Faʻafefea ona fai se faʻamatalaga - taʻiala i lea laasaga

Le aso lelei!

I le tusiga o aso nei, o le a tatou vaʻavaʻai atu pe faʻapefea ona faia se faʻamatalaga, o a ni faafitauli e tulai mai i taimi o gaosiga, mea e tatau ona folasia. Sei o tatou iloiloina nisi o togafiti ma togafiti.

E masani lava o le a? I le tagata lava ia, o le a ou tuuina atu se faʻamatalaga faigofie - o se faʻamatalaga puupuu ma le manino lea o faʻamatalaga e fesoasoani i le failauga ina ia sili atu ona faʻaalia atoatoa le uiga o lana galuega. O le taimi nei ua faʻaaogaina e le gata i faipisinisi (e pei ona i ai muamua), ae faʻapea foi i nai tamaiti aoga, tamaiti aʻoga, ma le lautele, i le tele o vaega o lo tatou olaga!

I le avea ai o se tulafono, o le polokalama e aofia ai le tele o pepa o ata, ata, laulau, faʻamatalaga puupuu.

Ma o le mea lea, seʻi o tatou amata ona taulimaina mea uma ...

Manatua! Ou te fautuaina foi e faitau le tusiga i luga o le ata saʻo o le faatinoga -

O le anotusi

  • Vaega autu
    • Tusitusiga
    • Ata, fuafuaga, ata
    • Vitio
  • Faʻafefea ona fai se faʻamatalaga i le PowerPoint
    • Fuafuaga
    • Galue faʻatasi ma le paʻu
    • Galue ma tusiga
    • Faʻasaga ma faʻapipiʻi kalafi, siata, laulau
    • Galue ma le aufaasālalau
    • Faʻamalieina aʻafiaga, suiga ma faʻafiafiaga
    • Faʻaalia ma faʻatinoga
  • Faʻafefea ona puipuia mea sese

Vaega autu

O le polokalama autu mo le galuega o le Microsoft PowerPoint (faʻaopopo atu, o le tele o komepiuta, aua eo mai faatasi ma le Upu ma Excel).

O le mea e sosoo ai e te manaʻomia mea e sili ona lelei: tusiga, ata, leo, ma atonu o vitio. O sina mea itiiti lava i luga o le autu, o fea na faia ai ...

Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

Tusitusiga

O le filifiliga aupito sili lava pe afai o oe lava ia i le autu o le faʻamatalaga ma e mafai ona e tusia le tusiga mai mea na e oʻo i ai. O le a manaia ma fiafia mo tagata faʻalogo, ae o lenei filifiliga e le fetaui mo tagata uma.

E mafai ona e maua mai tusi, aemaise lava pe afai o loʻo e mauaina se aoina lelei i luga o le fata. Tusitusiga mai tusi e mafai ona siakiina ma amanaʻia, ona faʻaliliuina lea i le fausaga Upu. Afai e leai sau tusi, pe iai foi ni nai mea, e mafai ona e faʻaaogaina faletusi eletise.

I le faʻaopoopoga i tusi, o tusitala e mafai ona avea ma se filifiliga lelei, masalo na o oe na e tusitusi ma foai muamua. E mafai ona e faʻaaoga nofoaga iloga mai le tusi. Afai e te aoina ni tala manaia i luga o le autu e manaʻomia - e mafai ona e mauaina se ata sili.

E le o se mea e sili atu nai lo le na o le sailia o tusiga i luga o le Initaneti i le tele o forums, blogs, websites. E masani lava ona maua mea matagofie.

Ata, fuafuaga, ata

Ioe, o le filifiliga sili ona manaia o le a avea ma au lava ata na e faia sauniuni mo le tusiaina o se ata. Ae e mafai ona e maua ma sue ia Yandex. E le gata i lea, e leʻo taimi uma ma avanoa mo lenei mea.

O siata ma ata e mafai ona e tusia e oe lava, pe afai ei ai ni faʻamaumauga, pe na e mafaufau i se mea i le fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le fuafuaina o le matematika, o loʻo i ai se polokalame manaia mo kalafa o le siata.

Afai e le mafai ona e maua se polokalama talafeagai, e mafai foi ona e faia se faasologa ma le lima, tusia i Excel, pe naʻo luga o se pepa, ona ave lea o se ata pe suʻe foi. E tele filifiliga ...

Fautuaga fautuaina:

Faʻaliliuga o se ata i le tusitusiga:

Faia se faila PDF mai ata:

Faʻafefea ona fai se faʻamalama o le mata:

Vitio

O le faia o se ata aupito maualuga e le o se mea faigofie, ae e taugata foi. Tasi se ataata vitio e le taugata mo tagata uma, ma e manaʻomia pea ona e tago lelei i le vitio. Afai e iai sou avanoa - faʻaaoga uma. Ma tatou taumafai e taumafai e fai ...

Afai o le ata vitio e mafai ona le amanaʻiaina - o le telefoni feaveai foi o le a maeʻa atoa (i le tele o "middle" price categories of telefoni telefoni feaveaʻi). O nisi mea e mafai ona aveesea ma ia latou faʻamatalaina auiliili nisi o mea e faigata ona faʻamatalaina i le ata.

I le auala, o le tele o mea taʻutaʻua ua uma ona fanaina e se tasi ma e mafai ona maua i luga o se faʻataʻitaʻiga (poʻo isi nofoaga faʻatautaia ata vitio).

I le auala, o le tusiga i luga o le auala e faʻasaʻo ai le vitio o le a le sili atu le maoae:

Ma seisi auala manaia e fatuina ai se vitio - e mafai ona tusia mai le mata mata, ma e mafai foi ona e faaopoopo leo, mo se faataitaiga, o lou leo ​​o taʻu mai mea o loʻo tupu i luga o le mata.

Masalo, afai ua uma ona i ai mea uma o loʻo i luga ma o loʻo iai i luga o lau kiliva malo, e mafai ona e alu e faia se tautalaga, pe o lona ata.

Faʻafefea ona fai se faʻamatalaga i le PowerPoint

Aʻo leʻi liliu atu i le vaega faʻapitoa, ou te fia faʻamalamalamaina le mea e sili ona taua - le fuafuaga o le tautala (lipoti).

Fuafuaga

Po o le a lava le matagofie o lau tautalaga - e aunoa ma lau polokalama, ua na o se faaputuga o ata ma tusitusiga. O le mea lea, ao lei amata ona e faia, filifili le fuafuaga mo lau tautalaga!

Muamua, o ai o le a faʻalogologo i lau lipoti? O a latou mea e fiafia i ai, o le a se isi mea latou te mananao i ai. O nisi taimi o le manuia e le faalagolago i le atoaga o faʻamatalaga, ae o mea e te taulai i ai!

Lua, fuafua le autu autu o lau polokalama. O le a le mea e faamaonia pe faʻamaonia ai? Masalo o loʻo ia talanoa e uiga i nisi metotia poʻo mea na tutupu, o ou lava aafiaga, ma isi. Aua nei faʻalavelave i itu eseese ile lipoti e tasi. O le mea lea, ia vave filifili i le faʻamatalaga o au tautalaga, mafaufau i mea o le a e fai atu i le amataga, i le faaiuga - ma, e tusa ai ma lea mea, o fea o ata ma faʻamatalaga o le a e manaʻomia.

Tolu, o le tele o failauga e le mafai ona saʻo le fuafuaina o le taimi oa latou lipoti. Afai e tele se taimi e tuʻuina atu ai oe, ona toetoe lava a leai se mea e faia ai se ripoti tele i vitio ma leo. O le a leai se taimi e faʻalogo ai e faʻalogologo i ai! E sili atu ona lelei le faia o se tautalaga pupuu, ma tuu mea uma o totoe i se isi tusitusiga ma i latou uma e fiafia i ai - kopiina i le aufaasālalau.

Galue faʻatasi ma le paʻu

O le mea masani, o le mea muamua latou te faia pe a amata ona latou galulue i luga o se faʻamatalaga o le faʻaopoopoina o ata (o lona uiga, itulau o le ai ai faʻamatalaga tusitusia ma faʻamatalaga). E faigofie ona fai: amataina le Power Point (e ala i le auala 2007, o le a faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga), ma kiliki "fale / fatuina le paʻu."


I le auala, e mafai ona faʻalēaogā faʻataʻitaʻiga (kiliki i le agavale i le agavale tauagavale ma taomi le ki o le DEL, alu ese, vavave i le va oi latou - faatasi ai ma le kiore).

E pei ona uma ona tatou maitauina, o le sitaili sili ona faigofie: o le ulutala ma le tusitusiga o loʻo i lalo ifo. Mo le faʻataʻitaʻiga, ia mafai ona tuʻu le tusitusiga i ni koluma se lua (e faigofie ona faʻatusatusa mea faitino i lenei faatulagaga) - e mafai ona e suia le faʻatulagaina o le ata. Mo le faia o lenei mea, kiliki i luga o le kata i le agavale i le koluma ma filifili le nofoaga: "Lisi / ...". Tagai i le ata oi lalo.

O le a ou faaopoopo atu i ai se ulugalii e sili atu le faasolosolo ma o laʻu ata o le a aofia ai itulau e 4 (ata).

O itulau uma o la matou galuega e papaʻe mo le taimi nei. E manaia le tuʻuina atu ia te i latou o se mamanu (o lona uiga, filifili le autu e manaʻomia). Ina ia faia lenei mea, tatala le tab "mamanu / autu."


O la tatou polokalama e le o matua vaivai ...

Ua oo i le taimi e agai ai i le faasaʻoina o faamatalaga tusitusia o la matou polokalama.

Galue ma tusiga

E faigofie ma faigofie le tusiga ole Power Point. Faʻasalaga le poloka na manaʻomia i le kiore ma ulufale i le tusiga, pe na o le kopi ma faapipii mai se isi pepa.

E faigofie foi ona e alu pe sui i le kioti pe afai e te uu i lalo le faamau i le itu agavale i le tuaoi o le faavaa o loo siomia ai le tusiga.

I le auala, i le Power Point, faapea foi ma le Upu masani, o upu uma lava e tusia ma mea sese o loo vaseina i le mumu. O le mea lea, ia gauai atu i le sipelaga - e matua le fiafia lava pe a e vaʻaia le malepelepe i le faʻatinoga!

I laʻu faataitaiga, o le a ou faaopoopoina le anotusi i itulau uma, o le ae mauaina se mea e pei o mea nei.


Faʻasaga ma faʻapipiʻi kalafi, siata, laulau

O siata ma kalafi e masani ona faʻaaogaina ina ia faʻaalia ai le suiga i nisi o faʻataʻitaʻi, e fesoʻotaʻi ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaalia le tupe mama o lenei tausaga, e tusa ai ma le taimi ua tuanaʻi.

Ina ia faaofi se siata, kiliki i le Power Point: "Saini / Siata" polokalama.

O le isi, o le a faʻaalia se faamalama o le ai ai le tele o siata eseese ma kalafi - pau mea e tatau ona e faia o le filifili lea mea e fetaui ma oe. O iinei e mafai ona e maua ai: paipu siata, faʻasalalau, laina, ma isi.

A maeʻa ona e faia lau filifiliga, o le ae vaaia se faamalama o le Excel ma se fautuaga e ulufale ai i faailo o le a faʻaalia i luga o le siata.

I laʻu faʻataʻitaʻiga, na ou filifili ai e fai se faailo o le lauiloa o faʻamatalaga i le tausaga: mai le 2010 i le 2013. Tagaʻii le ata oi lalo.

 

Mo le tuʻuina o laulau, kiliki i luga: "faʻaofi / laulau". Manatua e mafai ona vave filifilia le numera o laina ma koluma i le laulau o loʻo faia.


O le mea lenei na tupu ina ua uma ona faʻatumu:

Galue ma le aufaasālalau

Faʻaaliga faʻaonaponei e matua faigata lava ona mafaufau e aunoa ma ni ata. O le mea lea, e matua manaʻomia lava le faʻaofiina, aua o le toatele o tagata o le a le fiafia pe a leai ni ata fiafia.

Ina ia amata, aua le solomuli! Taumafai e aua le tuʻuina le tele o ata i luga o se tasi slide, sili atu ona faʻateleina ata ma faʻaopopo se isi faʻataʻitaʻi. Mai laina pito i tua, o nisi taimi e faigata tele ona vaʻavaʻai i faʻamatalaga laiti o ata.

Faʻaopoopo se ata faigofie: kiliki "faʻapipiʻi / ata". Ma le isi, filifili le nofoaga e teu ai au ata ma faʻaopopo le mea e tatau ai.

  

O le tuʻufaʻatasia o le leo ma le vitio e talitutusa lava i lona uiga. O le mea lautele, o nei mea e le o taimi uma ma soo se mea e aofia ai i le polokalama. Muamua, e le o taimi uma ma e le o mea uma e talafeagai pe afai ei ai sau musika i le ogatotonu o le lemu o tagata faʻalogologo e taumafai e faʻamalamalama lau galuega. Lona lua, o le komepiuta o le ae tuʻuina atu ai lau polokalama e le mafai ona i ai ni codecs talafeagai po o isi faila.

Ina ia faaopoopo musika po o tifaga, kiliki: "faaofi / ata tifaga (leo)", ona faamaoti lea o le nofoaga i luga o lau disiki lea o loo i ai le faila.

O le polokalama o le a lapatai atu ai ia te oe pe ae matamata i lenei ata, o le a otometi ona taina le vitio. Matou te ioe.

  

Faʻamalieina aʻafiaga, suiga ma faʻafiafiaga

Masalo, e toatele tagata na vaai i luga o ata, ma e oo lava i ata tifaga, na faia ni suiga matagofie i le va o ni vaega: mo se faataitaiga, o se faavaa e pei o se itulau o se tusi, liliu atu i le isi laupepa, pe faasolo ina mou ese. E tutusa lava le mea e mafai ona faia i le tulaga o le eletise.

Ina ia faia lenei mea, filifili le paʻu manaomia i le itu tauagavale. I le isi itu i le vaega "animation", filifili le "suiga suiga". E mafai ona e filifilia le tele o suiga eseese o itulau! I le ala, pe a e togi i luga - o le a e vaʻavaʻai pe faʻapefea ona faʻaalia le itulau i le taimi o le faʻaaliga.

E taua! Ole fesuiaiga e na o se tasi palota na e filifilia. Afai na e filifilia le ata muamua, o le faʻalauiloa e amata mai i lenei suiga!

E tusa lava pe tutusa ia aafiaga e sili ona maualuga i luga o itulau o le ata e mafai ona sili atu i luga oa tatou mea faitino i luga o le itulau: mo se faʻataʻitaʻiga, luga o le tusitusiga (o lenei mea e taua o le animation). O lenei mea o le a faia ai se tusiga faʻailoga mataʻutia, pe faʻaalia mai le faʻaumatia, ma isi.

Ina ia faʻaaoga lenei mea, filifili le mea e manaʻomia, kiliki i luga o le "animation" taʻaloga, ona kiliki ai lea i luga o "seti animation".

A o leʻi i ai, i le itu taumatau, o le ai ai se koluma e mafai ona e faʻaopopoina ai ni aʻafiaga eseese. I le auala, o le a faʻaalia i le taimi tonu lava, i le taimi moni, o lea e faigofie ai ona e filifilia mea e manaʻomia.

Faʻaalia ma faʻatinoga

Ina ia amataina le faʻaalia o lau polokalama, e mafai ona e komiina le F5 (pe kiliki i le "faʻamatalaga faʻaali" tab, ona filifili lea "amata le ata mai le amataga").

E fautuaina e te alu i le faʻaaliga faʻaali ma fetuunai mea uma e te manaʻomia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻatinoina se ata i le ata atoa, sui suiga i le taimi poʻo le lima (fuafua i lau sauniuniga ma le ituaiga o lipoti), fetuunai faʻataʻitaʻiga faʻaali mo ata, ma isi.

Faʻafefea ona puipuia mea sese

  1. Siaki le sipelaga. Faʻamatalaga sese o le sipelaina o upu e mafai ona faʻaleagaina atoa le malosi o lau galuega. O sese i totonu o le tusiga o loʻo faʻamaotoina i se laina lanu mumu.
  2. Afai na e faʻaaogaina ata poʻo ata tifaga i lau polokalama, ma o le a le faʻaalia mai lau komepiuta (komipiuta), ona kopi lea o faila lauiloa ma le pepa! O le a le sili atu le manaia le ave o codecs lea e tatau ona taʻalo ai. E masani ona faʻaalia o nei mea o loʻo misi i luga o se isi komepiuta ma o le a le mafai ona faʻaalia lau galuega i le malamalama atoatoa.
  3. E mulimuli mai i le parakalafa lona lua. Afai o loʻo e fuafua e lolomi le lipoti, ma tuʻuina atu i le pepa pepa - ona e le faaopoopoina lea o le vitio ma musika i ai - o le a le vaaia ma faʻalogo i luga o pepa!
  4. O le ata e le na o ata faʻatasi ma ata, e taua tele lau lipoti!
  5. Aua le faʻafefe - e faigata ona vaʻavaʻai i nai mea laiti mai laina pito i tua.
  6. Aua le faʻaaogaina lanu paʻepaʻe: lanu samasama, lanu enaena, ma isi mea. E sili atu ona sui i le lanu uliuli, uliuli, paʻu, ma isi mea faapena. O le a mafai ai e le au maimoa ona manino atili au mea.
  7. O le fautuaga mulimuli e ono aoga tele i tamaiti aoga. Aua nei faatuai le atinaeina o le aso mulimuli! I lalo o le tulafono o le faʻamaoni - i le aso nei o le a le manaia mea uma!

I totonu o lenei tusiga, i le mataupu faavae, ua tatou fatuina le sili ona masani ai le faatinoga. I le faaiuga, ou te le fia nofo i luga o nisi o mataupu faʻainisinia, poʻo ni fautuaga i le faʻaaogaina o isi polokalama. I soo se tulaga, o le faavae o le lelei o au meafaitino, o le sili atu ona fiafia i lau lipoti (faʻaopopo i lenei ata, ata vitio, tusitusiga) - o le lelei o lau tautalaga. Le manuia!