Faʻapipiʻiina o le Android i luga o se komepiuta po o se komepiuta

O lenei taʻiala o loʻo faʻaalia ai le auala e tamoe ai Android i luga o se komepiuta po o le komepiuta, ma faʻapipiʻiina e avea o se polokalama faʻaogaina (primary poʻo le lua) pe a fai e faʻafuaseʻi ona tulai mai le manaoga. O le a le aoga mo? Mo na o le faʻataʻitaʻiga poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, i se old netbook netbook, e mafai ona vave galue, e ui i vaivaiga o le masini.

I le taimi muamua, na ou tusia e uiga i emulators Android mo Windows - afai e te le manaomia le faapipiiina o le Android i lau komepiuta, ma o le galuega o le taitaia o talosaga ma taaloga mai le telefoni i totonu o lau masini komepiuta (o lona uiga, taitaia le Android i se faamalama e pei o se polokalama masani), sili atu ona faaaoga le faamatalaina I totonu o lenei tusiga, o le polokalame e faʻaaogaina.

Faaaoga le Android x86 e tamoe i luga o se komepiuta

O le Android x86 o se lauiloa lauiloa mo punaoa tatala mo le Android OS i komepiuta, komipiuta ma papatusi ma x86 ma le x64 faila. I le taimi o lenei tusitusiga, o le taimi nei o loʻo maua mo le download o le Android 8.1.

Android taʻavale afi

E mafai ona e download le Android x86 i luga o le laiga aloaia //www.android-x86.org/download, pe a iai mea e maua ma img images mo le download, e faʻataʻatia mo nisi o faʻataʻitaʻiga o upega tafaʻilagi ma papatusi, ma tagata lautele (o loʻo i luga o le lisi).

Mo le faʻaaogaina o le ata, pe a uma ona sii mai, tusi i luga o se masini komepiuta po o le USB. Na ou faia se masini pulou USB flash mai se foliga foliga e faʻaaoga ai le aoga Rufus i le faʻaaogaina o tulaga nei (faʻamasinoina i luga o le faʻatupulaia o le fausaga i luga o le kiliva afi, e tatau ona amata lelei le amataina i le CSM, ae i le UEFI). Pe a musuia oe e tusi i Rufus (ISO poʻo le DD), filifili le filifiliga muamua.

E mafai ona e faʻaaoga le polokalame Win32 Disk Imager free e puʻe ai le img image (lea o loʻo faʻataatia faʻapitoa mo le download EFI).

Running Android x86 i luga o se komepiuta e aunoa ma se faʻapipiʻi

Faʻapipiʻiina mai le masini faʻamalama afi amata muamua i le Android (pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le peleti mai le USB flash drive i le BIOS), o le a e vaʻai i se lisi e faʻamalosi ai oe e faʻapipiʻi le Android x86 i luga o le komepiuta poʻo le taʻavaleina o le OS e aunoa ma le aafia o faʻamatalaga i luga o le komepiuta. Filifili le filifiliga muamua - tamoe i le CD CD ola.

A maeʻa se faʻagasologa faʻapipiʻi faigofie, o le a e vaʻavaʻai i le faamalama o le filifiliga o gagana, ona amata ai lea o mataitusi muamua o matapiuta Android, o loʻo i ai laʻu piano, kio ma le touchpad i le komepiuta. E le mafai ona e faʻatulagaina se mea, ae kiliki "Next" (tutusa uma lava, o le a le mafai ona toe faʻaogaina ia faatulagaga pe a uma ona toe faʻafouina).

O le iʻuga, matou te oʻo atu i le tele o le Android 5.1.1 (Na ou faʻaogaina lenei lomiga). I lau suega i luga o se komepiuta laʻititi (Ivy Bridge x64) na vave ona galue: Wi-Fi, fesoʻotaʻiga a le lotoifale (ma leai ni faʻataʻitaʻiga, o faʻamasinoina na o le tatalaina o itulau i totonu o le masini ma le Wi-Fi ua faʻaaogaina, leo, masini eletise) avetaavale mo le vitio (i le faʻamalamalamaina, e aveesea mai le masini masini).

O le mea lautele, o mea uma lava e lelei le galue, e ui ou te lei galue malosi i le Android i lau komepiuta. I le taimi o le suʻega, na ou feagai ai ma se tasi e malolo pe a ou tatalaina le saite i totonu o le initaneti, lea na mafai ai ona ou "togafitia" i le toe toe faʻaleleia. Ia maitauina foi o Google Play auaunaga i luga o Android x86 e le o faʻaaogaina e ala i le le mafai.

Faʻatonu le Android x86

E ala i le filifilia o le mea e fai i le lisi mulimuli pe a oso mai i le drive flash USB (Faʻamau i le x x86 i le disiki malo), e mafai ona e faʻapipiʻi Android i lau komepiuta o le OS autu poʻo se isi faʻaopoopoga.

Afai e te filifili e faia lenei mea, ou te fautuaina muamua (i le Windows poo le oso mai le pulou ma mea aoga mo le galulue faatasi ma vaega, vaai pe faapefea ona vaevaeina le disiki) filifili se isi vaega mo le faʻapipiʻi (pe faʻapefea ona vavae le pulou). O le mea moni o le galue faʻatasi ma le mea e fai ai le vaʻaia o le disiki puʻeina i totonu o le faʻapipiʻi e mafai ona faigata ona malamalama i ai.

E le gata i lea, ou te tuuina atu naʻo le faʻatulagaga mo le komepiuta ma le MBR (Legacy boot, not UEFI) i NTFS. I le tulaga o lau faʻatulagaga, e ono eseese nei taʻiala (faʻaopopo foʻi laasaga o faʻatulagaga). Ou te fautuaina foi e aua le tuua le vaega mo le Android i le NTFS.

  1. I luga o le ata muamua, o le a uunaia oe e filifili se paʻu e faʻapipiʻi ai. Filifili le mea na saunia mo lenei mea muamua. E i ai laʻu 'eseʻese eseese (tusa lava pe o se tasi mea e tasi).
  2. I le laasaga lona lua, o le a uunaia oe e faʻapipiʻi le vaeluaga (pe leai). Afai e te faʻamoemoe e faʻaaoga le Android i luga o lau masini, ou te fautuaina ext4 (i lenei tulaga, o le a mafai ona e avanoa i le mokesi atoa e fai ma mafaufauga i totonu). Afai e te le faʻapipiʻiina (mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu le NTFS), a maeʻa ona faʻatulagaina oe o le a fesiligia oe e vaʻai avanoa mo faʻamatalaga o tagata (e sili atu le faʻaogaina o le maualuga 2020 MB).
  3. O le isi laasaga o le ofo e faʻapipiʻi le Grub4Dos bootloader. Tali "Ioe" pe afai o le ae faʻaaogaina e le gata i le Android i lau komepiuta (mo se faʻataʻitaʻiga, ua uma ona faʻaogaina Windows).
  4. Afai e maua e le inisiua isi faiga faʻaogaina i luga o lau komepiuta, o le a uunaia oe e faʻaopoopo i latou i le lisi autu. Fai.
  5. I le tulaga o loʻo e faʻaaogaina le laupeʻa a le UEFI, faʻamaonia le ulufale mai o le EFI Grub4Dos bootloader, faʻafesoʻotaʻi le "Skip".
  6. O le faʻatulagaina o le Android x86 o le a amata, ma a maeʻa e mafai ona e amataina le polokalama faʻapipiʻi vave, pe toe faʻafouina le komepiuta ma filifili le OS manaʻomia mai le lisi o le faʻailoga.

Na faia, na e maua le Android i luga o lau komepiuta - e tusa lava pe o se OS faʻafefeteina mo sea talosaga, ae o le mea e manaia tele.

O loʻo i ai faiga faʻavae eseese e faʻavae i luga o le Android, lea, e le pei o le mamā Android x86, ua faʻatautaia mo le faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta poʻo le komepiuta (e sili atu le faigofie ona faʻaaoga). O se tasi o nei faiga o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i totonu o se tusitusiga ese Faʻapipiʻi Phoenix OS, faʻavae ma faʻaoga, e uiga ile lua - lalo.

Faʻaaogaina o le OS OS mo le PC e faʻavae i le Android x86

I le aso 14 o Ianuari, 2016, o le OS promising mo le PC operating system e faʻavae i luga o le Android x86, ae o le ofoina atu o ni faʻaleleia lelei i le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le Android i luga o le komepiuta, na sau mai fafo (mo le taimi o loʻo iai i le pi faitau).

Faatasi ai ma nei suiga:

  • O se faʻamalama tele-window mo le televave (faatasi ai ma le gafatia e faʻaitiitia ai le faamalama, faʻateleina ai le mata, ma isi).
  • O le faletua analog ma le amataina o le lisi, faʻapea foi ma le nofoaga faʻalauiloa, e talitutusa ma le taimi nei i Windows
  • Papamaʻa ma ala pupuu, faʻaoga faʻaoga mo le faʻaaoga i PC masani.

E pei o le Android x86, o le remix OS e mafai ona taʻavale i le LiveCD (Guest Mode) poʻo le faʻapipiʻiina i luga o se puʻupuʻu malo.

E mafai ona e download Remix OS mo le Legacy ma le EUFI mai le ofisa aloaia (o le download ei ai lona lava aoga mo le fatuina o se pulou flash USB puʻeina ma OS): //www.jide.com/remixos-for-pc.

I le auala, o le muamua, o le filifiliga lona lua e mafai ona e tamoe i se masini masini i luga o lau komepiuta - o le a tutusa ia taga (e ui e le mafai uma ona galue, mo se faataitaiga, e le mafai ona ou amata Remix OS i Hyper-V).

E lua isi foliga tutusa, fetuutuunai mo le faaaogaina i luga o komipiuta ma pamu feaveai o Android - Phoenix OS ma Bliss OS.