O analogues iloga o le polokalama Hamachi

Aʻo galue i Excel, o nisi taimi e tatau ai ona faʻafefiloi lua poʻo sili atu koluma. O nisi tagata faaaoga e le iloa pe faapefea ona faia. O isi e masani na o filifiliga sili ona faigofie. O le a tatou talanoaina auala uma e faʻapipiʻi ai nei elemene, aua i tulaga taʻitasi o se mea talafeagai le faʻaogaina o filifiliga eseese.

Faʻatasia taualumaga

O auala uma o le tuufaatasia o koluma e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua: o le faʻaaogaina o le faatulagaga ma le faʻaaogaina o galuega tauave. E faigofie tele le faʻasalalauga, ae o nisi o galuega e fusia ai koluma e mafai ona foia na o le faʻaaogaina o se galuega faapitoa. Mafaufau i filifiliga uma i nisi auiliiliga ma fuafua po o fea mataupu patino e sili atu le faʻaaogaina o se metotia patino.

Metotia 1: Faʻatasi le Faʻaaogaina o le Faʻasologa o Talafaasolopito

O le auala taatele e faʻafefiloi koluma o le faʻaaoga lea o mea e fai i le lisi o mea e fai.

  1. Filifili le laina muamua o sela mai luga aʻe o koluma tatou te mananao e fusia. Kiliki i luga o aitema ua filifilia i le kiliki saʻo o le kusi. O loʻo faʻamatalaina le lisi autu. Filifili se mea oi ai "Faʻatonu ia sela ...".
  2. O le faamalama le faatulagaina o le poloka. Alu i le tab "Faʻatulagaga". I totonu o le vaega faʻavae "Faʻaalia" lata ane i le parakalafa "Faʻaleleia o Seliga" tuu se siaki. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua na o na pito i luga o le laulau ua faʻaopoopoina. E manaʻomia ona faʻaopoopoina laina uma o laina laina e lua i laina. Filifili le cell fusion. Avea i le tab "Aiga" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Faʻatulagaga e ala i faataitaiga". O lenei faamau e i ai foliga o se pulumu ma o loʻo i totonu o le pusa o meafaigaluega. "Laupapa laupapa". A maeʻa lena, filifili na o le vaega o loʻo totoe e te manaʻo e faʻaopoopoina ai koluma.
  4. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le faʻataʻitaʻiga, o le laulau o le laulau o le a tuufaatasia i le tasi.

Faʻalogo! Afai o loʻo iai faʻamaumauga, o le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le koluma muamua i le itu tauagavale o le vaʻa filifilia o le a faʻaolaina. O isi faʻamatalaga uma o le a faʻaumatia. O le mea lea, faʻatasi ai ma ni tuusaunoaga e seasea, o lenei metotia ua fautuaina e galulue ma ni mea e leai se avanoa po o ni koluma e maualalo ai faʻamaumauga.

Metotia 2: Faʻatasi ma se faamau i luga o le lipine

E mafai foi ona faʻaopoopoina koluma e faʻaaoga ai le ki o le lipine. O lenei metotia e faigofie ona faʻaoga pe afai e te manaʻo e faʻaopoopoina e le na o koluma o se laulau eseese, ae o le pepa atoa.

  1. Ina ia faʻapipiʻiina koluma i luga o le pepa, e tatau ona filifilia muamua. Matou te oʻo i luga o le faasologa faʻasalalau Excel, lea o loʻo tusia ai igoa o koluma i mataitusi o le alafapeta Latina. Faʻasaga le kusi i le itu tauagavale ma filifili koluma tatou te mananao e fusia.
  2. Alu i le lisi "Aiga", pe afai o le taimi nei tatou te i ai i se isi faʻamau. Kiliki le ata i foliga o se tafatolu, tusi i lalo, i le taumatau o le faamau "Faʻatasi ma tuʻu i le ogatotonu"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faauigaga". Faʻamatala se lisi. Filifili se mea oi ai "Faʻatasi i laina".

A maeʻa nei gaioiga, o koluma filifilia o le pepa atoa o le a tuufaatasia. A faʻaaogaina lenei metotia, e pei o le itulau ua mavae, o faʻamaumauga uma, seivagana mo i latou na i le pito i luga o le koluma aʻo lei faʻatasia, o le a leiloa.

Metotia 3: Faʻatasia ma se galuega

I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona fusia koluma e aunoa ma se faʻamaumauga. O le faʻatinoga o lenei faiga e sili atu ona faigata nai lo le auala muamua. E faʻatino e faʻaaoga ai le galuega Le filifili.

  1. Filifili soʻo se masini i se koluma avanoa i se pepa Excel. Le mafuaʻaga Wizard Function, kiliki le ki "Insert function"i tafatafa o le faʻailoga pa.
  2. O se faamalama e tatalaina i se lisi o galuega eseese. E tatau ona tatou maua le igoa i totonu ia i latou. "CLICK". A uma ona maua, filifili lenei mea ma kiliki le ki "Lelei".
  3. A maeʻa ona amata loa lea o le mataʻupu mataʻutia. Le filifili. O ona finauga o tuatusi ia o sela e manaʻomia ona fusia ai ona mea. I le fanua "Text1", "Text2" ma isi tatou te manaʻomia le faʻaopopoina o tuatusi o le laina pito i luga o koluma ina ia tuʻuina. E mafai ona e faia lenei mea e ala i le taina o au tuatusi i le lima. Ae, e sili atu ona talafeagai le tuʻuina o le fetuu i le fanua o le finauga tutusa, ona filifili lea o le masini e fusia. Tatou te agai i luma i le auala tutusa ma isi sene o le laina muamua o koluma ua tuufaatasia. A maeʻa ona faʻatautaia le faʻalapotopotoga "Test1", "Text2" ma isi, kiliki i luga o le ki "Lelei".
  4. I totonu o le masini, lea e faʻaalia ai le iuga o le faʻatulagaga o tau o faʻatinoga, o faʻamaumauga tuʻufaʻatasia o le laina muamua o koluma faʻapipiʻi ua faʻaalia. Peitai, e pei ona tatou vaʻaia, o upu i totonu o le cell ua pipii faʻatasi ma le taunuuga, e leai se avanoa i le va oi latou.

    Ina ia mafai ona vavaeeseina i latou, i le fua o le taofi pe a uma le semicolona i le va o faamaopoopo o sela, ia faaofi upu nei:

    " ";

    I le taimi lava e tasi i le va o upusii e lua o upusii i nei tagata faaopoopo na tuʻu ai avanoa. Afai tatou te talanoa e uiga i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, i la tatou mataupu o le faamaumauga:

    = CLUTCH (B3; C3)

    ua suia i mea nei:

    = CLUTCH (B3; ""; C3)

    E pei ona mafai ona e vaʻai, o le avanoa e iloa i le va o upu, ma e le o toe pipii faatasi. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaopoopoina se mimiti poʻo soʻo se isi tagata talimalo i se avanoa.

  5. Ae mo le taimi nei tatou te vaʻaia le iuga mo na o le tasi le laina. Ina ia maua le aofaʻiga tuʻufaʻatasia o koluma i isi siama, tatou te manaʻomia le kopiina o le galuega Le filifili i le pito maualalo. Ina ia faia lenei mea, ona seti lea o le fetuu i le tulimanu pito i lalo o le cell o loʻo i ai le fua. O se faʻailoga faʻamaonia e aliali mai i foliga o se koluse. Faʻamau le faamaumatau i le agavale ma toso i le pito i lalo o le laulau.
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mamanu e kopiina i le laina o loʻo i lalo, ma o le tali tutusa o loʻo faʻaalia i totonu o siama. Ae na o le tuʻuina o tulaga taua i se isi ituaiga. Ole taimi nei e tatau ona faʻapipiʻi muamua ia siama ma toe faafoi faamatalaga ile nofoaga muamua. Afai e te fusia pe faʻamalo muamua ia ulutala, o le fua Le filifili o le a malepelepe, ma matou te leiloa lava le faʻamaumauga. O le mea lea, tatou te alualu i luma sina eseesega. Filifili le koluma ma le tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia. I le "Home" tab, kiliki i luga o le kesi "Kopi" i luga o le lipine i totonu o le pusa o le "Clipboard". I le avea ai o se isi gaioiga, a uma ona filifilia se koluma, e mafai ona e kosiina se pipi keyboard i luga o le komepiuta. Ctrl + C.
  7. Seti le fetuu i luga o soʻo se nofoaga leai se mea o le pepa. Kiliki le ki o le kata saʻo. I le lisi autu o loʻo i luga o le poloka "Filifiliga Faʻatino" filifili se mea "Taua".
  8. Na matou faasaoina tulaga taua o le koluma fusion, ma latou te le toe faalagolago i le fua. E toe fai, kopi kopi, ae mai le nofoaga fou.
  9. Filifili le koluma muamua o le laina muamua, lea o le a manaʻomia ona tuʻufaʻatasia ma isi koluma. Matou te taomi le faamau Pasili tuʻu i le lisi "Aiga" i se vaega o meafaigaluega "Laupapa laupapa". E mafai ona e taomi le pusa kesi nai lo le mea mulimuli Ctrl + V.
  10. Filifili uluaʻi koluma e tatau ona fusia. I le lisi "Aiga" i le poloka o meafaigaluega "Faauigaga" tatala le lisi autu ua masani ai i matou i le metotia muamua ma filifili le mea oi ai "Faʻatasi i laina".
  11. A maeʻa lenei mea, e ono mafai ona faʻaalia se faamalama i le tele o taimi ma se faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le leiloa o faʻamaumauga. Soo se taimi e tataʻi ai le faamau "Lelei".
  12. E pei ona mafai ona e vaʻaia, mulimuli ane, o faʻamaumauga o loʻo tuʻufaʻatasia i le tasi koluma i le nofoaga na muai manaʻomia. Ole taimi nei e tatau ona e faʻamaonia le pepa o fesoʻotaiga. E lua o matou vaega: o se koluma ma fua faʻatatau ma se koluma faʻasologa faʻataʻitaʻiga. Filifili i le itu o le muamua ma le lua. Kiliki le ki o le kuki saʻo ile nofoaga ua filifilia. I le lisi autu, filifili le aitema "Manatu Lelei".
  13. A maeʻa ona matou faʻaumatia faʻamatalaga o felauaiga, matou te faʻaliliuina le koluma fusia i la matou pule faitalia, ona o lona faatulagaga na toe faʻatuina ona o matou manipulations. E faʻalagolago i le faʻamoemoega o se laulau ma tuʻuina atu i le pule faitalia a le tagata faʻaaoga.

I lenei tulaga, o le faʻatinoga o le tuʻufaʻatasia o koluma e aunoa ma se faʻamaumauga o faamatalaga e mafai ona mafaufauina ua maeʻa. O le mea moni, o lenei metotia e sili atu le faigata nai lo filifiliga muamua, ae i nisi tulaga e le mafai ona toe suia.

Lesona: Excel Function Wizard

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele auala e faʻapipiʻi ai koluma i Excel. E mafai ona e faʻaaoga soʻo se tasi o nei mea, ae i lalo o nisi tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i se filifiliga faapitoa.

O le mea lea, o le toʻatele o tagata e manaʻo e faʻaaoga le faʻapotopotoga e ala i le lisi o talaʻaga, e pei o le tele o le faʻaoga. Afai e talafeagai le fusia o koluma e le gata i le laulau, ae o luga o le laupepa atoa, ona faʻapipiʻiina lea i luga o le lisi autu ile lipine o le a oʻo mai e laveaʻi "Faʻatasi i laina". Afai, peitaʻi, e tatau ona fai se faʻapotopotoga e aunoa ma se faʻamaumauga, o le a mafai ona ausia lenei galuega i le na o le faʻaaogaina o le galuega Le filifili. E ui lava, afai e le o setiina mea e teu ai faʻamaumauga, ma sili atu, pe afai e leai ni vailaʻau tuʻufaʻatasia, ona le fautuaina lea o lenei filifiliga. E mafua ona o le mea moni e faigata tele ma o lona faʻatinoga e manaʻomia mo se taimi umi.