Faʻafefea ona seti Bandicam e faʻamaumau tala

O le toʻatele o tagata e fiafia e foia faʻatagana, o loʻo iai foʻi tagata e fiafia e fai. O nisi taimi, o le faia o se paso faʻatalosaga e manaʻomia e le gata mo le malie, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, e tofotofoina le malamalama o tamaiti aʻoga i se ala e le o se ala masani. Ae toaitiiti tagata latou te iloa o Microsoft Excel o se meafaigaluega sili ona lelei mo le fatuina o puʻupuʻu. Ma, ioe, o sela i luga o le pepa o lenei talosaga, e peiseai ua fuafua faapitoa e ulufale ai iina tusi o upu matemateina. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona vave faia se paso faʻasolo i le Microsoft Excel.

Fausia se paso faʻasolosolo

Muamua lava, e manaʻomia lou suʻeina o se paso sauniuni, lea e te faia ai se kopi i le Excel, pe mafaufau i le fausaga o le fetalaiga, pe afai e te fatuina atoa oe lava.

Mo le paso o le felafolafoaʻiga e manaʻomia ai ni sikuea sikuea, nai lo faʻamaufaʻailoga, e pei o le le manuia i Microsoft Excel. E manaʻomia ona suia o latou foliga. Ina ia faia lenei mea, kiliki le kesi piano kesi Ctrl + A i luga o le komepiuta. O lenei matou te filifilia le pepa atoa. Ona, kiliki le ki o le kuki saʻo, lea e mafua ai le lisi autu. I totonu tatou te kiliki i luga o le aitema "Lisi laina".

O se faamalama laitiiti e tatalaina lea e te manaʻomia e seti ai le laina laina. Seti le tau i le 18. Kiliki i le "OK" button.

Ina ia suia le lautele, kiliki i luga o le laulau ma le igoa o koluma, ma i le lisi autu e aliali mai, filifili le aitema "Lisi o le koluma ...".

E pei ona i ai i le mataupu talu ai, o se faamalama e aliali mai e te manaʻomia e teu ai faʻamaumauga. O le taimi lenei o le numera 3. Kiliki i le "OK" button.

Ma le isi, e tatau ona e faitauina le aofaʻi o siama mo mataitusi i se paso faʻasolosolo i le faʻasaga ma le faʻasologa. Filifili le numera talafeagai o sel i totonu o le pepa Excel. A oi ai i le "Home" tafaʻatasi, kiliki i le "Faʻamasinoga" button, lea o loʻo i luga o le lipine i le "Font" toolbox. I le lisi autu e aliali, filifili le mea "O tuaoi uma".

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o loʻo faʻamautuina tuaoi o loʻo faʻasalalau ai a tatou paso.

I le taimi nei, e tatau ona tatou aveese nei tuaoi i nisi o nofoaga, ina ia mafai ai e le paso o le taamilosaga ona faia le foliga tatou te manaomia. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o se meafaigaluega e pei o le "Clear", o lona faʻamaufaʻailoga e iai le foliga o se solo, ma o loʻo i totonu o le "Faʻamau" meafaigaluega o le "Fale" tutusa. Filifili tuaoi o sulu tatou te mananao e fufulu ma kiliki i luga o lenei ki.

O le mea lea, tatou faasolosolosolo malie ai a tatou vilivaga, vavalalata aveeseina tuaoi, ma tatou maua ai le taunuuga mulimuli.

Mo le manino, i la tatou tulaga, e mafai ona e filifilia le laina laina o le paso o le paso ma se lanu eseese, mo se faataitaiga, lanu samasama, faʻaaoga le fuʻa lapo i le lipine.

Le isi, tuu i lalo le numera o fesili i luga o le fetalaiga. Le mea sili i mea uma, faia i totonu o se pepa tele tele. I le matou mataupu, o le vai papatisoga e faʻaaogaina e 8.

Ina ia mafai ona e faia ia lava fesili, e mafai ona e kiliki i se vaega ole sel mai le paso, ma kiliki i le "Merge cells" button, lea o loo i luga o le lipine, uma i luga o le lisi tutusa i le "Alignment" boxbox.

E le gata i lea, i totonu o se potu telefoni tuʻufaʻatasia, e mafai ona e lolomi, pe kopi kopi o fesili i luga.

O le mea moni lava, ua saunia le faʻataʻotoga mo lenei mea. E mafai ona lolomiina pe soli saʻo i Excel.

Fausia AutoCheck

Ae, Excel e faʻatagaina oe e le na o se paso faʻasolosolo, ae o se faʻatalanoaga ma se siaki, lea o le a otometi lava ona faʻaalia saʻo ai le upu pe leai.

Mo lenei mea, i le tusi lava e tasi i se pepa fou matou te faia ai se laulau. O lona uluaʻi koluma o le a taʻua o "Tali", ma o le a tatou ulufale atu i tali i le paso paso iina. O le koluma lona lua o le a taua o le "Ulufale". O lenei mea o loʻo faʻaalia ai faʻamaumauga na faʻauluina e le tagata faʻaaoga, lea o le a tosoina mai le faʻaliliuga lava ia. O le koluma lona tolu o le a taʻua o "Matches". I totonu, pe afai o le cell o le koluma muamua e fetaui ma le ogatotonu tutusa o le koluma lona lua, o le fuainumera "1" o loo faaalia, ma i se isi itu - "0". I le koluma lava lea e tasi e mafai ona e faia se sela mo le aofaiga atoa o tali matemateina.

I le taimi nei, e tatau ona tatou faʻaaogaina fua faʻatatau e fesoʻotaʻi ai le laulau i luga o le tasi laupepa ma le laulau i le pepa lona lua.

O le a faigofie pe a fai e ulufale le tagata faʻaoga i upu taʻitasi o le paso faʻasolosolo i totonu o le tasi lela. Ona mafai lea ona tatou nonoa laina i totonu o le koluma "Ulufale" i laina tutusa o le paso paso. Ae, e pei ona tatou iloa, e le o le tasi le upu, ae o le tasi mataitusi e fetaui i totonu o potu taitasi o le paso o le paso. O le a matou faʻaaogaina le "CLUTCH" galuega e tuufaatasia ai nei mataitusi i le upu e tasi.

O lea, kiliki i luga o le masini muamua i le kolisi "Faʻatagaga," ma kiliki le ki e faʻailoa ai le Wizard Function.

I le faʻamalama o le faʻalapotopotoga o loʻo tatala, matou te maua le galuega "CLICK", filifili ai, ma kiliki i le "OK" button.

O le matala o le felafolafoaiga matala. Kiliki le ki o loʻo i ai i le taumatau o le faʻamatalaga o faʻamaumauga.

O le faʻataʻitaʻiga o le faʻatonuga o galuega e faʻaitiitia, ma tatou o atu i le pepa i le paso, ma filifili le suauʻu o loʻo i ai le mataitusi muamua o le upu, e fetaui ma le laina i luga o le pepa lona lua o le pepa. A uma ona faia le filifiliga, toe kiliki le ki i le agavale o le pepa o le pepa e toe foi atu ai i le faitalia o le faitalia.

Matou te faia se gaioiga talitutusa ma mataitusi taʻitasi o se upu. A oʻo mai uma faʻamaumauga, kiliki i le "OK" button i totonu o le faʻatulagaga o faitioga.

Ae, pe a foia se faʻatalanoaga, e mafai e se tagata faʻaaoga ona faʻaaoga ia pito maualalo ma mataitusi pito i luga, ma o le polokalama o le a manatu ia i latou o ni tagata eseese. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, matou te kiliki i luga o le cell matou te manaomia, ma i le galuega o matou tusia ai le tau "LINE". O isi mea uma o le cell e ave i puipui, pei o le ata i lalo.

I le taimi nei, e tusa lava poo a tusi e faʻaaogaina e tagata o le a latou tusia i le taufaasesega, i le koluma "Ulufale" o le a latou liua i lalo ifo.

E tatau ona faia se galuega tutusa ma le "CLUTCH" ma le "LINE" galuega i potu taitasi i le koluma "Ulufale", faatasi ai ma le laina tutusa o sela i totonu o le fetaulaigaupu lava ia.

I le taimi nei, ina ia faʻatusatusa taunuuga o "Tali" ma "Ulufale" koluma, e tatau ona tatou faʻaaogaina le "IF" i le koluma "Matches". Matou te aʻafia i luga o le siata tutusa o le koluma "Matches" ma ulufale i le galuega o lenei mea "= IF (faʻasalalauga o le koluma" Tali "= faʻamaopoopoina o le koluma" Faʻatasi "; 1; 0.) Mo a tatou faʻataʻitaʻiga faapitoa, o le galuega o le a" = IF ( B3 = A3; 1; 0) "Matou te faia se gaioiga tutusa mo laina uma o le koluma" Matches ", sei vagana ai le" Aofaʻi "cell.

Ona filifili uma lea o siaki i le koluma "Matches", e aofia ai le "Aofaʻi" cell, ma kiliki i luga o le ata o le auto i le lipine.

O lenei i luga o lenei pepa o le a siakiina le sao o le paso, ma o taunuuga o tali sao o le a faʻaalia i le tulaga o le aofaʻi atoa. I la tatou mataupu, afai e foia le paso o le solo, ona tatau loa lea ona numera le numera 9 i totonu o le sene siaki, talu ai o le aofaiga atoa o fesili e tutusa ma lenei numera.

Ma o le taunuuga o le taumatematega na vaaia e le gata i luga o le pepa natia, ae faapea foi i le tagata o loo faia le paso, e mafai foi ona e toe faaaogaina le "IF" galuega. Alu i le pepa o loʻo aofia ai le paso faʻasolosolo. Matou te filifilia se telefoni ma ulufale i se tau aoga e faʻaaoga ai le mamanu lenei: "= IF (Sheet2! Coordinates of the cell with a score score = 9;" Toe foia le fofo ";" Toe mafaufau ")". I la tatou mataupu, o le faiga o loʻo i ai le fomu lenei: "= IF (Sheet2! C12 = 9;" Faʻamaonia le fofo ";" Toe mafaufau ")". "

O le mea lea, o le paso i totonu o Microsoft Excel ua saunia atoatoa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei talosaga, e le mafai ona e vave faia se paso faʻasolosolo, ae ia fatuina foi se siaki i totonu.