Iloilo le puʻupuʻu faʻaaoga le HDDScan

Afai o lau kiliva eleelea ua avea ma mea fou e amio ma o loʻo i ai masalosaloga e iai faafitauli i ai, e talafeagai le siakiina mo mea sese. O se tasi o polokalama pito sili ona faigofie mo lenei faʻamoemoe mo se tagata faʻapitoa o le HDDScan. (Vaai foʻi: Polokalama mo le siakiina o le puʻupuʻu, E faʻapefea ona siaki le puʻupuʻu i le laina o le Windows).

I lenei folasaga, matou te iloiloina puupuu ai le mafai gafatia o le HDDScan - o se aoga e leai se totogi mo le suʻesuʻeina o se puʻupuʻu, o le a tonu ma le auala e te siakiina ai, ma pe oa ni faaiuga e mafai ona e faia e uiga i le setete. Ou te manatu o le faʻamatalaga o le a aoga mo tagata faʻapitoa.

Lisi siaki o le HDD

E lagolagoina e le polokalame:

  • IDE, SATA, SCSI Hard Drives
  • USB fafo malo malosi
  • Siaki le komepiuta komepiuta
  • Faamaoniga ma le S.M.A.R.T. mo SSD masini malo.

O galuega uma lava i le polokalama e faʻatino manino ma faigofie, ma afai o le a le faʻaaogaina e se tagata e leʻi suʻesuʻeina le Victoria HDD, o le a le tupu iinei.

A maeʻa le polokalama, o le a e vaʻavaʻai i se faʻaoga faigofie: se lisi mo le filifilia o le puʻe e tofotofoina, o se ki i se ata malulu, kiliki i luga lea e tatala ai avanoa i mea uma o loʻo maua, ma i le pito i lalo - se lisi o suʻega faʻataʻitaʻi ma faʻatinoina.

Vaʻai faʻamatalaga S.M.A.R.T.

I le taimi lava lea i lalo ifo o le eletise ua filifilia o loʻo i ai se faamau e faaigoaina S.M.A.R.T., lea e tatalaina ai se lipoti o taunuuga o le suʻega a le tagata lava ia o lau disiki malo poʻo SSD. O le lipoti ua manino ona faamatalaina i le Igilisi. I faaupuga masani - lanu meamata-e lelei tele.

Ou te matauina mo nisi SSDs ma se leoleo o SandForce, o le a faʻaalia pea le mea e tasi o le Red Soft ECC Correction Rate - o le mea masani ma talu ai o le polokalama e le saʻo le faʻamatalaina o se tasi o tulaga taua o le tagata lava ia mo lenei pule.

O le a le S.M.A.R.T. //ru.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Siaki le vaʻavaʻa

Ina ia amata le suega o le HDD, tatala le lisi ma filifili "Suʻega Suʻega". E mafai ona e filifili mai ni filifiliga se fa:

  • Faʻamaonia - faitau i le maligi totonu o le masini i fafo e aunoa ma le faʻaliliuina atu e ala i SATA, IDE poʻo isi faʻauigaga. Fua faʻatatau o le taotoga.
  • Faitau - faitau, faʻaliliuina, siaki faʻamatalaga ma taimi faʻatino galuega.
  • Tape - o le polokalama o loʻo tusiina poloka poloka o fuainumera i le disk, fuaina le taimi faʻatino (o le a faʻaumatia faʻamaumauga i totonu o poloka poloka).
  • Aeterfly Read - e tutusa ma le Suʻega Faitau, sei vagana ai le poloaiga lea e faitauina ai poloka: faitau amata i le taimi lava e tasi mai le amataga ma le faaiuga o le laina, poloka 0 ma le mea mulimuli na tofotofoina, ona 1 ma le mulimuli ae tasi.

Mo se siaki masani siaki siaki mo mea sese, faʻaaoga le filifiliga Faitau (filifilia e le faʻaaogaina) ma kiliki le "Suʻega Suʻega" button. O le a faʻaalia le faʻataʻitaʻiga ma faʻaopopo i le faamalama o le "Test Test". E ala i le faaluaina o le kiliki i le suʻega, e mafai ona e vaʻai i faʻamatalaga auiliili e uiga i ai i le tulaga o se kalafi poo se faafanua o poloka siaki.

I se aotelega, soʻo se poloka e manaʻomia ai le sili atu ma le 20 ms e maua ai e leaga. Ma afai e te vaʻaia se aofaiga tele o poloka, e mafai ona talanoa e uiga i faafitauli i le puʻupuʻu (lea e sili ona foia e le o le totoe, ae o le teuina o faʻamatalaga talafeagai ma sui le HDD).

Auiliiliga o le faila malo

Afai e te filifilia le aitema Faʻamatalaga Info i le lisi o le polokalama, o le ae mauaina faʻamatalaga atoa e uiga i le filifili ua filifilia: tele le lapoa, metotia lagolago, tele o le cache, type disk, ma isi faʻamaumauga.

E mafai ona e sii maia le HDDScan mai le upega tafaʻilagi aloaia o le polokalama //hddscan.com/ (e le manaʻomia le faʻatulagaga).

I le faapipiiina i luga, e mafai ona ou fai atu mo se tagata masani, o le polokalama a le HDDScan e mafai ona avea ma se mea faigaluega faigofie e siaki ai se puʻupuʻu mo mea sese ma tusia ai ni faʻamatalaga patino e uiga i lona tulaga e aunoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa faʻamalosi.