Faʻapipiʻiina o Microsoft Word i luga o se komepiuta

O Microsoft Word o le tusitala sili ona lauiloa o le lalolagi. E faitau miliona tagata faʻaoga i le salafa o le lalolagi e iloa e uiga ia te ia, ma o tagata taitoatasi e ona lenei polokalama ua oʻo mai i le faagasologa o le faʻapipiina i luga o lana komepiuta. O sea ituaiga galuega e faigata mo nisi tagata e le o malamalama i ai, talu ai e manaʻomia ai se numera faapitoa o manipulations. I le isi itu, o le a tatou laasaga i lea laasaga ona mafaufau i le faʻatulagaga o le Upu ma tuʻuina atu uma faatonuga talafeagai.

Vaʻai foi: Faʻatulagaina o faʻamatalaga lata mai a Microsoft Word

Matou te faʻapipiʻi le Microsoft Word i luga o le komepiuta

Muamua lava, ou te fia iloa e leai se saʻolotoga o le tusitala o tusitala mai ia Microsoft. O lona faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu mo se masina ma le manaʻoga o le faʻamaonia muamua o le pepa faletupe. Afai e te le manaʻo e totogi le polokalama, matou te fautuaina oe e filifili se polokalama talitutusa ma se laisene e aunoa ma se totogi. E mafai ona maua se lisi o ia polokalama i totonu o la tatou isi tusiga i le sootaga i lalo, ma o le a tatou agai atu i le faapipiiina o le Upu.

Faitau atili: Lima lomiga saoloto o le faʻamatalaga text text Microsoft Word

Laasaga 1: Download Office 365

O le lesitalaina i le Office 365 e mafai ai ona e faʻaaoga vaega uma e sau mo se totogi laʻititi i tausaga taʻitasi poʻo masina uma. O le tolusefulu aso muamua o faʻamatalaga ma e te le manaʻomia le faʻatau mai o se mea. O le mea lea, seʻi o tatou mafaufau i le faʻataʻitaʻiga mo le faʻatauina o se totogi saoloto ma le siiina o vaega i lau PC:

Alu i le itulau o le Google Word download

  1. Tatala le itulau o le itulau Ward i le fesoʻotaiga i luga pe e ala i se sailiga i soʻo se mea e manaʻomia.
  2. O iinei e mafai ona e alu tuusaʻo i le faʻatau poʻo le faʻataʻitaʻiina o le free free version.
  3. Afai e te filifilia le filifiliga lona lua, e tatau ona toe kiliki "Taumafai e leai se totogi mo se masina" i le itulau tatala.
  4. Saini i totonu o lau faʻamatalaga Microsoft. I le tulaga o lona toesea, ia faitau muamua laasaga muamua e lima i le tusi lesona, lea o loʻo tuʻuina mai i le fesoʻotoga i lalo.
  5. Faitau atili: Faʻasaʻoina o se faʻamatalaga Microsoft

  6. A uma ona e ulufale i totonu o lau teugatupe, filifili lou atunuu ma faʻaopopo se metotia totogi.
  7. O le avanoa o loʻo i ai o le faʻaaogaina lea o se aitalafu faʻaletupe poʻo se pepa aitalafu.
  8. Faatumu le pepa talafeagai e fesootai ai faʻamaumauga i le teugatupe ma faʻaauauina le faʻatau.
  9. A uma le siakiina o faʻamatalaga tusia, o le a uunaia oe e sii mai le Ofisa 365 le faʻapipiʻi i lau komepiuta.
  10. Faatali mo le utaina ma le tamoe.

Pe a siakiina le kata i luga, o le aofaiga i le aofai o le tala e tasi o le a poloka, e le o toe umi ae toe faʻaaogaina i le tupe maua. I totonu o faʻamaumauga a Microsoft, e mafai ona e le faʻamaloloina mai vaega tuʻuina atu i soo se taimi.

Laasaga 2: Faʻatu le Ofisa 365

Ole taimi nei e tatau ona e faʻapipiʻi le masini komepiuta na suʻe muamua ile PC. E faia mea uma i le otometi, ma e manaʻomia e le tagata faʻaoga na o ni nai taga e fai:

  1. A maeʻa le amataga o le faʻapipiʻi, faʻatali seiloga na te saunia faila talafeagai.
  2. Faʻatomuaga o le amataina o vaega. Naʻo le Upu o le a siiina mai, ae afai e te filifilia le fausia atoa, o le a faʻaaogaina uma lava polokalama o loʻo i ai iina. I lenei taimi, aua e te tape le komepiuta ma aua nei faalavelaveina le fesoʻotaʻiga i le Initaneti.
  3. A maeʻa, o le a logoina oe na manuia mea uma ma e mafai ona tapunia le window window.

Laasaga 3: Amata Upu muamua

O polokalame ua e filifilia ua i ai nei i lau PC ma ua sauni e te alu. E mafai ona e mauaina i latou e ala i le lisi "Amata" poʻo ata o loʻo aliali i luga o le faʻailoga. Faʻalogo i faatonuga nei:

  1. Tatala le Upu. O le faʻamuamua e mafai ona umi se taimi, e faʻapipiʻiina ai le polokalama ma faila.
  2. Talia le maliega laisene, mulimuli ane o le a avanoa le galuega i le faatonu.
  3. Alu i le faʻaagaoioia o le polokalama ma mulimuli i faatonuga i luga o le mata, pe na ona tapunia le faamalama pe afai e te le manao e fai i le taimi nei.
  4. Fausia se pepa fou poʻo le faʻaaogaina o mamanu ua saunia.

I luga o lenei mea, ua oʻo mai la tatou tusiga i se iʻuga. O tusi lesona o loʻo i luga e tatau ona fesoasoani i tagata faʻapitoa e faʻatautaia le faʻapipiʻiina o se tusitala o tusitusiga i lau komepiuta. E le gata i lea, matou te fautua e faitau a matou isi tusiga o le a fesoasoani e faafaigofie le galuega i le Word Word.

Tagai foi:
Fausiaina o se mamanu pepa i totonu o le Microsoft Word
Faʻasaoina o mea sese pe a taumafai e tatala se faila a le Microsoft Word
Faʻafitauli Faʻamatalaga: O le Upu MS Word e le mafai ona Faʻaliliuina
Liliu le siaki matala i le MS Word