Faʻapefea ona fatuina se fesoʻotaiga i totonu o le va o masini komepiuta e lua

Talofa

E oo lava i le 10-15 tausaga ua mavae, o le i ai o se komepiuta e toetoe lava o se mea taugata, o le taimi nei o le i ai o ni komepiuta se lua (pe sili atu) i totonu o se fale e le faateia ai se tagata ... E masani lava, o mea lelei uma o le PC e tupu pe a fesootai i se fesootaiga i le lotoifale ma le Initaneti, fesoʻotaiga vavave, fefaʻasoaʻiga o vaʻavaʻa, faʻafetaui vave o faila mai le tasi PC ileisi, ma isi

E le o se taimi umi ua ou "manuia" i le fatuina o se fesootaiga i le lotoifale i le va o ni komipiuta se lua "" faasoaina "le Initaneti mai le tasi komipiuta i le isi. E faʻaaogaina lenei mea (e tusa ai ma mafaufauga fou) o le a talanoaina i lenei pou.

O le anotusi

  • 1. Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi komepiuta ma le tasi
  • 2. Faatuina o se fesoʻotaʻiga i totonu o le Windows 7 (8)
    • 2.1 A faʻafesoʻotaʻi e ala i se uila
    • 2.2 Pe a faʻafesoʻotaʻi tuusao faʻasoa le Initaneti i se PC lona lua

1. Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi komepiuta ma le tasi

O le mea muamua e fai pe a fatuina se fesoʻotaʻiga i le lotoifale o le filifili pe faapefea ona fausia. O se fale i le lotoifale e masani lava ona i ai se numera tele o komepiuta / komepiuta (2-3 fasi vaega). O le mea lea, e lua ni filifiliga e masani ona faʻaaogaina: pe o fesoʻotaʻiga faʻatasi komepiuta e fesoʻotaʻi tuusao ma se uaea faapitoa; poʻo le faʻaaogaina o se masini faapitoa - o se router. Mafaufau i foliga o filifiliga taʻitasi.

Fesootaiga o komepiuta "saʻo"

O lenei filifiliga o le faigofie ma sili ona taugofie (faʻapitoa i tau o meafaigaluega). E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi 2-3 komepiuta (komipiuta) ma isi i lenei auala. I le taimi lava e tasi, afai e sili atu ma le tasi le PC e fesoʻotaʻi i le Initaneti, e mafai ona e avanoa i isi PC uma i luga o lena fesoʻotaiga.

O le a le mea e manaʻomia e fatuina ai sea sootaga?

1. O le uaea (e taua foi o le uila uʻamea) e umi teisi nai lo le mamao i le va o PC fesoʻotaʻi. E sili atu, pe afai e te vave faatauina se uaea faʻamalosi i le faleoloa - o lona uiga ua i ai ni fesoʻotaʻiga mo le fesoʻotaʻi atu i le keli kesi o le komepiuta (pe a fai o le a faʻalanu oe, ou te fautuaina le faitau:

I le auala, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e manaʻomia le uaea e faʻafesoʻotaʻi ai se komepiuta i se komepiuta (fesoʻotaʻi faʻatasi). Afai e te aveina le uaea e faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le uila - ma faʻaaogaina e ala i le fesoʻotaʻi 2 PC - e le aoga lenei fesoʻotaiga!

2. O komepiuta taʻitasi e tatau ona i ai se kilipa fesoʻotaʻiga (o loʻo avanoa i PC uma / ponapoti faʻaonaponei).

3. O le mea moni, o mea uma lava. O tau e laʻititi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le uaea i le faleoloa mo le faʻaogaina o PC e 2 e mafai ona faʻatauina mo le 200-300 rubles; O kata o fesootaiga i totonu o PC uma.

E totoe na o le faʻafesoʻotaʻi le iunite cable 2 ma faʻaoga uma ia komepiuta mo nisi faʻalapotopotoga. I le auala, afai e fesoʻotaʻi se tasi o PC i le Initaneti e ala i se kilika fesoʻotaʻiga, ona e manaʻomia lea o se kiliva fesoʻotaʻiga lona lua - ia faʻaoga e faʻafesoʻotaʻi le PC i le 'upega tafaʻilagi.

Faʻapitoa o lenei filifiliga:

- taugofie;

- foafoaga vave;

- faʻatulagaga faigofie;

- le faʻatuatuaina o sea fesoʻotaʻiga;

- maualuga le saoasaoa pe a faʻasoa faila.

Cons:

- isi laina i totonu o le fale;

- ina ia maua ai le Initaneti - o le PC autu e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti e tatau lava ona faʻaalia i taimi uma;

- le le mafai ona maua le avanoa i le masini feaveaʻi masini feaveaʻi *.

Fausiaina o se fesoʻotaʻiga fale e faʻaaoga ai se router

O le router o se atigipusa laʻititi lea e faigofie tele ai le fausiaina o se 'upega tafaʻilagi i le lotoifale ma le initaneti mo masini uma i totonu o le fale.

E lava le faʻafesoʻotaʻi o le telefoni muamua - ma o le a mafai e tagata uma ona faʻafesoʻotaʻi vave le 'upega tafaʻilagi ma maua le Initaneti. I totonu o faleoloa e mafai ona e maua ai se tele o tagata faimalaga, ou te fautuaina e faitau le tusiga:

O komepiuta feaveaʻi e fesoʻotaʻi atu i le uila e ala i le uaea (e masani lava 1 le telefoni e faʻapipiʻiina i le router), komipiuta ma masini feaveaʻi e faʻafesoʻotaʻi le telefoni i le Wi-Fi. E faʻafefea ona faʻapipiʻiina se PC i le alalaupapa i lenei tusiga (faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le alalaupapa D-Link).

O le faʻapipiʻiina o sea fesoʻotaʻiga o loʻo faʻamatalaina atili auiliili i lenei tusiga:

Faʻamatalaga:

- o le taimi lava e faʻatulagaina ai le uila, ma o le avanoa i luga o le Initaneti o le ai luga o masini uma;

- leai ni uaea faaopoopo;

- fetuunaiga faʻafesoʻotaʻi faʻainitaneti mo masini eseese.

Cons:

- tau faaopoopo mo le mauaina o le uila;

- e le o tagata uma e faʻaleleia auala (aemaise lava mai le tau maualalo) e mafai ona maua ai le saoasaoa maualuga i le 'upega tafailagi;

- e leʻi faʻalogo tagata faʻapitoa e le faigofie i taimi uma ona faʻapipiʻi se ituaiga masini.

2. Faatuina o se fesoʻotaʻiga i totonu o le Windows 7 (8)

A maeʻa ona fesoʻotaʻi le komepiuta i soʻo se tasi (pe o latou fesoʻotai atu i le alalaupapa pe tuusao i le tasi) - e manaʻomia le faʻatautaia o Windows e faʻatumu ai galuega a le 'upega tafaʻilagi. Sei o tatou faʻaali atu i le faʻataʻitaʻiga o le Windows 7 OS (o OS sili ona lauiloa i aso nei, i le Windows 8, o le faatulagaga e tutusa + e mafai ona e faamasaniina oe lava

Aʻo le i faia le mea e fautuaina e faʻamalosi ai afi afi ma vailaʻau.

2.1 A faʻafesoʻotaʻi e ala i se uila

A faʻafesoʻotaʻi e ala i se alalaupapa - o le 'upega tafaʻilagi, i le tele o tulaga, e otometi lava ona faʻatutuina. O le galuega autu e faʻaititia i le faʻatulagaina o le uila lava ia. O faʻataʻitaʻiga masani ua uma ona faʻasalaga i itulau o itulau blog, o nisi nei o sootaga i lalo.

Faʻatuina le alatele:

- ZyXel,

- TRENDnet,

- D-Link,

- TP-Link.

A maeʻa ona faʻatulagaina le uila, e mafai ona e amata amataina le OS. Ma o lea ...

1. Faatuina o le kulupu galue ma le igoa PC

O le mea muamua e fai o le setiina lea o se igoa tulaga ese mo komepiuta taʻitasi i luga o le upega tafaʻilagi ma seti le igoa tutusa mo le kulupu galue.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

1) Numera numera 1

Vaega Galulue: GALUEGA

Igoa: Comp1

2) numera numera 2

Vaega Galulue: GALUEGA

Igoa: Comp2

Ina ia suia le igoa o le PC ma le kulupu galulue, alu i le laulau o loʻo i lalo i le tuatusi o loʻo taua i lalo: Paepae Pulea System and Security System.

E le gata i lea, i le itu tauagavale, filifili le filifiliga "tulaga faaopoopo o mea tau eletise", e tatau ona e vaʻai i se faamalama lea e te manaʻomia e suia ai laina talafeagai.

Faʻamaumauga o le polokalama Windows 7

2. Faʻasalalauga ma le lolomiina

Afai e te le faia lenei Laasaga, e tusa lava po oa foliga ma faila e te vaevaeina, e leai se tasi e mafai ona mauaina i latou.

Ina ia mafai ai ona fefaasoaai ia lomitusi ma faila, alu i le vaega e puleaina ma tatala le "Network ma Internet" vaega.

I le isi, e tatau ona e alu i le "Network and Sharing Center".

I le taimi nei kiliki i luga o le "suiga suiga sili atu fefaʻasoaʻiga" mea i le koluma agavale.

Ae e te lei sau i le tele o faʻamatalaga 2-3 (i le screenshot i lalo ifo o le 2 faʻamatalaga: "Fale poʻo Galuega" ma le "General"). I faʻaupuga uma e lua, e tatau ona e faatagaina faila ma le lomitusi tufatufaina + faʻamalo le palakalafa. Tagai i lalo.

Faʻasalaga faʻasoa.

Faʻasalalauga tufatufa atu

A maeʻa ona faʻatulagaina, kiliki "laveaʻi suiga" ma toe amata le komepiuta.

3. Fefaasoaai o faila fefaasoaaʻi

I le taimi nei, ina ia faʻaaogaina faila o le isi komepiuta, e tatau ona faʻasoa faʻamaufaʻailogaina e le tagata o loʻo i ai pepa (faʻasoa atu).

Faigofie - i le 2-3 kiliki i le kiore. Tatala le tagata sailiili ma kiliki-i luga o le pusa lea matou te mananao e tatala. I le lisi autu, filifili "Fetufaai - aiga (faitau)".

Ona tumau ai lea e faatali e tusa ma le 10-15 sekone ma o le a aliali mai le pusa i le lautele. I le auala, e vaʻai i komepiuta uma i totonu o fesoʻotaiga i fale - kiliki i luga o le '' Network '' i le itu tauagavale o le tagata suʻesuʻe (Windows 7, 8).

2.2 Pe a faʻafesoʻotaʻi tuusao faʻasoa le Initaneti i se PC lona lua

I le faʻamuamua, o le tele o laasaga e faʻafesoʻotaʻi ai le fesoʻotaʻiga i le lotoifale o le a tutusa lelei lava ma le lomiga muamua (pe'ā faʻapipiʻiina i se alatele). Ina ia aua le toe faia laasaga e toe fai, o le a ou maka i puipui.

1. Seti le igoa komipiuta ma le kulupu galue (tutusa, vaai i luga).

2. Faatuina le faila ma le lolomiina o le fetufaai (tutusa, vaai i luga).

3. Faʻatulagaina o Tuatusi IP ma Faitotoa

E manaʻomia le faʻatulagaga i luga o komepiuta e lua.

Komepiuta numera 1.

Tatou amata le seti ma le komepiuta autu lea e fesootai i le Initaneti. Alu i le komiti o le taofiofi i: Paefaʻatasi faʻapitoa Network ma Internet Connection Network (Windows 7 OS). E le gata i lea tatou te aofia ai "fesoʻotaʻiga i luga o fesoʻotaʻiga i le lotoifale" (e mafai ona eseese le igoa).

Ona alu lea i meatotino o lenei sootaga. I le isi itu, tatou te maua i totonu o le lisi "Protocol Protocol Version 4 (TCP / IPv4)" ma alu i ona meatotino.

Ona ulufale lea:

ip - 192.168.0.1,

subnet mass o le 255.255.255.0.

Faasao ma alu.

Komepiuta numera 2

Alu i le vaega o faʻasalalauga: Faʻasalalau Manaʻomia Network ma Internet Network Connections (Windows 7, 8). Seti mea nei (e tutusa ma tulaga o le komipiuta numera 1, vaai i luga).

ip - 192.168.0.2,

subnet mass o le 255.255.255.0.,

le faitotoa e le totogiina -192.168.0.1
DNS server - 192.168.0.1.

Faasao ma alu.

4. Fetufaai le Initaneti mo se Faletupe Lua

I luga o le komepiuta komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti (numera komepiuta numera 1, tagaʻi i luga), alu i le lisi o fesoʻotaʻiga (Faʻasinomaga Manaʻo / Network ma Internet Network Connections).

Ma le isi, alu i meatotino o le fesoʻotaʻiga e faʻaoga ai le Initaneti.

Ma, i le '' access 'tab, tatou te faatagaina isi tagata faʻaogaina le fesoʻotaiga e faʻaoga lenei fesoʻotaʻiga i le Initaneti. Vaʻai ataata i lalo.

Faasao ma alu.

5. Faʻamatalaga (fefaʻasoaaʻiga) o le fefaasoaaʻi o avanoa i foliga

Pau lava lena. Taʻiala manuia ma vave LAN.