma kiliki le ki "Aveesea".

Faʻasolo le laʻau faasolo

1. Faʻasalaga i luga o le foliga e te manaʻo e teʻa.

2. Faaaoga ki o le ki e aveese ai le mea ua filifilia.

Motugaafa: Ina ia suia foliga i laasaga laiti, taofi i lalo le ki "Ctrl".

Sui le taʻaloga lanu

E le o se mea talafeagai le taua o elemene o le polokalame na e fatuina. E mafai ona e suia e le gata o latou lanu, ae o le faiga foi o SmartArt (o loo tuuina atu i le vaega lava lea e tasi i luga o le laupapa o loo i luga o le lisi "Fausiaina").

1. Kiliki i le elemene o le polokalama o lona lanu e te manao e suia.

2. I luga o le vaega o loʻo pulea i le "Designer" tab, kiliki "Suia lanu".

3. Filifili le lanu e te fiafia i ai ma kiliki.

4. O le lanu o le siata faasolosolo e vave suia.

Motugaafa: E ala i le faʻafefe o le kiore i luga o lanu i le faamalama o la latou filifiliga, e mafai loa ona e iloa le foliga o lau poloka poloka.

Suia le lanu o laina poʻo le ituaiga o tuaoi o foliga.

1. Kiliki i luga o le tuaoi o le eletise SmartArt o lona lanu e te manao e suia.

2. I le lisi autu o loʻo i ai, filifili "Faiga o se ata".

3. I le faamalama o loo i le itu taumatau, filifili "Laina", faia tulaga talafeagai i le faamalama lautele. Lenei e mafai ona e suia:

  • lanu lanu ma lanu;
  • laina laina;
  • taʻiala;
  • lautele;
  • ituaiga fesootaiga;
  • isi vaega.
  • 4. Filifili le lanu ma / poʻo laina laina manaʻomia, tapuni le faamalama "Faiga o se ata".

    5. O le aliali mai o le siata faasolosolo o le a sui.

    Suia le lanu pito i luma o elemene o le ata poloka

    1. I le kilikiina o le kulimi taumatau i le elemene elemene, filifili le aitema i le lisi autu "Faiga o se ata".

    2. I le faamalama e tatala i le itu taumatau, filifili "Faatumu".

    3. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili "Faʻatoʻa Maʻea".

    4. I le kilikiina o le ata "Valivali", filifili le lanu o loʻo manaʻomia.

    5. I le faaopoopo atu i lanu, e mafai foi ona e fetuunai le tulaga manino o le mea faitino.

    6. A maea ona e faia suiga talafeagai, o le faamalama "Faiga o se ata" mafai ona tapunia.

    7. O le lanu o le ata o le poloka poloka o le a suia.

    O le mea uma lava, aua o lenei ua e iloa le auala e faia ai le polokalame i totonu o le Upu 2010 - 2016, faʻapea foi i uluai lomiga o lenei polokalame tele-functional program. O faʻasalalauga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga e lautele, ma o le a fetaui ma soʻo se faʻaoga o le oloa a le ofisa Microsoft. Matou te moomoo maimau pe a maualuga lau gaioiga i galuega ma ausia taunuʻuga lelei.