Polokalame faʻaletupe


A maeʻa ona sainia se konekarate ma se Initaneti ma faʻapipiʻi ai laina, e masani ona matou faia se faʻataʻitaʻiga pe faʻafefea ona fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga mai Windows. I se tagata e leai se poto masani, e foliga mai o se mea faigata. O le mea moni, e leai se poto faapitoa e manaʻomia. Lalo o le a tatou talanoa auiliili pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komipiuta o loʻo faʻatautaia Windows XP ile Initaneti.

Seti i Initaneti i Windows XP

Afai o iai oe ile tulaga o loʻo taʻua i luga, ole a le mafai ona fetuʻunaʻi laina ole fesoʻotaʻiga i totonu o le faiga faʻaogaina. E tele kamupani e tuʻuina atu a latou saoga DNS, tuatusi IP ma tunnels VPN, o faʻamaumauga (tuatusi, igoa ole igoa ole igoa ma le upega tafaila) e tatau ona faʻamaonia i totonu ole faatulagaga. I le faʻaopoopoga, e le o taimi uma e fausia ai fesoʻotaʻiga aunoa ma se fesoʻotaʻiga, o nisi taimi e tatau ona fausiaina ma le lima.

Laasaga 1: Faʻamatalaga Vaʻaia Fou

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea" ma fesuiai le vaaiga i le tulaga masani.

  2. Ma le isi, alu i le vaega "Sooga Fesootaiga".

  3. Kiliki i le mea autu "File" ma filifili "Sooga Fou".

  4. I le amataga o le faamalama o le Wizard New Connection Wizard kiliki "Lisi".

  5. O iinei tatou te tuua ai le mea ua filifilia "Fesootai i le Initaneti".

  6. Ona filifili lea o le tusi lesona. O lenei metotia e mafai ai ona e ulu atu i faʻamatalaga na tuʻuina mai e le 'auʻaunaga, e pei o le igoa ole igoa ma le upega tafailautusi.

  7. Ona toe faia lea o se filifiliga e fiafia i le fesoʻotaʻiga e talosagaina faʻamatalaga malupuipuia.

  8. Ulufale mai le igoa o le tagata e saunia. O iinei e mafai ona e tusia ai se mea, o le a leai se mea sese. Afai e tele ni fesoʻotaʻiga, e sili atu ona lelei le ulufale atu i se mea anoa.

  9. Le isi, tusi faʻamatalaga na tuʻuina mai e le kamupani e tuʻuina atu auaunaga.

  10. Fausia se alalaupapa e faʻafesoʻotaʻi ai i le komepiuta mo le faigofie o le faʻaoga ma kiliki "Fai".

Laasaga 2: Faʻatonu le DNS

Ona o le lē mafai, ua faʻasolosolo le OS ina ia maua ai le IP ma le DNS tuatusi. Afai e maua e le Initaneti le 'upega tafailagi i luga o le' upega tafailagi e ala i ana 'auʻaunaga, ona tatau ai lea ona resitala a latou faʻamaumauga i totonu o fesoʻotaʻiga. O lenei faʻamatalaga (tuatusi) e mafai ona maua i totonu o le konekarate pe maua foi e ala i le valaʻauina o le lagolago lagolago.

  1. A uma ona maeʻa le fatuina o se fesoʻotaiga fou ma le ki "Fai"O se faamalama o le a tatalaina le fesili mo se igoa ole igoa ma le upega tafailautusi. E ui e le mafai ona tatou faʻafesoʻotaʻi, aua e le o faʻatulagaina laina fesoʻotai. Push button "Meatotino".
  2. O le isi mea tatou te manaʻomia le tab "Fesootaiga". I luga o lenei laupepa, filifili "Feagaiga TCP / IP" ma alu i ona meatotino.

  3. I faʻasalalauga faʻasalalau, matou te faʻamaonia faʻamaumauga na maua mai le 'auʻaunaga: IP ma le DNS.

  4. I palama uma, kiliki "Lelei", ulufale i le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻi i le Initaneti.

  5. Afai e te le manaʻo e fai faʻamaumauga i taimi uma e te faʻafesoʻotaʻi ai, e mafai ona e faia se isi nofoaga. I totonu o le faʻamau faʻapitoa o le fale "Filifiliga" mafai ona faʻamalo le pusa "Talosaga i se igoa, password, tusi faamaonia, ma isi.", e naʻo le tatau ona manatua o lenei gaioiga e faʻaitiitia ai le saogalemu o lau komepiuta. O se tagata osooso na ulufale mai i le faigamalo o le a mafai ona avanoa saoloto i le fesoʻotaiga mai lau IP, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave.

Fausiaina o se alavai VPN

VPN o se 'upega tafaʻilagi faʻapitoa' eseʻese lea e faagaoioi i luga o se 'upega tafaʻilagi i tua o fesoʻotaʻiga. O faʻamatalaga i totonu o le VPN e faʻauluina atu e ala i se fausaga fao. E pei ona taʻua i luga, o nisi kamupani e tuʻuina atu le Initaneti e ala ia latou VPN. O le fatuina o sea fesoʻotaʻiga e ese si ese mai le masani.

  1. I le magic, nai lo le fesootai atu i le Initaneti, filifili le fesootaiga fesootaiga i luga o le komepiuta.

  2. Ma le isi, ia fesuiaʻi i le parakalafa "Fesoʻotai i se 'upega tafaʻilagi tumaoti'.

  3. Ona ulufale lea i le igoa o le fesoʻotaʻiga fou.

  4. Talu ai tatou te fesoʻotaʻi tuusao i le 'auʻaunaga a le' auʻaunaga, e le manaʻomia le numera. Filifili le parakalafa o loʻo faʻaalia i le ata.

  5. I le isi faʻasalaga, ia tusia faʻamaumauga na maua mai le o loʻo tuʻuina atu. E mafai ona avea lenei ma tuatusi IP poʻo se igoa o le uepesite pei o "site.com".

  6. E pei o le fesoʻotaʻiga i le Initaneti, tuʻu se atigipusa e fatu ai se alalaupapa, ma kiliki "Fai".

  7. Matou te faʻamaonia se igoa o le username ma le upega tafailagi, lea o le a tuʻuina atu ai foʻi i le tagata e saunia. E mafai ona e faʻafaigofieina le faʻasaoina o faʻamaumauga ma faʻamalo a latou fesili.

  8. O le faʻasalaga mulimuli o le faʻasaʻoina lea o le faʻamaoniga faʻailoa. Alu i meatotino.

  9. Taofi "Saogalemu" aveese le tafaʻi tutusa.

O le tele o taimi, e te le manaʻomia le faʻamautuina o se isi lava mea, ae o nisi taimi e te manaʻomia foi le resitalaina o le tuatusi o le DNS server mo lenei fesoʻotaʻiga. E faʻapefea ona faia lenei mea, na matou fai muamua.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea ofoofogia i le faʻatulagaina o se Initaneti i le Windows XP. O le mea autu o le mulimuli tonu i faatonuga ma e le tatau ona faʻaseseina pe a ulu atu i faʻamaumauga na maua mai le o loʻo tuʻuina atu. O le mea moni, muamua e tatau ona e iloa le auala e tupu ai le fesoʻotaʻiga. Afai o le auala saʻo lenei, ona manaʻomia lea ole IP ma tuatusi DNS, ma afai o se komepiuta tumaʻoti, o le tuatusi o le tuatusi (VPN server) ma, ioe, i itu uma e lua, le igoa ole igoa ole igoa ma le password.