Faʻasinotonu le faʻailoga i MS Word

O le faʻaogaina o le komepiuta o loʻo i ai i le i ai o se pati lea e mafai ai e le masini ona faʻagasolo-laina mo ni nai itula. E masani lava, o lenei vaega e le mafua ai ni faʻafitauli mo tagata faʻaaoga, ae ui i lea, e tumau pea le faʻafitauli pe a faʻafuaseʻi ona taofia e le pikiapu le faʻatonuina pe a fesoʻotaʻi le eletise. Seʻio tatou vaai po o le a le mafuaʻaga.

Aisea e le molia ai le komepiuta i le Windows 10

E pei ona e malamalama i ai, o mafuaaga mo le tulaga e mafai ona ese, e amata mai i tagata taatele ma faaiu i ni mea nofofua.

Muamua, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻafitauli i le vevela elemene. Afai e ala i le kilikiina o le afi i totonu o le fata e te vaʻai i se faʻamatalaga "E le faia le totogi"masalo o le mafuaʻaga mo le faʻafefe o le pupuni. O le fofo i lenei mea e faigofie - pe vavae ese le puʻupuʻu mo se taimi pupuu, pe le faʻaaogaina le komepiuta mo sina taimi. Filifiliga e mafai ona suia.

O se tulaga e le masani ai - o le aʻa i totonu o le pauna, lea e nafa ma le fuafuaina o le vevela, e mafai ona faaleagaina ma faʻaali le vevela o le vevela, e ui o le mea moni o le maa e masani. Ona o lenei mea, o le a le mafai e le polokalama ona amata ona molia. O lenei faaletonu e matua faigata lava ona faʻamaonia ma faʻamalo i le fale.

A leai se vevela, ma e le alu le moliaga, alu i ni auala sili atu ona aoga.

Metotia 1: Talo le tapulaa o tapenaina

O lenei metotia mo i latou o loʻo i ai le komepiuta e molia le pene atoa, ae faia i le eseesega o le manuia - e oʻo i se tulaga patino, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogatotonu poʻo le maualuga. E masani lava o tagata solitulafono o lenei uiga uiga ese o polokalama na faʻapipiʻiina e le tagata faʻaaoga i se taumafaiga e faʻapolopolo le tau, poʻo i latou na faʻapipiʻiina e le gaosioloa aʻo leʻi faʻatau atu.

Polokalama e pulea ai le puʻupuʻu

E masani lava, e faʻaaogaina e le aufaipisinisi ituaiga eseese o eletise mo le mataʻituina o le malosiaga o le batini, ma mananao e faʻaopopo atu le ola o le PC. Latou te le lelei i taimi uma, ma nai lo le manuia latou te aumaia naʻo le afaina. Faʻalēse pe faʻaumatia latou e ala i le toe faʻafouina o le komepiuta mo le saʻo.

O nisi polokalama e amio lemu, ma atonu e te le o nofouta i lo latou i ai i taimi uma, ua faʻapipiʻi faʻatasi ma isi polokalama. I le avea ai o se tulafono, o lo latou auai o loʻo faʻaalia i le i ai o se faʻamaonia faapitoa i le fata. Vaʻai i ai, saili le igoa o le polokalama ma tape ese mo sina taimi, pe sili atu foi, ia aveese. E manaia le matamata i le lisi o polokalame faʻapipiʻi i totonu "Pupuni o meafaigaluega" po oi totonu "Taimi" Windows

BIOS / faʻaaogaina le aoga

E tusa lava pe e te leʻi faʻapipiʻiina se mea, e mafai ona pulea le pene i se tasi o polokalama faʻapitoa poʻo le setiina o le BIOS, lea e mafai ona maua i luga o nisi komipiuta e le mafai. O le aafiaga o ia mea e tutusa: o le a le mafai e le pati ona totogi atu i le 100%, ae, mo se faataitaiga, e oʻo atu i le 80%.

Sei o tatou iloilo pe faʻapefea ona galue le tapulaa o le masini komepiuta i le faataitaiga a Lenovo. Faʻaaoga faʻamaonia mo nei komepiuta "Lenovo Settings"lea e mafai ona maua ile igoa ile "Amata". Taofi "Meaai" i poloka "Atinaʻe Faʻasao Malosi" E mafai ona e faamasani i le mataupu faavae o le faagaoioia o le galuega - pe a oʻo i le taimi o le lologa, e oʻo lava ile 55-60%. Le toʻafilemu? Faʻalia e ala i le kilikiina o le komivalo.

E tutusa lava le faigofie ona fai mo le Samsung laptops "Faʻatonuina o le Samsung Battery Manager" ("Pule Pule" > "Faalauteleina le ola o le ola" > "OFF") ma polokalama mai lau komepiuta komepiuta ma gaioiga talitutusa.

I totonu o le BIOS, o se mea faʻapena foi e mafai ona le atoatoa, pe a maeʻa ona aveesea le pasene. Ae ui i lea, e taua le maitauina iinei o sea filifiliga e le oi totonu o BIOS uma.

  1. Alu i le BIOS.
  2. Vaʻai foi: Faʻapefea ona ulufale i le BIOS i luga o se komepiuta HP / Lenovo / Acer / Samsung / ASUS / Sony VAIO

  3. Faʻaaogaina o ki, ia maua i totonu o le avanoa avanoa (masani lava o le tab "Avanoa"a) filifiliga "Faalauteleina o le Taofia o le ola i le ola o le ola" poʻo le tutusa foʻi le igoa ma faʻaaogaina e ala i le filifilia "Faʻafitauliina".

Metotia 2: Toefaʻatonu le Memory CMOS

O lenei filifiliga e fesoasoani i nisi taimi ae le o ni komepiuta. O lona natura o loʻo taoto i le faʻaaogaina o tulaga uma o le BIOS ma faʻaumatia iuga o le toilalo, ona e le mafai ona saʻo le fuafuaina o le pulu, e aofia ai le mea fou. Mo le komepiuta, e 3 filifiliga o le toe manatua e ala i le ki "Mana": autu ma lua suiga.

Filifiliga 1: Faʻamatalaga

  1. Aveese le komepiuta ma faʻafiti le laina eletise mai le sola.
  2. Afai e ave ese le pipi - aveese e tusa ai ma le ata o le komepiuta. Afai e te feagai ma faʻafitauli, faʻafesoʻotaʻi le inisinia suʻesuʻe mo faatonuga talafeagai. I faʻataʻitaʻiga e leʻo aveeseina ai le pulu, faʻafefe lenei laasaga.
  3. Taofi i lalo le mana o le komepiuta mo le 15-20 sekone.
  4. Toe faia toe laasaga - toe faʻaofi le batini, pe afai na aveeseina, faʻafesoʻotaʻi le mana ma liliu le masini.

Filifiliga 2: Isi

  1. Faia laasaga 1-2 mai faatonuga o loʻo i luga.
  2. Taofiofi le mana o le komepiuta mo le 60 sekone, ona toe suia lea o le maa ma faʻafesoʻotaʻi le laina eletise.
  3. Tuʻua le komepiuta mo le 15 minute, ona faʻaeʻe lea ma siaki pe a fai o le totogi o loʻo i ai.

Filifiliga 3: Faʻatasi foi ma isi

  1. A aunoa ma le tapeina o le komepiuta, faʻafusi le uaea eletise, ae tuʻu le meaʻai i totonu.
  2. Taofiofi le mana o le komepiuta seia oʻo ina tape le masini, lea o nisi taimi e faʻatasi ma se kiliki pe o isi leo lelei, ma pe a uma lena isi 60 sekone.
  3. Toe faʻafesoʻotaʻi le uaea eletise ma tape le komepiuta pe a uma le 15 minute.

Siaki pe o loʻo faʻaauau pea le faʻaaoga. I le toesea o se taunuuga lelei, alu pea.

Metotia 3: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

O lenei metotia e fautuaina e faatino, faʻafefiloi ma le tasi muamua mo le sili atu le lelei. I lenei foi, o le ae manaomia le aveeseina o le maa, ae i le leai o se avanoa, e tatau ona e toe faʻaleleia, tuʻuina isi laasaga uma e le fetaui ma oe.

  1. Faia laasaga 1-3 o le Metotia 2, Filifiliga 1.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le tau eletise, ae aua le paʻi atu i le maʻa. Alu i le BIOS - liliu le komepiuta ma taomi le ki lea e ofoina atu i le taimi o le lauulu ma le logo a le kamupanī.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona ulufale i le BIOS i luga o se komepiuta HP / Lenovo / Acer / Samsung / ASUS / Sony VAIO

  3. Toe faʻafouina tulaga. O lenei faagasologa e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le komepiuta, ae i se tulaga lautele o le faagasologa e masani lava tutusa. Faitau atili e uiga i ai i totonu o le tusiga i le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo i le vaega. "Toefaʻutuʻu Seti i AMI BIOS".

    Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻavaeina le BIOS settings

  4. Afai o se mea patino "Faʻatoʻa Faʻasalaga" i totonu o le BIOS e te le maua, ia vaʻai i luga o le faʻamaufaʻailoga tutusa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Faʻatonuina le Faʻamaonia o Faʻamalo", "Faʻatonuina le Setup Setup Default", "Faʻailogaina o le Taumafaiga-Faʻamaonia Lelei". O isi taga uma o le a foliga tutusa.
  5. A maeʻa ona aveese le BIOS, tape le komepiuta e ala i le uʻuina o le ki mo le 10 sekone.
  6. Aveese le maea o le mana, faʻaofi le pati, faʻafesoʻotaʻi le uaea eletise.

O nisi taimi, e fesoasoani le faʻafouina o le version BIOS, ae matou te le faʻamalosia le fautuaina o lenei gaioiga i tagata e leai se poto masani, aua o le faʻaaogaina o le firmware le sili ona taua o le polokalame o le motherboard e mafai ona le mafai ona faʻaaogaina le komepiuta.

Metotia 4: Faʻafou Avetaʻavale

Ioe, o le avetaavale e i ai foi se maa, ma i le Windows 10, e pei o le tele o isi, na faʻapipiʻi vave loa pe a faʻapipiʻi / toe faʻaaogaina le masini faʻaoga. Ae ui i lea, o se taunuuga o faʻamatalaga le saʻo poʻo isi mafuaaga, atonu o le a faʻavaivaia a latou galuega, ma o le mea lea o le a manaʻomia ai ona toe faʻaleleia.

O le avetaavale

  1. Tatala i luga "Pule Sili"e ala i le kiliki i luga "Amata" Faʻasua-saʻo ma filifili le mea e tatau ai lisi.
  2. Suʻe se vaega "Pamu", faʻalautele - o le meataitasi e tatau ona faʻaalia iinei. "O le Battery i le ACPI-fetaui Microsoft Management" poo le tutusa foʻi le igoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i la tatou faʻataʻitaʻiga o le igoa e ese si eseesega - "Avanoa o le ACPI a le Intel Control System Method Battery").
  3. Aʻo le i ai se pikiapu i le lisi o masini, e masani ona faʻaalia se gasegase faaletino.

  4. Kiliki i luga ma filifili "Aveese le masini".
  5. O le a faʻaalia se faamalama o le lapataiga. Malilie faatasi ma ia.
  6. O nisi e fautuaina le tutusa ma "AC Adapter (Microsoft)".
  7. Toe toe fai le komipiuta. Fai se toe faʻaleleia, e le o se faasologa e tasi. "Maea le galuega" ma le faʻaaogaina tusi.
  8. O le avetaavale e tatau ona faʻapipiʻiina vave pe'ā uma ona faʻavaeina le polokalama, ma a maeʻa ni nai minute e te manaʻomia ona e iloa pe ua faʻamautu le faafitauli.

I le avea ai o se tali faʻaopoopo - nai lo le toe toe faʻaleleia, faia se faʻaaogaina atoatoa o le komepiuta, vavae le pati, le tau, uu le button power mo le 30 sekone, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le paʻa, o le taula ma liliu le komepiuta.

E le gata i lea, afai e te faʻapipiʻi le masini komepiuta mo se kesi, lea o le a talanoaina i lalo, e masani lava e le faigata, faʻatasi ma se avetaʻavale mo se masini, e le faigofie mea uma. E fautuaina e faʻafouina e ala i "Pule Sili"e ala i le kilikiina o le RMB ma le filifilia o le mea "Faʻatonu le Avetaavale". I lenei tulaga, o le a faʻapipiʻiina mai le Microsoft server.

I le faamalama fou, filifili "Suʻe aunoa mo taʻavale faʻaleleia" ma mulimuli i fautuaga a le OS.

Afai e le toe taumafai le faʻamatalaga, e mafai ona e suʻeina le avetaavale i lona faʻamaoniga, faʻaaoga le tusiga o loʻo mulimuli mai o se faavae:

Faitau atili: Suʻesuʻe avetaavale e ala i ID ID

Chipset Driver

I nisi komipiuta, o le avetaavale mo le kesi e amata ona galue le saʻo. Faatasi ai ma lenei i totonu "Pule Sili" o le a le mafai e le tagata faʻaaoga ona iloa ni faʻafitauli i le ituaiga o tafatafa lanumeamata, lea e masani ona o gatasi ma na elemene o le PC, o avetaavale e le o faʻatulagaina.

E mafai ona e faʻaaogaina polokalama e faʻapipiʻi ai taʻavale. Mai le lisi pe a maeʻa ona eli, e tatau ona e filifilia le masini komepiuta e nafa ma "Chipset". O igoa o ia avetaavale e masani ona eseese, o lea afai e faigata ia oe ona fuafua le mafuaʻaga o se avetaavale, ia e ulufale i totonu o le masini suʻesuʻe.

Vaʻai foi: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

O le isi filifiliga o le faʻaaogaina o le tusi. Ina ia faia lenei mea, o le a manaʻomia e le tagata faʻaaoga le asiasi atu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa, alu i le lagolagosua ma sau vaega, saili le lomiga aupito sili ona lata mai o le masini komepiuta mo le pepa ma le bit o Windows o loʻo faʻaaogaina, sii mai faila ma faʻapipiʻi e pei o polokalama masani. E le gata i lea, o le a le aoga se faatonuga se tasi pe a vaai i le mea moni o tagata taitoatasi e gaosia le latou lava upega tafaʻilagi ma le tele o igoa avetaʻavale.

Afai e leai se mea na fesoasoani

O fautuaga o loʻo i luga e le aoga i taimi uma i le foia o le faafitauli. O le uiga o lenei mea e sili atu le ogaoga o faafitauli tau masini e le mafai ona faʻaaogaina ma isi faʻaoga tutusa. O le a le mea e leai ai se faʻamalosia o le pamu?

Faʻaiʻu mea

Afai e leʻi fou le komepiuta mo se taimi uumi, ma ua faʻaaogaina le pene i le avefaʻatasiga o le 3-4 tausaga pe sili atu foi, o le avanoa o lona toilalo faaletino e maualuga. O lea la e faigofie ona siakiina le polokalama. Faʻafefea ona fai lenei mea i auala eseese, faitau i lalo.

Faitau atili: Suʻeina o se komepiuta komepiuta mo le ofuina

I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatuaina e tusa lava pe leai se masini e le mafai ona faʻaaoga i le tausaga muamua na leiloa le 4-8% o le gafatia, ma afai e faʻapipiʻi i le komepiuta, ona faʻaauau lea ona tupu vave le ofutele, ona e masani ona faʻaaogaina ma leai se taimi pe a leai se taimi.

Lelei faʻatau faʻataʻitaʻiga / fale fai fale

O tagata e faʻaaogaina se faʻafitauli faapena pe a uma ona suia le puʻupuʻu ia i latou ua fautuaina ia toe faʻamautinoa ua faia le faʻatau saʻo. Faatusatusa faailoga o le puʻupuʻu - afai e eseese, ioe, e tatau ona e toe foʻi i le faleoloa ma tuʻu lima i luga o le masini. Aua nei galo e aumai lau peleni tuai po o le komepiuta ma oe ina ia vave filifili le ata saʻo.

E tupu foi le tutusa o le faailogaina, o metotia uma na faʻatalanoaina muamua na tuʻuina atu, ma o le a le mafai e le pati ona galue. E foliga mai, o le faafitauli o loʻo taoto i le fale gaosiga o lenei masini, ma e manaʻomia foi le toe faafoi atu i le tagata faʻatau.

Paʻu le faʻafitauli

E mafai ona leaga le tino i le taimi o mea tutupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le faʻaesea faafitauli ma faʻafesoʻotaʻi - faʻamaʻi, faʻamalositino ole pule poʻo isi vaega o le paʻa. O le feeseeseaʻi, saili mo le faʻapogai o le faafitauli ma le taumafai e faʻaaogaina e aunoa ma le malamalama saʻo e le fautuaina - e sili atu le faigofie le suia i se faʻafouga fou.

Tagai foi:
Matou te faʻasese le pene mai le komepiuta
Mauaina mai le pona mai le komepiuta

Faʻaleagaina i le malosi / isi faafitauli

Ia mautinoa o le laʻau eletise e le o le mafuaʻaga o mea uma e tutupu. Liliu ese ma siaki peʻo galue le komepiuta i luga o le masini.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona totogi se komepiuta e aunoa ma se tau

O nisi malosiaga eletise e iai foi le Lulu e liliu i luga pe a faʻapipiʻi. Siaki pe i ai le moli malamalama, ma pe a faʻapea, pe a susulu.

E mafai foi ona maua i luga o le masini komepiuta le pulou lava e tasi i autafa o le pusa mo le polo. E masani lava, nai lo lena, o loʻo tu i luga o le laulau ma isi faailoga. Afai e leai se moli pe a faʻafesoʻotaʻi, o le isi lea faʻailoga e le tatau ona molia le pamu.

I le pito i luga o lena mea, atonu o le a lava le mana - vaai mo isi outlets ma faʻafesoʻotaʻi le laina fesoʻotaʻi i se tasi oi latou. Aua neʻi faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le suauʻu, lea e mafai ona faʻamalosia, faʻamaʻi e fagafao poʻo isi mafuaaga.

E tatau foi ona e manatu i le faaleagaina o le fesootaiga eletise / eletise o se komepiuta, ae o le mafuaʻaga tonu mo le tagata lautele e toetoe lava a le mafai ona iloa e aunoa ma le malamalama talafeagai. Afai o le sui o le pulu ma le eletise eletise e leʻi fua mai, e taua le faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o tautua a le kamupanī komepiuta.

Aua neʻi galo e sese le faʻailoga - pe afai na faʻatauina le komepiuta e oʻo atu i le 100%, ona vavae ese lea mai le upega tafailagi mo se taimi puupuu, pe ae toe faʻaleleia, o loʻo i ai se avanoa e maua ai se feʻau "E le faia le totogi", ae i le taimi lava e tasi, o le a faʻafuasei lava ona toe faʻafouina pe a pa'ū le mamafa o le mamafa o le pasene.