Poloaiga aoga mo le "Poloaiga Poloaiga" i le Windows 10

E tāua tele le siakiina o le faʻaogaina o vaega ole komepiuta, aua o le a mafai ai ona e faʻaogaina lelei, ma, afai e tupu se mea, o le a fesoasoani e puipuia mai le tele o mea. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina le siakiina o masini komepiuta e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le avega i luga o se kata vitio.

Vaʻaia le uta o le kata

Aʻo taʻalo i luga o se komepiuta poʻo le galue i se masini faʻapitoa, lea e mafai ona faʻaaogaina punaoa o se kata vitio e faʻatino ai ana galuega, o le sikuea sikola e tumu i le tele o auala. O le tele lava o le tuʻuina atu i luga o ona tauau, o le televave lea o le kata o le kata. E tatau ona manatuaina o le maualuga o le vevela mo se taimi uumi e mafai ona faʻaleagaina le masini ma faʻapuʻupuʻuina lona soifua tautua.

Faitau atili: O le a le kata vitio TDP

Afai e te maitauina le amataina o le tele o le pisa o tagata kiliva vitio, e tusa lava pe na o oe i luga o le komepiuta o le polokalama, ae le o se polokalama mamafa po o se taaloga, o se mafuaaga mautinoa lea e faamama ai le ata vitio mai le pefu po o le loloto foi o le komepiuta i komepiuta. .

Faitau atili: Faʻamatalaga lapataʻi card card

Ina ia mafai ona faʻamalosia ou popolega i se mea e ese mai i lagona loloto, pe, i se isi itu, ina ia faʻaumatia, e tatau ona e liliu i se tasi o polokalame e tolu o loʻo i lalo - o le a latou tuʻuina atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i galuega a le kalama vitio ma isi mea e aʻafia ai le saʻo o lana galuega. .

Metotia 1: GPU-Z

GPU-Z o se meafaigaluega malosi mo le matamataina o uiga o se ata vitio ma ona faailoga eseese. E laʻititi le polokalama ma e ofoina atu foi le malosi e tamoe ai e aunoa ma le faʻaulu muamua i luga o se komepiuta. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e toe faʻafoʻi i se komepiuta USB flash ma taʻavale i luga o soʻo se komepiuta, e aunoa ma le popole e uiga i siama e ono mafai ona maua mai i se faalavelave faʻafuaseʻi ma le polokalame pe a faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti - o le tusi talosaga e galue faʻatasi ma e le manaʻomia se fesoʻotaʻiga tumau i le fesoʻotaiga mo lona faagaioiga.

  1. Muamua, taʻavale GPU-Z. I totonu, alu i le lisi "Sensors".

  2. I totonu o le laulau e tatala, o le a faʻaalia le tele o faʻatauaina mai le masini i luga o le ata vitio. O le pasene o ata sikola i le pasene e mafai ona maua i le vaʻai i le tau o le laina "Tau o le GPU".

Metotia 2: Faʻasagaga Mataʻitusi

O lenei polokalame e mafai ona faʻaalia se ata vaʻaia tele o le vitiō vili, lea e faigofie ai ma faigofie le faʻamalamalamaina o faʻamaumauga. E tutusa lava le GPU-Z e mafai ona maua ai se numera o le avega o le numera i le pasene ma se kalapu laʻititi i se matala vaapiapi e faʻafeagai.

Faʻagasologa Faʻagasolo mai le nofoaga aloaia

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi i le fesoʻotaʻiga i luga ma kiliki le ki. "Download Process Explorer" i le itu taumatau o le itulau. A maeʻa lena, e tatau ona amata le download o le zip-archive ma le polokalama.

  2. Tuʻu le archive pe faʻatalo saʻo mai le faila. O le a aofia ai faila faila e lua: "Procexp.exe" ma "Procexp64.exe". Afai ei ai sau OS OS 32-bit, fai le uluai faila, afai e 64, ona tatau lea ona e tamoe i le lona lua.

  3. A maeʻa le faila, Process Manager o le a tuʻuina mai ia i matou se faamalama ma se maliega laisene. Tulei le ki "Maliliega".

  4. I le faamalama autu o le talosaga lea e tatala, e lua auala e te alu ai i le lisi. "Faamatalaga o le Faigaluega", lea o le a aofia ai faʻamatalaga tatou te manaʻomia e uiga i le faʻatatuina o le kata vitio. Faasolo le autū autu "Ctrl + I", ona tatalaina ai lea o le lisi manaʻoga. E mafai foi ona e kiliki i le ki. "Vaʻai" ma i le lisi pa'ū e kiliki i le laina "Faamatalaga o le Faigaluega".

  5. Kiliki i le tab "GPU".

    O iinei tatou te vaʻaia ai se kalafi, lea o le taimi tonu e faʻaalia ai le tulaga o le mamafa o faʻaaliga i le kata vitio.

Metotia 3: GPUShark

O lenei polokalama ua na o le faʻaalia o faʻamatalaga e uiga i le setete o le kata vitio. E laʻititi ifo nai lo le megabyte ma e fetaui lelei ma mea faʻapitoa faʻaonapo nei.

Tikiake GPUShark mai le nofoaga aloaia

  1. Kiliki i le lapopoa samasama lapopoa Tatalo luga o lenei itulau.

    A maeʻa lena, o le a toe faʻafeiloaia i le isi itulau o le upega tafaʻilagi, lea ua uma ona i ai le faamau "TUSI LE GPU Shark" o le a lanumoana. Kiliki i luga ma sau i luga o le upega tafaʻilagi ma le faʻapipiʻi zip, lea e teu ai le polokalama.

  2. Tuʻu le archive i soʻo se nofoaga talafeagai i luga o lau puʻe ma taʻe le faila "GPUShark".

  3. I le faʻamalama o lenei polokalama, e mafai ona tatou vaʻaia le tau o le mamafa tatou te fiafia i ai ma le tele o isi mea faʻapitoa, e pei o le vevela, vave faʻavavevave o tagata e faʻaleleia le tino ma isi. A maea le laina "Faʻaaogaina GPU:" i mataitusi lanumeamata o le a tusia "GPU:". O le fuainumera i le maeʻa o lenei upu o lona uiga o le uta i luga o le kata vitio i le taimi nei. Le isi upu "Max:" o loʻo aofia ai le taua o le maualuga maualuga o le avega i luga o le kata vitio talu mai le faʻalauiloaina o le GPUShark.

Metotia 4: Pule Faʻatonu

I le Task Manager, o le Windows 10 na faʻaopopoina le lagolago sili atu mo le Mataituina o Punaoa, lea o loʻo aofia ai nei faʻamatalaga e uiga i le avega i le ata vitio.

  1. Taumafai Task Managere ala i le kilikiina o le pipiʻi piano "Сtrl + Shift + Sola ese". E mafai foi ona e mauaina i le kilikii-saʻo i luga o le faletusi, ona fai lea i le lisi o le filifiliga o filifiliga e ala i le kilikiina o le auaunaga matou te manaomia.

  2. Alu i le lisi "Galuega Faatino".

  3. I le laulau i le itu tauagavale Task Manager, kiliki i le tile "Faʻasologa o Faʻataʻitaʻiga". O lenei ua e maua le avanoa e matamata ai i ata ma mamanu numera o loʻo faʻaalia ai le avega o le kata vitio.

Matou te faʻamoemoe o lenei faʻatonuga na fesoasoani ia te oe e maua ai faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faagaoioiga o le kata vitio.