Faia o se ulutala i se pepa a le Microsoft Word

O nisi pepa e manaʻomia ai se mea faʻapitoa, ma o lenei MS Word e aofia ai le tele o meafaigaluega ma mea faigaluega. E aofia ai faʻamatalaga eseese, tusitusi ma le faʻavasegaina o sitaili, faaleleia o meafaigaluega ma sili atu.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafetaui tusitusiga i le Upu

Ae ui lava i lea, ae toetoe o soʻo se tusitusiga tusitusia e le mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se suafa, o lona uiga, e moni, e tatau ona ese mai le tusiga autu. O le fofo mo le paie o le faʻamalosi lea o le ulu, faʻatupulaia le vai papatisoga i se tasi pe lua siʻi ma taofi iina. Ae ui i lea, o loʻo i ai moni lava se tali sili atu ona lelei e mafai ai ona e faia ulutala i le Upu e le na o se mea e iloagofie ai, ae lelei le mamanu, ma naʻo le matagofie.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

Fausia se ulutala e faʻaaoga ai laina lalaga

I totonu o le faʻaupuga a le MS Word o loʻo i ai se seti tele o ituaiga fausaga e mafai ma e tatau ona faʻaaoga mo le mamanu o pepa. E le gata i lea, i lenei tusitala o tusitusiga, e mafai foi ona e fatuina lau oe lava ituaiga, ona faʻaaoga lea e avea o se faʻataʻitaʻiga mo teuga. O lea la, ia faia se ulutala i le Upu, mulimuli i laasaga nei.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laina mumu i le Upu

1. Faʻamalamalama le ulutala e manaʻomia ona faʻatulaga lelei.

2. I le lisi "Aiga" faalautele le lisi vaega "Ata"e ala i le kiliki i luga o le uʻamea laitiiti i lona pito i lalo taumatau.

3. I le faamalama e tatala i ou luma, filifili le ituaiga o ulutala manaomia. Kuni le faamalama "Ata".

Ulutala

o le ulutala autu lenei, alu i le amataga o le tusiga, le tusitusiga;

Ulutala 1

tusiga pito i lalo;

Ulutala 2

tusa lava pe itiiti;

Suafa
o le mea moni, o le subtitle lenei.

Manatua: E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai mai le faʻasalalau, e faaopoopo atu i le suia o le vai papatisoga ma lona tele, o le ituaiga o le igoa e suia ai foi le va o le laina i le va o le ulutala ma le tusiga autu.

Lesona: Faʻafefea ona suia le vaʻai laina i le Upu

E taua le malamalama o ulutala ma soʻotaga o le ulutala i MS Word o ni mamanu, o loʻo faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻi. Calibri, ma le tele o le faatanoa e faalagolago i luga o le ulu ulu. I le taimi lava e tasi, afai o lau tusiga o loʻo tusia i se isi faʻasologa, o se eseesega tele, atonu o le ulutala faʻalelei o se laʻititi (muamua poʻo le lua) maualuga, e pei o le subtitle, o le a laʻititi nai lo le tusiga autu.

O le mea moni, o le mea tonu lea na tupu ia matou faataitaiga i sitaili "Igoa 2" ma "Suafa", talu mai le tusiga autu o loʻo tusia i totonu o le vai papatisoga Faʻamasinoga, tele - 12.

    Motugaafa: Faʻalagolago i mea e mafai ona e gafatia i le mamanu o le pepa, sui le tele o le faʻailoga o le ulutala i se itu tele poʻo se tusitusiga i se mea laʻititi ina ia faʻaeseese ai le tasi mai le isi.

Fausiaina o lau lava metotia ma sefeina e fai ma faʻataʻitaʻiga

E pei ona taʻua i luga, i le faaopoopo atu i ituaiga faʻataʻitaʻiga, e mafai foi ona e fatuina au lava metotia mo ulutala ma tusiga a le tino. O lenei mea e mafai ai e oe ona fesuiai i le va oi latou pe a manaʻomia, ma ia faʻaaoga soʻo se tasi oi latou e pei o le tulaga le lelei.

1. Tatala le talanoaga a vaega "Ata"i totonu o le lisi "Aiga".

2. I le pito i lalo o le faamalama, kiliki i luga o le ki muamua i le itu tauagavale. "Fausia le Uiga".

3. I totonu o le faamalama e aliali mai i ou luma, faatulaga seti talafeagai.

I le vaega "Meatotino" ulufale i se style style, filifili le vaega o le tusitusiga o le a faʻaaogaina, filifili le faiga o loʻo faʻavae ai, ma faʻamautinoa ai le sitaili mo le isi parakalafa o tusitusiga.

I le vaega "Faatulaga" filifili le vai papatiso e faʻaaoga mo le sitaili, faʻamaonia le tele, ituaiga ma le lanu, tulaga i luga o le itulau, ituaiga o fetuutuunaiga, setiina o laina ma le vaʻai laina.

    Motugaafa: I lalo o le vaega "Faatulagaina" o loʻo i ai se faamalama "Faataitaiga", lea e mafai ai ona e vaʻaia pe faʻapefea ona e foliga i lau tusitusiga.

I le pito i lalo o le faamalama "Faia o le Lanu" filifili le mea e manaʻomia:

    • "Na o lenei pepa" - o le faiga o le a talafeagai ma faasaoina mo na o le pepa o iai nei;
    • "I pepa fou e faʻaaoga ai lenei mamanu" - O le faiga na e faia o le a faʻaolaina ma o le a avanoa mo le faʻaaoga mulimuli ane i isi pepa.

A uma ona faʻatumu auala talafeagai, teu ai, kiliki "Lelei"e tapuni ai le faamalama "Faia o le Lanu".

O se faʻataʻitaʻiga faigofie lea o le ulutala ulutala (e ui, ae, o le ulutala) na faia e i tatou:

Manatua: A maeʻa ona e fatuina ma teu lau lava metotia, o le ai ai i se vaega. "Ata"lea o loʻo i totonu o le saofaga "Aiga". Afai e le o faʻaalia tuusao i luga o le komiti e pulea ai le polokalama, faʻateleina le pusa talanoa. "Ata" ma maua ai iina i le igoa na e sau ai.

Lesona: E faʻapefea ona faia mea masini matala i le Upu

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e tatau ai ona fai se ulutala i totonu o MS Word e faʻaaoga ai le mamanu faʻalelei o loʻo maua i le polokalama. I le taimi nei ua e iloa le auala e fatuina ai sau oe lava tusiga. Matou te moomoo ia e manuia i le suʻesuʻe atili i mea e mafai ona faia e lenei faila o tusitusiga.