O le komepiuta e sui le susulu o le la, lava

Le aso lelei!

Talu ai nei, e tele naua fesili e faʻaalia ai le susulu o se komepiuta komepiuta. O lenei mea e sili ona moni i api ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi Intel HD e faʻatautaia (e sili ona lauiloa i le taimi nei, aemaise lava talu ai e sili atu nai lo le taugofie mo le toatele o tagata e faʻaaogaina).

O le aano o le faafitauli e pei o mea nei: pe a faʻamalamalama le ata i luga o le komepiuta - e faʻalauteleina le susulu, pe a pogisa - e faʻaitiitia le malamalama. I nisi tulaga e aoga, ae i le malologa e matua aʻafia ai le galue, o mata e amata ona le lava, ma e matua le toʻa lava e galue. O le a se mea e mafai ona e faia e uiga i ai?

Faʻaalia! O le mea lautele, sa i ai laʻu tusiga na tuʻuina atu i suiga le tumau i le susulu o le mataʻituina: I lenei tusiga o le a ou taumafai e faaopoopo i ai.

O le tele lava o taimi, e suia e le lanu lona malamalama ona o le le lelei o le taʻavale taʻavale. O le mea lea, e fetaui lelei e tatau ona e amata ia latou tulaga ...

O lea, o le mea muamua matou te faia o le alu lea i tulaga o le avetaavale vitio (i loʻu tulaga - o ata nei o ata HD mai le Intel, tagaʻii le fig 1). E masani lava, o le ata o le avetaavale vitio e tu i tafatafa o le uati, i le pito i lalo (i le fata). Ma e tusa lava po o le a le ituaiga kata vitio o loʻo e maua: AMD, Nvidia, IntelHD - o le faʻamaufaʻailoga e masani, masani, o loʻo i totonu o le fata (e mafai foi ona e ulufale atu i le avetaavale avetaavale i lalo ole vaega o le komipiuta Windows).

E taua! Afai e te le maua ni avetaavale vitio (pe faʻapipiʻi mea uma mai Windows), ona ou fautua atu lea e faafouina i latou e faʻaaoga ai se tasi o nei aoga:

Fig. 1. Faatuina o le Intel HD

I le isi itu, i totonu o le taʻiala, saili le vaega o le eletise (o loʻo i ai le tasi mea taua "tick"). E taua le faia o tulaga nei:

  1. mafai ai le maualuga o le faatinoga;
  2. tape le tekonolosi e teu ai le masini (ona o le suiga o le malamalama i le tele o mataupu);
  3. Faʻasalaga le faʻalauteleina o le ola o le ola i mea tau taaloga.

E faʻapefea ona foliga mai i le IntelHD control panel o loʻo faʻaalia i le Fig. 2 ma le 3. E ala i le auala, e manaʻomia ona e setiina ia laina mo le faʻaogaina o le komepiuta, mai le fesoʻotaiga ma mai le pati.

Fig. 2. Puipuiga o le Batiri

Fig. 3. Malosiaga mai le eletise

I le auala, i le VD video card o le vaega talafeagai e taua o le "Mana". O faatulagaga e seti tutusa:

  • e te manaʻomia e mafai ai le faʻatinoga maualuga;
  • tape le tekinolosi Vari-Bright (lea e fesoasoani e puipuia ai le mana o le pulu, e aofia ai le fetuunaʻi o le susulu).

Fig. 4. AMD video card: vaega mana

Windows Power

O le mea lona lua ou te fautuaina e fai ma se faafitauli talitutusa, o le faʻatulagaina lea o se eletise pei o le eletise i Windows. Ina ia faia lenei mea, tatala:Lisi Puipuiga o meafaigaluega ma le leo Polokalama Alualu Mamao

O le mea e sosoo ai e tatau ona e filifilia lau mamanu malosi eletise.

Fig. 5. Filifiliina o se mamanu eletise

Ona e manaʻomia lea e tatala le fesoʻotaʻiga "Suʻe suiga faʻavae eletise" (tagai i le Ata 6).

Fig. 6. Sui suiga i luma

O mea sili ona taua o loʻo i totonu o le vaega "Mata". E tatau ona seti mea nei:

  • O faʻamau i totonu o le laupepa o le susulu o le lau ma le maualuga o le lanu o le lau i le faʻagasolo o le lanu - faʻapipiʻi tutusa (pei o le Fig 7: 50% ma le 56% mo se faʻataʻitaʻiga);
  • Aveese le faʻamalamalamaga lelei o le mataʻituina (e le gata mai le puʻuna ma mai le upega tafailagi).

Fig. 7. Malamalama mata.

Faasaoina tulaga ma toe amata le komepiuta. I le tele o tulaga, pe a maeʻa ona amata le galuega e pei ona faʻamoemoeina - e aunoa ma se suiga vave.

Auaunaga mataʻituina le mafaufau

O isi komepiuta e faʻapipiʻiina i latou faʻapitoa faapitoa e fesoasoani e faʻatonutonuina, mo se faʻataʻitaʻiga, le susulu o le lava laupepa. Lelei poʻo le leaga - o se fesili faʻafefe, o le a matou taumafai e faʻamalo le tautua e mataitu ai nei masini (ma faʻaletonu ai le faʻaleleia o le auto).

O lea, muamua tatala le sauniga. I le faia o lenei mea, faʻatulagaina le laina (i le Windows 7, faʻatulagaina le laina i le lisi START, i le Windows 8, 10 - faʻasalaga le tuufaatasiga o le WIN + R), type services.msc ma faʻafesoʻotiga ENTER (vaai Ata 8).

Fig. 8. Faʻapefea ona tatalaina auaunaga

I le isi itu i le lisi o tautua, saili le Auaunaga Mataʻituina o Mata. Ona tatala lea ma tape.

Fig. 9. Sensor monitoring service (faʻaaogaina)

A maeʻa ona toe faʻafouina le komepiuta, afai o le mafuaʻaga lenei, e tatau ona mou atu le faʻafitauli :).

Faletusi o le tusi tusi

I nisi laptopops, mo se faʻataʻitaʻiga, i le lauiloa VAIO mai SONY, o loʻo i ai se vaega e ese mai - o le VAIO center center control. I totonu o lenei nofoaga e tele naua tulaga, ae i lenei tulaga faapitoa tatou te fiafia i le vaega "Ata o Ata".

I totonu o lenei vaega, e tasi le filifiliga manaia, o lona uiga, o le fuafuaina o tulaga faʻamalamalamaina ma le faʻapipiʻiina o le lanu moli. Ina ia faʻamaonia lana taotoga, faigofie lava ona faʻagasolo le faasee i le tulaga (PA, tagai Fig 10).

I le ala, seia maeʻa lenei filifiliga, o isi eletise o eletise, ma isi. E leʻi fesoasoani.

Fig. 10. Sony VAIO Laptop

Manatua O isi faʻalapotopotoga e iai i isi laina ma isi gaosiga o le komepiuta. O le mea lea, ou te fautuaina e tatalaina se nofoaga tutotonu tutusa ma siaki tulaga o le mata ma le eletise i totonu. I le tele o tulaga, o le faafitauli o loʻo i totonu o le 1-2 tiketi (sliders).

Ou te manao foi e faaopoopo atu o le fesuiaʻiina o le ata i luga o le lau e mafai ona taʻu mai ai faafitauli tau komepiuta. Ae maise lava pe afai o le leiloa o le malamalama e le fesootaʻi ma se suiga o le malamalama i le potu poʻo se suiga i le ata o faʻaalia i luga o le mata. E sili atu i le leaga, o le a faʻaalia i luga o le pusa i luga o le pusa i luga o le lauulu lenei mea (silasila Ata 11).

Afai ei ai sau faʻafitauli e le gata i le susulu, ae faʻapea foi i fasi pepa i luga o le lau, ou te fautuaina le faitauina o lenei tusiga:

Fig. 11. Paʻu ma afaina i luga o le lau.

Mo faʻaopoopoga i le mataupu o le tusiga - faafetai tele i le taimi muamua. E sili atu!