Faaopoopoga o numera fuainumera i luga ole laiga

Ole faʻaopoopoga o numera numera o se galuega faigatā e mafai ona umi se taimi e foia ai, aemaise pe'ā oʻo mai i numera faigata. E mafai ona e toe siaki le taunuʻuga pe saili i fafo e faʻaaoga ai fuainumera faʻapitoa, o loʻo avanoa mo le leai o se totogi ma faia i le faiga o auaunaga i le initaneti.

Vaʻai foi: Faʻamaumauga o le Faʻasalalau o le tau

Faʻaopoopoga o numera numera e faʻaaoga ai se calculate i le initaneti

E leai se mea e faigata ona faʻaaogaina ituaiga ituaiga o fuainumera; i le tele o tulaga, e manaʻomia le tagata e faʻamaʻo naʻo numera muamua ma amata le faagasologa o le faagasologa, pe a maeʻa ona faia loa se faaiuga i luga ole mata. Sei o tatou faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o ni nofoaga se lua e faʻapitoa i manipulation uma.

Metotia 1: Iloiloga

Punaoa Initaneti O le Calculatori o se tuufaatasiga o se ituaiga tele o fuainumera e mafai ai e oe ona faia faʻatusatusaga i ituaiga eseese. Latou te lagolagoina foi le galulue faatasi ma numera fuainumera, ma o latou faʻaopoopoga e faʻatinoina i lalo:

Alu i le 'upega tafaʻilagi a Calculatori

  1. O loʻo i luga o le itulau autū o Calculatori, i le vaega "Informatics" filifili se mea "Faaopoopoga o numera i soo se SS".
  2. Afai e te feagai i se auaunaga talitutusa mo le taimi muamua, vave alu i le lisi "Faatonuga".
  3. O iinei o le ae maua ai se auiliiliga auiliili i le faatumuina o pepa ma faia le saʻo saʻo.
  4. I le maeʻa o le masaniga toe foi atu i le calculator i le kilikiina o le lisi tatau. O iinei e setiina ai uluaʻi faʻamuamua - "Numera numera" ma "Gaoioiga".
  5. Ia faʻatumu nei faʻamatalaga e uiga i numera taʻitasi ma faʻaalia le numera numera. I totonu o matāʻupu taʻitasi, faʻatumu tulaga talafeagai ma ia mataituina lelei lenei mea, ina ia aua le faia ni mea sese i soo se mea.
  6. E totoe na o le saunia o le galuega mo le fuafuaina. E mafai ona e faʻavasega le faʻaaliga o le taunuʻuga i soʻo se numera o numera avanoa, ma afai o numera o loʻo i CC eseese, e iai foi se isi setete. A uma lena kiliki "Faʻamau".
  7. O le fofo o le a lanu i le mumu. Afai e te manaʻo e faamasani i le auala na liliu ai le numera mulimuli, kiliki i luga o le sootaga "Faʻaali pe faapefea ona faʻaalia".
  8. O laʻasaga taʻitasi o faʻatusatusaga o loʻo faʻamatala auʻiliʻili, o lea e tatau ai ona e malamalama i le mataupu faavae o le faʻaopoopoga o numera fuainumera.

I lenei faʻaopoopoga ua maeʻa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taualumaga atoa ua maeʻa uma ona faʻaaoga, o mea uma e tatau ona e faia o le ulufale atu i tau aoga ma faʻaopoopoina faʻaopoopoina o faʻatulagaga mo ou lava manaoga.

Metotia 2: Rytex

Na avea Rytex ma auaunaga lona lua i luga o le initaneti lea sa matou avea o se faʻataʻitaʻiga o se calculator mo le faʻaopoopoina o numera o numera. O lenei galuega o loʻo faia iinei e pei ona taua i lalo:

Alu i le 'upega tafaʻilagi a le Rytex

  1. Alu i le uepisaite a Rytex i le fesoʻotaʻiga i luga, tatala le vaega. "Calculators i luga ole Initaneti".
  2. I le lisi i le itu agavale o le a e vaʻai i se lisi o vaega. Saili iina "Numera numera" ma filifili "Faʻaopoopoga o numera numera".
  3. Faitau le faʻamatalaga o le calculator ia malamalama i ana tulafono ma tulafono e ulufale ai.
  4. Ia faʻatumu nei laufanua talafeagai. Numera o loʻo tusia i le pito i luga, ma o latou SS o loʻo faʻaalia i lalo. E le gata i lea, o loʻo iai se suiga i le numera o le numera mo le taunuʻuga.
  5. A maeʻa lau ulufale, kiliki le ki "Faʻaalia le iuga".
  6. O le fofo o le a faʻaalia i se laina lanumoana faapitoa, ma lalo ole numera o le a faʻaalia e le CC.

O le le lelei o lenei auaunaga o le le mafai ona faaopoopo atu i le lua numera mo se tasi faʻataʻitaʻiga ma le leai o se faʻamalamalamaga i le filifiliga. A leai, e faia e ia se galuega sili ona lelei ma lana galuega autu.

O faatonuga i luga e tatau ona fesoasoani ia te oe e taulimaina le faʻaopoopoga o numera numera e faʻaoga ai masini komepiuta. Matou te filifilia faapitoa ni auaunaga eseese se lua ina ia mafai ai ona e fuafuaina le sili ona talafeagai mo oe ma faʻaaoga mulimuli ane mo le foia o galuega eseese.

Faitau foi: Faaliliuga mai Decimal i Hexadecimal Online