Faʻasalalau Facebook fefaʻatauaʻiga faʻasalalauga

Pe a faʻaaoga le 'upega tafaʻi Facebook poʻo le telefoni feaveaʻi, e ono tulaʻi mai faafitauli, o mafuaʻaga e tatau ai ona vave malamalama ma toe faʻaauau le faʻatonuina saʻo o le punaoa. E le gata i lea, o le a tatou faʻamatalaina le tele o mea faʻaletonu faʻapitoa faʻatekinisi ma metotia o le faʻaumatia.

Mafuaaga aisea e le faigaluega ai Facebook

E i ai le tele o faafitauli e mafua mai i le le mafai e Facebook ona galue pe leai foi. O le a tatou le mafaufau i filifiliga taʻitasi e ala i le tuʻufaʻatasia i ni vaega lautele. E mafai ona e faia e pei o mea uma e faʻamatalaina, ma faaseʻe nisi.

Filifiliga 1: Faʻafitauli i le saite

Social network Facebook i le asō o le punaoa sili ona lauiloa o lenei ituaiga i luga o le Initaneti ma o le mea lea o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻafitauli i ona galuega. Ina ia lafoai faafitauli o le lalolagi, e tatau ona e faʻaaoga se nofoaga faapitoa i le fesoʻotaʻiga i lalo. Pe a lipotia "Fasia" na o le pau lava le auala e te faʻatali ai seia oʻo ina faʻamautu e le tagata tomai faapitoa le tulaga.

Alu i le auaunaga i le initaneti Downdetector

Ae peitai, pe afai e aliali mai se mataala pe a asiasi atu i le saite "Leai se toilalo", o lona uiga o le faafitauli atonu o le lotoifale.

Filifiliga 2: Faʻasalaga le saʻo le sailiga

Afai o elemene taʻitasi o se upega tafaʻilagi, e pei o vitio, taaloga, poʻo ata, e le mafai, o le faafitauli e ono tulaʻi mai i ni mea e le talafeagai ai suʻesuʻega ma le leai o ni mea taua. Muamua, faʻamaonia le talafaasolopito ma le faʻaoga.

Faʻamatalaga auiliili:
E faʻapefea ona faʻamalo faʻasolopito i Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Yandex Browser, Internet Explorer
Faʻafefea ona faʻamalo le cache i Chrome, Opera, Firefox, Yandex, Internet Explorer

Afai e le maua mai ai ni iuga, faʻaleleia le version o le Adobe Flash Player ua faʻapipiʻi i lau komepiuta.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafouina le Flash Player i le PC

O le mafuaaga e mafai foi ona taofia ai soʻo se vaega. Ina ia siaki lenei mea, i luga o le Facebook, kiliki le ata i le loka loka i le itu tauagavale o le tuatusi o le tuatusi ma filifili "Tautuga o le Nofoaga".

I luga o le itulau e amata, seti le tau "Faataga" mo mea nei:

  • Javascript
  • Flash;
  • Ata;
  • Fetuʻaiga matala ma toe faʻafeiloaʻi;
  • Faasalalauga;
  • Leo

A maeʻa lena, e tatau ona e toe faafou le itulau Facebook pe e manaʻomia foi le toe faʻafouina o le uila. Ua maeʻa lenei faaiuga.

Filifiliga 3: Malie software

O ituaiga eseese o siama ma siama o se tasi lea o mafuaʻaga sili ona afaina o faafitauli i lenei sosaiete lautele ma le Initaneti atoa. Aemaise lava, e mafua ona o le taofia o fesootaiga mai fafo poʻo le toe faʻafeiloaʻi ma le fesuiaiga o lenei Facebook ile mea sese. E mafai ona e foia faafitauli i le fesoasoani o polokalama antivirus ma auaunaga i le initaneti. I lenei tulaga, o le masini feaveai e aoga foi se sikola.

Faʻamatalaga auiliili:
Iloiloina o PC mo siama e aunoa ma se antivirus
Online PC suʻesuʻe mo siama
Le ata sili ona lelei mo komepiuta
Android scan mo virus e ala i le PC

E le gata i lea, ia mautinoa e siakiina le faila faila. "au" i luga o le autu o le tutusa ma le uluai kopi.

Vaʻai foi: Suia le faila "au" i luga o le komepiuta

Faʻasili 4: Faʻamatalaga Vaʻaia

I le faʻatusatusaina o siama, antiviruses, e aofia ai le pa puipui ua fausia i totonu o Windows, e mafai ona mafua ai le taofia. Auala e faʻaitiitia ai lenei faʻafitauli tuusaʻo faʻalagolago i le polokalame faʻapipiʻiina. E mafai ona e faitauina a matou faʻatonuga mo le laupepa masani poʻo le asiasi i le vaega o le antivirus.

Faʻamatalaga auiliili:
Le faʻaaogaina ma le Faʻasaʻoina o le Papa o le Windows
Faʻafitauli lē tumau o le antivirus

Faʻasalaga 5: O le telefoni feaveaʻi na osofaia

O le Facebook mobile app e tutusa lava le lauiloa i le upega tafaʻilagi. A faʻaaogaina, na o le pau lava le faigata o le fesootai "Ua i ai se mea sese i le talosaga". I le faʻaumatiaina o ia faigata, sa taʻuina mai ia i matou i faʻatonuga talafeagai.

Faitau atili: Faʻasalalau "Ua tupu se mea sese i le talosaga" i le Android

Filifiliga 6: Faʻamatalaga Tau Tupe

O le vaega mulimuli e faʻaitiitia nai lo faigata faʻapitoa, ae o mea sese pe a faʻaaogaina galuega i totonu o le 'upega tafaʻilagi poʻo le talosaga, e aofia ai le pepa o faʻatagaga. Afai o le faʻamatalaga o se faʻamaloilo le saʻo le ulufale, o le toe faʻaleleia e naʻo le tasi le tali sili ona lelei.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻaleleia se upega mai le Facebook

I le leai o se avanoa i le itulau o se tagata e faʻaaogaina, e taua le faʻafesoʻotaʻi ma le faiga o le lokaina ma le tatalaina o tagata.

O nisi taimi e poloka le teugatupe e le pulega ona o le solia lelei o le maliega a tagata Facebook. I lenei tulaga, matou te saunia foi se auiliiliga auiliili.

Faitau atili: O le a le mea e fai pe afai e poloka lau lomitusi Facebook

Faaiuga

O manatu taʻitasi e mafaufau e le mafai ona faʻalavelave ai i le faʻatinoina lelei o le 'upega tafaʻilagi, ae avea foi ma se faʻalavelave mo isi vaivaiga. I lenei itu, e sili ona lelei le siaki o le komepiuta po o le telefoni feaveaʻi i auala uma. I le taimi lava e tasi, aua nei galo e uiga i le avanoa e faʻafesoʻotaʻi le lagolago faʻapitoa a Facebook e tusa ai ma a matou faʻatonuga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le lagolago i le Facebook