"Faʻatonuina iTunes": o mafuaʻaga autu o le faafitauli

O le vaeluaina o le numera i totonu o se paʻu e sili atu le faigata nai lo le aufaʻatasi ona o se matagi, ma o le galuega e faigata i le manaʻoga e vaevae le vaega o totoe. O le mea lea, afai e te manaʻo e faʻafaigofie lenei faagasologa pe siaki lau taunuʻuga, e mafai ona e faʻaogaina le calculator i luga o le initaneti, lea e le gata ina faʻaalia ai le tali, ae o loʻo faʻaalia ai foi le tali atoa.

Vaʻai foi: Faʻamaumauga o le Faʻasalalau o le tau

Vaevae le numera e faʻaaoga ai se calculate i le initaneti

O loʻo i ai se numera tele o tautua i luga o le initaneti e talafeagai mo lenei faʻamoemoe, ae toetoe lava a eseese uma i latou. O aso nei ua matou saunia mo oe ni filifiliga eseese se lua, ma oe, i le faitauina o faatonuga, filifili le mea o le a sili ona talafeagai.

Metotia 1: OnlineMSchool

OnlineMSchool na fuafua e aʻoaʻoina le numera. O le taimi nei e le gata i le tele o faʻamatalaga aoga, lesona ma galuega, ae o loʻo fausia foi i totonu o fuainumera, o se tasi o nei mea o le a tatou faʻaaoga i le asō. O le vaevaega i le koluma o vaevaega elemene o loʻo iai i lalo:

Alu i le 'upega tafaʻilagi OnlineMSchool

  1. Tatala le itulau autu o le upega tafailagi OnlineMSchool ma alu i "Faʻatonu".
  2. I lalo ifo o le ae maua ai ni auʻaunaga mo le faʻaaogaina o numera. Filifili iina Vaeluaina i le koluma poʻo "Vaevaega i se koluma ma isi".
  3. Muamua lava, ia faʻalogo i faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i le faʻamau talafeagai. Matou te fautuaina ina ia faamasani i ai.
  4. Ia toe foi i tua "Calculator". Lenei e tatau ona e toe mautinoa ua filifilia le saʻo saʻoga. Afai e leai, suia i le faʻaaogaina o le lisi o mea pop-up.
  5. Ulufale i ni numera se lua, faʻaaoga se togi e faʻaalia ai le vaega tele o le vaega, ma tusi foi le pusa pe afai e te manaʻo e vaevae le vaega totoe.
  6. Mo le maua o le fofo, faʻafesoʻotua-luga i luga o le faailoga tutusa.
  7. O le a tuʻuina atu ia te oe se tali, pe afai o le a faʻamatalaina auiliiliga taʻitasi o le mauaina o le numera mulimuli Faamasani oe i ai ma e mafai ona e alu i faʻatatauga nei.

A o le vaeluaina mea na totoe, suʻesuʻe ma le totoa le tulaga o le faafitauli. E tele taimi e le tatau ai, pe a fai e le saʻo le tali.

I le na o le fitu laasaga faigofie, na mafai ai ona matou vaeluaina numera i totonu o se koluma e faʻaaoga ai se meafaigaluega laiti i luga o le upega tafaʻilagi OnlineMSchool.

Metotia 2: Rytex

O le auaunaga RYtex i le initaneti e fesoasoani foi i le aoaoina o le matematika e ala i le tuuina atu o faataitaiga ma teori. Ae ui i lea, o le asō ua tatou fiafia i le faʻatatau o loʻo i ai, o le suiga lea o loʻo faʻatinoina i lalo:

Alu i le 'upega tafaʻilagi a le Rytex

  1. Faaaoga le sootaga i luga e alu i le itulau autu o Rytex. I luga, kiliki i luga o le pepa "Calculators i luga ole Initaneti".
  2. Alu ifo i le pito i lalo ole laupepa ma vaʻavaʻai i le itu tauagavale. "Vaevaeina vaega".
  3. Aʻo leʻi amataina le faiga autu, faitau tulafono mo le faʻaaogaina o le meafaigaluega.
  4. O lea ia ulufale i le numera muamua ma le lua i totonu o laufanua talafeagai, ona taʻu mai lea pe tatau ona vaevaeina le vaega totoe e ala i le tuiina o le mea e tatau ai.
  5. Ina ia maua se fofo, kiliki le ki. "Faʻaalia le iuga".
  6. I le taimi nei, e mafai ona e iloa pe na faapefea ona maua le numera mulimuli. Alu i luga o le lisi e alu e ulufale i mea fou mo isi galuega ma faataitaiga.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o auaunaga e masani ona tatou mafaufau i ai e le eseese i totonu ia i latou lava, vagana ai na o foliga vaaia. O le mea lea, e mafai ona matou faʻataunuʻuina e leai se eseesega e mafai ona faʻaaogaina i luga o le upega tafaʻilagi; o fuainumera uma e faitauina sao ma tuʻuina atu se tali auiliili e tusa ai ma lau faʻataʻitaʻiga.

Tagai foi:
Faaopoopoga o numera fuainumera i luga ole laiga
Faʻaliliuga mai le octal i le numera i luga o le initaneti
Suʻe mai le decimal i luga o le initaneti