Google Chrome suʻesuʻe faʻamatalaga patino

Google Chrome suʻesuʻe faʻamatalaga patino. O le masini anti-virus o loʻo fausia i se tasi o suʻesuʻega i luga o le Initaneti e sili ona lauiloa o le suʻeina lea o faila komepiuta. E faʻaoga lenei i komepiuta i luga o le polokalama faʻaoga Windows. E suʻesuʻeina e le masini faamatalaga uma, e aofia ai pepa patino.

Google Chrome suʻesuʻeina faamatalaga patino?

O le mea moni o le siakiina e aunoa ma se faʻatagaina o faila na faʻaalia ai se tagata poto i le cybersecurity - Kelly Shortridge, na ia tusia le faʻailoga o le laupapa. O le amataga o le faalumaina na mafua mai i se tweet lea na ia tosoina ai le mafaufau i le gaoioiga faafuasei o le polokalama. Ua vaʻaia e le masini faila taʻitasi e aunoa ma le tuʻuina atu o le Pepa Faamaumauga e le o faʻamoemoeina. I le faʻafefe ona o le faʻalavelave i le olaga faalilolilo, na faalauiloa aloaia ai e Shortridge lona musu e faʻaaoga auaunaga a Google Chrome. O lenei fuafuaga na talosagaina i le tele o tagata faaaoga, e aofia ai le Rusia.

O le suʻesuʻega na vaʻavaʻai i faila uma i luga o le komepiuta a Kelly, e aunoa ma le le amanaiaina o le Pepa Faamaumauga.

Faʻamatalaga o faʻamaumauga i le masini komepiuta o le Chrome Cleanup Tool, na faʻavaeina e faʻaaogaina ai le atinaʻeina o le kamupani vaʻaia ESET. Na fausia i totonu o le masini i le 2017 ina ia maua ai le galulolo i luga o le upega tafailagi. I le taimi muamua, na fuafuaina le polokalame e siaki ai mea leaga e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le masini. A maua se siama, ua saunia e Chrome le tagata faʻaaogaina le avanoa e aveese ai ma auina atu faʻamatalaga e uiga i le mea na tupu ia Google.

Faʻamaumauga o faʻamatalaga o loʻo faia e le Chrome Cleanup Tool.

Ae peitai, e le o taulai atu Patridge i foliga o le galuega antivirus. O le faafitauli autu o le le lava o le manino i lenei meafaigaluega. Ua talitonu le fomaʻi e le o lava taumafaiga a Google e faʻamataʻu ai i tagata e uiga i le fou. Manatua na taʻua e le kamupani lenei mea fou i lana blog. Ae ui i lea, o le mea moni e faapea, pe a le oʻo mai le faʻasalalauga talafeagai mo le faatagaga, e oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tagata atamai i le cybersecurity.

Na taumafai le faʻalapotopotoga e faʻateʻa ese masalosaloga o tagata. E tusa ai ma le Justin Shu, o le ulu o le matagaluega o le puipuiga o faamatalaga, o le masini ua faʻagaoioia i le tasi vaiaso ma ua faʻamapulaʻaina i se faʻatautaia e faʻavae i luga o tulaga aloaia faʻaaogaina. O le aoga na fausia i totonu o le masini e tuʻuina atu i ai na o le tasi le galuega - o le sailiga mo mea leaga i luga o se komepiuta ma e le faamoemoe e gaoi faamatalaga patino.