Matou te liliuina le laulau ma faʻamatalaga i le MS Word

Microsoft Word, o se tusitala faʻamaumauga moni, e mafai ai ona e galue e le gata i faʻamaumauga tusitusia, ae faʻapea foi laulau. O nisi taimi i le taimi o le galuega ma le pepa aloaia o loʻo i ai se manaʻoga e liliu le laulau lava ia. Le fesili i le auala e faia ai lenei mea e fiafia i ai le tele o tagata e faaaogaina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

Ae paga lea, o le polokalame mai ia Microsoft e le mafai ona na o le ave ma liliu le laulau, aemaise lava pe afai o ona sela ua i ai faʻamaumauga. Ina ia faia lenei mea, o oe ma aʻu o le a tatau ona e alu mo sina togafiti laitiiti. Lenei, faitau i lalo.

Lesona: Faʻapefea ona tusitusi saʻo i le Upu

Manatua: Mo le faia o se laulau faʻatapulaʻa, e tatau ona e fatuina mai le vevela. O mea uma e mafai ona faia e ala i tulaga faʻavae e naʻo le suia o le faʻasologa o le anotusi i totonu o puʻe taitasi mai le faʻataʻetaʻetaʻi agai i luga.

O lea la, o la matou galuega o le liliu lea o le laulau i totonu o le Upu 2010 - 2016, ma atonu i lomiga muamua o lenei polokalame, faʻatasi ai ma faʻamatalaga uma o loʻo i totonu o sela. I le amataga, matou te maitauina, mo ituaiga uma o lenei ofisa ofisa, o le a toetoe lava tutusa le faatonuga. Masalo o nisi o mea o le a eseese foliga, ae o le mea moni e le suia.

Faʻamasi se laulau e faʻaaoga ai se matāʻupu

O se faʻalapotopotoga tusitusia o se ituaiga o faavaa ua faʻaofiina i luga o se laupepa o se pepa i totonu o le Upu ma e mafai ai ona e tuʻuina ni tusitusiga, faila ata, ma, e sili ona tāua mo i tatou, laulau. O lenei fanua e mafai ona e sui i luga o le pepa e pei ona e manaʻo ai, ae muamua e te manaʻomia ona e iloa pe faʻapefea ona faia.

Lesona: E faʻapefea ona faʻaliliu i totonu o le upu

E faʻapefea ona faʻaopoopo le faʻafanua o tusitusiga i le itulau o le pepa, e mafai ona e aʻoaʻo mai le tusiga na tuʻuina mai e le fesoʻotaʻiga i luga. O le a vave ona tatou agai atu i le sauniuniga o le laulau mo le mea ua taʻua o le oso.

O le mea lea, o loʻo iai la matou laulau e manaʻomia ona toe faʻaaogaina, ma o se faʻasalalauga tusitusia e fesoasoani ia i matou i lenei mea.

1. Muamua e te manaʻomia le fetuʻutuʻunaʻi o le tele o le tusitusiga i le telē o le laulau. Ina ia faia lenei mea, tuu le mala i luga o se tasi o "liʻo" o loʻo i luga o lona faʻavaa, kiliki i le itu taumatau o le kuki ma toso i luga le taʻiala manaʻomia.

Manatua: O le telē o le matāʻupu matāʻupu e mafai ona fetuunai mulimuli ane. E tatau ona faʻamutaina tusitusiga i totonu o le malae (ia filifili i le "Ctrl + A" ona kiliki lea "Aveese." I se tulaga talitutusa, afai e faatagaina e le pepa aloaia, e mafai foi ona e suia le tele o le laulau.

2. E tatau ona le mafai ona vaaia le itu o le fanua tusi, aua, oe iloa, atonu e le manaomia e lau laulau se fausaga e le mafaamatalaina. Ina ia aveese le ala, fai mea nei:

  • Faʻasalaga i luga o le faʻavaa o le matāʻupu o tusitusiga ina ia faʻamalosi ai, ona aumai ai lea o le lisi autu e ala i le kiliki i le kī saʻo o le kusi i luga o le otootoga;
  • Faasolo le faamau "Konekarate"o loʻo i totonu o le faamalama i luga o le lisi o loʻo faʻaalia;
  • Filifili se mea "Leai se itu";
  • O le a le mafai ona iloa tuaoi o le laufanua ma o le a faʻaalia pe a faʻaaoga le fanua lava ia.

3. Filifili le laulau, ma mea uma e aofia ai. Ina ia faia lenei mea, faigofie lava le kiliki i se tasi o ona sela ma kiliki "Ctrl + A".

4. Kopi pe tipi (pe afai e te le manaomia muamua) laulau i le kiliki "Ctrl + X".

5. Pasia le laulau i totonu o le atigipusa. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le itu taumatau o le kuki i luga o le laufanua o tusitusiga ina ia aoga, ma kiliki "Ctrl + V".

6. Afai e talafeagai, fetuunai le tele o le atigipusa poo le laulau lava ia.

7. Kiliki le kata i le itu tauagavale i luga o le vaega le vaaia o le matata o le tusi e faʻaaogaina. Faaaoga le aʻao lapotopoto i le pito i luga o le atigi pusa e suia ai lona tulaga i le pepa.

Manatua: I le faʻaaogaina o le aisa lapotopoto, e mafai ona e suia mea o loʻo i totonu o le tusitusiga i soo se itu.

8. Afai o lau galu- ega o le faia lea o se laulau faʻataʻavale i totonu o le Upu i le faʻamalosi saʻo, liliu i luga pe liliu i se mea saʻo, fai mea nei:

  • Kiliki le lisi "Faatulaga"i totonu o le vaega "Mea e Taofia ai";
  • I le vaega "Faatulaga" sue le faamau "Liliu" ma lolomiina;
  • Filifili le tau manaʻomia (faʻailoga) mai le faʻalauteleina o le lisi e sui ai le laulau i totonu o le fanua matamata.
  • Afai e te manaʻomia le faʻatulagaina o le tikeri saʻo e sui, i le lisi e tasi, filifili "Isi suiga o suiga";
  • Faʻatulagaina ma le faʻaeteete tulaga e manaʻomia ma kiliki "Lelei".
  • O le laulau i totonu o le atigipusa o le a lafoina.


Manatua:
I le faiga o suiga, lea e mafai ona ala i le kiliki i luga o se fasipepa o tusitusiga, o le laulau, e pei o mea uma o loʻo i ai, o loʻo faʻaalia i lona tulaga masani, o lona uiga, tulaga faʻataʻitaʻa. E matua faigofie lava lenei mea pe a manaʻomia ona sui pe faaopoopo se mea i totonu.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le faʻapipiʻiina o se laulau i totonu o le Upu i soo se itu, e le gata i le faʻamalosi ma i le faʻamautuina lelei. Matou te moomoo ia te oe o le gaioiga galue ma e na o taunuuga lelei lava.