RAI faila e le tatalaina i Photoshop

I lomiga aupito lata mai o le faatonu o tusitusiga, o le Microsoft Word ua i ai se seti tele o fonuka ua tuufaatasia. O le tele oi latou, e pei ona faʻamoemoeina, e aofia ai tusi, ae i nisi, ae le o tusi, eseese faailoga ma faʻailoga e faʻaaogaina, lea e faigofie ma talafeagai i le tele o tulaga.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se mea i totonu o le Upu

Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le tele o faʻamaufaʻailoga ua i totonu o le MS Word, o le ai ai pea ni tagata e faʻaaogaina le polokalama faʻatulagaina, aemaise lava pe ae manaʻo i se mea e le masani ai. E le o se mea e ofo ai i luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina le tele o fonuka mo lenei tusitala o tusitusiga, na faia e ni tagata atiaʻe le tolu-vaega. O le mafuaaga lea i lenei tusiga o le a tatou talanoa ai e uiga i auala e faʻaopoopo ai le vai papatisoga i le Upu.

Lapataiga taua: Tikiake fonuka, e pei o isi lava masini komepiuta, na o nofoaga e talitonuina, o le tele oi latou e mafai ona aofia ai viruses ma isi masini komepiuta. Aua nei galo e uiga i lau lava malupuipuia ma au lava faamatalaga patino, aua e te downloadina fomu na tuuina atu i faila EXE installation, aua o loo tufatufaina atu i totonu o faamaumauga o loo i ai le OTF poo le TTF faila e lagolagoina e Windows.

O le lisi lenei o punaoa faʻamalosi e mafai ona e suʻe ai fonuka mo le MS Word ma isi polokalama talafeagai:

www.dafont.com
www.fontsquirrel.com
www.fontspace.com
www.1001freefonts.com

Manatua o faʻafanua uma o loʻo i luga e matua talafeagai lelei ona faʻaaogaina ma o pepa taʻitasi uma o loʻo tuʻuina atu ma manino ma manino. O lona uiga, e te tilotilo i le ata o le ata, filifili pe e te fiafia i lenei vai papatisoga ma pe e te manaʻomia, ae na o le luluina lena. O lea ia tatou amata.

Faʻapipiʻiina o se vai papatiso fou i le polokalama

1. Filifili i luga o se tasi o nofoaga na ofoina mai e i matou (po o le isi o loʻo e faʻatuatuaina atoa) se vai talavai talafeagai ma sau i ai.

2. Alu i le faila i le mea na e siiina ai le archive (pe na o se faila) faʻatasi ma le vai (s). I la matou tulaga, o le teketi lenei.

3. Tatala le fale teu ma teu ai ona anotusi i soʻo se faila talafeagai. Afai ua e sii mai ni fomu e le o teuina i totonu o le teutusi, faigofie ona e aveina i latou i le mea o le ae maua ai le toʻa e te alu atu iai. Aua nei tapunia lenei faila.

Manatua: I totonu o le fale teu faamaumauga, e ese mai le faila o le OTF poʻo le TTF, o faila o isi faʻatulagaga e mafai ona aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, se ata ma se tusitusiga, pei o la tatou faataitaiga. O le faʻauigaina o nei faila e le talafeagai.

4. Tatala "Lisi Pulea".
I totonu Windows 8 - 10 E mafai ona e faia lenei mea ma ki Togi + Xlea i totonu o le lisi e aliali mai, filifili "Lisi Pulea". Nai lo o ki, e mafai foi ona e faʻaaoga le kiliki-i luga o le lisi o le lisi "Amata".

I totonu Windows XP - 7 lenei vaega o loʻo i le lisi "Amata" - "Lisi Pulea".

5. Afai "Lisi Pulea" o loʻo i ai le faʻatulagaina o le tulaga "Vaega"E pei o la tatou faʻataʻitaʻiga, ia fesuiai i le faiga o le faʻaalia o ata laiti ina ia e vave mauaina le mea e te manaʻomia.

6. Saili se aitema iina. "Fonu" (atonu o le a avea o ia ma se tasi o mulimuli), ma kiliki i luga.

7. O se faʻailoga e faʻapipiʻiina i le Windows OS o le a tatalaina. Tuu i totonu se faila faila (fonts), na muai siiina mai ma aveeseina mai le faamaumauga.

Motugaafa: E mafai ona e toso mai (latou) i se kiore mai se pusa i se pusa pe faʻaaoga tulafono Ctrl + C (kopi) poʻo Ctrl + X (tipi) ona sosoo ai lea Ctrl + V (faʻaofi).

8. A uma se faʻataunuʻuga puupuu, o le a faʻapipiʻi le mamanu i luga o le polokalama ma o le a faʻaalia i totonu o le pusa lea na e siitia ai.

Manatua: O nisi fonuka atonu e aofia ai ni faila (mo se faataitaiga, masani, tusilima, ma le totoa). I lenei tulaga, e tatau ona e tuʻu nei faila uma i totonu o le faila o le vai.

I lenei laasaga, ua matou faaopoopoina se faila fou i le faiga, ae o lenei ua matou manaomia e faʻapipiʻi sao i le Upu. Vaʻai lalo mo le auala e faia ai lenei mea.

Faʻatulagaina o se vai papatisoga fou i le Upu

1. Amata le Upu ma saili se vai papatiso fou i totonu o le lisi faatasi ai ma tulaga masani ua fausia i le polokalama.

2. E masani lava, o le sailia o se vai papatiso fou i le lisi e le faigofie e ono foliga mai: muamua, ua i ai nei ni nai vaega, ma le lona lua, o lona igoa, e ui lava ina tusia i lana lava vai papatisoga, e laitiiti tele.

Ina ia vave maua se vai papatiso fou i le MS Word ma amata ona faʻaaoga i le taina, tatala le pusa talanoaga o le "Font" i le kiliki i luga o le uʻamea o loʻo i le tulimanu pito i lalo o lenei vaega.

3. I le lisi "Font" saili le igoa o le vai papatisoga fou ua e faʻapipiʻiina (i la matou tulaga Altamonte Personal Personal Use) ma filifili ai.

Motugaafa: I le faamalama "Faataitaiga" E mafai ona e vaʻai pe o le a le foliga o le vai. O lenei mea o le a fesoasoani i le sailia vave pe afai e te le manatuaina le igoa o le vai papatisoga, ae ia e manatuaina.

4. A uma ona e kiliki "Lelei" i totonu o le pusa talanoaga "Font", o le ae fesuiaʻi i se vai papatisoga fou ma mafai ona amata faʻaaoga.

Font faʻamalosi i se pepa

A maeʻa ona e faʻapipiʻi se vai papatiso fou i lau komepiuta, e mafai ona e faʻaaogaina i lou nofoaga. O lona uiga, afai e te auina atu se tusitusiga tusitusia na tusia i totonu o se vai papatisoga fou i se isi tagata e le o faʻatulagaina lenei mamanu i le polokalama, ma o le mea lea e le o aofia ai i totonu o le Upu, o le a le faʻaalia.

Afai e te manaʻo ia maua le vai fou fou e le gata i lau PC (lelei, luga o se lomitusi, sili atu, i luga o se pepa lolomi), ae i luga o isi komepiuta, isi tagata faaaoga, e tatau ona e faʻaaoga i totonu o se tusitusiga. Vaʻai lalo mo le auala e faia ai lenei mea.

Manatua: O le faʻaofiina o le faʻaumau i le pepa o le a faʻalautele ai le voluma o le pepa MS Word.

1. I totonu o le Word document, kiliki le laupepa. "Taimi"lea e mafai ona tatalaina i le lisi "File" (Upu 2010 - 2016) poʻo le ki "Upu MS" (2003 - 2007).

2. I totonu o le talanoaga "Filifiliga" e tatala i ou luma, alu i le vaega "Faasaoina".

3. Siaki le pusa i autafa o le mea. "Faʻapipiʻu fonuka e faila".

4. Filifili pe e te manaʻo e faʻaaogaina naʻo tagata o loʻo faʻaaogaina i le pepa o loʻo iai nei (o le a faʻaitiitia ai le failaina), pe e te manaʻo e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fonuka (i le mea moni, e le talafeagai).

5. Faʻasaʻo le pepa o tusitusiga. I le taimi nei, e mafai ona e faʻasoa atu i isi tagata faʻaoga, aua o le vai fou ua e faʻaopopo o le a faʻaalia i luga o latou komepiuta.

O le mea moni, e mafai ona maeʻa lenei mea, ona o lenei ua e iloa le faʻapipiʻiina o fonuka i totonu o le Upu, pe a uma ona tuʻu i totonu o le OS OS. Matou te moomoo ia e manuia i le faʻamalamalamaina o galuega fou ma le faʻamalosia o avanoa o le Word Word.