Faʻafefea ona fatuina se faʻaaogaina Windows 10

I totonu o lenei taʻiala mo amataga i le auala e fausia ai se tagata fou Windows 10 i auala eseese, auala e fai ai o se pule poʻo se isi itu, fatuina se faʻamatalaga faʻagata mo tagata komepiuta mo se komepiuta poʻo se komepiuta. E aoga foi: E faʻapefea ona aveese se tagata faaaoga Windows 10.

I totonu o le Windows 10, e lua ituaiga o faʻamatalaga e faʻaaogaina ai - Faʻamatalaga a Microsoft (e manaʻomia ai tuatusi imeli ma le faʻatulagaina o faʻamaufaʻailoga i luga o le initaneti) ma faʻamatalaga o tagata faʻapitonuʻu e leai se eseesega mai ia mea atonu e te masani i ai muamua i Windows. I lenei tulaga, e tasi le tala e mafai ona "liua" i le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, Auala e aveese ai se faʻamatalaga a Microsoft). O le a iloiloina e le tusiga le fausiaina o tagata faaaoga i ituaiga uma o tala. Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaaogaina se tagata faʻapitoa i le Windows 10.

Fausia se tagata faʻaaoga i tulaga o Windows 10

O le auala autu e fatu ai se tagata fou i le Windows 10 o le faʻaaoga lea o le "Tala" mea fou o le faatulagaga fou, avanoa i le "Amata" - "Faʻatonu".

I totonu o nofoaga maoti, tatala le vaega "Aiga ma isi tagata faaaoga".

  • I le vaega "O lou aiga", e mafai (faʻapitoa oe faʻaaogaina se faʻamatalaga a Microsoft) fatuina tala mo tagata o le aiga (faʻapipiʻi faʻatasi ma Microsoft), na ou tusi atili e uiga i ia tagata faaaoga i le Parental Controls mo Windows 10 faatonuga.
  • Lalo, i le vaega "Isi tagata faaaoga", e mafai ona e faʻaopopoina se "tagata faigofie" fou poʻo se faʻafoe o le a le mataʻituina lana teugatupe ma avea o se "tagata o le aiga", e mafai ona e faʻaaogaina faʻamatalaga a le Microsoft ma faʻamatalaga i le lotoifale. O lenei filifiliga o le a toe iloiloina.

I le "Isi Tagata Faaaoga" vaega, kiliki "Faʻaopoopo se tagata faʻaoga mo lenei komepiuta." I le isi faʻasalaga o le a musuia oe e ulufale i lau imeli imeli poʻo numera telefoni.

Afai o le ae fatuina se teugatupe i le lotoifale (poʻo se faʻamatalaga a Microsoft, ae leʻi teuina se i-meli mo lea mea), kiliki "E le oi ai aʻu faʻamatalaga mo le tagata" i le pito i lalo o le faamalama.

I le isi laasaga o le a musuia oe e fatuina se faʻamatalaga a Microsoft. E mafai ona e faʻatumu uma laufanua e fatufatu ai se tagata faʻaoga i se teugatupe faapena pe kiliki "Faʻaopoopo se tagata e aunoa ma se faʻamatalaga a Microsoft" i lalo.

I le isi faʻasalaga, ulufale i le igoa o le tagata, upu faʻamalo ma le upu faʻamaloilo ina ia faʻaalia le tagata fou Windows 10 i le polokalama ma e mafai ona e ulufale i lalo o lana teugatupe.

Ona o le lē mafai, o se tagata faʻaaoga fou e iai "aia masani". Afai e te manaʻomia e fai ma pule o le komipiuta, mulimuli i laasaga nei (ma e tatau foi ona avea oe ma pule i lenei mea):

  1. Alu i Filifiliga - Tala - Aiga ma isi tagata faʻaoga.
  2. I le "Isi tagata faaaoga" vaega, kiliki i le tagata e te manao e fai se pule ma le "Suiga le numera tala" button.
  3. I le lisi, filifili "Pule" ma kiliki OK.

E mafai ona e ulufale atu i se tagata fou e ala i le kilikiina o le igoa o le tagata o loʻo i ai nei i le pito i luga o le Faʻamatalaga amata poʻo mai le lau loka, e teu i fafo mai lau faʻamatalaga o loʻo iai nei.

Faʻafefea ona fatuina se tagata fou i le laina o le laina

Ina ia fatuina se tagata faaaoga e faaaoga ai le laina o le Polokalama o le Windows 10, faʻaaogaina e avea ma pule (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le kiliki-i luga o le ala amata), ona e ulufale ai lea i le poloaiga (pe afai o le igoa o le igoa poo le upega tafailavale e aofia ai avanoa,

net user username password / add

Ma lolomi Ulufale.

A maeʻa le faʻatinoina o le poloaiga, o le a faʻaalia se tagata fou i totonu o le polokalama. E mafai foi ona e faia o se pule e faʻaaoga ai le poloaiga lenei (pe a le o galue le poloaiga ma e leai sou laisene Windows 10, taumafai e pule e tusitusi ni pule):

upega tafailagi o le nusipepa igoa / faaopoopo

O le tagata fou na faʻaaogaina o le ai ai se tala i le lotoifale i le komepiuta.

Fausia se tagata faʻaaoga i "Tagata faʻapitonuʻu ma faʻalapotopotoga" Windows 10

Ma seisi auala e fatuina ai se faʻamatalaga i le lotoifale e faʻaaogaina ai Tagata Faitele ma Tagata Faʻatonu:

  1. Taomi Win Win, ulufale lusrmgr.msc i le Matalala matala ma lolomi Ulufale.
  2. Filifili "Tagata faaaoga", ona fai lea i le lisi o tagata faʻaoga, kiliki-saʻo ma kiliki "Tagata Fou".
  3. Faʻamau le faasologa mo le tagata fou faʻaaoga.

Ina ia faia le tagata na faia le mea e fai ma pule, kiliki-i luga o lona igoa, filifili "Initaneti".

Ona, i luga o le Groups Group membership, kiliki i le Add button, tapisi Pule, ma kiliki OK.

Ua faia, o lea o le a faaaoga e le tagata filifilia Windows 10 aia tatau.

pulea le faʻaaogawords2

Ma se isi auala na galo ai ia te au, ae sa faamanatu mai ia te au i le faamatalaga:

  1. Faasolo le ki Win + R, ulufale pulea le faʻaaogawords2 
  2. I totonu o le lisi o tagata faʻapipiʻi lolomi le ki e faʻaopoopo ai se tagata fou faʻaaogaina.
  3. E faʻaopoopo le faʻaopoopoga o se tagata fou (o loʻo i ai se faʻamatalaga a Microsoft ma se faʻamatalaga i le lotoifale) o le a foliga tutusa i le muamua o metotia na faʻamatalaina.

Afai ei ai ni au fesili poʻo se mea e le aoga e pei ona faʻamatalaina i faatonuga - tusi, o le a ou taumafai e fesoasoani.