Faʻamuta le Windows 7 mai le komepiuta

E oʻo mai le taimi e oʻo mai ai se taimi e manaʻomia ai e le tagata faʻaoga le faʻaaogaina o lana masini komepiuta. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu ua amata ona lafoaʻi pe ua le toe aoga le amio ma e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se OS fou e fetaui ma tulaga sili ona lata mai. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaoga metotia eseese e aveese ai le Windows 7 mai se PC.

Tagai foi:
Windows 8 Aveesea
Aveesea o le Windows 10 mai se komepiuta

Auala e aveese ai

O le filifiliga o se auala faapitoa e aveeseina ai, e faalagolago i le tele o polokalama faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i lau PC: tasi pe sili atu. I le tulaga muamua, ina ia mafai ona ausia le sini, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le faatulagaga o le vaeluaga lea ua faʻaogaina ai le polokalama. I le lona lua, e mafai ona e faʻaaogaina le meafaigaluega faʻapitoa a le Initaneti "Faʻasalaga Faʻatonu" e aveese seisi OS. Ma le isi, o le a tatou vaʻavaʻai i auala e faʻaumatia ai le faiga i auala uma e lua.

Metotia 1: Faʻatulaga le vaeluaga

O le metotia o le faiga e faʻaaoga ai le vaeluaga e lelei aua e mafai ai e oe ona aveese le faiga tuai o le gaioiga e aunoa ma se toega. O lenei mea e mautinoa ai pe a faʻapipiʻi se OS fou, o le a le toe foi mai i luga ia pine tuai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina pe a faʻaogaina lenei metotia, o faʻamatalaga uma o loʻo i totonu o le fuainumera o le a faʻaumatia, ma o le mea lea, pe a tatau ai, o faila taua e tatau ona tuʻuina atu i se isi ala.

  1. Aveesea o le Windows 7 e ala i le faʻasalalauga e mafai ona faia i le faʻaaogaina o le masini faʻaleleia o le afi poʻo le masini. Ae muamua e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o le BIOS ina ia mafai ai ona maua le download mai le masini saʻo. Ina ia faia lenei mea, toe faʻafouina le PC ma pe ae toe faʻavave loa i le maeʻa o le faʻamaloga, faʻaofuofu i lalo le button transition i le BIOS. Eseese komepiuta e ono eseese (masani lava Del poʻo F2), ae o lona igoa e mafai ona e vaʻaia i le pito i lalo o le mata pe a faʻaaogaina seevae.
  2. A maeʻa ona tatala le interface BIOS, e tatau ona e alu i le vaega lea e te filifilia ai le masini faʻavae. O le tele o taimi, o se vaega o lona igoa, o lenei vaega o loʻo i ai le upu "Papa"ae o isi filifiliga e mafai.
  3. I le vaega e amataina, e tatau ona e atofaina le tulaga muamua i le CD-ROM poʻo le lisi o laupepa o le USB, faʻalagolago pe e te faʻaaogaina le faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo le masini komepiuta. A maeʻa faʻasalalauga talafeagai, faʻaofi le disk i le pusa tufatufaina o Windows i totonu o le taʻavale pe faʻafesoʻotaʻi le kiliva flash flash i le fesoʻotaʻi USB. I le isi itu, e alu ese mai le BIOS ma faʻasaoina suiga ua faia i vaega o lenei polokalama polokalama, kiliki U10.
  4. A maeʻa lena, o le a toe amata le komipiuta ma amata mai i luga o faʻasalalau faʻasalalau lea e faʻaogaina ai le pusa faʻapipiʻi Windows. Muamua lava, o le a tatalaina se faamalama i le mea e te manaʻomia e filifili ai se gagana, faʻasologa o le piano ma le taimi faatulagaina. Faʻatulaga ni tafaoga sili ona lelei mo oe lava ma kiliki "Lisi".
  5. I le isi laasaga, kiliki le ki "Faʻamau".
  6. Ma le isi, o se faamalama e tatalaina i se maliega laisene. Afai e te manao e aveese le Windows 7 e aunoa ma le faʻapipiʻiina o lenei masini komepiuta, o lona uiga o le masani faʻatasi ma ia o se filifiliga. Tau lava siaki le atigipusa ma taomi "Lisi".
  7. I le isi laulau o filifiliga e lua, filifili "Faʻatoa faʻapipiʻi".
  8. Ona tatalaina ai lea o le atigi, o fea e te manaʻomia ai le filifiliina o le Vaega o le HDD ma le OS e te manaʻo e aveese. O le teteʻeina o le igoa o lenei tusi e tatau ona avea ma parakalafa "Faiga" i le koluma "Ituaiga". Kiliki le igoa "Setup Setup".
  9. I le faʻamaufaʻailoga o loʻo tatalaina, toe filifili le vaega e tasi ma kiliki le faʻamatalaga "Faatulaga".
  10. O le a tatalaina se atigilima talanoaga, lea o le a faʻaalia ai oe o faʻamaumauga uma o loʻo i totonu o le a faʻaumatia tumau. E tatau ona e faʻamaonia au taga e ala i le kiliki "Lelei".
  11. Ua amata le faagasologa o le faatulagaga. A maeʻa, o le a vaʻaia atoatoa le vaega o le faʻamatalaga, e aofia ai le faʻaogaina o le polokalama faʻapipiʻiina. Ma, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaauau pea le faʻatulagaga o le OS fou, pe alu ese atu le siosiomaga faʻapipiʻi, pe afai o lau sini na o le aveeseina o le Windows 7.

Lesona: Faʻapipiʻiina o se masini polokalama ile Windows 7

Metotia 2: Faʻatonuina o Faʻatonu

E mafai foi ona e aveese le Windows 7 e faaaoga ai se meafaigaluega na fausia-e pei o "Faʻasalaga Faʻatonu". Ae ui i lea, e tatau ona e amanaia o lenei metotia e fetaui lelei pe afai e tele ni polokalama faʻaogaina ua faʻapipiʻiina i lau PC. I le taimi lava e tasi, o le polokalama e te manaʻo e faʻamalo e le tatau ona i ai nei. O lona uiga, e taua tele le amataina o le komipiuta mai lalo ole OS ese, a leai o le a le aoga.

  1. Kiliki "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Ma le isi, alu i le eria "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. Tatala i luga "Pulega".
  4. I le lisi o mea aoga, saili le igoa "Faʻasalaga Faʻatonu" ma kiliki i luga.

    E mafai foi ona e tamoe i lenei meafaigaluega e ala i le faamalama. Taumafai. Talosaga Manumalo + R ma taia le 'au i le avanoa tatala:

    msconfig

    Ona e lolomiina lea "Lelei".

  5. O le a tatalaina se faamalama "Faʻamaumauga Faʻatonu". Alu i le vaega "Download" e ala i le kiliki i luga o le lisi talafeagai.
  6. O se faamalama o le a tatalaina ma se lisi o faʻaogaina faʻaogaina o polokalama i lenei PC. E tatau ona e filifilia le OS e te manaʻo e aveese, ona kiliki lea o le kuluma "Aveesea", "Faaaoga" ma "Lelei". E tatau ona maitauina o le faiga o loʻo e galue ai i le taimi nei ma se komepiuta o le a le faʻaumatia, talu ai e le o toe faʻaaogaina le keli fetaui.
  7. A maeʻa lenei mea, o le a tatalaina se atigilima, lea o le ai ai se fautuaga e toe amata le polokalama. Katia uma pepa faʻamalosi ma talosaga, ona kiliki lea Toe toe fai.
  8. A maeʻa ona toe faʻafouina le PC, o le a faʻaaogaina le polokalama faʻaaoga filifilia.

O le filifiliga o se auala patino e aveesea ai le Windows 7 e faalagolago lava i le tele o polokalama faʻaaogaina i lau PC. Afai e na o le tasi le OS, o le auala pito sili ona faigofie o le aveesea lea e ala i le faʻaogaina o le disk. Afai ei ai nisi, o loʻo i ai se faʻamatalaga sili atu ona faigofie o le faʻauiga, lea e aofia ai le faʻaogaina o le meafaigaluega "Faʻasalaga Faʻatonu".