O tagata Rusia o tagata e leai ni auala e puipuia mai le osofaia

O tagata faaaoga Ipuite Rusia i lona tulaga atoa o loʻo malamalama i le saogalemu o latou tagata taʻavale ma e le manaʻo e suia ia tulaga faaletonu. O lenei faaiuga e mulimuli mai iʻuga o se suʻesuʻega na faia e Avast.

E tusa ai ma le suʻesuʻega, na o le afa o tagata Rusia ina ua maeʻa le faʻatauina o se uila na suia ai le saini ma le upega tafailagi a le gaosiga e puipuia ai mai le osofaia. I le taimi lava e tasi, e 28% o tagata e leʻi faʻaaogaina le atinaʻe o le router, 59% e leʻi faʻafouina le firmware, ma e 29% latou te leʻi iloa o masini fesoʻotaʻiga o loʻo i ai le firmware.

I le masina o Iuni 2018, na iloa ai le tele o siama o tagata tafafao maimoa i le lalolagi atoa ma le VPNFilter virus. Ua iloa e le au atamamai o le Cybersecurity e sili atu i le 500,000 masini eletise i atunuu e 54, ma o le sili ona lauiloa le taitaina o faataitaiga. O le faʻaaogaina o masini fesoʻotaiga, VPNFilter e mafai ona gaoi ai faʻamatalaga o tagata faaaoga, e aofia ai i latou e puipuia i le faʻamalamalamaga, ma faʻaaoga meafaigaluega.