Faʻafefea ona suia le upu faʻaulu i luga o le uila o le Wi-Fi

Talofa

E masani lava, o mataupu e fesoʻotaʻi ma le suia o le upu faʻaulu i luga o le Wi-Fi (poʻo le faʻatutuina, o le mea e fai maoti) e tulaʻi mai i luga o le tele o taimi, talu ai talu ai nei ua sili ona lauiloa tagata Wi-Fi. Masalo, o fale e tele, o loʻo i ai ni komepiuta, televise ma isi masini, faʻapipiʻiina se alalaupapa.

O le uluai seti o le telefoni, e masani lava, e faia pe a e faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti, ma o nisi taimi latou te faʻatutuina "i se taimi vave vave,", e aunoa ma le setiina o se upega tafailagi mo se fesootaiga Wi-Fi. Ma e tatau ona e mafaufauina oe lava i nisi o nuances ...

I lenei tusiga sa ou manao e taʻu atu auiliiliga auiliili e uiga i le suia o le upega tafailagi i luga o se uila Wi-Fi (mo se faataitaiga, o le a ou aveina ni nai kamupani lauiloa D-Link, TP-Link, ASUS, TRENDnet, ma isi) ma nonofo ai i nisi o mea faigata. Ma o lea ...

O le anotusi

  • E tatau ona sui laʻu faʻamatalaga i le Wi-Fi? Faʻamatagā faafitauli i le tulafono ...
  • Suia le upu faʻamaonia i luga o tagata e faʻaaogaina Wi-Fi mai kamupani eseese
    • 1) Tautuʻuga malupuipuia e manaʻomia pe a faʻatūina soʻo se alatele
    • 2) Faʻamatalaga o upu masini i luga o le ala-fesoʻotaʻi D-Link (e talafeagai mo DIR-300, DIR-320, DIR-615, DIR-620, DIR-651, DIR-815)
    • 3) TP-LINK Faʻamatalaga: TL-WR740xx, TL-WR741xx, TL-WR841xx, TL-WR1043ND (45ND)
    • 4) Faʻatulagaina o Wi-Fi i luga o auala o le ASUS
    • 5) Faʻasonu le 'upega tafailagi Wi-Fi i luga o le' Auala TRENDnet '
    • 6) Sailia o le ZyXEL - Seti Wi-Fi i le ZyXEL Keenetic
    • 7) Router mai Rostelecom
  • Faʻafesoʻotaʻi masini i se 'upega o Wi-Fi i le maea ai o le suia o le' upu faʻaulu

E tatau ona sui laʻu faʻamatalaga i le Wi-Fi? Faʻamatagā faafitauli i le tulafono ...

O le a le mea e tuʻuina atu ai se faʻamaoni mo le Wi-Fi ma pe aisea e suia ai?

O le Faʻasalalauga o le Wi-Fi na tuʻuina atu ai se pu se tasi - na oi latou e faʻamatalaina lenei upu faʻamaonia (o lona uiga, e te pulea le fesoʻotaʻiga) e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le mea e faʻaoga ma faʻaaogaina.

O le mea lea, o le tele o tagata e manatu i nisi o taimi: "aisea tatou te manaʻomia ai ia upu tatala uma, ona e leai ni au pepa poo ni faila taua i luga o laʻu komepiuta, ma o ai o le a faʻafefe ...".

O le mea moni, o le ulaina 99% o tagata faʻaoga e leai se mafaufau, ma e leai se tasi na te faia. Ae o loʻo i ai ni mafuaʻaga e tatau ai ona tuʻuina le faʻaupu:

  1. afai e leai se faʻaupuga, ona mafai lea e tuaoi uma ona faʻafesoʻotaʻi i lau 'upega tafaʻilagi ma faʻaaogaina mo le saʻolotoga. O mea uma o le a lelei, ae o le a latou faʻaaogaina lau auala ma o le a vave ona maua le saoasaoa o le avanoa (e le gata i lea, o ituaiga uma o "lags" o le a tulai mai, ae maise lava i latou e fia fiafia e taaalo i taaloga o le a vave ona matauina);
  2. soʻo se tasi e fesoʻotaʻi atu i lau 'upega tafailagi e mafai (atonu o le) faia se mea leaga i luga o le fesoʻotaiga (faʻataʻitaʻiga, tufatufa atu soʻo se faʻamatalaga faʻasaina) mai lau tuatusi IP, o lona uiga e mafai ona e iai ni fesili (e mafai ona faigata faʻamaʻi ...) .

O le mea lea, laʻu fautuaga: seti faʻamaonia le upega tafaivale, sili atu le tasi e le mafai ona piki i luga e ala ile sailiga masani, pe i se seti.

E faʻapefea ona filifili se faʻaupuga poʻo ni mea sese sili ona taatele ...

E ui lava i le mea moni e le o se tasi o le a solia oe i le faʻamoemoega, e matua le manaomia lava le setiina o le 2-3-digit password. Soʻo se polokalama faʻapitoa-malosi o le a taofia ai sea puipuiga i se mataupu o minute, ma o lona uiga o le a latou faatagaina soʻo se tasi e masani tele i komepiuta i se tuaoi agaleaga e faʻaumatia oe ...

O le a se mea lelei e le faʻaogaina ai upu fai upu:

  1. o latou igoa poʻo igoa o latou aiga vavalalata;
  2. aso fanau, faaipoipoga, soʻo se isi aso taua;
  3. ogaoga e le manaʻomia le faʻaaogaina o upu faʻaulu mai numera o lo latou umi e itiiti ifo i le 8 mataitusi (aemaise lava le faʻaaogaina o upu faʻamaonia pe a fai e toe fai numera, mo se faataitaiga: "11111115", "1111117", ma isi);
  4. i loʻu manatu, e sili atu ona le lelei le faʻaaogaina o fuʻa afi faʻamaonia eseese (e tele naua).

O se auala manaia: sau i luga ma le 2-3-upu fasi fuaitau (ia le itiiti ifo i le 10 le umi le umi) ia e le galo. Ona tusi lea o nisi o mataʻitusi mai lenei fasifuaitau i mataitusi lapopoa, faaopoopo ni nai numera i le pito. O le faʻafefeina o se upega tafailagi o le a na o le au filifilia, e le mafai ona faʻaalu a latou taumafaiga ma taimi i ou luga ...

Suia le upu faʻamaonia i luga o tagata e faʻaaogaina Wi-Fi mai kamupani eseese

1) Tautuʻuga malupuipuia e manaʻomia pe a faʻatūina soʻo se alatele

Filifilia o se WEP, WPA-PSK, poʻo le WPA2-PSK Tusi Faamaonia

O lenei ou te le alu i faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻamatalaga o tusi faamaonia eseese, aemaise lava talu ai e le talafeagai mo se tagata masani.

Afai e lagolagoina e lau router le filifiliga WPA2-PSK - Filifili. I le aso, o lenei tusi faamaonia e maua ai le puipuiga sili mo lau 'upega faʻasalalau.

Faailoga: i luga o le taugofie o faʻataʻitaʻiga (faʻataʻitaʻiga TRENDnet) feagai ma se galuega uiga ese: pe ae faʻaogaina le maliega WPA2-PSK - o le fesoʻotaʻiga na amata ona vavae ese mai 5-10 minute uma. (aemaise lava pe afai e le faatapulaa le saoasaoa o le mauaina i le fesootaiga). Pe a filifilia se isi tusi faamaonia ma faatapulaa le saoasaoa o le avanoa, na amata ona galue le telefoni ...

Faʻasalaga TKIP poʻo AES

O ituaiga nei o faʻataʻitaʻiga e lua o loʻo faʻaaoga i WPA ma WPA2 modes saogalemu (i WPA2 - AES). I le au taʻavale, e mafai foi ona e faafesootaʻi le TKIP + AES mode faʻasoesa.

Ou te fautuaina le faʻaogaina o le initoneti AES (e sili atu ona faʻaonapo nei ma e sili atu le faʻatuatuaina). Afai e le mafai (mo se faʻataʻitaʻiga, o le fesoʻotaʻiga o le a amata ona malepe pe leai le fesoʻotaʻiga), filifili le TKIP.

2) Faʻamatalaga o upu masini i luga o le ala-fesoʻotaʻi D-Link (e talafeagai mo DIR-300, DIR-320, DIR-615, DIR-620, DIR-651, DIR-815)

1. Ina ia maua le itulau o le seti o le telefoni, ia tatala soʻo se mea fou i le taimi nei ma ulufale i le pusa o le tuatusi: 192.168.0.1

2. O le isi, faʻafesoʻotai Entry, e pei o le sainia, e ala i le lē mafai, o le upu e faʻaaogaina: "pule"(e aunoa ma ni upusii); e leai se faʻaupuga e manaʻomia!

3. Afai na e faia mea uma saʻo, e tatau i le masini uta ona utaina le itulau i tulaga (Fig.1). Ina ia fetuʻunaʻi le 'upega tafailagi, e tatau ona e alu i le vaega Seti le lisi Faʻasalalauga le maua (e pei ona faaalia i le ata 1)

Fig. 1. DIR-300 - Faʻamatalaga Wi-Fi

4. O le isi, i le pito i lalo o le itulau o le laina laina telefoni feaveaʻi (o le upega tafailagi lenei mo le mauaina o le Wi-Fi network.

Manatua: o le Network Key manoa atonu e le o taimi uma e aoga. Ina ia iloa, filifili le "Enable Wpa / Wpa2 Wireless Security (Security)" (faʻaleleia) "pei o le fig. 2

Fig. 2. Faatuina o se uputusi Wi-Fi i luga o le D-Link DIR-300 router

I luga o isi faʻataʻitaʻiga o le au fesoʻotaʻiga D-Link, e ono ese lava le faʻaogaina o firmware, o lona uiga o le tulaga o le a ese le ese mai le pito i luga. Ae o le upu moni e sui ia lava e tutusa.

3) TP-LINK Faʻamatalaga: TL-WR740xx, TL-WR741xx, TL-WR841xx, TL-WR1043ND (45ND)

1. Ina ia ulufale i le faatulagaga o le alalaupapa o le TP-link, faʻaoga i le pusa ole tuatusi o lau sailiga: 192.168.1.1

2. I le tulaga lelei ma le upufaʻaiga ma le ulufale, ulufale i le upu: "pule"(e aunoa ma ni upusii).

3. Ina ia fetuʻunaʻi lau 'upega faʻanatura, filifili (Le agavale) le Vaega e le faʻaogaina, o le Mea leoleoina Mea Saogalemu (pei o le Ata 3).

Faʻamatalaga: talu ai nei, o le faʻalauiloa a Rusia i luga o le aufaipisinisi TP-Link o loʻo faʻaateleina ma masani, o lona uiga e sili atu ona faigofie le fetuunaʻi (mo i latou e le malamalama lelei i le Igilisi).

Fig. 3. Faʻatulaga le TP-LINK

O le isi, filifili le ala "WPA / WPA2 - Perconal" ma i le laina PSK Password, ulufale ai i lau upu fou (tagai Ata 4). A maeʻa lena, ia faʻasaoina ia tulaga (e masani ona toe faʻalauiloa le uila ma o le ae manaʻomia le toe faʻaleleia o le fesoʻotaʻiga i au masini na muamua faʻaaogaina le upu tuai).

Fig. 4. Faʻatonu le TP-LINK - suia le upu faila.

4) Faʻatulagaina o Wi-Fi i luga o auala o le ASUS

O le tele o taimi e lua firmware, o le a ou tuuina atu se ata o ia mea taitasi.

4.1) Routers ASUSRT-N10P, RT-N11P, RT-N12, RT-N15U

1. Lauga e ulufale ai i le faatulagaga o le uila: 192.168.1.1 (e fautuaina e faʻaoga tagata suʻesuʻe: IE, Chrome, Firefox, Opera)

2. Igoa o le igoa ma le upega tafailautusi e mafai ona maua ai le faatulagaga: admin

3. O le isi, filifili le vaega o le "Wireless Network", o le "General" tab ma faʻamaonia mea nei:

  • I totonu o le SSID, ulufale i le igoa o le fesoʻotaiga i le gagana Latina (mo se faʻataʻitaʻiga, "My Wi-Fi");
  • Metotia faʻamaoni: filifili WPA2-Personal;
  • Faʻasalaga WPA - filifili AES;
  • WPA Prepared Key: Ulufale i lau Wi-Fi (8 i le 63 mataitusi). Ole palakalafa lenei mo le mauaina o se Wi-Fi network..

Ua maeʻa le seti lemu. Kiliki le ata o le "Faaaoga" (tagai i le fig 5). Ona e manaʻomia lea e faʻatali mo le toe faʻaleleia o le laina.

Fig. 5. Faʻasalalauga faʻafesoʻotaʻi eletise i tagata taʻavale: ASUS RT-N10P, RT-N11P, RT-N12, RT-N15U

4.2) ASUS RT-N10E, RT-N10LX, RT-N12E, RT-N12LX Routers

1. Lauga e ulufale ai i le faatulagaga: 192.168.1.1

2. Faʻasaga ma le upufaʻaigoa e ulufale ai i tulaga: admin

3. Ina ia suia le upu Faʻamatalaga Wi-Fi, filifili le vaega o le "Wireless Network" (i le agavale, tagaʻii le Ata 6).

  • I totonu o le SSID avanoa e ulufale ai i le igoa manaomia o le upega tafaʻilagi (ulufale i le Latina);
  • Metotia faʻamaoni: filifili WPA2-Personal;
  • I le lisi o le Faʻasalaga WPA: filifili AES;
  • WPA Prepared Key: ulufale i le 'upega tafailagi o le Wi-Fi (8 i le 63 mataitusi);

Ua maeʻa le faʻaogaina o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga le tumau - e tumau pea le kiliki i le "Apply" ma faʻatali mo le toe amataina o le laina.

Fig. 6. Faʻasalalau Tafaʻi: ASUS RT-N10E, RT-N10LX, RT-N12E, RT-N12LX.

5) Faʻasonu le 'upega tafailagi Wi-Fi i luga o le' Auala TRENDnet '

1. Lauga e ulufale ai i le faatulagaga o tagata tafafao (default): //192.168.10.1

2. Igoa o le igoa ma le upega tafailautusi e maua ai tulaga (faaletonu): admin

3. Ina ia setiina se upu faila, e tatau ona e tatalaina le vaega "Lelei" o le Faʻamaumauga autu ma le Puipuiga. I le tele o le aufailautusi TRENDnet o loʻo i ai le 2 firmware: black (fig 8 ma le 9) ma le lanumoana (fig 7). O le faʻatulagaga i totonu e foliga tutusa: e sui ai le upu moni, e tatau ona e ulufale i lau upu fou faafesagai ma le KEY poʻo le PASSHRASE laina ma faʻasaoina tulaga (faataitaiga o tulaga o loʻo faʻaalia i le ata oi lalo).

Fig. 7. TRENDnet (blueware firmware). Router TRENDnet TEW-652BRP.

Fig. 8. TRENDnet (firmware firmware). Faatuina se upega faakomepiuta.

Fig. 9. Polokalama saogalemu mo TRENDnet (blackware firmware).

6) Sailia o le ZyXEL - Seti Wi-Fi i le ZyXEL Keenetic

1. Lauga e ulufale i le faatulagaga o le alalaupapa:192.168.1.1 (Chrome, Opera, Mea Suʻe Firefox e fautuaina).

2. Faʻasaga mo avanoa: pule

3. Manatu mo le avanoa: 1234

4. Ina ia setiina laina eletise i le Wi-Fi, alu i le "Wi-Fi Network", le "Connection" tab.

  • Faʻasologa o le Avanoa Faʻasalalauga - ioe;
  • Igoa o le Initaneti (SSID) - iinei e tatau ona e faʻamaonia le igoa o le fesoʻotaiga o le a matou faʻafesootaʻi;
  • Faʻaali SSID - e sili atu pe a le toe faʻaaoga, e le maua ai se puipuiga;
  • Tagavai - 802.11g / n;
  • Telefoni o - Filifiliga autū;
  • Kanesa - Filifiliga autū;
  • Kiliki le "Apply" button".

Fig. 10. ZyXEL Keenetic - faʻafesoʻotaiga o laina eletise

I le vaega tutusa "Wi-Fi network" e tatau ona e tatalaina le "saogalemu" tab. Le isi, ia faatulaga tulaga nei:

  • Authentication - WPA-PSK / WPA2-PSK;
  • Pusa malupuipuia - TKIP / AES;
  • Faʻasologa o fesoʻotaʻiga - ASCII;
  • Key Network (ASCII) - matou te faʻamaonia a matou faʻaupuga (pe suia i le isi).
  • Faasolo i luga le "Apply" ma faatalitali mo le alalaupapa e toe faʻafou.

Fig. 11. Suia le Upu i le ZyXEL Keenetic

7) Router mai Rostelecom

1. Lauga e ulufale i le faatulagaga o le alalaupapa: //192.168.1.1 (Fautuaina le sailiga: Opera, Firefox, Chrome).

2. Faʻasaga ma le faʻamaonia mo le avanoa: pule

3. I le isi itu o le vaega o le "Faʻatulagaina o le WLAN" e tatau ona e tatalaina le laupepa "Saogalemu" ma tusi le itulau i le pito i lalo. I le laina "WPA password" - e mafai ona e faʻamaonia se upu fou (tagai i le Fig 12).

Fig. 12. Router mai Rostelecom (Rostelecom).

Afai e le mafai ona e ulufale i le faatulagaga o le uila, ou te fautuaina e faitau le tusiga lenei:

Faʻafesoʻotaʻi masini i se 'upega o Wi-Fi i le maea ai o le suia o le' upu faʻaulu

Faʻalogo! Afai e te suia tulaga o le uila mai se masini e fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi, e tatau ona leiloa le fesoʻotaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu komepiuta, o loʻo i luga le ata lanumoana ma fai mai "e le fesoʻotaʻi: o loʻo i ai fesoʻotaʻiga" (silasila Ata 13).

Fig. 13. Windows 8 - E leai se fesoʻotaiga i le Wi-Fi fesoʻotaiga, o loʻo iai fesoʻotaʻiga.

O lenei o le a matou faasaʻo lenei mea sese ...

Faʻafesoʻotaʻi i se 'upega o Wi-Fi i le maea ai o le suia o le upu moni - Windows 7, 8, 10

(Faʻamatalaga mo le Windows 7, 8, 10)

I mea uma e tuʻuina atu i le Wi-Fi, e manaʻomia ona toe faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaiga vavalalata, talu ai o le a le galulue e tusa ai ma tulaga tuai.

O iinei o le a tatou paʻi atu i le auala e faʻaogaina ai le OS OS i le suia o le upega tafailagi i le Wi-Fi network.

1) Faʻasia-lelei o lenei lauulu lanumeamata ma filifili mai le lisi o le Network Menu ma le Faʻasoa Tausi (vaai Ata 14).

Fig. 14. Windows taskbar - alu i le faatulagaga o fetuutuunai lelei.

2) I le faamalama e tatala, filifili i le koluma tauagavale, i luga o le faatulagaga o suiga o suiga.

Fig. 15. Sui suiga fetuunai.

3) I luga o le '' upega tafailagi '' ''olelagi, kiliki-lelei ma filifili le "fesoʻotaʻiga".

Fig. 16. Fesoʻotai atu i se fesoʻotaiga faʻaeletogo.

4) I le isi itu, o se faamalama ua i luga ma se lisi o fesoʻotaiga faʻafesoʻotaʻi uma e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi. Filifili lau fesoʻotaiga ma ulufale i le motalala. I le auala, tusi le atigipusa e taʻavale ai fesoʻotaʻi Windows i taimi uma.

I le Windows 8, e pei o lenei.

Fig. 17. Fesoʻotai i le fesoʻotaiga ...

A maeʻa lena, ole a amata ona susunuina le 'upega o fesoʻotaiga i luga o le fata i upu "faʻatasi ma le Initaneti" (pei o le Ata 18).

Fig. 18. Telefoni feaveai ma le initaneti.

E faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se telefoni (Android) i le uila pe a uma ona suia le upu faila

O le faagasologa atoa e na o le 3 laasaga ma e vave lava ona tupu (afai e te manatuaina le uputatala ma le igoa o lau upega tafailagi, afai e te le manatua, vaai i le amataga o le tusiga).

1) Tatala le faʻavae o le telefoni - vaega o fesoʻotaiga vavave, tab Wi-Fi.

Fig. 19. Taaloga: Faʻatonuina Wi-Fi.

2) O le isi, faʻafesoʻotaʻi le Wi-Fi (pe a fai e tape) ma filifili lau fesoʻotaiga mai le lisi o loʻo i lalo. O le a talosagaina oe e ulufale i se upu faʻaulu e maua ai lenei fesoʻotaiga.

Fig. 20. Filifili se fesootaiga e sosoo ai

3) Afai e saʻo le saʻolotoga o le upega tafailagi, o le a e vaʻai i le "Faʻafesoʻotaʻi" i luma o le filifili ua filifilia (pei o le Ata 21). E le gata i lea, o le a maua i luga se tamaʻi ata, e faʻaalia ai le avanoa i le Wi-Fi.

Fig. 21. O le fesootaiga e fesootai.

I luga o lenei mea ua maeʻa laʻu tusiga. Ou te talitonu o le taimi nei ua e iloa toetoe o Wi-Fi uma i upu, ma i le ala, ou te fautuaina e suia i latou mai lea taimi i lea taimi (aemaise lava pe afai o loʻo nofo soʻu tagata gaosi) ...

O mea lelei uma lava. Mo faʻaopoopoga ma faʻamatalaga e uiga i le autu o le tusiga - Ou te matua faafetai lava.

Talu mai le uluai lomiga i le 2014. - O le tusiga ua toe faʻafouina 6.02.2016.