Matou te natia ata VKontakte

I le faaopoopo atu i mea lautele mo le fausiaina o ata e lua-dimensional, o le AutoCAD o loʻo faʻamalosia ai galuega faʻatulagaina e tolu. O nei galuega e matua manaʻomia lava i totonu o le atinaʻe o atinaʻe o falemaʻi ma inisinia, pe a fai i luga o se faʻataʻitaʻiga e tolu-vaega, e taua tele le mauaina o ata isometric, ua fuafua e tusa ai ma tulafono masani.

O lenei tusiga o le a tilotilo i manatu faavae o le faʻaaogaina o ata 3D i le AutoCAD.

3D faataitaiina i le AutoCAD

Ina ia mafai ai ona faʻamalosia le faʻasaga mo manaʻoga o faʻatusatusaga e tolu-tolu, filifili le faʻailoga o le "3D Basics" i totonu o le faʻalapotopotoga avanoa vave i le tulimanu pito i luga o le mata. E mafai e tagata faʻapitoa faʻapitoa ona faʻaaoga le "3D-modeling" mode, lea e aofia ai se numera sili atu o galuega.

I le i ai i le "Fundamentals of 3D" mode, o le a tatou tilotilo i mea faigaluega i le tab Home. Latou te tuʻuina atu le faʻatulagaga masani o galuega mo le faʻataʻitaʻiga 3D.

O le vaega o le faia o tino geometric

Suʻe i le eletene axonetric e ala i le kiliki i luga o le ata o le fale i le pito i luga o le pito i luga o le vavao mata.

Faitau atili i le tusiga: Faʻafefea ona faʻaaoga axonometry i le AutoCAD

O le ki muamua i se lisi o le pa'ū e mafai ai e oe ona fatu mamanu tino: o se pusa paʻu, se puʻu, se mea, se paʻu, se sulu, ma isi. Ina ia fatuina se mea faitino, filifili lona ituaiga mai le lisi, ulu i ona pito i totonu o le laina o le poloaiga, poʻo le fausiaina faʻamalosi.

O le isi ki o le gaoioiga "Extrude". E masani ona faʻaaoga e tusi ai se laina lua-laina i luga o se vaalele poʻo le vaʻaia, e tuʻuina atu ai le voluma. Filifili lenei meafaigaluega, filifili le laina ma fetuunai le umi o le uumi.

O le "Rotate" poloaiga e fatuina ai se tino faʻapitoa e ala i le fesuiaʻiina o se laina laugatasi faataamilo i le nofoaga filifilia. Faʻaaogaina lenei poloaiga, kiliki i luga o le laina, tusi pe filifili le laina o le suiga, ma i le laina o le poloaiga, ulufale i le numera o tikeri o le a faia ai le rotation (mo se foliga atoatoa atoatoa - 360 tikeri).

O le Meafaigaluega Loft e fatuina ai se foliga e faavae i luga o vaega ua tapunia. A uma ona e kiliki i le "Loft" button, filifili vaega e te manaomia taitoatasi ma o le polokalama o le a otometi lava ona fausia se mea i luga ia i latou. A maeʻa le fausiaina, e mafai e le tagata faʻaoga ona sui suiga o le tino (faʻalelei, masani ma isi) i le kilikiina o le aū e sosoo ma le mea.

O le "Suega" e faʻaaogaina ai se foliga faʻasolosolo i se auala ua atofaina. A uma ona filifili le taotoga "Lisi", filifili le fomu o le a suia ma lolomi le "Ulufale", ona filifili lea o le ala ma toe lolomi le "Ulufale".

O isi galuega i le Creating panel e fesoʻotaʻi ma le faʻataʻitaʻiga o luga o le polygonal luga ma ua faamoemoe e faʻalauteleina, faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Vaʻai foi: Polokalama mo le faʻaleleiina o le 3D

Vaega o le Faʻasalaga Faʻatonu Geometric

A maea le fatuina o ata taua e tolu-tolu, tatou te mafaufau i galuega sili ona faʻaaogaina mo le faʻasaʻoina, aoina i totonu o le kulupu o le igoa e tasi.

O le "Extrusion" o se galuega tutusa e pei o le faʻamavaeina i le laulau o le faia o tino geometric. Ole faʻamaoniga e faʻaaoga i na o laina tuʻufaʻatasi ma fatu ai se mea mautu.

Faʻaaogaina o le meafaigaluega faʻaaogaina, o le pu e faia i le tino e tusa ai ma foliga o le tino lea e sopoia. Tusi ni mea se lua vavalalata ma faʻaagaoioi le "Suia" galuega. Ona filifili lea o le mea e te manaʻo e suʻeina le pepa ma lolomi le "Ulufale". Le isi, filifili le tino o loʻo sopoʻia. Failautusi "Ulufale". Faʻataunuʻu le iuga.

Fausia se faʻasalaga malie o se mea faitino e faʻaaoga ai le "Faʻasologa o le Faʻatauga". Faʻatoaga lenei uiga i le lisi faʻasalalau ma kiliki i mata e te manaʻo e vili ai. Failautusi "Ulufale". I le laina o le poloaiga, filifili Rasi ma seti le numera. Failautusi "Ulufale".

O le Vaega o le vaega e mafai ai ona e vavaeina vaega o mea o iai nei ma se vaalele. A uma ona e valaʻau i lenei poloaiga, filifili le mea o le a faʻaogaina i le vaega. I le laina o le laina o le ae maua ai ni filifiliga mo le vaega.

Faapea ua i ai sau faʻamaufaʻailoga faʻasolosolo e te manaʻo e tipiina se kesi. Kiliki i luga o le laina o le "Flat Object" ma kiliki i luga o le rectangle. Ona kiliki lea o le vaega o le kesi e tatau ona tumau.

Mo lenei taʻaloga, e tatau ona uia le faʻailoga i le tasi o vaalele.

Isi lesona: Auala e faʻaaoga ai le AutoCAD

O le mea lea, matou te otootoina ai mataupu faavae o le fatuina ma le teuteuina o vaega e tolu i le AutoCAD. A maeʻa ona e suʻesuʻe atili i lenei polokalame, o le a mafai ona e faʻataʻitaʻiina mea uma e mafai ona maua e 3D.