Toefaʻoto le faʻamatalaga i le Windows 10

A filifilia se tietiega mo lau masini, e sili atu ona sili atu le manaʻo o tagata faʻapitoa SSD. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e aʻafia i itu e lua - maualuga televave ma sili atu le faʻatuatuaina. Ae ui i lea, e tasi le isi, e leai se mea e sili ona taua - o le olaga o le auaunaga. Ma o le aso o le a tatou taumafai e saili pe o le a le umi e mafai ona tumau ai le taʻavale malo-malo.

O le a le umi e mafai ona galue ai se taʻavale malo-malo?

Ae tatou te leʻi mafaufau pe o le a le umi e aoga ai le taavale, seʻi o tatou talanoa e uiga i le ituaiga SSD manatua. E pei ona lauiloa, i le taimi nei, e tolu ituaiga o moli moli e faʻaaoga e teu ai faʻamatalaga - o SLC, MLC ma le TLC. O faʻamatalaga uma i nei ituaiga o loʻo teuina i nila faapitoa, e mafai ona aofia ai le tasi, lua poʻo le tolu piliki, i le faasologa. O le mea lea, o ituaiga uma o manatua e eseese uma i le faʻamaumauga o faamaumauga ma le saoasaoa o latou faitau ma tusitusi. O le isi eseesega taua o le numera o le faasologa o suiga. O lenei tulaga maualuga e fuafuaina ai le olaga o le disk.

Tagai foi: NAND faʻatusatusaina faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga

Le fua mo le fuafuaina o le olaga atoa o le avega

Ia sei o tatou vaʻavaʻai le umi o le SSD e mafai ona galue ai ma le ituaiga MLC e faʻaaogaina. Talu ai ona o lenei manatua e masani ona faʻaaogaina i taʻavale-malo, tatou te avea o se faʻataʻitaʻiga. O le iloa o le numera o le faasologa o suiga, fuafua le numera o aso, masina poʻo tausaga o galuega o le a le faigata. Ina ia faia lenei mea, matou te faʻaaogaina se fua faʻatatau:

Aofaʻi o taʻamilosaga * Malosiaga o le vaʻaia / Volume o faʻamaumauga tusitusia i le aso

O se taunuuga, matou te maua le numera o aso.

Ole taimi ole olaga

O lea ia tatou amata. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻatekonolosi, o le aofaʻi o numera o toefaʻailoga o le 3,000. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave se 128 GB drive ma o le averesi o le faʻamaumauga o aso taʻitasi e 20 GB. Faʻaaoga nei la matou metotia ma maua le taunuʻuga lenei:

3000 * 128/20 = 19200 aso

Mo le faigofie o le iloa o faʻamatalaga faaliliu aso i tausaga. Ina ia faia lenei mea, matou te vaevaeina le aofaʻi o numera o aso i le 365 (numera o aso i le tausaga) ma maua pe a ma le 52 tausaga. Ae ui i lea, o lenei fuainumera e masani lava. I le faʻatinoga, o le a sili atu le itiiti o le olaga o le auaunaga. Talu ai ona o tulaga taua o le SSD, o le averesi o aso taitasi o faamaumauga faamauina ua siitia i le 10 taimi, o le mea lea, e mafai ona faaitiitia lo tatou fuafuaina i le aofaiga tutusa.

O se taunuuga, tatou te 5.2 tausaga. Ae peitai, e le o lona uiga i totonu o le lima tausaga o le a taofia lau galuega. O mea uma o le a faalagolago i le faigata ona e faʻaaogaina lau SSD. O le mafuaʻaga lea na faʻaalia ai e nisi o tagata gaosi le aofai o faʻamaumauga na tusia i le disk i luga o le disk e avea o se olaga o auaunaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le X25-M, o loʻo tuʻuina atu e Intel se faʻamaoniga mo se voluma faʻamaumauga o le 37 TB, lea, ma le 20 GB i le aso, e maua ai se vaitaimi e lima tausaga.

Faaiuga

I le faaputuputuina, seʻi tatou fai mai o le ola tautua e faalagolago tele i le malosi o le faʻaaogaina o le avega. E le gata i lea, e faʻavae i luga o le faʻatulagaga, ae le o le vaega mulimuli e faia e le tele o le masini teu oloa lava ia. Afai e te faia se faʻatusatusaga ma le HDD, lea e tusa ma le 6 tausaga, o le SSD e le naʻo le faʻatuatuaina, ae o le a umi foi le umi mo le tagata e ona.

Tagai foi: O le a le eseesega i le va o vaʻa mageta ma le malo-malo