Faʻafefea ona faʻapipiʻi polokalama mo le faila D-Link DWA-131

Lelei eletise USB e mafai ai e oe ona maua le Initaneti e ala i se fesoʻotaʻiga i le Wi-Fi. Mo ia ituaiga masini, e manaʻomia ona e faʻapiiina avetaavale faapitoa o le a tele ai le saoasaoa o le mauaina ma le faʻaliliuina o faʻamatalaga. E le gata i lea, o le a laveaʻiina oe mai i mea sese eseese ma mafai ai ona vavalalata fesootaiga. I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe auala e mafai ai ona e sii mai ma faʻapipiʻi le polokalama mo le D-Link DWA-131 Wi-Fi adapter.

Metotia mo le siiina ma le faʻapipiʻiina o avetaavale mo le DWA-131

O metotia nei o le a mafai ai e oe ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi le polokalama mo le faila. E taua le malamalama o mea taʻitasi e manaʻomia ai se fesoʻotaʻiga malosi i le Initaneti. Ma afai e leai sou isi fesoʻotaiga Initaneti e ese mai i le Wi-Fi, e tatau ona e faʻaogaina fofo i luga ole isi mea komepiuta poʻo le komipiuta e mafai ona e maua ai le polokalama. Matou te agai saʻo nei i le faʻamatalaga o metotia ua taʻua.

Metotia 1: Upega Tafaʻilagi D-Link

O le polokalama masani e masani ona aliali mai i luga o le punaoa aloaia a le gaosiga. O luga o ia saite e tatau ona e muai sailia mo avetaavale. O le a tatou faia i lenei tulaga. O au taga e tatau ona pei o lenei:

  1. Matou te vaʻaia faʻasalalauga e leai ni mea faʻapitoa i le taimi o faʻapipiʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Wi-Fi adapter na fausia i se komepiuta).
  2. O le adapter lava ia DWA-131 e le o fesoʻotaʻiina nei.
  3. O le taimi nei matou te ui atu i le fesoʻotaʻiga na tuʻuina atu ma o mai i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani D-Link.
  4. I luga o le itulau autu e tatau ona e sailia se vaega. "Manatu". A maeʻa ona e mauaina, alu i lenei vaega, na o le kilikiina o le igoa.
  5. I luga o le itulau e sosoo ai i le ogatotonu o le ae vaaia le pau na o le lisi o le matāua. O le a manaʻomia le faʻamaʻoti mai o le muamua o oloa D-Link lea e manaʻomia ai avetaavale. I lenei lisi, filifili le aitema "TUA".
  6. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se lisi o oloa faʻatasi ai ma le muaʻi faʻamuamua ua filifilia. O loʻo matou sailia le faʻataʻitaʻiga o le DWA-131 adapter i le lisi ma kiliki le laina ma le igoa tutusa.
  7. O le iʻuga, o le a aveina oe i le itulau lagolago o le D-Link DWA-131 adapter. O le 'upega tafaʻilagi e faigofie, aua o le a vave ona e mauaina oe i le vaega "Manatu". Pau lava le mea e tatau ona e taʻalo i lalo seia e vaʻaia le lisi o avetaʻavale e maua mo le download.
  8. Matou te fautuaina le downloadina o le lomiga fou. Faamolemole ia matau e leai se mea e manaomia e filifili ai le faiga o le polokalama faagaoioia, talu ai o le polokalama mai le 5.02 e lagolagoina ai polokalama uma, e amata mai i Windows XP i Windows 10. Ina ia faaauau, kiliki le laina ma le igoa ma le kopi o le avetaavale.
  9. O laasaga o loʻo i luga o le a mafai ai e oe ona sii se archive ma faila faila i le komepiuta po o le komepiuta. E manaʻomia lou suʻeina o mea uma o le falefaitautusi, ona faʻatautaia lea o le faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, faalua le kiliki i le faila i le igoa "Seti".
  10. O lea e tatau ona faʻatali sina taimi e faʻauma ai le sauniuniga mo le faʻatulagaga. O le a faʻaalia se faamalama i le faasologa tutusa. Tatou te faʻatali seia oʻo ina mou atu sea faamalama.
  11. I le isi itu, o le matala autu o le polokalame faʻapipiʻi D-Link o loʻo aliali mai. O le a aofia ai le tala o le faʻafeiloaiga. Afai e tatau ai, e mafai ona e tuʻuina se pito i luma o le laina "Faʻamau le SoftAP". O lenei faʻatulagaga o le a mafai ai e oe ona faʻapipiʻi se mea aoga e mafai ona e tufatufa atu ai le Initaneti e ala i se mea faʻapipiʻiina, liliu i se alalaupapa. Ina ia faʻaauau le faʻapipiʻi, kiliki le ki "Seti" i le lava faamalama.
  12. O le faʻagasologa o le faʻatulagaina lava ia o le a amata O le ae aʻoaʻo e uiga i lenei mea mai le isi faʻamalama e tatala. Tau lava o faʻatali mo le maeʻa o le faʻapipiʻi.
  13. I le iʻuga o le a e vaʻai i le faʻamalama o loʻo faʻaalia i le ata sikeri i lalo. Ina ia faamaea le faapipiiina, ia na o le kiliki i le faamau. "Faauma".
  14. Ua faʻapipiʻi uma komipiuta faʻapitoa ma o lea e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau adapter DWA-131 i se komepiuta po o se komepiuta e ala i le USB.
  15. Afai e sologa lelei mea uma, o le a e vaʻavaʻai i le laina eletise laina tutusa i le fata.
  16. E totoe na o le faʻafesoʻotaʻi i le Wi-Fi e manaʻomia le fesoʻotaʻiga ma e mafai ona e amata faʻaaoga le Initaneti.

Ua maeʻa lenei metotia. Matou te faʻamoemoe e mafai ona e aloese mai mea sese i le taimi o le faʻaogaina o polokalama.

Metotia 2: Taiala i le lalolagi mo le faʻapipiʻiina o polokalama

O avetaavale mo le adapter wireless DWA-131 e mafai foi ona faapipii e ala i polokalama faapitoa. E toʻatele i latou i le Initaneti i aso nei. O i latou uma lava e tutusa lava le mataupu faavae o le gaioiga - faʻatautaia lau masini, matagofie avetaavale, download ia faila faila mo latou, ma faʻapipiʻi le polokalama. O ia polokalame e eseese lava i le telē o le faʻamaumauga ma isi galuega faʻaopoopo. Afai o le vaega lona lua e le taua tele, ona taua tele lea o le lagolago o masini e lagolagoina. O le mea lea, e sili atu le faʻaogaina o le masini komepiuta lea ua faamaonia lelei lava i lenei itu.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

Mo nei faʻamoemoega, o sui e pei o le Avetaavale Booster ma le DriverPack Solution e talafeagai. Afai e te filifili e faʻaaoga le filifiliga lona lua, ona e faamasani lea ia oe i la matou lesona faapitoa, lea e tuuto atoatoa i lenei polokalama.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te mafaufau i le faagasologa o le sailia o le komepiuta e faʻaaoga ai le Avetaavale Booster. O gaioiga uma o le ai ai le faasologa lenei:

  1. Tikia mai le polokalama ua taua. E mafai ona maua se fesoʻotaʻiga i le itulau faʻaaloalogia aloaia i le tusiga i luga ole sootaga i luga.
  2. I le faaiuga o le download, e tatau ona e faʻapipiʻi le Avetaavale Booster i luga o le masini e fesoʻotaʻi ai le adapter.
  3. A faʻapipiʻiina lelei le masini komepiuta, matou te faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻi lelala i le taulaga USB ma faʻatautaia le polokalame Driver Booster.
  4. O le taimi lava e amata ai le polokalama o le a amataina le faagasologa o le siakiina o lau masini. O le a faʻaalia le alualu i luma i le faamalama e aliali mai. O loʻo matou faʻatali seia maeʻa lenei faʻagasologa.
  5. I ni nai minute o le a e vaʻavaʻai atu i fua faʻatatau i se isi faamalama. O masini e te manaʻo e faʻapipiʻi ai polokalama faʻapitoa o le a tuʻuina atu i se lisi o se lisi. O le D-Link DWA-131 adapter e tatau ona i ai i lenei lisi. E manaʻomia lou tuʻuina o se mea e sosoo ai i le igoa o le masini, ona kiliki lea i le isi itu o le laina o laina "Toe faafou". I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻamaeʻaina uma avetaavale uma i le kilikiina o le ki talafeagai Faʻafouina Mea uma.
  6. Aʻo lei faia le faʻatulagaga, o le a e vaʻai i ni faʻamatalaga puupuu ma tali i fesili i se faamalama eseese. Matou te suesue i ai ma taomi le faamau "Lelei" ia faaauau.
  7. O lea la o le faagasologa o le faapipiiina o avetaavale mo le tasi po o le tele o masini na filifilia muamua o le a amata. E na o le tatau lava ona faatali mo le faamaeaina o lenei taotoga.
  8. I le iʻuga o le a e vaʻaia se feʻau e uiga i le iʻuga o le faʻafouina / faʻapipiʻi. E fautuaina e toe amataina le tino i le taimi lava e maeʻa ai. Naʻo le kiliki i le mumu moli ma le igoa talafeagai i le faamalama mulimuli.
  9. A uma le toe faʻafouina o le tino, matou te siakiina pe afai e aliali mai le faʻalauiloa laina eletise i totonu o le fata. Afai ioe, ona filifili lea o le Wi-Fi manaʻomia ma fesootai i le Initaneti. Afai, e ui i lea, e le mafai ona e mauaina pe faʻapipiʻiina le polokalama i lenei auala mo nisi mafuaaga, ona taumafai lea e faʻaaoga le metotia muamua i lenei tusiga.

Metotia 3: Saili mo se avetaavale e ala ile iloa

O se lesona ese e tuuto atu i lenei auala lea o loo faamatalaina ai auiliiliga uma i auiliiliga. I se aotelega, muamua e tatau ona e iloa le ID o le mea e faʻafesoʻotaʻi ai le lelei. Ina ia faafaigofie lenei faagasologa, matou te vave faasalalauina le taua o le faailoaina, lea e faatatau i le DWA-131.

USB VID_3312 & PID_2001

Ma le isi, e tatau ona e kopiina lenei taua ma faapipii i luga o se auaunaga faapitoa ile initaneti. O nei auaunaga o loʻo suʻeina avetaavale e le ID masini. E faigofie lava lenei mea, talu ai o meafaigaluega taʻitasi e iai lona lava faʻamatalaga tulaga ese. O le ae mauaina foi se lisi o nei auaunaga i luga o le initaneti i le lesona, o se sootaga e tatau ona tatou tuu i lalo. A maua le polokalama faʻapitoa, e tatau ona e siiina i luga o se komepiuta po o se komepiuta ma faʻapipiʻi. O le faʻatulagaina o lenei faʻagasologa o le a tutusa lelei ma le faʻamatalaina i le auala muamua. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le lesona na taʻua muamua.

Lesona: Mauaina o avetaavale e le ID ID

Metotia 4: Faʻamaumauga Faʻasinomaga Windows

O nisi taimi e le mafai e le tino ona vave faailoaina le masini fesootai. I lenei tulaga, e mafai ona e tuleia i lenei. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le auala ua faʻamatalaina. O le mea moni, o loʻo i ai ona toso, ae e le tatau foi ona e manatu faatauvaa i ai. O le mea lenei e tatau ona e faia:

  1. Matou te faʻafesoʻotaʻi le mea faʻapipiʻi i le taulaga USB.
  2. Faʻamoemoe le polokalama "Pule Sili". E tele filifiliga mo lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e kiliki i luga o le komepiuta "Manumalo" + "R" i le taimi lava e tasi. O lenei mea o le a tatalaina ai le faʻamaufaʻailoga. Taumafai. I le faamalama e tatala, ulu i le taudevmgmt.mscma kiliki "Ulufale mai" luga o le komepiuta.
    O isi faamalama e valaau ai metotia "Pule Sili" O le ae mauaina ia matou mea eseese.

    Lesona: Tatala le "Pule Faʻatonu" i Windows

  3. O loʻo matou sailia se masini e le faʻamaonia i totonu o le lisi. Tabs with such devices o le a vave tatala, o le mea lea o le ae le toe sailia mo se taimi umi.
  4. I luga o masini talafeagai, kiliki i le koni taumatau. O se taunuuga, o se lisi o tala e aliali mai lea e te manaʻomia e filifili ai le aitema "Avetaʻavale Faʻafou".
  5. O le isi laasaga o le filifili lea o se tasi o ituaiga e lua o sailiga o masini. Fautuaina e faʻaoga "Suʻega aunoa", e pei ona i ai i lenei tulaga, o le a taumafai le faiga e suʻe tutoatasi avetaavale mo meafaigaluega ua faamaotiina.
  6. A e kiliki i le laina talafeagai, e amata le sailiga mo le polokalama. Afai e pulea e le faigamaʻe avetaavale, o le a otometi lava ona tuʻuina i latou iina.
  7. Faamolemole ia matau o le sailia o le masini komepiuta i lenei auala e le o taimi uma e mafai ai. O se faʻafitauli faapitoa lea o lenei metotia, lea na matou taʻua muamua. I soo se tulaga, i le faaiuga o le a e vaʻai i se faamalama o le a faʻaalia ai le taunuuga o le taotoga. Afai na lelei mea uma, ona faatoa tapuni lea o le faamalama ma fesootai atu i le Wi-Fi. A leai, matou te fautuaina le faʻaaogaina o le isi metotia na faʻamatala muamua.

Ua matou faʻamatalaina atu ia te oe auala uma e mafai ai ona e faʻapipiʻi avetaʻavale mo le D-Link DWA-131 USB adapter. Manatua e faʻaaoga soʻo se tasi oi latou o le a e manaʻomia le initaneti. O le mea lea, matou te fautuaina e te teuina taimi uma avetaavale talafeagai i masini fafo ina ia aloese mai tulaga le lelei.