Faataitaiga o le faʻaaogaina o le sailiga maua i Linux

O tagata uma e faʻaaogaina komepiuta ma komepiuta feaveaʻi masani le faiga faʻaogaina e faʻavae i luga o latou lava tofo ma mea e fiafia i ai. Ae o loʻo i ai se vaega o tagata e le iloa pe faʻafefea ona suia lenei mea poʻo lena parakalafa. I le tusiga o aso nei, matou te fia taʻu atu ia te oe ni auala e fesoasoani ai e fetuunai le lanu o le laulu i le Windows 10.

Metotia e suia ai le susulu

O le taimi lava lea matou te tosina atu ai oe i le mea moni e faʻapea, o faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faʻamatalaina i lalo sa tofotofoina i le Windows 10 Pro. Afai ei ai sau lomiga eseʻese o le faiga faʻaogaina, atonu e leai sau mea (mo se faʻataʻitaʻiga, Windows 10 Enterprise ltsb). Ae ui i lea, o se tasi o metotia o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe ma le manino. O lea tatou o ifo i lalo i la latou faʻamatalaga.

Metotia 1: Masini komepiuta Multimedia

O lenei metotia o se tasi lea o lauiloa i aso nei. O le mea moni o le telefoni laupapa PC i aso nei ma e matua uma lava komipiuta na fausia i totonu o suiga malamalama. Ina ia faia lenei mea, taofi mau i luga o le komepiuta "Fn" ma faʻasalalau le faʻaitiitiga poʻo le faateleina o le faʻamalama. E masani ona i ai ia faapipii i luga o aū. "Agavale" ma "Taumatau"

pe i luga F1-F12 (faʻalagolago i tagata gaosi oloa).

Afai e te le maua le malosi e suia ai le malamalama e faʻaaoga ai le piano, ona e le popole. E i ai isi auala e fai ai lenei mea.

Metotia 2: Faʻamatalaga Faʻatonu

E mafai ona e fetuutuunai le tulaga o le moli mata e faʻaaoga ai faatulagaga faʻavae OS. O le mea lenei e tatau ona e faia:

  1. Faʻasalaga kiliki i le ki "Amata" i le tulimanu pito i lalo o le lau.
  2. I le faamalama e tatala, laʻitiiti i luga aʻe o le faamau "Amata", o le a e vaʻaia se ata o mea e faʻaaoga. Kiliki i luga.
  3. Le isi, alu i le lisi "Faiga".
  4. O le a otometi ona tatalaina le vaega. "Mata". O le mea lena tatou te manaʻomia. I le itu taumatau o le faamalama o le a e vaʻavaʻai ai i se paʻu e mafai ona fetuunai. Faʻasalaga i le itu tauagavale poʻo le saʻo, e mafai ona e filifilia le auala sili mo oe lava ia.

A maeʻa ona e faʻatulagaina le tau aogā, e mafai ona e tapunia le faamalama.

Metotia 3: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O lenei metotia e faigofie tele, ae o loʻo i ai se tasi o toe foʻi. O le mea moni e faʻapea, e mafai ona e seti naʻo se fuataga tumau o le malamalama - 25, 50, 75 ma le 100%. O lona uiga o le a le mafai ona e setiina faailoilo.

  1. I le tulimanu taumatau pito i lalo o le mata, kiliki le ki Nofoaga Faʻamatalaga.
  2. O le a faʻaalia se faamalama lea e masani ona faʻaalia ai le tele o faʻalapotopotoga. I le pito i lalo e tatau ona e maua le ki Faalautele ma tuleia.
  3. O lenei mea o le a tatalaina ai le lisi atoa o gaoioiga vave. O le a iai suiga o le malamalama i totonu oi latou.
  4. I le kiliki i luga o lenei faʻamalama ma le 'aufaʻatasi o le kusi, o le a suia ai le lanu.

A maua le taunuʻuga e manaʻomia, e mafai ona e tapunia Nofoaga Faʻamatalaga.

Metotia 4: Nofoaga Tutotonu o le Mobility

E na o tagata e umia komepiuta feaveaʻi ma le Windows 10 operating system e mafai ona faʻaaoga lenei metotia e ala i le le manuia. Ae o loʻo i ai pea se auala e mafai ai lenei filifiliga i luga o le komipiuta. O le a tatou faʻamatalaina i lalo.

  1. Afai o oe o le tagata e ona le komepiuta, ona e lolomiina loa ia ki i luga o le komepiuta "Win + X" pe lolomi RMB i luga o le ki "Amata".
  2. O le lisi autu o loʻo i ai e te manaʻomia e kiliki ai le laina. "Nofoaga Tutotonu".
  3. O le iʻuga, o le a faʻaalia se faamalama eseese i luga o le lau. I le poloka muamua lava o le a e vaʻaia ai le tulaga o le malamalama ma se faʻataʻotoga o fetuutuunaiga. E ala i le faʻaaogaina o le kesi i le itu tauagavale poʻo le taumatau, o le ae faaitiitia pe faateleina le susulu, faasolosolo.

Afai e te manaʻo e tatala lenei faamalama i luga o se PC masani, e tatau ona e faʻasaʻo le resitala i sina mea itiiti.

  1. Faasolo ia ki i le taimi lava e tasi i luga o le komepiuta "Manumalo + R".
  2. I le faʻaaliga na faʻaalia ua matou resitalaina le poloaiga "regedit" ma kiliki "Ulufale mai".
  3. I le itu tauagavale o le faamalama lea e tatala, o le a e vaai i se laau faila. Tatala le vaega "HKEY_CURRENT_USER".
  4. I le auala lava lea e tatala ai le fafautusi "Polokalama" lea o totonu.
  5. O se taunuuga, o le a tatalaina se lisi umi. I totonu e te manaʻomia le suʻega "Microsoft". Kiliki i le ki o le kuki saʻo ma filifili le laina i le lisi autu "Fausia"ona kiliki ai lea o mea "Vaega".
  6. E tatau ona valaʻau le pusa fou "MobilePC". I le isi itu i lenei faila e tatau ona e fatuina se isi mea. O le taimi lenei e tatau ona valaʻau "MobilityCenter".
  7. I luga o le pusa "MobilityCenter" Kiliki le ki o le kata saʻo. Filifili se laina mai le lisi "Fausia"ona filifili lea o mea "O le taua o le DWORD".
  8. E tatau ona tuʻuina i ai le igoa fou "RunOnDesktop". Ona e manaʻomia lea e tatala le faila faila ma tuʻu i ai se tau. "1". A maeʻa lena, kiliki le ki i le faamalama "Lelei".
  9. O lenei e mafai ona e tapunia le faatonu resitala. O le mea e leaga ai, e le mafai e tagata o loʻo umia le PC ona faʻaaoga le lisi o tala e faʻapitoa ai le nofoaga autu. O le mea lea, e tatau ona e taomi le autu autu i luga o le komepiuta "Manumalo + R". I le faamalama e aliali mai, ulu i le poloaiga "mblctr" ma lolomiina "Ulufale mai".

Afai e te manaʻomia le telefoni i le lumanaʻi, e mafai ona e toe fai le mea mulimuli.

Metotia 5: Faʻamatalaga Mana

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina e tagata e faʻaaogaina masini feaveaʻi ma faʻapipiʻiina le Windows 10. O le a mafai ai e oe ona vavae ese le susulu o le masini pe a faʻagasolo i luga o lima ma papa.

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea". E mafai ona e faitau e uiga i auala uma e mafai ai ona fai lenei mea i a tatou mea eseese. Matou te faʻaaoga le autu autu "Manumalo + R", o le a matou ulufale atu i se poloaiga "pulea" ma kiliki "Ulufale mai".
  2. Faitau atili: 6 auala e tamoe ai le "Panel Control"

  3. Filifili se vaega mai le lisi "Tuuina atu o malosiaga".
  4. O le mea e sosoo ai e tatau ona e kiliki i le laina "Faatuina o se Fuafuaga Mana" faʻafeagai ma le polokalame o loʻo e galue.
  5. O le a tatalaina se faamalama fou. I totonu, e mafai ona e setiina le faasinomaga o le faasino igoa mo mamanu uma e lua o le masini. Pau lava le mea e te manaʻomia e aveese ai le paʻuvale i le itu tauagavale poʻo le taumatau e sui ai le taʻavale. A uma ona faia suiga ia aua nei galo e kiliki "Faasaoina Suiga". O loʻo i lalo ifo o le faamalama.

Suʻeina o mataʻituina luga o masini komepiuta

O auala uma o loʻo faʻamatalaina i luga e faʻaaogaina i le komepiuta. Afai e te manaʻo e suia le susulu o le ata i luga o le mataʻituina o se PC, o le tali sili ona aoga i lenei mataupu o le fetuʻunaʻi lea o le parakalafa fetaui i le masini lava ia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie:

  1. Faʻamau i luga o le masini le faʻaoga fetuutuunai. O lo latou nofoaga e faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga faapitoa ma le faasologa. I luga o nisi o siaki, e mafai ona i ai i luga o le lalo se faiga e tutusa lelei, ae i luga o isi masini, i le itu po o le tua foi. I le lautele, o le kulupu e taʻua e tatau ona pei o lenei:
  2. Afai e le sainia ia kulie pe e le o faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga faapitoa, taumafai e suʻe le taʻiala mo le mataʻitu i le Initaneti pe taumafai e suʻe le parakalafa e manaʻomia i le faʻaogaina o le auala suʻesuʻe. Faamolemole silasila i luga o nisi o ata, o se isi vala e tuu atu e fetuunai le susulu, e pei o le ata i luga. I luga o isi masini, o le paramita manaomia e mafai ona natia loloto i se isi itu.
  3. A maeʻa ona maua le parakalafa e manaʻomia, fetuunai le tulaga o le tagata faasee e pei ona e manatu ai. Ona alu ese uma lea o menusisi tatala. O suiga o le a faʻapupulaina i le mata i le taimi lava lea, aua le toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faia taʻaloga.
  4. Afai i le faagasologa o le fetuutuunaʻi o le susulu o loʻo e iai ni faʻafitauli, e mafai ona e tusia lau ata mataʻituina i faʻamatalaga, ma o le a matou avatu ia te oe se taiala auiliili.

I lenei mea, na oʻo mai la matou tusiga i lana faaiuga talafeagai. Matou te faʻamoemoe o se tasi o nei metotia o le a mafai ai ona e setiina le tulaga manaia o le mataʻitu. E le gata i lea, aua neʻi galo ia fufulu taimi le mama le faʻaogaina o otaota ina ia aloese ai i mea sese. Afai e te le iloa le auala e fai ai lenei mea, ona e faitau lea oa matou mea aʻoga.

Faitau atili: Faʻamamaina le Windows 10 mai otaota