Faʻapefea ona aʻoaʻoina le GPT poʻo le MBR disk i luga o se komepiuta

O le autu o laupepa vavae o GPT ma MBR disks na amata ona talafeagai ma le tufatufaina atu o komepiuta ma komepiuta feaveaʻi i le Windows 10 ma le 8. I totonu o lenei tusi lesona, auala e lua e iloa ai po o le fea laulau, o le GPT poo le MBR ei ai se disk (HDD poʻo SSD) - e ala i le faiga faʻaoga pe a faʻapipiʻi le Windows i luga o se komipiuta (faʻaauau, e aunoa ma le faʻaleleia o le OS). O metotia uma e mafai ona faʻaaogaina i le Windows 10, 8 ma le Windows 7.

E mafai foi ona e maua ni mea aoga e fesoʻotaʻi ma le liua o se 'ie mai le tasi laulau i le isi ma foia faafitauli faʻapitoa e mafua mai i le laasaga o le laulau o le vaeluaina o le taimi nei: Le auala e liliu ai se GPT disk i le MBR (ma le isi itu) e uiga i mea sese i le taimi o le faʻatulagaina o Windows: O le kōpili ua filifilia o loʻo i ai le laulau o le vaega MBR. O le disk o loʻo i ai le vaega o le vavaega GPT.

E faʻapefea ona matamata i le sitaili o le GPT poʻo le MBR i vaega o le puleaina o le Windows

O le auala muamua e taʻu atu ai e te fuafuaina po o le fea laulau e faʻaaogaina i luga o le disiki poʻo le SSD e te filifilia i se polokalama faʻaogaina o le Windows 10 - 7.

Ina ia faia lenei mea, tamomoʻe le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le pulou e ala i le uomi o le Win + R i luga o le komepiuta (i le mea o Win o le ki lea i le OS logo), komi le diskmgmt.msc ma leomi Enter.

"Faʻamatalaga o le Puipuia o Disk", ma se laulau e faʻaalia ai mea faigata uma na faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta, SSD ma le faʻaaogaina o le komepiuta USB.

  1. I le pito i lalo o le faʻaaogaina o le Disk Management, kiliki i luga o le igoa o le disk i le kuki saʻo (vaai ataata) ma filifili le mea autu o le "Mea".
  2. I meatotino, kiliki le "Tom" tab.
  3. Afai o le mea "Sini Vaega" o loʻo faʻaalia ai le "Laulau ma le GUID partitions" - o loʻo i ai sau CD GPT (i soo se tulaga, filifilia).
  4. Afai o le fuaiupu lava lea o loʻo taʻua ai le "Master Boot Record (MBR)" - o loʻo iai sau disk MBR.

Afai mo se mafuaaga se tasi pe tatau foi ona e liliu se disk mai le GPT i le MBR pe vice versa (e aunoa ma le leiloa o faamaumauga), e mafai ona e maua faamatalaga i le auala e faia ai lenei mea i tusi lesona na tuuina atu i le amataga o lenei tusiga.

Saili le vaega o le vavaeina o le disk e faʻaaoga ai le laina o le poloaiga

O le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ai ona e taitaia se osofaʻiga o se pule i luga o Windows, pe lolomi le Shift + F10 (i luga o nisi komipiuta Shift + Fn + F10) i le taimi o le faʻapipiʻi mai o Windows mai se puʻupuʻu poʻo le kiliva afi e tatala ai se faʻasologa.

I le poloaiga vave, ia e tusia tulafono nei:

  • vavae ese
  • lisi le disk
  • alu ese

Manatua le koluma mulimuli i iuga o le lisi o le faila o le lisi. Afai ei ai se faailoga (vaʻaloga), ona iai lea o le sitaili o vaega o le GPT, o na vaega e leai se faailoga o le MBR (e fai ma tulafono, MBR, ona e ono iai isi filifiliga, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai e le faiga ona fuafua pe o le a le ituaiga disk ).

Faʻailoga e le faʻaogaina mo le faʻamalamalamaina o le faʻavaeina o fausaga i luga o masini

Ia, o nisi faʻaopoopoga, e le o faʻamautinoa, ae aoga e pei o faʻamatalaga faaopoopo faʻamatalaga e taʻuina atu ia te oe pe o le GPT poʻo le MBR disk e faʻaaogaina i luga o lau komepiuta poʻo lau komepiuta.

  • Afai e naʻo le booti o le EFI ua faʻapipiʻiina i le BIOS (UEFI) o le komepiuta, ona fai lea o le disk system o le GPT.
  • Afai o se tasi o vaega muamua na natia o le disk system i le Windows 10 ma le 8 o loʻo i ai le polokalama faila FAT32, ma i le faʻamatalaga (i le puleaina o le disk) le "EFI faʻailogaina le vaeluaina o mea," o le disk o le GPT.
  • Afai o vaega uma i luga o le masini o le masini, e aofia ai le pupuni o loʻo natia, ei ai se polokalama o le NTFS, o le MBR disk lenei.
  • Afai o lau disk e lapoa atu nai lo le 2TB, o se CD GPT.
  • Afai e sili atu i le 4 vaega autū o lau disk, o loʻo i ai sau CD GPT. Afai, i le fatuina o le vaega 4, o le "Vaega faaopoopo" ua faia e ala i le faiga (silasila i le screenshot), ona avea lea o le MBR disk.

O iinei, masalo, o mea uma i le mataupu e iloiloina. Afai oi ai ni au fesili - fesili, o le a ou tali.