Faʻatele le faʻalauiloaina o le Windows 10

O le motusia o le ki o le komepiuta o se faafitauli masani mo le tele o tagata e faʻaaogaina. O lenei tulaga e mafua ai le le mafai ona amata le masini. O le a sili atu ona saʻo le toe faaleleia o le faamau, ae e le o taimi uma e mafai ai ona faia ma le lima pe vave ave i se nofoaga autu mo le toe faaleleia. E mafai ona e amataina le masini e aunoa ma lenei faamau, ma e faia lea i ni auala faigofie se lua.

Amata le komepiuta e aunoa ma le ki

Matou te le fautuaina le tuʻufaʻatasia o le komepiuta ma taumafai e toefaʻalo le ki pe afai e te leʻi galue faʻatasi ma ia mea faigaluega muamua. O amio le saʻo e ono afaina ai isi vaega. E sili atu le faʻaaogaina o auaunaga a tagata tomai faapitoa pe liliu le komepiuta e aunoa ma se faamau. O nisi taimi e naʻo le vaega pito i luga o le faamau e malepe, ao tumau pea le ki. Ina ia amataina le masini, na o oe e tatau ona taomi le ki ma soʻo se mea talafeagai.

Vaʻai foʻi: Matou te faʻaaogaina se komepiuta ile fale

Metotia 1: Faʻatonu le Menu

E toetoe lava o PC uma faʻaonaponei faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina i ai se faamau faapitoa e mafai ai e oe ona taʻavale se lisi faapitoa. O le tele o taimi e tu ai i se mea i le itu o le mataupu poʻo le pito i luga latalata i le faʻaaliga ma oomiina i se tamailima po o se nila. E mafai ona e faʻaogaina le komepiuta e pei ona taua i lalo:

  1. Suesue ma le faaeteete le masini pe saili le faʻamatalaga i totonu o faatonuga e suʻe ai le mea e manaʻomia.
  2. Saunia se nila poʻo le nifo nifo pe a nofo i totonu o le tino.
  3. Kiliki i se tasi ma faatalitali mo le faʻailoga e amata. O se faamalama lanumoana laitiiti e tatau ona i luga o le lau. Faʻasaga i ai e ala i le faʻaaogaina o ki, filifili "Faʻatulagaina masani" ma kiliki Ulufale.

A maeʻa sina taimi, o le a faʻaaogaina lelei le faʻaogaina o le polokalama. Ioe, e mafai ona e faʻaaoga lenei ki i le taimi atoa, ae e le o taimi uma e faigofie ma mafua ai ni faigata. O le mea lea, e sili atu le faʻatulagaina o faʻamaumauga e ala i le BIOS. Faitau atili e uiga ia latou i lalo.

Metotia 2: Malosiaga ON galuega

E sili atu le lelei ile tausia o le komepiuta pe a fai e tata le polo. E le gata i lea, o lenei metotia o le a aoga ia i latou na amataina le polokalama e ala i le Boot Menu. E na ona e manaʻomia e seti nisi o vaega, ma e mafai ona e faʻaogaina le komepiuta mai le komepiuta. Mulimuli i faatonuga:

  1. Faʻasoa i le BIOS e ala i le Boot Menu poʻo se isi lava auala faigofie.
  2. Faitau atili: Faʻafefea ona e ulu atu i le BIOS i luga o se komepiuta

  3. Alu i le vaega "Faʻatonuga o le Pulea o Mana" poʻo "Mana". O le igoa o vaega e ono fesuisuiai e fuafua i le kamupanī o le BIOS.
  4. Sue se mea "Mana ON function" ma seti le tau "Soo se Ki".
  5. I le taimi nei, e mafai ona toe faʻafouina le masini, aʻo leʻi alu ese, aua neʻi galo e teu ai ia tulaga.

Ona o le suiga o lenei tulaga maualuga, o le faʻalauiloaina o le komepiuta e mafai ona faia i le taimi nei e ala ile taofiofia o soʻo se kī i luga o le komepiuta. A maeʻa ona toe faʻafesoʻotaʻi le Mana, e mafai ona e toe faʻafoʻi le tulaga i tua i le auala lava e tasi pe afai e le fetaui lenei faʻatulagaga ia oe.

O aso nei ua tatou faʻaaogaina ni filifiliga se lua, faʻafetai i le feaveaʻi o le komepiuta feaveai e aunoa ma se tali tutusa. O ia metotia e le mafai ai ona faʻasese le masini mo le toe faʻaleleia o le lima ma e le ave faʻamalosi i se nofoaga autu mo le toe faaleleia.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona molia se komepiuta komepiuta e aunoa ma se komepiuta