Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se puʻe eletise i se komepiuta poʻo se komepiuta

O le faʻapipiʻiina o se masini komepiuta i se komepiuta po o se komepiuta e le faigata tele, ae ui i lea, oi latou e leʻi mauaina lava, latou te le iloa pe faapefea ona faia. I lenei tusiga o le a ou taumafai e mafaufau i filifiliga talafeagai uma mo le fesoʻotaʻiina o se puʻupuʻu - e faʻapipiʻiina i totonu o se masini komepiuta po o se komepiuta, ma faʻafesoʻotaʻiga i fafo e mafai ona toe tusia ai faila talafeagai.

Vaʻai foi: pe faapefea ona vaelua se puʻupuʻu

Fesootai i se komepiuta (i totonu o le iunite)

O le tele o suiga eseese o le fesili ua fesiligia o le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le puʻupuʻu i le komepiuta komepiuta. I le avea ai o se tulafono, o sea ituaiga o galuega e mafai ona feagai ma i latou e filifili e faʻapipiʻi le komipiuta ia latou lava, sui le kesi, pe, pe a fai o nisi faʻamatalaga taua e tatau ona kopiina i le komepiuta autu o le komepiuta. O laasaga mo sea ituaiga fesoʻotaʻiga e faigofie lava.

Fuafuaina le ituaiga o le malo

Muamua lava, ia tilotilo i le kesi malo e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi. Ma fuafua lona ituaiga - SATA poʻo IDE. O le a le ituaiga puʻe faigata e mafai ona faigofie ona e vaʻavaʻai mai i faʻafesoʻotaʻiga mo le eletise ma i le faʻaoga o le motherboard.

IDE (agavale) ma SATA faʻamalosi malosi (taumatau)

O le tele o komepiuta faʻaonapo nei (faʻapea foʻi ma komepiuta) faʻaaoga le interface SATA. Afai ei ai sou HDD tuai, lea e faʻaaogaina ai le pasi IDE, ona tulaʻi mai ai lea o ni faafitauli - o se pasi i luga o lou tina e ono misi. Ae ui i lea, ua foia le faafitauli - ua lava le faʻatau mai o le adapter mai IDE i SATA.

Le a ma le mea e faʻafesoʻotaʻi ai

I le toetoe lava o mataupu uma, e tatau ona faia naʻo le lua mea e faʻaaogaina ai le komepiuta i luga o le komipiuta (e faia uma nei mea aʻo maeʻa le komepiuta ma aveese le ufiufi) - faʻafesoʻotaʻi i le eletise ma le busi SATA poʻo IDE. O le a ma le mea e faʻafesoʻotaʻi ai o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

Faʻafesoʻotaʻi se komipiuta IDE

SATA fesoʻotaʻiga faigata

  • Faʻalogo lelei i ala mai le eletise, saili le saʻo mo le kiliva ma faʻafesoʻotaʻi. I le tulaga e le i aliali mai, o loʻo i ai sui o le IDE / SATA. Afai e lua ituaiga o fesoʻotaʻiga eletise i luga o le disiki, ua lava lea e faʻafesoʻotaʻi ai se tasi.
  • Faʻafesoʻotaʻi le laupapa i le kesi e faʻaaogaina ai le uaea SATA poʻo le IDE (afai e te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi le puʻupuʻu tuai i le komepiuta, atonu e te manaʻomia se faʻailoga). Afai o lenei kino vaivai o le kiliva lona lua i luga o le komipiuta, o lona uiga atonu o le a faatauina mai le uaea. I le tasi pito e fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga fetaui i luga o le laupapa (mo se faʻataʻitaʻiga, SATA 2), ma le isi pito i le fesoʻotaʻiga o le diskasi. Afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu mama mai se komepiuta i le PC PC, e faia lea i le auala lava e tasi, e ui i le eseesega o le telē - o mea uma o le a aoga.
  • E fautuaina le faʻapipiʻiina o le komepiuta i le komepiuta, aemaise lava pe afai o le ae faʻaaogaina mo se taimi umi. Ae, e tusa lava pe na o le mea e te manaʻomia e toe failaina ai faila, aua e te tuʻuina i luga o se tulaga tautau, e mafai ai ona sui i le taimi o le taotoga - pe a faʻapipiʻi le puʻupuʻu, e mafai ona faʻalogoina le vibration e mafai ona oʻo atu ai le leiloloa o laina fesoʻotaʻi ma le leaga o le HDD.

Afai e lua fesoʻotaʻi faigata e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta, atonu e ono tatau ona e ulufale atu i le BIOS ina ia mafai ai ona faʻasolo le faasologa o le faʻavae ina ia mafai ai e le seevae o le faʻaaogaina o laupepa pei o muamua.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se puʻe eletise i se komepiuta

Muamua lava, ou te fia iloa pe afai e te le iloa pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se masini komepiuta i se komepiuta, ona ou fautuaina lea e faʻafesoʻotaʻi se matai talafeagai mo le toe faaleleia o komepiuta o se galuega. O lenei mea e sili ona moni i ituaiga uma o ultrabooks ma Apple MacBook laptops. E le gata i lea, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le pulou eletise i le komepiuta e avea o se HDD i fafo, e pei ona tusia i lalo.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le fesoʻotaʻiina o se masini komepiuta i se komepiuta mo le faʻamoemoe o le sui e le faigata. I le avea ai o se tulafono, i luga o ia komipiuta, mai le pito i lalo, o le a e matauina le tasi-lua-tolu "pulou" na viliina i sikilima. I lalo o le tasi oi latou o le faila malosi. Afai o loʻo i ai sau komepiuta faʻapipiuta - aveese ma le saogalemu le kiliva tuai ma faʻapipiʻi se mea fou, o le mea lenei e fai ile aoga mo tulaga faʻamalosi 2.5 inisi ma le interface SATA.

Fesoʻotaʻi le puʻupuʻu mama e pei o se fafo fafo

O le auala sili ona faigofie e faʻafesoʻotaʻi ai o le faʻafesoʻotaʻiina o se komepiuta i se komepiuta po o le komepiuta e pei o se fafo fafo. E faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o fetaui talafeagai, faʻapipiʻi, faʻailoga i fafo mo le HDD. O le tau o ia tagata e faʻapipiʻiina e le maualuga ma e seasea sili atu i le 1000 rubles.

O le uiga o le galuega o nei mea uma e tutusa ma tutusa - o le eletise e tatau ona faʻaaogaina i le kiliva eletise e ala i le faʻaoga, ma o le fesoʻotaʻiga i le komepiuta e ala i le faʻaoga USB. O sea faiga e le o iai se mea faʻalavelave ma e aoga e pei lava o masini komepiuta masani. Pau lava le mea e faʻapea afai e faʻaaogaina se puʻupuʻu fafo, e taua tele le faʻaogaina ma le saogalemu o le masini ma leai se tulaga e le tape ai le mana aʻo galue - ma se tulaga maualuga atonu e mafua ai le faaleagaina o le diskome.