Taiala o le Taialaina o le Windows 10 mai le USB Flash Drive poʻo le Disk

Po o le a lava le faʻaeteete o lau togafitiga o lau masini komepiuta, vave pe mulimuli ane e tatau ona e toe faʻaaogaina. I le tusiga o lenei aso, o le a matou faʻamatalaina auiliiliga le auala e faia ai lenei mea i le Windows 10 e faʻaaogaina ai le USB-drive poʻo se CD.

Windows 10 faʻatulagaina o laasaga

O le faagasologa atoa o le faʻapipiʻiina o le faiga faʻavae e mafai ona vaevaeina i ni vaega taua se lua - sauniuniga ma faʻapipiʻi. Seʻio tatou faʻapipiʻiina lelei.

Tapenaga sauni

Ae e te leʻi alu saʻo i le faʻatulagaga o le polokalama faʻaogaina, e manaʻomia ona e saunia se masini komepiuta pulou USB poʻo se pulou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tusia faila faila i le aufaasālalau i se auala faapitoa. E mafai ona e faʻaaoga polokalame eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, UltraISO. Matou te le o nonofo nei i le taimi lenei, talu ai ua uma ona tusia mea uma i se mea ese.

Faitau atili: Faʻatupulaia o le tilivaina o le taavale a le Windows 10

OS installation

A uma ona faʻamaumauga uma i luga o le aufaasālalau, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Faʻaofi le disk i le taʻavale pe faʻafesoʻotaʻi se kiliva flash flash i se komepiuta / komepiuta. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi le Windows i luga o se puʻe malosi fafo (mo se faʻataʻitaʻiga, SSD), ona e faʻafesoʻotaʻi lea i le PC ma i ai.
  2. A toe faʻaleleia, e tatau ona e lolomiina i taimi uma se tasi o ki vevela, lea ua faʻapipiʻiina e amata ai "Seti o le lisi". O le fea e naʻo le faʻailoga a le tinaboard (i le tulaga o PC faʻapitoa) poʻo luga o le komepiuta komepiuta. Lalo o se lisi o mea sili ona taatele. Manatua i le tulaga o nisi laptopops, e tatau foi ona e kiliki i le ki o le kulupu ma le kī patino "Fn".
  3. PC mamabo

    FaʻatauUma vevela
    AsusU8
    GigabyteU12
    IntelEsc
    MSIF11
    AcerU12
    AsrockF11
    FoxconnEsc

    Laptop

    FaʻatauUma vevela
    SamsungEsc
    Palo paʻuU12
    MSIF11
    LenovoU12
    HPF9
    GatewayU10
    FujitsuU12
    eMachinesU12
    DellU12
    AsusF8 poʻo le Esc
    AcerU12

    Faamolemole ia matau o taimi e gaosia ai e tagata gaosi oloa le mea autu. O le mea lea, o le ki e te manaʻomia atonu e ese mai na o loʻo faʻaalia i le laulau.

  4. O se taunuuga, o le a faʻaalia se tamai faamalama i luga o le lau. E tatau ona filifili le masini e faʻaaoga ai Windows. Seti le faailoga i luga o le laina manaomia i le faʻaaogaina o uʻamea luga o le komepiuta ma taomi "Ulufale mai".
  5. Faamolemole ia maitauina i nisi o tulaga i lenei laasaga e ono oʻo mai le savali lea.

    O lona uiga e te manaʻomia vave i luga o le komepiuta e faʻaauau ai le sau mai luga o le 'aufaʻasalalau. A leai, o le a amata le faiga i le masani masani ma e tatau ona toe toe faʻafouina ma ulufale atu i le Menu Boot.

  6. Lotu e sosoo ai e na ona e manaʻomia e faʻatali sina mea itiiti. A maeʻa sina taimi, o le a e vaʻaia le uluai faamalama lea e mafai ai ona e suia le gagana ma faʻalapotopotoga faʻaitulagi pe a manaʻomia. A maeʻa ona lolomiina le faamau "Lisi".
  7. I le taimi lava e maeʻa ai, o le a faʻaalia se isi atigipusa. I totonu, kiliki le ki "Faʻamau".
  8. Ona e manaʻomia lea e malilie i aiaiga o le laisene. Ina ia faia lenei mea, i le faamalama e aliali, tuu se faailoga i luma o le laina faʻamaonia i lalo o le faamalama, ona kiliki lea "Lisi".
  9. A maeʻa lena, e tatau ona e faʻamaonia le ituaiga o mea faʻapipiʻi. E mafai ona e faʻasaoina uma faamatalaga patino e ala i le filifilia o le mea muamua. "Faʻafou". Manatua i mataupu pe a faapipiiina Windows mo le taimi muamua i luga o se masini, o lenei galuega e leai se aoga. O le aitema lona lua o le "Custom". Matou te fautuaina e faʻaaogaina, talu ai o lenei faʻapipiʻiina o le a mafai ai e oe ona lelei le puʻeina o le kesi.
  10. Ona sosoo mai ai lea o se faamalama ma ni vaega i luga o lau disk malo. E mafai ona e toe tufatufaina avanoa e pei ona e manaʻomia, faʻapea foi le faatulagaina o mataupu o iai. O le mea sili e manatua, afai e te paʻi atu i vaega o loʻo tumau ai au faʻamatalaga patino, o le a faʻamutaina atoa. E le gata i lea, aua nei e soloia ni vaega laiti e "mamafa" megabytes. I le avea ai o se tulafono, o le tino e faʻaagaga lenei avanoa mo se mea e manaʻomia. Afai e te le o mautinoa au mea e fai, ona kiliki lava lea o le vaega e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai le Windows. Ona kiliki lea o le faamau "Lisi".
  11. Afai na muaʻi faʻapipiʻiina le masini faʻaogaina i luga o le pu ma e te leʻi faʻatainaina i le faamalama muamua, ona e vaʻai lea i le savali o loʻo i lalo.

    Tau lava o le tulei "Lelei" ma agai i luma.

  12. O lenei o le faasologa o gaioiga o le a gaosia e le masini otometi o le a amataina. I lenei laasaga, e leai se mea e manaʻomia mai ia te oe, o lea e tatau ai ona e faʻatali. E masani lava o le faagasologa e le silia le 20 minute.
  13. A maeʻa uma taga, o le a toe faʻafouina le polokalama, ma o le a e vaʻai i se savali i luga o le lau o loʻo sauniuni sauniuniga mo le faʻalauiloaina. I lenei la taimi foi, e tatau ona faatali mo sina taimi.
  14. I le isi, o le ae manaʻomia le muaʻi faʻaopoopo le OS. Muamua lava o le ae manaʻomia le faʻamaonia o lau eria. Filifili le filifiliga filifilia mai le lisi ma kiliki "Ioe".
  15. A maeʻa, i le auala lava e tasi, filifili le gagana lautetele ma toe lolomi. "Ioe".
  16. I le isi lisi, o le a musuia oe e faʻaopoopo se faʻaopoopoga faaopoopo. Afai e le talafeagai lea, kiliki i luga o le ki. "Skip".
  17. Ma le isi, faʻatali mo sina taimi seia maeʻa siakiina e le siaki ni faʻafouga o loʻo manaʻomia i lenei taimi.
  18. Ona e manaʻomia lea e filifili le ituaiga o faʻaogaina o le faʻaaogaina o le polokalama - mo faamoemoega patino poʻo le faʻalapotopotoga. Filifili le laina manaomia i le lisi ma kiliki "Lisi" ia faaauau.
  19. O le isi laasaga o le teu i totonu o lau faʻamatalaga Microsoft. I le ogatotonu, faʻafesoʻotaʻi le faʻamatalaga (meli, telefoni poʻo Skype) lea e fesoʻotaʻi ai le teutusi, ona faʻasaga lea o le ki "Lisi". Afai e leai sau faʻamatalaga ae e te le fuafua e faʻaaoga i le lumanaʻi, ona kiliki lea i le laina "Lafoga Leoleo" i le pito i lalo.
  20. A maeʻa lena, o le polokalama o le a ofoina atu e amata faʻaaoga se faʻamatalaga a Microsoft. Afai na filifilia le palakalafa muamua "Lafoga Leoleo"kiliki le faamau "Leai".
  21. Lotu e sosoo ai e tatau ona e sau faʻatasi ma se igoa faʻapitoa. Ulufale le igoa e manaʻomia i le ogatotonu o le nofoaga ma alu i le isi laasaga.
  22. Afai e manaʻomia, e mafai ona e setiina se faʻaupuga mo lau faʻamatalaga. Mafaufau ma manatua le mea e manaʻomia, ona kiliki "Lisi". Afai e le o manaʻomia le upega tafaoga, ona tuu loa lea o le avanoa avanoa.
  23. Ma le mea mulimuli, o le a ofoina atu oe e faʻaauau pe tape nisi o vaega autu o le Windows 10. Faʻasoa i latou i lau pule faitalia, ona kiliki ai lea o le ki "Talia".
  24. O le a mulimulitaʻia mulimuli ane le tulaga mulimuli o sauniuniga o le polokalama, lea o loʻo tuʻuina mai ma se faasologa o tusitusiga i luga o le lau.
  25. I nai minute o le ai ai oe i luga o lau laulau. Manatua o le faagasologa o le a faia ai se faila i luga o le faiga o le puʻupuʻu. "Windows.old". O le a tupu lenei mea pe afai e le o faʻatulagaina le OS mo le taimi muamua ma e leʻi faatulagaina le OSI. E mafai ona faʻaaoga lenei pusa e faʻapipiʻi ai faila faila masani pe faʻamalo ese foi. Afai e te filifili e aveese, ona e faʻaaogaina lea o ni togafiti, talu ai e le mafai ona e faia lenei mea i le masani masani.
  26. Faʻatele: Faʻasaʻo Windows.old i Windows 10

Toe faʻaleleia o le tino e aunoa ma le avetaʻavale

Afai mo soʻo se mafuaʻaga e te le maua le avanoa e faʻapipiʻi ai le Windows mai se pulou poʻo le moliuila, o lona uiga e tatau ona e taumafai e toe faʻaleleia le OS e faʻaogaina auala faʻaaogaina. Latou te faʻatagaina oe e teu ai faʻamatalaga patino a le tagata faaaoga, o lea ao leʻi faʻagasolo i se faʻapipiʻi mama o le polokalama, e aoga le taumafai i metotia nei.

Faʻamatalaga auiliili:
Toe faʻafoʻi le Windows 10 i lona uluai setete
Matou te toe faʻafoʻi le Windows 10 i le falemaʻi

E faaiʻu ai lenei mataupu. A uma ona faʻaaoga soʻo se metotia e tatau ona e faʻapipiʻiina polokalama talafeagai ma avetaavale. Ona amata lea ona e faʻaaoga le masini i se masini faʻaoga fou.