Aisea e le tatalaina ai e Microsoft Edge itulau

O le faʻamoemoega o Microsoft Edge, e pei o soʻo se isi lava mea e teu ai, o le utaina ma faʻaalia itulau uepi. Ae e le masani ona ia taulimaina lenei galuega, ma atonu e tele mafuaaga mo lenei mea.

Faʻalogo i le lomiga lata mai o Microsoft Edge

Faʻamaumauga o faʻafitauli i itulau o uta i Microsoft Edge

A leai se uta o le itulau i Edge, o le savali e masani lava ona aliali mai:

Muamua, taumafai e mulimuli i fautuaga o loʻo tuuina atu i lenei feʻau, e aofia ai:

  • Faʻamautinoa e sao le URL;
  • Toe faafou le itulau i nisi o taimi;
  • Suʻe le 'upega tafaʻilagi i luga o se masini suʻesuʻe.

Afai e leai se mea ua maeʻa, e tatau ona e faia se sailiga mo mafuaʻaga o le faafitauli ma lana fofo.

Motugaafa: e mafai ona e siaki itulau o loʻo sii mai le isi masini komepiuta. O lea o le a e malamalama ai pe afai o le faafitauli e fesoʻotaʻi ma le Edge lava ia pe a mafua mai mafuaʻaga a isi. Internet Explorer, lea o loʻo i ai i le Windows 10, e talafeagai foi mo lenei mea.

Afai o le faatinoga ua le gata e le gata i le Edge, ae o le Faleoloa a Microsoft, ua tuuina mai ai se mea sese "Siaki fesootaiga" ma le numera 0x80072EFDalu saʻo ile Metotia 9.

Mafuaaga 1: E leai se initaneti e maua.

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele mo sailiga uma o le le lava lea o le Initaneti. I lenei tulaga, o le a e vaʻai i se isi mea sese. "E te le fesoʻotaʻi".

O le a talafeagai le siakiina o masini e maua ai le Initaneti, ma vaʻaia le tulaga o le fesoʻotaʻiga i luga o le komepiuta.

I le taimi lava e tasi, ia mautinoa ua le atoatoa le faʻailoga. "I le vaalele"pe afai ei ai se tasi i lau masini.

Faʻalogo! O faʻafitauli i le faʻaaogaina o itulau e mafai ona tupu ona o le galuega o talosaga e aafia ai le saoasaoa o le Initaneti.

Afai ei ai ni ou faafitauli i le faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti, e mafai ona e suʻesuʻeina faafitauli. Ina ia faia lenei mea, kiliki-i luga o le ata. "Fesootaiga" ma tamoe i lenei faiga.

O lea fuataga e masani lava ona faʻatagaina oe e foia nisi faafitauli i le Initaneti. A leai, faʻafesoʻotaʻi lau ISP.

Mafuaʻaga 2: Faʻaaoga e le komepiuta se sui

O le taofia o le sii mai o nisi o itulau e mafai ona faʻaaoga se faʻaufaʻailoga. E tusa lava po o le a le masini, e fautuaina e tatau ona fuafua aunoa ona tapulaa. I luga o le Windows 10, e mafai ona siaki i le auala lenei: "Filifiliga" > "Network ma le Initaneti" > "Tūmau vaʻaia". O le iloagofie o faʻamalosaga e tatau ona faʻamalosi, ma o le faʻaaogaina o se sui faifaʻailoga e tatau ona le atoatoa.

Faʻasalaga, taumafai mo taimi le tumau ma faʻapipiʻi faʻamaumau e siaki ai le faʻatauina o itulau e aunoa ma latou.

Mafuaaga 3: O poloka o itulau e poloka ai antivirus

E le masani ona poloka e le polokalame faʻatautaia le galuega o le ufiufi lava ia, ae e mafai ona latou faʻatagaina le avanoa i nisi itulau. Faʻamaʻi lau antivirus ma taumafai e alu i le itulau e manaʻomia. Ae aua neʻi galo le toe faʻafouina o le puipuiga.

Manatua o antiviruses e le na o le poloka o le suiga i nisi o nofoaga. Atonu ei ai a latou siama i latou, o lea ia faaeteete.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafefe ese le virus

Mafuaaga 4: E le avanoa le Upega Tafaʻilagi

O le itulau e te talosagaina atonu e le mafai ona le mafai ona maua ona o faafitauli i le 'upega tafaʻilagi poʻo le' auʻaunaga. O nisi o 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai itulau i fesoʻotaʻiga faʻasalalau O iina o le ae mautinoa ai le faʻamaoniga o le faʻamatalaga e le o galue le 'upega tafaʻilagi, ma saili pe o le a foia le faafitauli.

Ioe, o nisi taimi e mafai ona tatalaina se 'upega tafaʻilagi patino i isi' upega tafaʻilagi uma, ae le o Edge. Ona alu lea i fofo i lalo.

Mafuaaga 5: Nofoaga e taofia i Ukraine

O tagata nofomau o lenei atunuu ua le mafai ona avanoa i le tele o punaoa ona o suiga i tulafono. E ui lava e leʻi faʻatagaina e le Microsoft Edge ni faʻaopoopoga e pasi ai le poloka, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o polokalama e faʻafesoʻotaʻi e ala i VPN.

Faitau atili: Polokalama mo suiga IP

Mafuaʻaga 6: Faʻateleina le tele o faʻamaumauga.

Edge faasolosolo malie le faʻalauteleina o le talaʻaga o asiasiga, faʻasalaga, faʻamau ma kuki. E ono mafai ona amataina e le masini faafitauli ni faʻaaogaina o itulau ona o le faʻamaʻiina o faamatalaga.

E faigofie tele le faʻamamaina:

  1. Tatala le lisi o mea e teu i ai e ala i le kiliki i luga o le ki ma togi se tolu ma filifili "Filifiliga".
  2. Tatala le lisi "Tulaga agatapuia ma le saogalemu", oomi ai le ki "Filifili mea e faamama".
  3. Faailoga faʻamatalaga le talafeagai ma amata ona faʻamamā. E masani ona lava le auina atu mo le faʻamutaina. "Faʻamaumauga o Mea Umi", "Kuki ma Faʻamaumauga Faʻasao i le Initaneti"faʻapea foʻi "Faʻamaumauga faʻamaumauga ma faila".

Mafuaaga 7: Faʻasalaga galuega faʻatusa

E ono le mafai, ae o nisi o faʻaopoopoga mo le Edge e mafai ona taofia ai le lokaina o itulau. O lenei manatu e mafai ona siakiina e ala i le liliu ese.

  1. Faʻasani-saʻo i le faʻaopoopoga ma filifili "Pulega".
  2. Faʻasalaʻi taʻitasi faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o le komiuniga taamilomilo. "Alu e amata ona faʻaaoga".
  3. I le mauaina o le talosaga, pe a uma ona faʻaleagaina le mea na maua e le 'initaneti, e sili atu ona faʻamolemole i le pito i lalo o le koluma "Pulega".

E mafai foi ona e suʻe lau 'upega tafaʻilagi i le tulaga tumaʻoti - e vave tele. I le avea ai o se tulafono, e alu e aunoa ma ni faʻaopoopoga, pe afai o oe, ioe, e le faatagaina i le taimi o le faʻapipiʻi poʻo le poloka "Pulega".

Ina ia alu i Incognito, kiliki i luga o le lisi autu ma filifili "InPreevate New Window"pe na o le lolomiina o le autu autu Ctrl + Shift + P - i itu uma e lua, o le a amata se faamalama faalilolilo, pe o fea e nofo ai e ulufale i le saite i le pusa o le tuatusi ma siaki pe tatala. Afai ioe, o loʻo tatou sailia se faʻaopoopoga e taofia ai le taotoga o se masani masani i le suʻega e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga.

Mafuaaga 8: Faʻamatalaga i le poloketi

Afai ua uma ona e faʻataʻitaʻi mea uma, ona aʻafia ai lea o le mafuaaga i faafitauli i le galuega a Microsoft Edge lava ia. Atonu o lenei mea, ona o lenei mea o se suʻesuʻega fou lava. E mafai ona toe faafoi atu i se tulaga masani i auala eseese ma o le a amata mai le faigofie ona faigata.

E taua! A maeʻa soʻo se tasi o nei faʻatonuga, o le a mou ese uma tusi tusi, e faʻamaʻalo le log, ma toe faʻafouina ia mea - o le mea moni, o le ae mauaina le uluai setete o le masini.

Faʻamau ma le toe faʻaleleia

I le faʻaaogaina o meafaigaluega e toe faʻaleleia ai le Windows, e mafai ona toe faʻafoʻi le Edge i lona tulaga muamua.

  1. Tatala i luga "Filifiliga" > "Talosaga".
  2. Saili i totonu o le fanua suʻesuʻe pe na o le taʻavale i totonu o le lisi. Microsoft Edge ma kiliki i luga. O avanoa o loʻo avanoa o le a faʻalauteleina, e aofia ai filifiliga "Filifiliga Maualuga".
  3. I le faamalama e tatala, tusi i lalo le lisi o laina ma le isi itu o le poloka "Toe faʻafou" kiliki "Faʻatonu". Aua nei tapuni le faamalama i le taimi nei.
  4. Ia amata nei Edge ma siaki lona taotoga. Afai e le fesoasoani lenei mea, sui i le faamalama muamua ma i le poloka poloka e tasi "Toe faʻafou".

Toe siaki le polokalama. Na le fesoasoani? Alu i luma.

Siaki ma toe faʻaleleia le saʻo o faila faila

Masalo, o metotia na muamua atu e le mafai ona foia ai le faafitauli i le lotoifale, o lea e aoga ai le siaki lelei o le mautu o Windows. Talu ai ona o Edge e faatatau i vaega o le tino, ona e tatau lea ona siaki ia tusitaʻi tutusa i le PC. O loʻo i ai ni meafaigaluega faʻapitoa mo laupepa mo lenei mea, e mafai e le tagata faʻaaoga ona vaʻai sina taimi, talu ai o le faagasologa e mafai ona faʻagesegese pe'ā tele le puʻupuʻu tele poʻo faafitauli e ogaoga.

Muamua lava, toe faʻafouina vaega o mea ua faaleagaina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga faatonuga i le sootaga i lalo. Faamolemole ia matau: e ui lava i le mea moni e tuuina atu mo tagata e faaaogaina le Windows 7, e mafai e tagata e umia le "toeselau" ona faaaoga i le auala lava e tasi, talu ai e leai lava se eseesega o faatinoga ua faatinoina.

Faitau atili: Faʻatonu mea ua faaleagaina vaega i Windows e faʻaaoga ai le DISM

I le taimi nei, e aunoa ma le tapunia o le laina o le poloaiga, taʻavale le siakiina saʻo o faila a le Windows. Faatonuga mo le Windows 7, ae aoga atoatoa i le 10. Faaaoga le "Metotia 3", mai le tusiga i le sootaga i lalo, lea e aofia ai foi le siaki i le cmd.

Faitau atili: Siaki le saʻo o faila faila i le Windows

Afai e manuia le faʻamaoniga, e tatau ona e maua se feau talafeagai. Afai o mea sese, e ui i le toe maua mai o le DISM na maua, o le aoga o le a faʻaali atu le pusa lea o le a faʻaolaina ai ogalaau. Faʻavae i latou, ma o le ae manaomia le galue ma faila faila.

Toe faʻatulagaina Edge

E mafai ona e foia le tulaga e ala i le toe faʻaleleia o le masini i le Microsoft's Get-AppXPackage cmdlet. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe i le faʻaaogaina o le PowerShell.

  1. Muamua, ia faia se mea e toe faʻafoʻi ai Windows pe a tupu se mea e sese.
  2. Faitau atili: Faatonuga mo le fatuina o se mea e toe faʻaleleia ai le Windows 10

  3. Liliu le faʻaalia o faila natia ma faila.
  4. Faʻamatalaga: Faʻafefea faʻaalia le faʻaalia o faila natia ma foliga i le Windows 10

  5. Mulimuli i lenei ala:
  6. C: Tagata faaaoga Username AppData Local Packages Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe

  7. Aveese mea o loʻo i totonu o le pusa o taunuʻuga ma aua nei galo e toe natia pepa ma faila.
  8. E mafai ona maua le PowerShell i le lisi "Amata". Faʻamasino o se pule.
  9. Pasia lenei poloaiga i le mea faʻamafanafana ma kiliki Ulufale.
  10. Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _ InstallLocation) AppXManifest.xml" -Verbose}

  11. Ia mautinoa, toe amata le komipiuta. Edge e tatau ona toe foi i lona uluai setete.

Mafuaʻaga 9: Faʻafitauli Tautinoina o le Network Network

Ina ua maea Oketopa i le faaleleia o le Windows i le 1809, o le tele o tagata faaaoga na i ai faafitauli e le gata i Microsoft Edge, ae faapea foi ma le Faleoloa a Microsoft, ma atonu foi i le PCbox-Xbox application: e le o le tasi pe o le isi e manao e tatala, tuuina atu sese sese. I le tulaga o le masini, o le mafuaaga e tulaga masani: leai se itulau e amataina ma leai se fautuaga mai luga. O lea, o le faʻatulagaina o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga o le a fesoasoani i se ala e le o se tulaga faʻapitoa: i le liliuina o le IPv6, e ui i le mea moni e le faʻaaogaina e avea o se sui IPv4.

O faʻatinoga o faʻatinoga o le a le afaina ai le faʻaogaina o lau fesoʻotaiga Ipuite

  1. Kiliki Manumalo + R ma ulufale i le poloaigancpa.cpl
  2. I le tatalaina o fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga tatou te maua ai, kiliki i luga ma le kiliki mautu ma filifili "Meatotino".
  3. I totonu o le lisi tatou te maua ai le numera "IP version 6 (TCP / IPv6)"tuʻu se mea i tafatafa ane, faʻafefe i "Lelei" ma siaki le masini, ma pe a talafeagai, o le Faleoloa.

E mafai ona fai eseese tagata o loʻo faʻaogaina fesoʻotaiga fesoʻotaiga - ulufale i le tulafono o loʻo mulimuli mai i le PowerShell e fai ma pule:

Enable-NetAdapterBinding -Name "*" -ComponentID ms_tcpip6

Faailoga * i lenei tulaga, e taʻalo ai o ia o se faʻataʻitaʻiga, faʻasaʻoloto mai le manaʻoga e faʻamaonia suafa o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga tasi i le tasi.

A suia le resitala, ona e ulufale lea i le taua o le ki autu e gafa ma le IPv6 faʻamatalaga i tua:

  1. E ala i Manumalo + R ma tusia i le faamalama Taumafai le aufaʻatonutonutatala le faatonu resitala.
  2. Kopi ma faapipii le auala i le tuatusi lauga ma kiliki Ulufale:
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services Tcpip6 Parameters

  4. Faalua-kiliki i le ki. "Tagata e le atoatoa le manaʻoga" ma ulufale i le tau0x20(x - e le o se tusi, ae o se faailoga, ia kopi le tau ma faapipii). Faasao suiga ma toe amata le PC. Faʻaauau ona toe fai se tasi o filifiliga e lua e mafai ai le IPv6 i luga.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le faagaoioiga o le IPv6 ma le filifiliga o le taua autu e fautuaina e faitau i le itulau lagolago a Microsoft.

Tatala le taʻiala i le seti IPv6 i Windows i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Microsoft.

O le faafitauli, pe a le tatalaina e Microsoft Edge itulau, e mafai ona mafua mai i mea moni (fesootaiga i luga ole Initaneti, antivirus, galuega sui), poo faafitauli i le masini lava ia. I soʻo se tulaga, e sili atu le muamua ona faʻaaogaina mafuaaga manino, ma na o le taimi lava lena e mafai ai ona faʻaaogaina se fua faʻatulaʻi i le faiga o le toe faʻaleleia o le masini.