Toe faʻatulagaina o Windows i luga o se komepiuta HP (+ BIOS setup)

Lelei taimi i tagata uma!

Ou te le iloa faapitoa pe faʻafuaseʻi foi, ae faʻapipiʻi Windows i luga o komepiuta, e masani lava e telegese (faʻatasi ai ma ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga, polokalama). E le gata i lea, o le disk e le o se mea e vaeluaina - o se vaega tasi i le Windows OS (e le o toe faitauina se tasi "laitiiti" tasi mo le faʻasologa).

O le mea moni, e le o se taimi umi talu ai, e tatau ona ou "iloa" ma toe faʻaofi Windows i luga o se komepiuta HP 15-ac686ur (o se api faigofie faigofie o tala o le paketi e aunoa ma ni logo ma ni pulou) I le auala, na faʻapipiʻiina i luga o se "tele" Windows - ona o lenei mea, na talosagaina au e fesoasoani Sa ou pueina ni nai minute, o lea, o le mea moni lava, na fanau lenei tusiga :)) ...

Faʻapipiʻiina le HP komepiuta POSI mo le osofaʻi mai se taavale afi

Faʻaalia! Talu ai e leai se masini CD / DVD i luga o lenei komepiuta HP, na faʻaogaina Windows mai se masini komepiuta USB (talu ai o le sili lea ona sili ona faigofie).

O le mataupu o le faia o se taavale solofanua i totonu o lenei tusiga e le o iloiloina. Afai e leai sau faʻataʻavalevale, ou te fautuaina e faitau mataupu nei:

  1. O le faia o se taavale e mafai ona faʻamalosiina Windows XP, 7, 8, 10 - tusiga ou te faʻapipiʻiina le Windows 10 mai se kiliva afi, na fatuina i luga o lenei tusiga :));
  2. Faʻasaoina o se taavaʻaleti taavavale a le UEFI -

Pātini e ulufale ai i le BIOS setting

Faʻaalia! E i ai laʻu tusiga i luga o le blog ma le tele o kulini mo le ulufale atu i le BIOS i luga o masini eseese -

I lenei komepiuta (lea ou te fiafia i ai), o loʻo i ai le tele o kulini mo le ulufale atu i tulaga eseese (ma o nisi o ia mea e fai i le isi). O lea la, o iinei (o le a faia foi kopi i le ata 4):

  1. F1 - faʻamatalaga o le komepiuta e uiga i le komepiuta (e le o komepiuta feaveai e maua, ae o iinei ua latou ofiina i se paketi :));
  2. F2 - vailaau faʻapipiʻi komepiuta, faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i masini (i le auala, o le laupepa e lagolagoina le gagana Rusia, tagaʻi i le ata 1);
  3. F9 - le filifiliga o le masini faʻapipiʻi (e pei o la tatou 'avelaavale, ae sili atu i lalo);
  4. F10 - Seti BIOS (le sili ona taua :));
  5. Ulufale - faʻaauau le uta;
  6. ESC - tagaʻi i le lisi ma nei laupepa taʻavale komepiuta, filifili nisi oi latou (tagaʻii le ata 4).

E taua! Ie pe afai e te le manatuaina le faamau e ulufale ai i le BIOS (poʻo se isi mea ...), ona faia lea i luga o se isi lava laupepa o le komepiuta - e mafai ona e komiina ma le saogalemu le kenepi a le ESC pe a uma ona fuli le komepiuta! E le gata i lea, e sili atu le tāua i ni nai taimi seʻia oʻo mai le lisi.

Ata 1. F2 - HP vailaau masini komepiuta.

Manatua! E mafai ona e faʻapipiʻiina Windows, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faiga o le UEFI (ia faia lenei mea, e tatau ona e tusia le kiliva flash USB e tusa ai ma le mea lenei: I laʻu faataitaiga i lalo, o le a ou tilotilo i le auala "lautele" (talu ai e fetaui lelei mo le faʻapipiʻiina o le Windows 7) .

O le mea lea, e ulufale i le BIOS i luga o se komepiuta HP (pe tusa. HP15-ac686 komepiuta) e manaʻomia ona e lolomiina le f10 le tele o taimi - pe a uma ona e liliuina le masini. I le isi, i totonu o le BIOS setete, tatala le vaega o le Faʻasalaga o Faigaluega ma alu i le Faʻamasinoga Faʻamatalaga o Boot (vaai i le ata 2).

Ata 2. F10 button - Bios Boot Options

I le isi, e manaʻomia ona e setiina ni tulaga (silasila i le ata 3):

  1. Ia mautinoa ua mafai le USB Caot (e tatau ona faʻamaonia);
  2. Lagolagoina le Lagolagosua (e tatau ona i ai le Faʻasalalauga faʻalelei);
  3. I le lisi o le Poloaiga a le Legacy Boot, ia aveese ia fusi mai le USB i nofoaga muamua (faʻaaoga le F5, F6).

Ata 3. Avanoa o le Boot - Legacy Enabled

Ma le isi, e tatau ona e faʻasaoina tulaga ma toe faʻafou le komepiuta (F10 key).

Ioe, i le taimi nei e mafai ona e amata faʻapipiʻiina le Windows. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaofi le puʻelafi USB flash i le taimi muamua e saunia ai i totonu o le port USB ma toe faʻafou (faʻaaoga) le komepiuta.

I le isi itu, oomi le F9 i le tele o taimi (poo le ESC, e pei o le ata 4 - ona filifili lea o le Option Boot Device, o le mea moni, toe lolomiina F9).

Ata 4. Faʻatonuina o le Faʻatonuina o le Faʻatonuga (filifili le HP komepiuta mea e fai ai le komepiuta)

E tatau ona faʻaalia se faamalama e mafai ai ona e filifilia le masini faʻavae. Talu mai O le faʻatulagaina o le Windows e faʻatinoina mai se avega eletise - ona e manaʻomia lea e filifili le laina i le "USB Hard Drive ..." (tagaʻi i le ata 5). Afai e saʻo mea uma, ona maeʻa lea ona e vaʻai i le faamalama o le faʻafeiloaʻiina o Windows (e pei o le ata 6).

Ata 5. Filifiliina o se avetaavale lele e amata ai le faʻapipiʻiina o le Windows (Boot Manager).

Ua maeʻa lenei faʻatulagaga o le BIOS mo le faʻatulagaina o OS ...

Toe faʻaofiina o le Windows 10

I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o le toe faʻaleleia o le Windows o le a faia i luga o le lava lava drive (tusa lava pe a uma ona faʻasolosolo lelei ma vavae ese).

Afai ua e saʻo le faʻapipiʻiina o le BIOS ma faamaumauina se kiliva afi, ona maeʻa lea ona filifilia le masini faʻavae (F9 button (ata 5)) - e tatau ona e vaʻaia se faamalama faʻafeiloaʻi ma fautuaga e faʻapipiʻi ai Windows (pei o le ata 6).

Matou te malilie i le faʻatulagaina - kiliki i le "Install" button.

Ata 6. Faʻafeiloaʻi le faamalama mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10.

E le gata i lea, a oʻo i le faʻapipiʻiina o le faʻatulagaga, e tatau ona e filifili "Custom: naʻo le faʻapipiʻiina o Windows (mo tagata faʻapitoa)". I lenei tulaga, e mafai ona e faʻapipiʻi le disk pe'ā manaʻomia, ma faʻamaʻaʻaʻa uma faila tuai ma faiga faʻaoga.

Ata 7. Faʻasinomaga: Faʻatonu Windows (mo tagata faʻapitoa)

I le isi faʻasalaga o le a tatalaina ai le pule (o se ituaiga) o masini. Afai e fou le komepiuta (ma e leai se tasi na te faʻatonuina), ona ono tele ai lea o lau vaega (o loʻo i ai ni faʻamaumauga, mo faʻamaumauga o le a manaʻomia e toe faʻafoisia ai le OS).

I le tagata lava ia, o loʻu manatu o le tele lava o tulaga, e le manaʻomia nei laupega (ma e oʻo lava i le OS o loʻo taʻavale ma se komepiuta e le sili ona faamanuiaina, o le a ou fai atu ua le faʻamaonia). Faʻaaogaina o le Windows, e le masani ona mafai ona toe faʻafoisia, e le mafai ona tape nisi ituaiga o siama, ma isi mea faapena. Ioe, ma le faʻasologa i luga o le lava lava disk e pei o au pepa e le o se filifiliga sili.

I loʻu tulaga - na ou filifilia ma tapeina (ia mea uma lava. Auala e fufulu ai - tagaʻii le ata 8).

E taua! I nisi tulaga, o le aveesea o le polokalama e sau ma le masini o le mafuaaga lea mo le teenaina o le auaunaga. E ui lava, e masani lava, o le polokalama e le mafai ona ufiufiina e le tusi poloaiga, ae peitai, afai e le masalosalo, siaki le mea lea (aʻo leʻi aveesea mea uma ma mea uma) ...

Ata 8. Aveese vaega tuai i luga o le pu (lea na i ai i luga ina ua faatauina le masini).

Ona ou fatuina lea o se vaega tasi mo le 100GB (tusa lava) i lalo o le OS OS ma polokalama (tagai i le ata 9).

Ata 9. Na aveesea mea uma - sa i ai se tasi le pipiʻi.

Ona e filifili lea o lenei vaega (97.2 GB), kiliki i le "Next" button ma faapipii Windows iina.

Faʻaalia! I le auala, o le isi vaega o le vaʻavaʻa malo e le mafai ona faʻapipiʻiina. A maeʻa ona faʻapipiʻi le Windows, alu i le "puleaina o le puʻe" (e ala atu i le Windows Control Panel, mo se faʻataʻitaʻiga) ma faʻatulaga le isi vaega avanoa. E masani lava, latou te faia se isi vaega (faatasi ai ma avanoa avanoa uma) mo faila o le aufaasālalau.

Photo 10. Fausia se tasi vaega 100GB vaevaega e faʻapipiʻi ai Windows i totonu.

O le mea moni, afai e saʻo mea uma, e tatau ona amata le faʻatulagaga OS: kopiina faila, sauniuni mo le faʻapipiʻiina, faʻafouina o vaega, ma isi.

Ata 11. Faʻasalaga faʻapipiʻi (e tatau ona e faʻatali :)).

Faʻaaliga i isi laasaga, e leai se uiga. O le komepiuta toe faʻaleleia le 1-2 taimi, e tatau ona e ulufale i le igoa komipiuta ma le igoa o lau teugatupe(e mafai ona fai, ae ou te fautuaina e fesili ia i latou i le Latina), e mafai ona e setiina i le Wi-Fi fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga ma isi matāʻupu, lelei, ona e vaʻaia ai lea o le faʻamaumauga masani ...

PS

1) A maeʻa ona tuʻuina le Windows 10 - o le mea moni, e leai se isi gaioiga na manaʻomia. O masini uma ua faailoaina, avetaavale, ma isi mea ... O lona uiga, o mea uma lava na faʻaaogaina i le auala lava lea e tasi talu mai le faʻatauga (na o le OS ua le o toe faʻamaonia, ma o le numera o taofi na faʻaititia i se poloaiga maualuga).

2) Na ou matauina e faʻapea, o le galue malosi a le disiki, o loʻo i ai sina "laumei" (leai se mea leaga, o nisi o mea e le malie). E tatau ona ou faaitiitia lona leo - pe faapefea ona fai, tagai i le tusiga lenei:

I luga o nei mea uma, afai ei ai se mea e faʻaopoopo i le toe faʻaofiina o Windows i luga o se komepiuta HP - faʻafetai muamua. Le manuia!