Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le vaʻaia o le disk disk

Disk Defragmenter o se faʻataʻitaʻiga mo le tuufaatasia o faila fevaevaeaʻi, lea e masani ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai Windows. I le toetoe o soʻo se tusiga i luga o le saoasaoa o le komepiuta e mafai ona e maua fautuaga i luga o le faʻamalosi.

Peitai, e le o tagata uma e malamalama i le uiga o le taufaasese, ma e le o iloa po o fea mataupu e tatau ai ona fai, ma e leai; O le a le polokalama e tatau ona ou faʻaogaina mo lenei mea? E lelei le fausia o le fale, pe sili atu foi le faʻapipiʻiina o se polokalame lona tolu?

O le a le faʻatauga o le disk

O le faia o faʻataʻotoga o le disk, e tele tagata faʻaoga e le mafaufau pe le taumafai e saili po o le a tonu lava. O le tali e mafai ona maua i le ulutala lava ia: "faʻasalaga" o se gaioiga e tuufaatasia ai faila na vaevaeina i ni vaega ina ua tusia i le disk. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia manino i le itu tauagavale, vaega o se faila se tasi e faamaumauina i se vaitafe faifaipea, e aunoa ma avanoa avanoa ma vaevaega, ma i luga o le itu taumatau, o le faila lava lea e salalau solo i luga o le puʻupuʻu i foliga o fasipepa.

I le masani ai, e sili atu le faigofie ma vave le faila ile faitauga o faila faila nai lo le vaeluaina o avanoa ma isi faila.

Aisea na vaevaeina ai le HDD?

O faʻafitauli faigata e aofia ai vaega, o ia mea uma e mafai ona teu se aofaiga o faʻamatalaga. Afai o se faila tele e teu i luga o le malo malo ma e le mafai ona tuʻuina i se tasi vaega, ona vaeluaina lea ma laveaiina i ni vaega.

I le le mafai, e masani ona taumafai le faiga e tusi vaega o le faila i le latalata atu i le tasi ma le isi - i vaega tuaoi. Ae ui i lea, ona o le tapeina / teuina o isi faila, toe faʻafouina o faila ua uma ona faʻasaoina ma isi faagasologa, e le o taimi uma lava e avanoa saoloto e latalata i le tasi. O le mea lea, e faʻafefea e Windows le faila faila i isi vaega o le HDD.

E faapefea ona aafia le saoasaoa o le avega

Afai e te manaʻo e tatala se faila pupuu faʻamaonia, o le ulu o le kiliva o le a faasolosolo atu i vaega ia na faʻaolaina ai. O le mea lea, o le tele o taimi o le a ia gaoioi ai i luga o le malo malo i se taumafaiga e suʻe vaega uma o le faila, o le sosoʻo lemu o le a faitauina.

I le ata i le itu agavale e mafai ona e iloa pe fia ni gaioiga e te manaʻomia e fai ai le ulu o le kesi e faitau faila, vaevaeina i ni vaega. I le itu taumatau, o faila uma, faailogaina i le lanumoana ma le lanu samasama, o loo faamaumauina pea lava pea, lea e faaitiitia ai le numera o gaoioiga i le fogaeleele.

Puipuiga - le faagasologa o le toe faʻalauteleina o fasipepa o se faila se tasi ina ia faʻaitiitia ai le pasene pasene o paʻu, ma o faila uma (pe a mafai) o loʻo i totonu o vaega tuaoi. Ona o lea, o le a faʻaauau pea ona faitau, lea o le a aʻafia ai le saoasaoa o le HDD. E mataʻina lenei mea pe a faitauina faila tetele.

E talafeagai le faʻaaogaina o polokalame faʻa-tolu mo le faʻaleagaina

Ua fausia e le au atinaʻe se numera tele o polokalama o loʻo faʻaaogaina i le faʻataunuʻuina. E mafai ona e maua uma le faʻaitiʻitiʻese faʻataʻitaʻiga polokalame ma faʻafetaui i latou e avea o se vaega o mea faʻapitoa faʻamalositino. E leai ni totogi ma totogi. Ae pe latou te manaʻomia ia mea?

E mautinoa lava o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei o mea faʻapitoa e tolu. Polokalama mai i atinaʻe eseese e mafai ona ofo atu:

  • Faʻaaogaina tulaga faʻatulagaina autola. E mafai e le tagata faʻaoga ona faʻafetaui lelei le faasologa o taualumaga;
  • Isi auala algorithms. Tolu tuatusi polokalama ei ai ona lava uiga, lea e sili atu ona aoga i le faaiuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te manaʻomia le itiiti ifo o le pasene o avanoa avanoa i luga o le HDD e faʻatautaia ai le tagata faʻatau. I le taimi lava e tasi, faila faila, faʻateleina lo latou saoasaoa. E le gata i lea, o le avanoa saoloto o le voltage ua tuufaatasia, o lea i le lumanaʻi o le maualuga o le vaevaega e faʻateleina lemu;
  • Faʻaopoopoga faʻalapotopotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatautaia o resitala.

O le mea moni, o galuega a polokalame e eseese e faalagolago i le tagata e ona le atinae, o lea e manaʻomia ai e le tagata faʻaaoga le filifilia e faʻavae i luga o latou manaʻoga ma le gafatia o le PC.

E tatau ona ou faʻamalosia pea le pu

O lomiga faʻaonaponei o Windows e ofoina atu le faʻatinoga faʻapitoa o lenei faagasologa i se faʻatulagaga faʻatasi i le vaiaso. I se tulaga aoao, e sili atu le aoga nai lo le tatau. O le mea moni, o le vaeluagaina o ia lava o se taualumaga tuai, ma i aso ua mavae, e masani ona manaʻomia. I le taimi ua mavae, e oʻo lava i le paʻu malamalama ua uma ona aʻafia ai le faʻatinoga o le faiga.

Modern HDDs ei ai le maualuga o le faatinoga, ma ua sili atu le atamai o le faaaogaina o auala fou, e tusa lava pe i ai se vaega o le vaevaega, e le mafai e le tagata faaaoga ona matau se faaitiitia o le faatinoga. Ma afai e te faʻaaogaina se puʻupuʻu malosi ma se voluma tetele (1 TB ma le maualuga), ona mafai lea e le polokalama ona tufatufa faila faiva i se auala sili ona lelei mo ia ina ia le afaina ai le faatinoga.

E le gata i lea, o le faʻaauau pea o le faʻataʻitaʻitaga e faʻaititia ai le olaga o le disk - o se mea taua tele lea e tatau ona amanaia.

Talu ai ona e le mafai ona faʻasalaina i le Windows, e tatau ona faʻafitauli faʻaletonu:

  1. Alu i "O lenei komepiuta", kiliki i luga o le disk ma filifili "Meatotino".

  2. Suʻe i le tab "Auaunaga" ma taomi le faamau "Faʻatinoina".

  3. I le faamalama, kiliki le ki "Suiga tulaga".

  4. Faʻasaʻo le mea "Faʻamasinoga e pei ona fuafuaina (fautuaina)" ma kiliki "Lelei".

E tatau ona ou faʻamalosia le SSD

O se mea sese masani a tagata faʻaaoga e faʻaaoga ai taʻavale-malo o le faʻaaogaina lea o soo se tagata e faʻaleagaina.

Manatua, afai ei ai se SSD faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta, i se tulaga e le faʻamalosi - o lenei mea e faʻavaveina ai le ofuina o le avega. E le gata i lea, o lenei faiga o le a le faʻateleina ai le saoasaoa o le taʻavale malo.

Afai e te leʻi faʻasalaina muamua le faʻataunuʻuina i Windows, ia mautinoa ia fai pe faʻapitoa mo taʻavale uma, pe naʻo SSD.

  1. Toe faia laasaga 1-3 mai faatonuga o loʻo i luga, ona kiliki lea o le ki "Filifili".
  2. Siaki siaki pusa lata ane i na HDDs e te manaʻo e faʻasalalau i se faasologa, ma kiliki "Lelei".

I faʻasalalauga tumaoti lona tolu, o loʻo i ai foi lenei uiga, ae o le auala o le faatulagaga o le a ese.

Faʻavae o le faʻaleagaina

E tele ni faʻaaliga mo le lelei o lenei faiga:

  • E ui lava i le mea moni e mafai e tagata faʻatauvaʻa ona galulue i tua, ina ia mafai ai ona maua le taunuuga lelei, e mafai ona sili atu ona lelei le taʻavale e aunoa ma se gaioiga mai le tagata e faʻaaogaina, poʻo le itiiti ifo o lona numera (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o se malologa pe aʻo faalogologo i musika);
  • A o taitaia le faʻalauteleina o taimi, e sili atu le faʻaaogaina o auala vave lea e saoasaoa ai ona faʻaaogaina faila ma pepa, ae peitai, o nisi o faila e le mafai ona gaosia. I lenei tulaga, o le taualumaga atoa e mafai ona faia e le tele;
  • Aʻo leʻi faʻataunuʻuina atoa, ua fautuaina e aveese faila fomaʻi, ma, pe afai e mafaia, tuʻuese faila mai le gaioiga. itulaufile.sys ma hiberfil.sys. O nei faila e lua o loʻo faʻaaogaina o faila lē tumau ma ua toe faʻatautaia ma faʻalauiloa taʻitasi;
  • Afai o le polokalame o loʻo i ai le gafatia e faʻamalosi ai le laulau faila (MFT) ma faila faila, ona e le faʻalale ai lea. E masani lava, e le maua lenei galuega pe a faʻaogaina le polokalama faʻaaogāina, ma e mafai ona faʻatinoina pe a uma ona toe faʻafouina aʻo leʻi amataina le Windows.

Faʻafefea ona faʻataunuʻu

E lua auala autu o le faʻataunuʻuina: faʻapipiʻiina o se aoga mai le isi tagata e faʻaeʻeina poʻo le faʻaaogaina o le polokalama ua fausia i totonu o le faiga faʻaoga. E mafai ona faʻamalosi e le gata i masini faʻapipiʻiina, ae o masini fafo foi e fesoʻotaʻi atu i luga ole USB.

O la tatou 'upega tafaʻilagi ua i ai faʻamatalaga mo le faʻataunuʻuina e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le Windows 7. O lea o le a e maua ai se taʻiala i le galue ai ma polokalama lauiloa ma le tulaga masani Windows.

Faʻamatalaga auiliili: Auala e vaʻaia ai le faʻamalosi i Windows

Aoteleina mea o loʻo i luga, tatou te fautuaina:

  1. Aua le faʻamalosi se taʻavale malo (SSD).
  2. Faʻalēaogāina le faʻalauiloaina o le faʻataʻitaʻiga i luga o se faʻatulagaga i Windows.
  3. Aua le faʻaleagaina lenei faiga.
  4. Muamua fai le auʻiliʻiliga ma saili pe iai se manaʻoga e faia se faʻalavelave.
  5. Afai e mafai, faʻaaoga polokalame sili ona maualuga o lona sili atu le maualuga nai lo le fausia o le Windows utility.