Bandicam 4.1.3.1400

I nisi o tulaga, o mea uma o loʻo i totonu o faʻamatalaga Excel e manaʻomia ina ia tusia i le pito i luga, o lona uiga, faʻatasi ai ma se mataitusi laupepa. O le tele o taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, e talafeagai lenei mea pe a tuʻuina atu talosaga po o taʻutinoga i ofisa eseese o le setete. Ina ia tusia le anotusi i mataitusi lapopoa luga o le komepiuta o loʻo i ai se faamau Caps Lock. Pe a lolomiina, ua amata le auala, lea o tusi uma e tusia o le a sili atu pe, pei ona latou fai mai i se auala ese, pito i luga.

Ae o le a le mea e fai pe afai e galo le tagata faʻaaoga e sui i le tulaga maualuga pe iloa foi o mataitusi e manaʻomia e faʻateleina i le tusiga pe a uma ona tusia? E tatau ona e toe tusi uma? E leai. I Excel, e mafai ona foʻia lenei faafitauli i le televave ma faigofie. Seʻio tatou mafaufau pe faapefea ona fai.

Tagai foi: Faʻafefea ona fai ni tusitusiga i totonu o le Upu i mataitusi lapopoa

Suiga o mea laiti i le pito i luga

Afai o le upu Word e suia ai mataitusi i le pito i luga (maualuga) ua lava lea e filifili ai le mea e manao i ai, taofi lalo le faamau MANATU ma faalua ona kiliki i le ki o le galuega F3ona le faigofie lea ona foia le faafitauli i Excel. Ina ia mafai ona liliu mai mataitusi laiti i le pito i luga, e tatau ona e faʻaaogaina se galuega faapitoa e taʻua UPPERpe faʻaoga le macro.

Metotia 1: Galuega UPPER

Muamua, seʻio tatou tilotilo i le galuega a le tagata faʻapipiʻi UPPER. Mai le ulutala o le a vave lava ona manino o lona sini autu o le faaliliuina lea o mataitusi i le tusitusiga i luga. Faʻamasinoga UPPER e aofia i le vaega o le aufaʻusipepa Excel. O lona faʻailoga e faigofie tele ma e pei o lenei:

= UPPER (tusitusiga)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tasi le finauga a le 'auʻaunaga - "Upu". O lenei finauga e mafai ona avea o se faʻamatalaga tusitusia, pe, o le tele o taimi, o se faʻamatalaga i le cell o loʻo aofia ai le tusitusiga. O lenei tusiga lenei faʻatulagaga ma tagata liliu mai i se pepa ulufale i le pito i luga.

O lea, seʻi o tatou faia se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e iloa ai le auala e galue ai le tagata faigaluega. UPPER. E iai la matou laulau ma le igoa o tagata faigaluega a le kamupani. O le igoa igoa e tusia i le masani masani, o lona uiga, o le mataitusi muamua o le laumua ma o isi e maualalo. O le galuega o le faʻaaogaina o mataitusi uma (tupe faʻaalu).

  1. Filifili soo se sooga avanoa i luga o le pepa. Ae e sili atu ona faigofie pe afai e maua i se koluma e tutusa ma le igoa lea e faamaumau ai igoa. Le isi, kiliki le ki "Insert function"lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Ua amata le faamalama. Pule sili. Alu i le vaega "Upu". Sue ma filifili le igoa UPPERona kiliki ai lea o le ki "Lelei".
  3. Faʻatoagaina mai o le faʻataʻitaʻiga o le faitotoʻa UPPER. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei faamalama e na o le tasi le fanua e tutusa ma le finauga e tasi o le galuega - "Upu". E tatau ona tatou ulufale i le tuatusi o le potu muamua i lenei vaega i le koluma ma igoa o tagata faigaluega. E mafai ona faia lenei mea ma le lima. Faʻamuʻi mai le komepiuta o loʻo iai faʻatasi. E i ai foi se filifiliga lona lua, lea e sili atu ona faigofie. Seti le fetuu i le fanua "Upu", ona matou kiliki ai lea i luga o lena siata o le laulau lea e tuʻu ai le igoa muamua o le tagata faigaluega. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tuatusi o loʻo faʻaalia i totonu o le fanua. O lenei e tatau ona tatou faia le paʻi mulimuli i lenei faamalama - kiliki i luga o le ki. "Lelei".
  4. A maeʻa lenei gaioiga, o mea o loʻo i totonu o le potu muamua o le koluma ma igoa mulimuli o loʻo faʻaalia i le elemene filifilia muamua, lea o loʻo i ai le fua faʻatatau UPPER. Ae, e pei ona mafai ona tatou vaʻaia, o upu uma o loʻo faʻaalia i totonu o lenei cell e aofia ai mataitusi lapopoa.
  5. O le taimi nei e tatau ona tatou suia uma isi siama i le koluma ma igoa o tagata faigaluega. E masani lava, o le a tatou le faʻaaogaina se isi fua faʻatatau mo tagata faigaluega taitasi, ae na o le kopiina o le mea ua i ai muamua e faʻaaoga ai le faailoga o le faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, tuu le fetuu i le pito i lalo taumatau o le elemene, lea e aofia ai le fua. A maeʻa lena, e tatau ona liua le fetuu i se mea e faʻatumu, e pei o se koluse. Matou te faia se kilipa o le faamaumatau i le itu tauagavale ma tusi se faʻamaufaʻailoga mo le numera o siaki e tutusa ma la latou numera i le koluma ma igoa o tagata faigaluega a le kamupani.
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o igoa faaigoa uma na faasee atu i le ata kopi ma i le taimi lava lea e tasi na o mataitusi lapopoa.
  7. Ae o le taimi nei o tulaga taua uma i totonu o le resitala tatou te manaʻomia o loʻo i fafo o le laulau. E tatau ona tatou faʻaofi i totonu o le laulau. Ina ia faia lenei mea, filifili uma sela e tumu i fua faʻatatau UPPER. A maeʻa lena, kiliki i luga o le filifiliga ma le kiliki saʻo. I totonu o le mea e tatala ai tala, filifili le mea "Kopi".
  8. A maeʻa lena, filifili le koluma ma le igoa o tagata faigaluega a le kamupani i le laulau. Kiliki i le koluma ua filifilia i le kiliki saʻo o le kusi. Tuʻu le faʻasologa o tala. I poloka "Filifiliga Faʻatino" filifili se atigipusa "Taua"lea o loʻo faʻaalia o se sikuea o loʻo aofia ai.
  9. A maeʻa lenei gaioiga, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le suiga o le sipelaga o igoa i mataitusi lapopoa o le a faʻaofiina i totonu o le laulau muamua. I le taimi nei, e mafai ona e aveesea le avanoa e tumu i fua faʻatatau, talu ai tatou te le toe manaʻomia. Filifili ma kiliki ma le ki o le kuki saʻo. I le lisi autu, filifili le aitema "Manatu Lelei".

A maeʻa lena, o le galuega i luga o le laulau i luga o le liua o tusi i igoa o tagata faigaluega i mataitusi sili e mafai ona manatu e maeʻa.

Lesona: Excel function magic

Metotia 2: Faaaoga Macro

E mafai foi ona e foia le galuega o le faaliliuina o tusi maualalo i le pito i luga i Excel e faaaoga ai se macro. Ae muamua, afai o lau lomiga o le polokalama e le aofia ai galuega ma masini, e tatau ona e faʻagaoioia lenei galuega.

  1. A maeʻa ona e faʻaaogaina le macro, filifili le laina lea e te manaʻo e suia ia mataitusi i le pito i luga. Ona tapuni lea o le alalaupapa Alt + F11.
  2. Ua amata le mata Microsoft Visual Basic. O le mea moni, o lenei mea, o se tusitala macro. Faʻailoa se faʻatasi Ctrl + G. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei mea, e alu le fetau i le pito i lalo.
  3. Ulufale i lalo le tulafono lenei:

    mo filifiliga taitasi c: v.value = ucase (c): i le isi

    Ona kiliki ai lea o le ki UI ma tapuni le faamalama Vaaia ata i le ala masani, o lona uiga, e ala i le kiliki i luga o le kati tapuni i foliga o se koluse i lona tulimanu pito i luga.

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa le faʻaogaina o luga o manipulations luga, o le faʻamaumauga i le filifili ua filifilia ua liua. O le taimi nei ua aofia atoa ai mataitusi lapopoa.

Lesona: Faʻapefea ona fatuina se macro i Excel

Ina ia faigofie ona liliu uma mataitusi i totonu o le tusitusiga mai lalo ifo i le pito i luga, ma aua le faʻaalu le taimi e toe faʻaaogaina ai le lima mai le piano, e lua ala i Excel. Muamua e aofia ai le faʻaaogaina o le galuega UPPER. O le filifiliga lona lua e sili atu ona faigofie ma vave. Ae e faʻavae i luga o le galuega a macros, o lea e tatau ona faʻaalia lenei mea faigaluega i lau faʻalavelave o le polokalama. Ae o le aofia ai o macros - o le fausiaina lea o se isi faʻaopoopoga o le faʻafitauli o le faʻaogaina o masini mo tagata osofaʻi. O le mea lea e filifili ai e tagata taʻitoʻatasi mo ia lava po o fea o metotia ua faʻaalia e sili atu mo ia ona faʻaaoga.