Aveese laina o loʻo tautau i totonu o le Microsoft Word

Laina o laina e tasi pe sili atu laina o le palakalafa c e aliali i le amataga po o le pito o le itulau. O le tele o parakalafa o loʻo i luga o le itulau muamua poʻo le isi itulau. I le galuega faʻapolofesa, latou te taumafai e aloese mai lenei mea matautia. Aloese mai foliga vaaia o laina tautau i le tusitala o le text MS Word. E lē gata i lea, e le manaʻomia le faʻatulagaina o le tulaga o mea o loʻo iai nisi o parakalafa ile itulau.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafetaui tusitusiga i le Upu

Ina ia puipuia le tupu mai o laina tautau i totonu o le pepa, ua lava lea e suia ai nisi o vaega i se taimi. O le mea moni, o le suia o mea tutusa i totonu o le pepa o le a fesoasoani i le aveeseina o laina taʻavale, pe a latou i ai iina.

Puipui ma tape laina laina

1. Faʻaaogaina o le kiore, filifili palakalafa e te manaʻo e aveese pe faʻasaina laina o taʻavale.

2. Tatala le afifi o le talanoaga (suia tulaga o lisi) "Parakalafa". Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i luga o le uʻamea o loʻo i le tulimanu pito i lalo o le vaega.

Manatua: I le Upu 2012 - 2016 vaega "Parakalafa" i totonu o le lisi "Aiga", i lomiga muamua o le polokalama o loʻo i totonu o le lisi "Taiala Lisi".

3. Kiliki le lisi o loo aliali mai. "Tulaga ile itulau".

4. Tetee i le parakalafa "Puipui laina e tautau ai" siaki le pusa.

5. A maeʻa ona e tapunia le 'upega taʻavale i le kiliki "Lelei", i parakalafa ua e filifilia, o le a mou ese laina laina, o lona uiga, o le parakalafa e tasi o le a le motusia i ni itulau se lua.

Manatua: O manua e pei ona faʻamatalaina i luga e mafai ona faia faʻatasi ma se pepa ua leva ona i ai ni tusitusiga, ma faʻatasi ai ma se pepa gaogao lea e te fuafua e galue ai. I le faʻaiuga lona lua, o laina taamilo i palakalafa o le a le aliali mai i le taimi o le tusiaina o le tusitusiga. E le gata i lea, e masani lava o le "Ban o laina tautau" ua uma ona aofia i le Upu.

Puipuia ma aveese laina taamilosaga mo le tele parakalafa

O nisi taimi e tatau ai ona faʻasaina pe faʻasolo laina e tautau ai e le mo le tasi, ae mo le tele o parakalafa i le taimi e tasi, lea e tatau lava ona i luga o le itulau e tasi, aua nei vaʻaia ma ia le ofuina. E mafai ona e faia lenei mea e pei ona taua i lalo.

1. Faʻaaogaina o le kiore, filifili parakalafa e tatau ona i luga o le itulau e tasi.

2. Tatala se faamalama "Parakalafa" ma alu i le lisi "Tulaga ile itulau".

3. Tetee i le parakalafa "Aua e te vavaeeseina mai le isi aso"i totonu o le vaega "Pagaina", siaki le pusa. E tapunia le faamalama o le kulupu "Parakalafa" kiliki "Lelei".

4. O parakalafa e te filifilia o le a avea ma mea taua. O le mea lea, pe a suia mea o loʻo i totonu o se pepa, faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopo pe, i se isi itu, faʻamalo nisi o tusitusiga poʻo se mea faitino i luma o nei parakalafa, o le a siitia atu i le isi itulau poʻo le itulau muamua e aunoa ma le faʻasoa.

Lesona: Faʻafefea i le Upu ona aveese le vaeluaga o parakalafa

Taofi le faaopoopoina o se itulau i le ogatotonu o se parakalafa

O nisi taimi o le vavao laina laina e puipuia ai le amio saʻo o se parakalafa atonu e le lava. I lenei tulaga, i le palakalafa, lea, afai e tatau ona fesiitai, ona na o le atoa lava, ae le o ni vaega, o le ae manaomia le faasaina le mafai ona faaopoopo se itulau ile malologa.

Lesona:
Faʻafefea ona faʻaofi se itulau i le Upu
E faʻafefea ona aveese se paʻu itulau

1. Filifili ma le fesoasoani a le parakalafa o le kiore, o le faʻaofiina o se pepa itulau e te manaʻo e faʻasaina.

2. Tatala se faamalama "Parakalafa" (tab "Aiga" poʻo "Taiala Lisi").

3. Alu i le lisi "Tulaga ile itulau", itu faʻafeagai "Aua e te solia se palakalafa" siaki le pusa.

Manatua: E tusa lava pe le o seti lenei parakalafa "Puipui laina e tautau ai", o le a le mafai lava ona tupu i totonu, e avea o se malologa o le itulau, ma o le mea lea, o le vaevaeina o se parakalafa patino i itulau eseese o le a faʻasaina

4. Kiliki "Lelei"e tapunia le faamalama o le kulupu "Parakalafa". O lea la, o le tuʻuina o se itulau ile malo i lenei palakalafa o le a le mafai.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e aveese ai laina tautau i totonu o le Upu, ma iloa foi le ala e taofia ai i latou mai le aliali mai i se pepa. Faʻasalalau foliga fou o lenei polokalame ma faʻaaoga ona avanoa e le gata e galulue ai faʻamaumauga i le atoaga.