Upega Tafaʻilagi 5.3

O nisi tagata e fiafia e tafe i le talafaasolopito o latou lava aiga, e saili ai faamatalaga e uiga io latou tuaa. Ona mafai lea ona faʻaaoga nei faʻamatalaga e faʻapipiʻi ai se gafa. E sili le amata ona fai lenei mea i se polokalama faapitoa, o lona faʻatinoga o loʻo taulaʻi atu i se faiga talitutusa. I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliiliga sili ona lauiloa o lenei polokalama ma iloilo auiliili o latou gafatia.

Aiga fau fale

O lenei polokalame e tufatufa atu e aunoa ma se totogi, ae o loʻo i ai se avanoa faʻapitoa e taugofie ai tupe. E tatalaina ai nisi numera faaopoopo, ae tusa lava pe leai, e mafai ona faʻaaogaina le Fausiaina o Family Tree. E ese lava, e taua le matauina o ata matagofie ma atinaʻe atinaʻe. O le vaega vaaia e masani ona tele sona sao i le filifilia o le polokalama.

O le polokalama e maua ai e le tagata faʻaaoga se lisi o faʻataʻitaʻiga ma le mamanu o laau aiga. Na tofu faʻatasi ma se faʻamatalaga puupuu ma se faʻamatalaga. O loʻo i ai foi le tomai e faʻafesoʻotaʻi ai i luga o faʻafanua o Initaneti e fatuina ai igoa o nofoaga taua lea na tutupu ai ni mea taua ma tagata o le aiga. E mafai ona sii mai le Faʻatoʻaina o le Family Tree mai le nofoaga aloaia.

Download Family Tree Maker

GenoPro

GenoPro e aofia ai galuega eseese, laulau, kalafi ma fomu o le a fesoasoani i le tuufaatasiga o le gafa. E manaʻomia e le tagata faʻapitoa le faʻatumu o laina talafeagai ma faʻamatalaga, ma o le polokalama lava ia e faʻaopoopoina ma faʻapipiʻi mea uma i le faasologa sili ona lelei.

E leai ni faʻataʻitaʻiga mo le tusiaina o se poloketi, ma o le laau o loʻo faʻaalia faʻalauiloa ma le fesoasoani o laina ma faʻailoga. Faʻasalalau faailoga taʻitasi i luga o se mea e ese mai ai, e mafai foi ona faia e ala i le faaopoopoina o se tagata. O se mea le lelei lava le nofoaga o le meafaigaluega. O ata e laʻititi ma faʻapipiʻi faʻatasi, ae vave faʻaaogaina i le taimi o galuega.

Download GenoPro

RootsMagic Taua

E taua le maitauina o lenei sui e le o faʻapipiʻiina i le gagana Rusia gagana, o lea o le a faigata ai i tagata faʻaaoga e aunoa ma le malamalama i le Igilisi ona faʻatumu pepa ma laulau eseese. A leai, o lenei polokalame e lelei mo le tuufaatasia o se gafa. O lona gaioiga e aofia ai le: gafatia e faʻaopoopo ma faʻasaʻo se tagata, fatuina se faafanua ma fesoʻotaʻiga o aiga, faʻaopopo mea moni ma vaʻaia faʻalauiloa laulau.

I le faʻaopoopoga, e mafai e le tagata faʻaoga ona tuʻuina atu ata ma faʻamaumauga eseese e fesootaʻi ma se tagata poʻo se aiga. Aua e te popole pe a fai e sili atu le faʻamatalaga ma o le sailiga i le laau ua matua faigata lava, aua o loʻo i ai se faamalama faapitoa mo lenei mea o loʻo faʻavasega ai faʻamaumauga uma.

Download RootsMagc Essentials

Fuga

O lenei polokalama ua faʻapipiʻiina i le faʻatulagaga tutusa o galuega e pei o sui uma na muamua atu. I totonu e mafai ona e: faʻaopoopo tagata, aiga, faʻasaʻo, fatuina se gafa. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona faʻaopopo ni nofoaga taua i le faʻafanua, mea tutupu ma isi.

Tikiake Gaogao e mafai ona saʻoloto mai le nofoaga aloaia. O faʻafouga e faʻasaʻo faʻapitoa ma o mea faigaluega eseese e faʻaopoopoina i taimi uma e galulue ai ma le poloketi. I le taimi nei, o se kopi fou o loʻo faʻataʻitaʻiina, lea na saunia ai e le au atinaʻe le tele o mea manaia.

Download Gramps

Faʻamaufaʻatasi

GenealogyJ tuʻuina atu i le tagata faʻaoga mea e le o iai i isi polokalama faʻapitoa - fatuina o kalafa auiliili ma lipoti ile lua lomiga. E mafai ona avea lenei ata ma faʻataʻitaʻiga, i foliga o se ata, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo se tusitusiga, lea o loʻo avanoa vave mo le lolomiina. O ia galuega e aoga mo le faamasani i aso o le fananau mai o tagata o le aiga, ogatotonu ma isi.

A leai, o mea uma e tumau pea e tusa ai ma tulaga masani. E mafai ona e faʻaopopo tagata, faʻasaʻo, fai se laau ma faʻaali lau laulau. I se tulaga faʻapitoa, ou te fia iloa foi le taimi o loʻo faʻaalia ai mea uma e aofia ai i le polokalama i le faasologa o taimi.

Tusia GenealogyJ

Laʻau o le Ola

O lenei polokalame na fatuina e tagata atiae Rusia, i le faasologa, o loo i ai se atinaʻe atoatoa. O le Laau o le Ola ua iloga i se tulaga auiliili o le laau ma isi mea aoga aoga e mafai ona aoga ao galue i luga o le galuega faatino. Ae sili atu, o loo i ai se faaopoopoga o se ituaiga, pe afai o le a alu atu le laau i lena augatupulaga, pe afai o loo i ai pea.

Matou te fautuaina foi oe e teʻi totoʻa atu i le faʻatinoina o le faʻatulagaina o faʻamaumauga ma le faʻaogaina o mea, lea e mafai ai e oe ona vave maua ni laulau eseese ma ripoti. E tufatufaina atu le polokalama mo se totogi, ae o le faamasinoga e le faatapulaaina e soo se mea, ma e mafai ona e siiina mai e sue ai mea uma e fai ma filifili ai se faatau.

Download Tree of Life

Vaʻai foi: Fausia se gafa i Photoshop

E le o sui uma nei o lenei polokalama, ae sili ona lauiloa o loʻo aofia i le lisi. Matou te le fautuaina soʻo se tasi lava filifiliga, ae matou te fautuaina ia e faamasani ia oe lava i polokalama uma ina ia mafai ai ona filifili po o fea o le a fetaui tonu ma au manaʻoga ma manaʻoga. E tusa lava pe tufatufaina atu mo se totogifuapauina, e mafai lava ona e siiina le kopi o le faamasinoga ma lagona le polokalama mai itu uma.