Fausia se faila faila i luga o se komepiuta ma le Windows 7


O le swap file o le avanoa vaʻa atofa mo se vaega o le polokalama e pei o le mafaufau mama. Na te aveina se vaega o faʻamatalaga mai le RAM e manaʻomia e faʻatautaia ai se faʻamatalaga patino poʻo le OS atoa. I lenei tusiga o le a matou talanoa pe faʻapefea ona fatufatu ma faʻapipiʻi lenei faila i le Windows 7.

Fatuina se faila faila i le Windows 7

E pei ona matou tusia i luga, o le faila o le swap (itulaufile.sys) manaʻomia le faiga mo polokalame masani ma polokalama faʻafefe. O nisi polokalama faʻaaogaina le faʻaogaina o le mafaufau ma e manaʻomia ai le tele o avanoa i le vaega atofaina, ae i le masani masani e masani lava ona lava le seti o le tele tutusa ma le 150 pasene o le aofaʻi o le RAM faʻapipiʻiina i le PC. O le nofoaga o le pagefile.sys e taua foi. I le le mafai, e tu i luga o le masini o le polokalama, lea e mafai ona taitai atu i "taofi" ma mea sese ona o le maualuga o luga o le taavale. I lenei tulaga, e talafeagai le fesiitaiga o le faila faila i le isi, e le o se mea e fai ai le vaʻa (e le o se vaeluaga).

Ma le isi, matou te faʻataʻitaʻiina se tulaga e te manaʻomia e faʻamalo ai le faapipii i luga o le masini masini ma mafai ai i luga o le isi. O le a matou faia lenei mea i ni auala se tolu - faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻafefiloi, o se faʻamafanafanaga ma se faatonu resitala. O faʻamatalaga o loʻo i lalo, o mea uma lava, o lona uiga, e le afaina pe o le a le tietiega ma le mea e te tuʻuina atu ai le faila.

Metotia 1: Ata Faʻataʻitaʻi

E tele auala e maua ai le manaʻoga manaʻomia. O le a tatou faʻaaogaina le vave tele - o le manoa Taumafai.

  1. Faasolo le autū autu Windows + R ma tusi lenei poloaiga:

    sysdm.cpl

  2. I totonu o le faamalama faʻatasi ai ma meatotino a le OS o loʻo alu i le lisi "Avanoa" ma kiliki i le faamau i le poloka "Galuega Faatino".

  3. Ona toe fesuiai lea i le lisi faatasi ma mea faaopoopo ma kiliki le faamau o loo faailoa mai i luga o le sikipi.

  4. Afai e te lei mamanuina muamua mafaufauga mamanu, o foliga o le faatulagaga e foliga faapenei:

    Ina ia mafai ona amataina le faʻatulagaga, e tatau ona faʻamalo le pulelaʻau meli faʻatopetope e ala i le faʻamaonia o le siaki siaki tutusa.

  5. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faila faila i le taimi nei o loʻo i luga o le masini komepiuta ma se tusi "C:" ma e tele lona telē "I le filifiliga o le faiga".

    Filifili le pu "C:"tuu le ki i le tulaga "A aunoa ma se faila faila" ma taomi le faamau "Seti".

    O le faiga o le a lapatai atu ai ia te oe oa tatou amioga e mafai ona taitai atu ai i mea sese. Toto "Ioe".

    E le toe amataina le komepiuta!

O le mea lea, ua matou le atoatoa le faila faila i luga o le fetaulaiga tutusa. O lea e tatau ona e fatuina i luga o se isi taavale. E taua tele o lenei mea o se tagata faʻalautele, ae le o se vaega na faia i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai sau HDD lea e faʻaogaina ai Windows ("C:"), faapea foi ma se isi voluma na faia i luga mo polokalama po o isi faamoemoega ("D:" poʻo seisi tusi). I lenei tulaga, faʻafefe itulaufile.sys i le disk "D:" o le a le talafeagai.

Faʻavae i mea uma o loʻo i luga, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo se faila fou. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le poloka poloka. "Pulega o Disk".

  1. Tatala le lisi Taumafai (Manumalo + R) ma valaʻau i le mea manaʻomia

    diskmgmt.msc

  2. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i luga o le disasiga faaletino ma le numera 0 o loʻo i ai ni vaega "C:" ma "J:". Mo o tatou faamoemoega, latou te le fetaui.

    Faʻasologa o paging, o le a matou i luga o se tasi o vaega vaevae 1.

  3. Tatala le poloka poloka (silasila i vaega 1 - 3 i luga) ma filifili se tasi o disks (vaega), mo se faʻataʻitaʻiga, "F:". Tuu le ki i le tulaga "Faʻamatala le Fua" ma tusia faʻamaumauga i itu uma e lua. Afai e te le o mautinoa po o fea numera e taʻu mai, e mafai ona e faʻaaoga le faʻamatalaga.

    A maeʻa uma tulaga kiliki "Seti".

  4. Le isi, kiliki Ok.

    O le polokalama e mafua ai ona toe toe amata le PC. O iinei tatou te fetaomi atu ai Ok.

    Toto "Faaaoga".

  5. Matou te tapunia le faamalama o laina, mulimuli ane e mafai ona toe toe amataina le Windows pe faaaoga le laulau o loʻo aliali mai. I le isi amataga e amata ai le itulaufilefile.sys i le vaega na filifilia.

Metotia 2: Poloaiga Faʻatonu

O lenei metotia o le a fesoasoani ia i tatou e faʻapipiʻi le faila faila i tulaga e iai nisi mafuaaga e le mafai ai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga. Afai oe i luga o le komepiuta, ona tatala lea "Poloaiga Poloaiga" e mafai ona sau mai le lisi "Amata". E tatau ona fai lenei mea e avea ai ma sui o le pule.

Faʻatele: Valaʻauina o le "Poloaiga Faʻatonu" i le Windows 7

O le faʻamafanafanaga fesoasoani o le a fesoasoani ia i matou e foia le galuega. WMIC.EXE.

  1. Muamua, sei tatou vaʻai pe o fea oi ai le faila, ma pe o le a lona tele. Tatou te faʻataunuʻuina (tatou ulufale atu ma tatou taʻalo UI) au

    wmic itulaufile list / faatulagaga: lisi

    Iinei "9000" - o le tele lea, ma "C: pagefile.sys" - nofoaga.

  2. Faʻamā le paʻi i le disk "C:" mulimuli i le poloaiga:

    wmic pagefileset i ai le igoa = "C: pagefile.sys" tape

  3. E pei o le auala GUI, e manaʻomia ona tatou filifilia po o le fea vaega e tuʻuina atu ai le faila i. Ona sosoo ai lea ma le isi fesoasoani lelei o le a fesoasoani ia i tatou - DISKPART.EXE.

    vavae ese

  4. "Matou te ole atu" i le aoga e faʻaali mai ai ia i matou se lisi o le aufaasālalau faʻapitoa e ala i le faʻatonutonuina o le poloaiga

    faʻalogo le

  5. I le taʻitaʻia e le tele, tatou te filifilia po o le a (faaletino) tatou te tuʻuina atu le swap, ma filifili i le isi poloaiga.

    sel dis 1

  6. Maua le lisi o vaega i luga o le puʻe filifilia.

    faʻalogo vaega

  7. Matou te manaʻomia foʻi faʻamatalaga e uiga i mataʻitusi o loʻo i ai vaega uma i luga o vaega o la matou PC.

    lis vol

  8. O lenei ua tatou faamatalaina le mataitusi o le voluma e manaʻomia. O iinei o le a fesoasoani foi ia i tatou.

  9. Faauma le aoga.

    alu ese

  10. Faʻamāina ia taofiga taofiofi.

    faʻapipiʻi komipiuta wmic Seti AutomaticManagedPagefile = Sese

  11. Fausia se faila faila fou i le vaega na filifilia ("F:").

    wmic pagefileset create name = "F: pagefile.sys"

  12. Toe toe fai.
  13. A maeʻa le amataga o le polokalama, e mafai ona e faʻamaonia le tele o lau faila.

    wmic pagefileset where name = "F: pagefile.sys" seti InitialSize = 6142, Maximumize = 6142

    Iinei "6142" - lapopoa fou.

    O suiga o le a aoga pe a uma ona toe faʻafouina le polokalama.

Metotia 3: Resitala

O le resitalaina a Windows o loʻo aofia ai ki ia e nafa ma le nofoaga, lapopoa, ma isi faʻasologa o le faila faila. Latou i le paranesi

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Session Manager Management Management

  1. O le ki muamua o le valaau

    Faʻatasi maiPageFiles

    O ia e pule i le nofoaga. Ina ia suia, ia na o le ulufale i le tusi ave taavale, mo se faataitaiga, "F:". Na matou kiliki PKM i luga o le ki ma filifili le aitema o loʻo faʻaalia i luga o le sikola.

    Sui le tusi "C" i luga "F" ma tulei Ok.

  2. O le parakalafa lenei e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le tele o le faila faila.

    Faʻasalaga

    O nisi nei o filifiliga. Afai e te manaʻomia e faʻamaonia se voluma faapitoa, e tatau ona e suia le tau i

    f: pagefile.sys 6142 6142

    O le numera muamua lea "6142" O le fua muamua lea, ma le lona lua o le maualuga. Aua nei galo e sui le tusi o le mataitusi.

    Afai i le amataga o le laina, nai lo se tusi, ulufale i se faailoga fesili ma aveese le fuainumera, o le polokalama e mafai ai le puleaina aunoa o le faila, o lona uiga, lona tele ma le nofoaga.

    ?: pagefile.sys

    O le filifiliga lona tolu o le ulufale lea i le nofoaga ma le lima, ma tuʻuina atu le tulaga tele i Windows. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamaonia tonu ia tulaga faatauaina.

    f: pagefile.sys 0 0

  3. A maeʻa uma tulaga, e tatau ona toe toe amata le komepiuta.

Faaiuga

Matou te talanoaina ni auala se tolu e faʻapipiʻiina ai le faila faila i le Windows 7. E tutusa uma i latou i tulaga o taunuʻuga na maua, ae eseese i meafaigaluega na faʻaaogaina. E faigofie le faʻaogaina o le GUI, "Poloaiga Poloaiga" fesoasoani ia oe e fetuunai tulaga i le tulaga o faafitauli poʻo le manaʻomia e fai se taʻavale i luga o se masini masini, ma le faʻataʻitaʻia o le resitala o le a mafai ai ona faʻaalu se taimi itiiti i lenei faagasologa.