Faʻapipiʻiina o Microsoft Excel i luga o se komepiuta

I le taimi muamua, ua uma ona matou tusia lena Upu, o se vaega o le Microsoft office suite, ua mafai ai ona e galue e le gata i tusitusiga, ae faapea foi ma laulau. O le seti o meafaigaluega na tuʻuina atu mo lenei faʻamoemoe o se mea mataʻina i lona lautele o filifiliga. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai i totonu o le Upu, e le gata ina mafai ona e fatuina, ae mafai foi ona suia, faasaʻo, ma mea uma e aofia ai koluma ma sulu ma o latou foliga vaaia.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

I le tautala tuusao e uiga i laulau, e taua le matauina i le tele o mataupu latou te faafaigofieina le galuega e le gata i faʻamatalaga numera, ma faʻaalia atili ai a latou ata, ae faʻamaʻo saʻo foʻi ma le tusitusiga. E le gata i lea, o le numera ma le anotusi mataupu e mafai ona nonofo faʻatasi i le tasi laulau, i luga o le tasi laupepa o sea tusitala mulipuni, o le polokalama Word lea mai Microsoft.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ni laulau se lua i le Upu

E ui i lea, o nisi taimi e manaʻomia e le gata ina fatufatu pe faʻafefiloi ia laulau, ae ia faia foi le gaioiga e faʻafeagai - ia vaevaeina le tasi laulau i le Upu i ni vaega se lua pe sili atu. E faʻapefea ona faia lenei mea, ma o le a talanoaina i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se laina i se laulau i le Upu

E faapefea ona talepeina le laulau i le Upu?

Manatua: O le mafai ona vaevaeina se laulau i ni vaega o loʻo maua i lomiga uma o le MS Word. I le faʻaaogaina o lenei faʻatonuga, e mafai ona e solia le laulau i totonu o le Word 2010 ma uluai lomiga o le polokalama, matou te faʻaalia i luga o le faʻataʻitaʻiga a Microsoft Office 2016. O nisi o mea e ono eseese foliga, e ono eseese lava o latou igoa, ae le suia ai le uiga o gaioiga na faia.

1. Filifili le laina lea e tatau ona muamua ile lua (laulau vavalalata).

2. Kiliki le tab "Tapenaga" ("Galulue faatasi ma laulau") ma se vaega "Faʻatasi" maua ma filifili mea "Faasolo le Laulau".

3. O le laulau ua vaevaeina i ni vaega se lua.

E faʻapefea ona talepeina se laulau i le Upu 2003?

O faatonuga mo lenei lomiga o le polokalama e ese si ese. Filifilia le laina o le a avea ma amataga o le laulau fou, e tatau ona e alu i le lisi "Laulau" ma filifili le mea i le faasologa lautele "Faasolo le Laulau".

Laasaga o le laulau laulau i luga o laulau

O le talepeina o le laulau i totonu o le Upu 2007 - 2016, faapea foi i lomiga muamua o lenei oloa, e mafai ma le fesoasoani o le vevela o ki.

1. Filifili laina e tatau ona avea ma amataga o le laulau fou.

2. Faasolo le autū autu "Ctrl + Ulufale".

3. O le laulau o le a vaevaeina i le mea e manaʻomia.

I lenei tulaga, e taua le matauina o le faʻaaogaina o lenei metotia i ituaiga uma o le Upu e faʻaauauina ai le laulau i le isi itulau. Afai o le mea tonu lenei e te manaʻomia i le taimi muamua, aua le suia se mea (e sili atu le faigofie nai lo le ulufale atu i ni taimi seʻia oʻo i le laulau e alu i se itulau fou). Afai e te manaʻomia le vaega lona lua o le laulau e tuʻu i luga o le itulau e tasi e pei o le muamua, tuu le pepelu matala pe a uma le laulau muamua ma kiliki le ki "BackSpace" - o le laulau lona lua o le a siitia ai se laina se tasi mai le muamua.

Manatua: Afai e te manaʻo e toe faʻafefiloi laulau, tuʻu le mala i se laina i le va o laulau ma kiliki "Aveesea".

Faʻasologa o le faʻaaogaina o le laulau faʻapitoa

Afai e te le o sailia ni auala faigofie pe afai foi e manaʻomia le muamua o le laulau lona lua e faia i se itulau fou, e mafai ona e fatuina se vavaega itulau i le nofoaga saʻo.

1. Tuu le mala i le laina e tatau ona muamua ile itulau fou.

2. Kiliki le tab "Faaofi" ma kiliki le ki o iina "Itulau malo"i totonu o se vaega "Itulau".

3. O le a vaevaeina le laulau i ni vaega se lua.

O le valavala o le laulau o le a tupu tonu e pei ona e manaʻomia - o le vaega muamua o le a tumau i le itulau e tasi, o le vaega lona lua o le a agai i le isi.

O le mea uma, o lenei ua e iloa auala uma e vavaeese ai laulau i totonu o le Upu. Matou te moomoo ma le faamaoni ia maualuga lau gaioiga i galuega ma aʻoaʻoga ma na o ni taunuuga lelei.