E faʻapefea ona tape le pusa o Windows.old

A maeʻa ona faʻapipiʻiina Windows (pe a maeʻa ona faʻafou le Windows 10), o nisi tagata faʻamatalaga fou e maua se faʻailoga mataʻina i luga o le drive C, lea e leʻo maeʻa atoa pe afai e te taumafai e faia lenei mea faʻaaoga auala masani. O le mea lea o le fesili pe faʻapefea ona tape le pusa a le Windows.old mai le disk. Afai e le manino se mea i totonu o faatonuga, ona i ai lea i le faaiuga se vitio taiala e uiga i le faamutaina o lenei faila (o loo faaalia i le Windows 10, ae o le a galue mo lomiga muamua o le OS).

O le pusa o Windows.old o loʻo i ai faila o le faʻapipiʻi muamua o le Windows 10, 8.1 poʻo le Windows 7. I le auala, i totonu, e mafai ona e maua nisi faila faila mai le laulau ma mai le "My Documents" ma isi mea faapena, pe a faʻafuaseʻi ona e le mauaina i latou pe a uma ona toe faʻaleleia . I lenei faʻatonuga, o le a tatou faʻamalo saʻoina Windows.old (o le faʻatonuga e aofia ai vaega e tolu mai le fou i le matutua o le polokalama). E mafai foi ona aoga: Le auala e fufulu ai le C mai i faila le talafeagai.

E faʻapefea ona tape le pusa o Windows.old i le Windows 10 1803 Aperila Update ma le 1809 Oketopa Toe Faʻafouina

O le lomiga lata mai o le Windows 10 o loʻo i ai se auala fou e faʻamalo ai le pusa o Windows.old ma le faʻapipiʻi muamua o le OS (e ui lava o le auala tuai, faʻamatala mulimuli ane i le tusi lesona, e faʻaauau ona galue). Faamolemole ia maitauina pe a uma ona aveese se faletusi, o le a le mafai ona toe faʻaaoga le aunoa le faasologa o le faasologa i tua o le polokalama.

O le faʻaleleia atili ua faʻaleleia le fufuluina vave o le disk ma o lenei e mafai ona faia ma le lima, faʻamalo, aofia ai, ma le faletupe le talafeagai.

Laasaga o le a faapenei:

  1. Alu i le Amata - Filifiliga (pe lolomi i le Win + I key).
  2. Alu i le "Faigaluega" - "Manatu ole Mea".
  3. I le vaega o le "Manaʻo Manaʻo," kiliki "avanoa avanoa i le taimi nei."
  4. A maeʻa se vaitaimi e suʻe ai faila fai faitalia, siaki "Initaneti Muamua".
  5. Kiliki i le pito i luga o le faamalama le "Aveese Faiga".
  6. Faatali seia maeʻa le faʻamalosaga. O faila na e filifilia, e aofia ai le pusa o Windows.old, o le a faʻamutaina mai le lelea C.

I nisi auala, o le auala fou e sili atu ona faigofie nai lo le tasi o loʻo faʻamatalaina i lalo, mo se faʻataʻitaʻiga, e le o talosagaina avanoa faʻapitoa i luga o le komepiuta (e ui lava ou te le puleaina e le mafai ona galue i le latou toesea). Le isi - ata vitio faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga o le auala fou, ma mulimuli ane - metotia mo lomiga muamua o le OS.

Afai ei ai se tasi o lomiga muamua o le polokalama - Windows 10 i le 1803, Windows 7 poʻo le 8, faʻaaoga le filifiliga lenei.

Aveese le pusa o Windows.old i le Windows 10 ma le 8

Afai e te faʻaleleia i le Windows 10 mai se lomiga muamua o le polokalama, poʻo le faʻaaogaina o le Windows 10 poʻo le 8 (8.1) faʻapipiʻi, ae aunoa ma le faʻavasegaina o le vaega o le disiki, o le a aofia i totonu o le Windows.old folder, o nisi taimi o loʻo i ai gigabytes faʻalelei.

O le faagasologa mo le tapeina o lenei faila o loʻo faʻamatalaina i lalo, ae peitai, e tatau ona maitauina ina ua oʻo mai Windows.old ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le faʻafouina free i le Windows 10, o faila i totonu e mafai vave ona toe foi atu i le lomiga muamua o le OS i tulaga o faʻafitauli. O lea la, ou te le fautuaina le lafoina mo i latou ua toe faafouina, ia le itiiti ifo i totonu o le masina talu ona maeʻa.

O lea, ina ia faʻamalo le foliga Windows.old, mulimuli i laasaga nei i le faasologa.

  1. Faasolo le ki o le Windows (OS logo) + R i luga o le piano ma ulufale ai mamamgr ona fai ai lea o le ulufale.
  2. Faatali le faʻaaogaina o le Windows Clean Disk Clean tool.
  3. Kiliki le "Clear System Files" button (e tatau ona i ai ni pule i le komepiuta).
  4. A uma ona suʻe faila, saili le mea "Mea Faʻapipiʻi Muamua a Windows" ma siaki. Kiliki le OK.
  5. Faatali seiloga ua faʻamalo le disk.

O se taunuuga o lenei mea, o le a vaʻai le pusa o le Windows.old, poʻo le itiiti ifo o ona mea. Afai ei ai se mea e tumau pea le manino, ona i ai lea i le pito o le tusiga o loʻo i ai se ata vitio o loʻo faʻaalia ai le faagasologa atoa o le aveeseina i totonu o le Windows 10.

Afai mo nisi mafuaaga na le tupu ai lenei mea, kiliki-i luga o le Amata amata, filifili le mea autu "Poloaiga (pule)" ma ulufale i le poloaiga RD / S / Q C: windows.old (manatu o le pusa o loʻo i luga o le C) ona faʻasalaga Enti.

Na faʻapea foi ona tuʻuina mai i le faʻamatalaga se isi filifiliga:

  1. Taumafai le faʻatulagaina o le galuega (e mafai ona e suʻeina e ala i le Windows 10 i le faletusi)
  2. Saili le galuega SetupCleanupTask ma faalua ona kiliki.
  3. Kiliki i luga o le galuega galuega faʻatasi ma le kiliki saʻo o le kusi - faʻataunuʻu.

O se taunuuga o nei gaioiga, e tatau ona faʻamalo le pusa o Windows.old.

Faʻafefea ona aveese Windows.old i le Windows 7

O le laasaga muamua, lea o le a faʻamatalaina nei, e ono le manuia pe afai ua uma ona e taumafai e faʻamalo le pusa windows.old e ala i le suʻega. Afai e tupu lenei mea, aua le faʻavaivai ma faʻaauau pea ona faitau le tusi lesona.

O lea ia tatou amata:

  1. Alu i le "My Computer" poʻo le Windows Explorer, kiliki i luga-le-kiliki i le kiliina C ma filifili "Mea." Ona kiliki lea i le "Disk Cleanup" button.
  2. A maea sina iloiloga puupuu o le polokalama, o le a tatalaina le talanoaga mama mama. Kiliki i le "Clear System Files" button. E tatau ona tatou toe faatali.
  3. O le a e vaʻai i mea fou o loʻo maua i le lisi o faila e tape. Matou te fiafia i le "Laasaga muamua o Windows", e pei lava ona teuina i totonu o le Windows.old folder. Togi ma kiliki "OK". Faatali mo le taotoga e faʻaeʻa.

Masalo o taga ua uma ona faʻamatalaina i luga o le a lava lea mo le faila lea tatou te le manaʻomia ona mou atu. Ma atonu e le: o tala faalilolilo e mafai ona tumau, ma mafua ai le feau "Le maua" pe a taumafai e tape. I lenei tulaga, tamomoʻe vave le poloaiga e avea ma pule ma ulufale i le poloaiga:

rd / s / q c:  windows.old

Ona fai atu lea o le ulufale. A maeʻa le faʻatonuina o le poloaiga, o le a faʻaogaina atoatoa le pusa o le Windows.old mai le komepiuta.

Aoaoga vitio

Na ou faamaumauina foi se vitio i le faagasologa o le tapeina o le upega tafaʻilagi a Windows.old, pe a fai o fai taga uma i le Windows 10. Ae peitai, o auala tutusa foi e talafeagai mo le 8.1 ma le 7.

Afai e leai se tasi o tusiga na fesoasoani ia te oe mo nisi mafuaaga, fai fesili, ma o le a ou taumafai e tali.