E faʻapefea ona siaki le ICQ mo le faʻailoa

O le tapeina o se ata ma tusitusiga o se auala manaia o le mamanu vaaia. Ma e foliga lelei o ia i se faʻamatalaga PowerPoint. Ae ui i lea, e le faigofie tele - e tatau ona e tinker e faʻaopoopo i ai se tutusa foliga i le tusitusiga.

Le faʻafitauli o le ulufale i le ata i totonu o le tusitusiga

Faatasi ai ma se tasi o lomiga o PowerPoint, ua liua ai le atigipusa "Nofoaga Avanoa". O lenei 'upega tafaʻilagi ua faʻaaogaina nei e faʻapipiʻi atoatoa ai faila uma. E mafai ona e tuʻuina naʻo le tasi mea faitino ile tasi vaega. O se taunuuga, o le tusitusiga faatasi ma le ata e le mafai ona nonofo faatasi i le tulaga e tasi.

O se taunuuga, o nei mea e lua na amata ona le fetaui. O se tasi oi latou e tatau ona i ai pea i tua o le isi i se vaaiga pe i luma. Faʻatasi - leai se auala. O le mea lea, o le galuega lava e tasi mo le fetuunaiga o le ata i le tusitusiga e pei ona i ai, mo se faataitaiga, i totonu o le Word Word, e le oi PowerPoint.

Ae e le o se mafuaaga lea e teenaina ai se auala matagofie o le faʻaalia o faʻamatalaga. E moni, e tatau ona e faʻaleleia se mea itiiti.

Metotia 1: Tusiga lima

I le avea ai o se filifiliga muamua, e mafai ona e mafaufau i le tufatufaina atu o tusi i luga o le ata ua faaofiina. O le faʻatinoga o le faʻatonuga, ae afai o isi filifiliga e le fetaui - aisea e leai ai?

  1. Muamua e te manaʻomia le i ai o se ata e faʻapipiʻi i le palama e manaʻomia.
  2. O lea e tatau ona e alu i le lisi "Faaofi" i le ulutala o le faʻaaliga.
  3. O iinei tatou te fiafia ai i le faamau "Saini". E mafai ai e oe ona tusi se nofoaga e le faʻamaonia mo faʻamatalaga tusitusia.
  4. E totoe na o le tusia o se numera tele o faʻapusa tutusa i le ata ina ia mafai ai ona faia le gaioiga faʻatasi ma le tusiga.
  5. E mafai ona faʻauluina tusitusiga i totonu o le faagasologa ma pe a maeʻa le fausiaina o fanua. O le auala pito sili ona faigofie e fatu ai se tasi o le fanua o le kopiina lea ona toe faapipiiina lea, ona tuu lea i luga o le ata. O lenei mea o le a fesoasoani i le tataina o le paʻu, lea e mafai ai e oe ona i ai igoa e tutusa ma le tasi.
  6. Afai e lelei lau fesoʻotaʻiga i vaega taʻitasi, o le a aliali mai e pei o le galuega tutusa i le Microsoft Word.

O le le lelei tele o le auala e umi ma taua. Ioe, ma e leʻo taimi uma e mafai ai ona maua saʻo le tusiga.

Metotia 2: Ata i tua

O lenei filifiliga e sili atu ona faigofie, ae mafai foi ona i ai nisi o faigata.

  1. O le a tatou manaʻomia le ata o loʻo tuʻuina i luga o le faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi ma le vaega o loʻo i totonu o loʻo i ai faʻamatalaga tusitusia.
  2. O lea e tatau ona e kiliki-i luga o le ata, ma i le lisi o pop-up menu filifili le filifiliga "I tua atu". I le faamalama o le itu e tatala i filifiliga, filifili le filifiliga lava e tasi.
  3. A maeʻa lena mea, e tatau ona e vaʻaia le ata i le vaega o le tusitusiga i le mea o le ai ai le ata. A faʻapea, toso le vaega o loʻo i totonu. O le ata i lenei mataupu o le a i tua o le faʻamatalaga.
  4. O loʻo totoe nei mo le faʻasaʻoina o le tusitusiga ina ia i ai i le va o upu le faʻasalalau i nofoaga o le talaaga o se ata. E mafai ona e faia lenei mea e pei o le ki Spacebarfaʻaaogaina "Tapa".

O le taunuuga o se mea lelei foi lea o le tafe faataamilo i le ata.

E ono tulaʻi mai le faafitauli pe'ā iai ni faʻafitauli i le tufatufaina saʻo o mea i totonu o le tusitusiga pe a taumafai e faʻatulagaina se ata o se pepa e le o ni tulaga. E mafai ona faʻafefe. O loʻo i ai foʻi isi faʻamatalaga - e mafai ona fesoʻotai le tusiga i se tulaga le talafeagai, o le ata atonu o tua atu o vaega taua o le mea teuteu, ma isi.

Metotia 3: Ata Uma

O le auala pito sili ona aoga, lea e faigofie foi.

  1. E tatau ona e faʻapipiʻi le tusiga talafeagai ma le ata i totonu o se laupepa o le Upu, ma ua i ai iina e maua ai se taʻaloga faataamilo i le ata.
  2. I le Upu 2016, o lenei uiga atonu e maua vave pe ae filifilia se ata e lata ane i totonu o se faamalama faapitoa.
  3. Afai e faigata lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga auala masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili le ata na manaʻomia ma alu i le tab i le ulutala polokalama "Faatulaga".
  4. O iinei e tatau ona e kiliki i le ki. Faʻamatalaga Faʻamatalaga
  5. E tumau pea e filifili filifiliga "Konekarate" poʻo "E ala i". Afai o le ata ei ai se faʻamaufaʻailoga tutusa, ona "Lotoa".
  6. O le taunuuga e mafai ona aveese ma faʻaofiina i totonu o le faʻaaliga i foliga o se faʻatautaia.
  7. Vaʻai foi: Faʻafefea ona fai se faʻamalama i Windows

  8. O le a sili atu le lelei, ma vave ona fai.

E i ai foi faafitauli iinei. Muamua, e tatau ona e galue ma le talaʻaga. Afai o paʻepaʻe ei ai se paʻepaʻe poʻo le mausali, o le a faigofie lava. Faatasi ai ma ata lavelave o le ai ai se faafitauli. Lona lua, o lenei filifiliga e le aofia ai le faʻasologa o tusitusiga. Afai e tatau ona e faʻasaʻo se mea, ona e faia lea o se faʻatautaia fou.

Faitau atili: Faʻapefea ona fai ni afifi tusi i MS Word

Filifiliga

  • Afai ei ai se paʻepaʻe paʻepaʻe i le ata, e fautuaina e solo ese, ina ia sili atu le foliga mulimuli.
  • A faʻaaogaina le metotia faʻapipiʻi muamua, atonu e talafeagai le faʻanofoina o le iuga. E te le manaʻomia le vaʻaia ese o elemene taitasi o le tuufaatasiga. Ua lava e filifili ai mea uma - e tatau ona e kiliki i le itu taumatau o le kuki i tafatafa o nei mea uma ma filifili le faavaa, e aunoa ma le faamatuu atu o le faamau. O elemene uma o le a agai i luma aʻo tausisia se tulaga e fesoʻotaʻi ma isi.
  • E le gata i lea, o nei metotia e mafai ona fesoasoani i le tusitusi i totonu o le tusitusiga ma isi elemene - laulau, siata, vitio (e mafai ona aoga faapitoa i ata faʻavae ma faʻatusa), ma isi.

E tatau ona tatou ioe o nei metotia e le o se mea e sili ona lelei mo le faʻaalia ma e faʻaaogaina. Ae ui o le au atinaʻe i Microsoft e leʻi oʻo mai i isi auala, e leai se filifiliga.