PGP Papamaa 10

Polokalame mo ata tusi, faʻafiafiaga ma faʻatusatusaga e tolu-faʻaaoga le faʻavae-by-layer o le faʻaogaina o mea faitino o loʻo tuʻuina atu i le tulaga faʻataʻitaʻi. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻatulaga lelei ia elemene, vave faʻasaʻo a latou meatotino, tape pe faʻaopopo mea fou.

O se ata na fatuina i le AutoCAD, o se tulafono faʻavae, e aofia ai primitives, tumu, ufiufi, faʻamatalaga faʻamatalaga (tele, tusitusiga, faailoga). O le tuueseeseina o nei elemene i ni mea eseese eseese e maua ai le fetuutuunai, saoasaoa ma le manino o le faagasologa o le ata.

I lenei tusiga o le a tatou tilotilo i mea taua o le galulue faatasi ma laupepa ma a latou tusi tatau.

Faʻafefea ona faʻaaoga papa i totonu o le AutoCAD

O fagu o seti o faavae, o ia mea uma na faʻatūina meatotino e tutusa ma mea tutusa o mea o loʻo i luga o nei tulaga. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai ona tuʻuina atu mea eseese (e pei o primitives ma lapopoa) i luga o laulau eseese. I le faagasologa o le galuega, e mafai ona natia pe poloka poloka i mea faitino e mafai ona maua.

Nofoaga Layer

I le le mafai, o le AutoCAD e na o le tasi le vaega e taʻua o le "Layer 0". O isi vaega, pe afai e tatau ai, e fatuina ai le tagata e faaaogaina. O mea fou e otometi lava ona tuʻufaʻatasia i totonu o le faʻaaogaina o mea. O le laulau faʻapipiʻi o loʻo i luga o le tab Home. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

"Faamaumauga o le Layer" o le autu autū lea i luga o le laupapa. Kiliki ii. Ae e te leʻi tatalaina le taʻitaʻifale taʻitasi.

Le fatuina o se faʻavae fou i le AutoCAD - kiliki i luga o le ata o le "Fausia se Layer", pei o le screenshot.

A uma lena, e mafai ona e setiina mea nei:

Muamua igoa Ulufale mai se igoa o le a fetaui lelei ma mea o loʻo i totonu o le faʻafanua. Mo se faʻataʻitaʻiga, "O mea".

On / Off Faia se vaega e vaaia pe le vaaia i le faʻafanua.

Sulu. O lenei poloaiga e faia ai mea faitino e le vaaia ma e le talafeagai.

Nofoaga O loʻo i ai i luga o le lau, mea faʻamaumau, ae le mafai ona faʻasaʻoina ma lomia.

Lanu O lenei tulaga maualuga e faatulaga ai le lanu lea o loʻo tuʻuina ai mea faitino i luga ole laulau.

Ituaiga ma le mamafa o laina. I totonu o lenei koluma, o le mafiafia ma le ituaiga o laina mo mea faʻavae ua faʻamaonia.

Malamalama. I le faʻaaogaina o le faasee, e mafai ona e seti le pasene o le faʻaogaina o mea faitino.

Le faamaufaailoga. Seti le faʻatagaga poʻo le faasaina o elemene lolomi o se vaega.

Mo le faia o se vaega o loʻo galue (o loʻo iai nei) - kiliki i luga o le "Install" icon. Afai e te manaʻo e faʻamalo se taʻiala, kiliki i le Moli Layer button i le AutoCAD.

I le lumanaʻi, e le mafai ona e alu i totonu o le faatonu faʻamau, ae ia pulea meatotino o laupepa mai le tab Home.

Vaʻai foi: Faʻafefea le Lautele i le AutoCAD

Tuʻu le Lotu i le Faʻailoga

Afai ua uma ona e tosoina se mea faitino ma e te manao e teu atu i se pusa o loʻo i ai nei, faigofie lava ona filifili le mea faitino ma filifili le vaega talafeagai mai le lisi pa'ū ile lisi ole laulau. O le mea lea o le a aveesea ai meatotino uma o le eleele.

Afai e le tupu lenei mea, tatala ia meatotino o le mea faitino e ala i le lisi autu ma seti le taua "By Layer" i na vaega faatapulaa pe a manaomia ai. O lenei masini e maua uma ai le malamalamaga o le faʻavaeina o meatotino e ala i mea faitino ma le iai o mea faitino.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona faʻaopoopo le tusiga i le AutoCAD

Pulea laulau o mea faitino

Seʻio tatou toe foʻi tuusao atu i luga o le faʻavae. I le faagasologa o le tusiata, atonu e te manaʻomia le nanaina o se numera tele o mea faitino mai laulau eseese.

I luga o le laulau, kiliki le mautotogi ma filifili le mea o loʻo e galue ai. O le a e vaʻaia o loʻo taofia uma isi papa palapala! Ina ia tatalaina, kiliki "Faʻasalaga le Faʻasalaga."

I le faaiuga o le galuega, afai e te manaʻo e faʻaalia papapu uma, kiliki i le "Faʻasaʻo mea uma.".

Isi lesona: Auala e faʻaaoga ai le AutoCAD

O iinei, o manatu taua i le galulue faatasi ma papa. Faaaoga e fai ai au atatusi ma o le a e vaʻavaʻai pe faʻapefea ona faateleina le gaioiga ma le fiafia mai le faʻasolosolo.