Faʻalogo 1.3

O le toʻatele o tagata Excel o loʻo iai le tele o faigata e taumafai e tuʻu se lalaga i se pepa. O le mea moni o le polokalame e malamalama i le tala e pei o se faʻailoga itiiti, ma vave ona liua ia tulaga taua i totonu o le masini i se fua. O le mea lea, o lenei fesili e matua faanatinati. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona tuʻuina se taʻaloga i Excel.

Faaseʻe i Excel

E masani lava pe a faʻatumu ni pepa, lipoti, taʻutinoga, e tatau ona e taʻu atu o le cell e tutusa ma se faʻamatalaga faapitoa e le o iai ni tau. Mo nei faʻamoemoe, o se aganuʻu le faʻaaogaina o se faasee. Mo le polokalame Excel, o loʻo avanoa lenei avanoa, ae e faigata tele ona faʻaliliu mo se tagata e le o saunia, talu ai ua vave ona liua le faasee i se faiga. Ina ia aloese mai lenei suiga, e tatau ona e faia ni gaioiga patino.

Metotia 1: Faʻamatalaina o le Nofoaga

O le auala sili ona taʻutaʻua e tuʻuina ai se faaseʻe i totonu o se masini o le tuʻufaʻatasia lea o se faʻamatalaga tusitusia. E moni, o lenei filifiliga e le fesoasoani i taimi uma.

  1. Filifili le sela e tuʻuina ai le faasee. Kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu o loʻo i ai, filifili le mea "Faiga Faʻavae". E mafai ona e taomi le pipiʻi piano i luga o le komepiuta Ctrl + 1.
  2. Ua amata le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera"pe afai na tatalaina i se isi laupepa. I le pa poloka "Faʻasologa numera" filifili se mea "Upu". Matou te taomi le faamau "Lelei".

A maeʻa lena, o le filifili filifilia o le a tuʻuina atu i ai se faʻatulagaga o mea faʻapipiʻi. O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo aofia i totonu o le a iloa e leʻo ni mea mo le fuafuaina, ae o se tusitusiga manino. I le taimi nei, i lenei itu, e mafai ona e ulufale i le "-" amio mai le piano ma o le a foliga mai o se mea faasee, ma o le polokalama o le a le iloa o se faailoga laitiiti.

O loʻo i ai se isi filifiliga mo le toe faʻaleleia o se sela i totonu o se manatu. Mo lenei, o loʻo iai i le lisi "Aiga", e tatau ona e kiliki i le lisi pa'ū lisi o fuainumera faʻamaumauga, lea o loʻo i luga o le faʻamau i totonu o le meafaigaluega "Numera". Ua tatalaina se lisi o fuainumera avanoa. I lenei lisi e tatau ona e filifilia le mea "Upu".

Lesona: Auala e suia ai le telefoni i Excel

Metotia 2: Faʻasalalau le Ono Ulufale

Ae o lenei metotia e le aoga i mataupu uma. E masani lava, e tusa lava pe maeʻa le faʻatinoina o lenei faʻatinoga, pe afai e te ulufale i le "-" amio, nai lo le faʻailoga e te manaʻomia, o faʻamatalaga uma e tasi i isi laulau e aliali mai. I se faaopoopoga, e le o taimi uma e talafeagai ai, aemaise pe a fai i totonu o le laulau e faʻafeiloaʻi solo ma sela ua tumu i faʻamaumauga. Muamua, i lenei tulaga, e tatau ona e faʻapipiʻi taʻitasi i latou, ma lona lua, o sel o lenei laulau o le ai ai se isi faatulagaga, lea e le taliaina i taimi uma. Ae e mafai ona faia ese.

  1. Filifili le sela e tuʻuina ai le faasee. Matou te taomi le faamau "Faʻatonu le Nofoaga Tutotonu"lea o loo i luga o le lipine i le lisi "Aiga" i se vaega o meafaigaluega "Faauigaga". Ma kiliki foi le ki "Alu i le ogatotonu", o loʻo i ai i le poloka lava e tasi. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona iai le taotoga i le ogatotonu o le cell, e pei ona tatau ai, ae le o le tauagavale.
  2. Tatou te lolomi i totonu o le masini mai le piano o le faailoga "-". A maeʻa lenei mea, matou te le faia ni gaioiga i le kiore, ae vave ona kiliki i le ki Ulufalee alu i le isi laina. Afai a le o le tagata e faʻaaogaina le kio, ona toe faʻaalia ai lea o le faʻataʻitaʻiga i totonu o le cell lea e tatau ona tu ai le laulau.

O lenei metotia e lelei mo lona faigofie ma e faʻaaogaina i soo se ituaiga o faatulagaga. Ae, i le taimi lava e tasi, faʻaaogaina, e tatau ona e faʻaeteete i le teuteuina o mea o loʻo i totonu o le cell, aua, ona o se tasi o mea sese, o se fua faʻatatau e mafai ona toe faʻaalia nai lo le mea e tasi.

Metotia 3: faʻaofi le amio

O le isi sipelaga o se faaseʻe i Excel o le faʻaofi lea o se uiga.

  1. Filifili le suauʻu e te manaʻo e faʻapipiʻi ai se faasee. Alu i le lisi "Faaofi". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faailoga" kiliki i le ki "Faailoga".
  2. Avea i le tab "Faailoga", seti le fanua i le faamalama "Seti" parameter Faʻailoga Faʻailoga. I le ogatotonu o le faamalama, vaavaai mo le faailo "─" ma filifili ai. Ona kiliki ai lea o le ki Pasili.

A maeʻa lenei mea, o loʻo faʻaalia se taʻaloga i le filifili filifilia.

O loʻo i ai se isi filifiliga mo faʻatinoga i lenei auala. Nofo i le faamalama "Faailoga", alu i le lisi "Faailoga Faapitoa". I le lisi e amata, filifili le aitema "Umi umi". Matou te taomi le faamau Pasili. O le taunuuga o le a tutusa ma le itulau muamua.

O lenei metotia e lelei aua e le manaʻomia ona e fefe i le sese o le faia e le kiore. E le suia le faailoga i le fua. E le gata i lea, o le faasee mata i le auala lenei e sili atu le lelei nai lo se taotoga puupuu e taina mai le komepiuta. Ole faʻafitauli tele o lenei filifiliga o le manaʻoga lea e faʻaogaina le tele o manipasi i le taimi e tasi, lea e aofia ai ni mea le tumau.

Metotia 4: faʻaopoopo se uiga faʻaopoopo

E le gata i lea, o loʻo i ai se isi auala e faʻapipiʻi ai. Ae peita "i, o lenei filifiliga e le taliaina mo tagata uma e faaaogaina, talu ai e manatu e tasi le isi amio i totonu o le masini, sei vagana ai le" - "faʻailoga tonu.

  1. Filifili le sela lea e te manaʻo e seti ai le lapisi, ma tuʻu i ai mai le piano le uiga "'". O loʻo tuʻuina i luga o le kī tutusa lava e pei o le mataitusi "E" i le faatulagaga a Cyrillic. Ma i le taimi lava lena e aunoa ma le avanoa e seti ai le amio "-".
  2. Matou te taomi le faamau Ulufale pe filifili faatasi ma le pepese ma le kiole soʻo se isi lava masini. Pe a faʻaaoga lenei metotia e le taua tele. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a uma nei gaioiga, sa tuʻuina se faʻailoga i luga o le pepa, ma o le faailoga faaopoopo "'" e mafai ona iloa i le fua faʻatatau pe a filifilia le cell.

E i ai le tele o auala e faʻapipiʻi ai se paʻu i totonu o le cell, le filifiliga i le va o le tagata e mafai ona faia e tusa ai ma le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o se pepa patino. O le tele o tagata e taumafai e suia le faatulagaga o sela pe a latou taumafai muamua e tuu le uiga manaomia. Ae paga lea, e le o taimi uma e galue ai. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai isi filifiliga mo le faʻatinoina o lenei galuega: alu i se isi laina e faʻaaoga ai le ki Ulufale, le faʻaaogaina o tagata e ala i le faamau i luga o le faʻamau, le faʻaaogaina o le uiga faaopoopo "'". O nei metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli, lea na faʻamatalaina i luga. E leai se filifiliga lautele e sili ona talafeagai mo le faʻapipiʻiina o se faaseʻe i Excel i tulaga uma.