Faʻafefea ona fai faila faila i le Windows

E masani lava, o fesoasoaniga mo le faia o mea ma faʻatautaia i le Windows 10, 8, ma le Windows 7 e aofia ai laasaga e pei o le: "fatuina se file .bat ma le mea o loʻo i lalo ma taʻavale." Ae ui i lea, e le masani ona iloa e le tagata faʻapitoa le auala e fai ai lenei mea ma le mea o loʻo fai mai ai le faila.

O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻamalamalamaina pe faapefea ona fatuina se faila o le pati, faʻataʻitaʻi, ma nisi faʻamatalaga e mafai ona aoga i le anotusi o le autu o loʻo fesiligia.

Fausia se faila faila i le laupepa

O le auala muamua ma sili ona faigofie e fai ai se faila faila o le faʻaaogaina lea o le polokalama Notepad, o loʻo i ai i lomiga uma o loʻo iai nei o Windows.

O laasaga e faia o le a mulimuli mai.

  1. Faʻamatalaga Lelei (o loʻo iai i Polokalame - Access, i le Windows 10 e sili atu le vave e amata i le sailiga i le faletusi, pe afai e leai se api i le Amata amata, e mafai ona e amataina mai le C: Windows notepad.exe).
  2. Ulufale i totonu o le notepad le numera o lau faila faila (mo se faʻataʻitaʻiga, kopi mai se mea, pe tusi oe lava, e uiga i nisi o tulafono - faʻaopoopo i faatonuga).
  3. I le lisi o le lisi, filifili "File" - "Save As", filifili le nofoaga e teu ai le faila, faʻamaonia le igoa o le faila i le faʻaopoopoga .bat, ma, ioe, i le "File file" seti "O faila uma".
  4. Kiliki "Save."

Faʻaaliga: afai e le faasaoina le faila i le nofoaga maoti, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le taavale C, faʻatasi ai ma le savali "E leai sau faʻatagaga e teu ai faila i lenei nofoaga", teu i le Faʻasalaga Faʻamaumauga poʻo luga o le komepiuta, ona kopi lea i le nofoaga e manaʻomia ( O le mafuaaga mo le faafitauli o le Windows 10, e te manaʻomia aia tatau a le pule e tusitusi ai i nisi o foliga, ma talu ai e le o taofiofi le Notepad e avea ma pule, e le mafai ona ia teuina le faila i le pusa ua atofa).

O lau file faila ua saunia: afai e te amataina, o le a faʻaaogaina aunoa uma tulafono o loʻo lisiina i le faila (manatu e leai ni mea sese ma aia tatau e manaʻomia: i nisi tulaga, atonu e te manaʻomia le tamoe i le faila faila e avea ma pule: kiliki i luga o le file .bat - faila pule i le lisi autu).

Manatua: i le lumanaʻi, afai e te manaʻo e faasaʻo le faila faila, faigofie ona kiliki i luga ma le kiliki saʻo ma kiliki "Faʻasaʻo".

E i ai isi auala e faia ai faila faila, ae faʻafefe uma i lalo i le tusitusi e faʻatonuina le tasi poloaiga i le laina i se faila faila i soo se tusitala o tala (e aunoa ma le faʻasologaina), lea e faʻasaoina i le extension .bat (mo se faʻataʻitaʻiga, i Windows XP ma le 32-bit Windows 7, e mafai foʻi ona e fatuina se faila faila i luga o le laina o le laina e faʻaaoga ai le faʻamatalaga o tala (edit).

Afai e iai lau faʻaaliga o faila faila (suiga - natia le faʻaopoopoga o ituaiga faila), ona mafai lea ona e fatuina le .txt faila, ona toe faʻaigoa lea o le faila i le faʻatulagaina o le extension .bat.

Taʻosaʻo polokalama i faila faila ma isi tulafono faʻavae

I le faila o le lotoa, e mafai ona e taitaia soʻo se polokalame ma tulafono mai lenei lisi: //technet.microsoft.com/ru-ru/library/cc772390(v=ws.10).aspx (e ui o nisi o nei mea atonu o loʻo misi i le Windows 8 ma Windows 10). E le gata i lea, na o nisi o faʻamatalaga faavae mo tagata faʻapitoa.

O galuega sili ona taatele o mea nei: lafoaʻiina o se polokalame poʻo nisi polokalame mai se faila faila, faʻalauiloaina o nisi o galuega (faʻataʻitaʻiga, faʻamalo le laupapa laupapa, tufatufa atu o le Wi-Fi mai le komepiuta, tapuni le komepiuta i le taimi).

Le faʻatinoina o se polokalame poʻo polokalama faʻaaoga le poloaiga:

amata "" path_to_program

Afai o le auala o loʻo aofia ai avanoa, ave le ala atoa ile faaluaina o upusii, mo se faʻataʻitaʻiga:

amata "" "C:  Program Files  program.exe"

A maeʻa le polokalame, e mafai foi ona e faʻamalamalamaina le mea e tatau ona faʻataʻitaʻia, mo se faʻataʻitaʻiga (tutusa foʻi, pe afai o loʻo i ai i totonu o faʻataʻitaʻiga ia avanoa, tuʻu i upusii):

amata "" c:  windows  notepad.exe file.txt

Faʻamatalaga: i le faaluaina o upusii pe a uma, e tatau ona aofia ai le igoa o le faila faila o loʻo faʻaalia i le ulutala laina laina. O lenei parameta e filifili, ae i le leai o nei upusii, o le faʻaaogaina o faila paʻu o loʻo i ai upusii i auala ma laina e mafai ona alu i se auala e leʻi mafaufauina.

O le isi itu taua o le lalagaina o se faila faila mai le faila faila nei, e mafai ona faia e ala i le faʻaaogaina o le poloaiga o le valaau:

valaʻau path_file_bat paramati

O fuaitau na pasia i le amataina e mafai ona faitau i totonu o le isi faila faila, mo se faʻataʻitaʻiga, matou te taʻua le faila i faʻamaumauga:

valaau file2.bat parameter1 parameter2 parameter3

I le file2.bat, e mafai ona e faitau i nei fuaitau ma faʻaaogaina e avea ma auala, faʻataʻitaʻiga mo le faʻaogaina o isi polokalama i le auala lenei:

faʻalogo% 1 echo% 2 echo% 3 taofi

Ie mo vaega taʻitasi tatou te faʻaaoga lona numera faasologa ma se faʻailoga o le pasene. O le iʻuga i le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, o le a faʻaalia ai laina uma na pasia i le faamalama o le faatonuga (o le faʻamalosaga e faʻaogaina e faʻaali ai faʻamatalaga i le faamalama faamalama).

I le le mafai, o le faamalama o le faamalama e tapunia vave lava pe a maea le faatinoga o tulafono uma. Afai e te manaʻomia le faitauina o le faʻamatalaga i totonu o le faamalama, faaaoga le poloaiga malolo - o le a taofia le faʻatinoina o tulafono (pe tapunia le faamalama) aʻo leʻi faʻaogaina soʻo se ki i le faʻamafanafanaga a le tagata faʻaaoga.

O nisi taimi, ao le i faia le isi poloaiga, e tatau ona faʻatali mo sina taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo leʻi amataina muamua le polokalama muamua). Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le poloaiga:

taimi faʻatusa / t time_in sekone

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻatinoina le polokalama i le faʻaitiitia o le fomu poʻo le faʻalauteleina o le vitio e faʻaaoga ai le laina MIN ma MAX ao leʻi faʻamaonia le polokalama lava ia, mo se faataitaiga:

amata "" / MIN c:  windows  notepad.exe

Ina ia tapunia le faamalama o le poloaiga pe a uma ona faia tulafono uma (e ui e masani ona tapunia pe a faʻaaoga le amataga e amata ai), faʻaaoga le pule i fafo i le laina mulimuli. Afai e le tapunia le faʻamafanafanaga pe a uma le amataina o le polokalama, taumafai e faʻaaoga lenei poloaiga:

cmd / c amataga / b "" auala_to_programme parameter

Manatua: i lenei poloaiga, pe afai o le polokalame poʻo auala faʻasolosolo e aofia ai avanoa, atonu e ono iai ni faʻalavelave faʻalauiloa, lea e mafai ona foia pei o lenei:

cmd / c start "" / d "path_to_folder_with_spaces" / b program_file_name "parameters_with_spaces"

E pei ona uma ona maitauina, o lenei mea naʻo se faʻamatalaga faigofie e uiga i le sili ona faʻaaogaina i totonu o faila paʻu. Afai e te manaʻomia le faia o galuega faʻaopoopo, taumafai e suʻe faʻamatalaga talafeagai i luga o le Initaneti (silasila, mo se faataitaiga, "fai se mea i luga o le laina o le tulafono" ma faʻaaoga ia lava tulafono i le faila file) pe fai se fesili i manatu, O le a ou taumafai e fesoasoani.