O le a le suʻega sili atu - Yandex poʻo Google

O le lalolagi i aso nei o loʻo pulea e faʻamatalaga. Ma talu ai o le Initaneti o se fesoʻotaiga i le lalolagi, e taua le vave ma lelei ona maua faʻamaumauga tatau. O lenei faʻamoemoe e faʻatinoina e auaunaga faʻapitoa faapitoa. O nisi oi latou o loʻo i ai le gagana vaapiapi po o tomai faʻapitoa, o isi o loʻo taulai atu i le saogalemu o le tagata ma le le faalauaiteleina o talosaga. Ae o masini suʻesuʻe uma lava e sili ona taʻutaʻua, e lua o le au pulega e le mafaamatalaina ua leva ona tu ese - Yandex ma Google. O le a le suʻega sili atu?

Faatusatusaga o sailiga i Yandex ma Google

O Yandex ma Google faʻasalaga faʻaaliga e maua ai auala eseese: o le muamua o loʻo faʻaalia itulau ma nofoaga, le lua lona lua - o le numera atoa o fesoʻotaʻiga

Mo soʻo se fesili e le o se umi e maua ai ni upu moni, o le a tuʻuina atu e le suʻega suʻega le selau fiaselau o fesoʻotaʻiga, lea, i le taimi muamua e tilotilo ai, e leai se aoga e faʻatusatusa ai le lelei. Ae ui i lea, naʻo se vaega itiiti o nei fesoʻotaʻiga o le a aoga i le tagata faʻaaoga, aemaise lava le mafaufau i le mea moni e seasea ona alu i tua atu o le 1-3 itulau o le lomiga. O fea tuatusi o le a ofoina mai ia i tatou faʻamatalaga sili atu ona talafeagai i le pepa lea o le a faigofie ma aoga ai lona faaaogaina? Matou te ofoina atu e tilotilo i le laulau faʻatasi ma fua faʻatatau o latou taʻiala i se fuataga e 10-fua.

I le 2018, 52.1% o tagata faaaoga i RuNet e sili ona fiafia i Google ma e na o le 44.6% sili atu ile Yandex.

Laulau: faʻatusatusaga o laina eletise suʻesuʻe

Iloiloga o iloilogaYandexGoogle
Uiga faʻalelei a le tagata8,09,2
PC faʻaaogaina9,69,8
Faʻafeiloaʻiga o galuega i masini feaveaʻi8,210,0
Faʻasalaga Faʻaalia i le Latina8,59,4
Le taua o le mataupu i Cyrillic9,98,5
Faʻasagaga o faʻaliliuga, faʻasologa ma talosaga e lua7,88,6
Tuuina atu o faamatalaga8,8 (lisi o itulau)8,8 (lisi o fesoʻotaʻiga)
Saolotoga o faamatalaga5.6 (mataʻutia i le polokaina, e manaʻomia ai se laisene mo nisi ituaiga o mataupu)6.9 (masani masani o le tapeina o faʻamatalaga i lalo ole faʻailoga o le solia o le puletaofia)
Filifili le mataupu e ala i le talosaga a le itulagi9.3 (o le mea tonu e oʻo lava i tamai taulaga)7.7 (sili atu i le lalolagi atoa, e aunoa ma le faʻamaonia)
Galue ma ata6.3 (mea e le talafeagai, nai faʻataʻitaʻiga ua fausia)6.8 (sili atu galuega faatino i le tele o tulaga, ae peitaʻi o nisi ata e le mafai ona faʻaaoga ona o le puletaofia)
Tali o taimi ma meafaigaluega9.9 (taimi aupito itiiti ma le avega)9.3 (e mafai ona fai mea leaga i luga o faʻatautaiga e le masani ai)
Isi faʻaopoopoga9.4 (silia ma le 30 auaunaga faapitoa)9.0 (o se numera tele o tautua, lea e totogiina i le faigofie o lo latou faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, se faʻaliliuʻupu faʻatasi)
Aotelega lautele8,48,7

Faʻatasi ai ma se vaega laʻititi i le taʻitaʻi Google. O le mea moni, e maua ai se taunuuga e sili atu ona taua i fesili masani, e faigofie mo le tagata lautele, faʻapipiʻi i le tele o smartphones ma tablets. Ae peitaʻi, ona o suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa mo faʻamatalaga i le gagana Rusia, ua sili atu ona fetaui lelei Yandex.

O nei suʻega e lua o loʻo i ai malosiaga uma ma vaivaiga. E tatau ona e filifili po o fea oa latou galuega e sili ona taua mo oe, ma fai se filifiliga, taulaʻi atu i le taunuuga o le faʻatusatusaga i se auivi faapitoa.