E le o iloa e Bios le taʻavale, o le a le mea e fai?

E te iloa le fesili sili ona taatele mo tagata faʻaoga, o ai na muamua filifili e faʻapipiʻi le Windows mai se taavale afi?

Latou te fesili i taimi uma pe aisea ua le iloa ai e Bios se siaki pulou USB flash. O le mea e masani ona ou tali atu i ai, e mafai ona faʻaauau? 😛

I totonu o lenei tamai tusi, ou te fia faamamafaina mataupu taua e tatau ona folasia pe afai ei ai sou faafitauli faapena ...

1. E saʻo lelei le tusitusi o le taavale solofanua?

O le mea taatele - faʻamalosi afi e tusitusi sese.

O le tele o taimi, faʻaaoga e tagata na o faila mai le pulou i se kiliuli flash USB ... Ma, i le ala, o nisi e fai mai latou te galulue. Masalo, ae e le aoga lenei mea, aemaise lava talu mai le tele o lenei filifiliga o le a le aoga ...

E sili ona lelei le faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa mo le pueina o se taʻavale afi. I totonu o se tasi o tusiga ua uma ona tatou faʻamatala auiliili i luga o faʻalapotopotoga sili ona lauiloa.

I le tagata lava ia, ou te fiafia i le Polokalame Ultra ISO i mea uma: e mafai foi ona faʻaaoga le Windows 7, e oʻo lava i le tusiina o le Windows 8 i se masini komepiuta USB po o se masini malo i fafo. I le faʻaopoopoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fautuaga fautuaina "Windows 7 USB / DVD Download Toll" e mafai ai ona e susunuina se ata i na o le 8 GB kilivalaiti (a le itiiti mo au), ae o le a faigofie ona tusia e le UltraIS le ata i le 4 GB!

Ina ia tusi se kiliva afi, ave ni laasaga se 4:

1) Tusia pe fatuina se ata ISO i le OS e te manaʻo e fai. Ona tatala lenei ata i le UltraISO (e mafai ona e kiliki i le tuufaatasiga o "Cntrl + O" button).

2) Sosoo, faʻaofi le kilivala USB i le USB ma filifili le galuega e faʻamaumau ai le ata o le faila malo.

3) E tatau ona aliali mai se faamalama faatulagaina. O le mea lea e tatau ai ona maitauina le tele o taofi taua:

- i le faasologa o le Drive Disk, filifili le kilivaina vave taavale lea e te manaʻo e susunuina le ata;

- filifili le filifiliga USB HDD i le koluma mo le faʻamaumauga (e aunoa ma se mea lelei, manatu, ma isi);

- Faʻasaʻo le Pusa Faʻamatalaga - filifili le nusipepa leai.

A maeʻa lena, kiliki i luga o le faʻatulagaina o le galuega.

4) Taua! Pe a faʻamaumauina, o faʻamaumauga uma i luga o le kiliva afi o le a faʻamutaina! O le a, i le ala, o le polokalama o le a lapataia oe.

A maeʻa le feʻau e uiga i le faʻamaonia lelei o le taʻavale afi, e mafai ona e faʻatautaia le BIOS.

2. Ua saʻo lelei le fetuunaiga o Bios, pe i ai se galuega e lagolago ai se masini kilivaina o le afi?

Afai e saʻo le faamaumauina o le uila (mo se faʻataʻitaʻiga, e pei ona faʻamatalaina maualuga atu i luga o le laasaga muamua), masalo e te faʻafanofaʻatasi ia Bios. E le gata i lea, i nisi o lomiga o Bios, o loʻo i ai le tele o filifiliga o le taʻavale: USB-CD-Rom, USB FDD, USB HDD, ma isi.

1) Muamua, matou te toe faʻafouina le komepiuta (komepiuta) ma alu i Bios: e mafai ona e taʻalo le button F2 poʻo le DEL (tilotilo ma le faʻaeteete i le mata fiafia, o iina e mafai ai ona e vaʻai i le faamau e ulufale ai i totonu o le taʻaloga).

2) Alu i le vaega download. I ituaiga eseese o Bios, e mafai ona taua sina eseʻesega, ae o le i ai pea o le upu "BOOT" o loʻo i ai iina. O le mea sili lava tatou te fiafia i le mea e ave i ai le faamuamua o le faʻatupega: o lona uiga le selu.

I le lalo ifo i le sikolasipi, o laʻu vaega download o loʻo faʻaalia i se komepiuta Acer.

E tāua tele iinei o le mea muamua e i ai se faʻa mai le disiki, o lona uiga o le falo na o le a le oʻo atu i le laina lona lua o le USB HDD. E tatau ona e faia le laina lona lua o le USB HDD e avea ma muamua: i le itu taumatau i le lisi o loʻo i ai faʻamau e mafai ona faigofie ona faʻaaogaina laina ma fausia le faʻavaevae e pei ona e manaʻomia.

Laptop ACER. Faʻapipiʻiina o le pupuni o le seevae - POTO.

A maeʻa tulaga, e tatau ona faʻaalia e pei o le faʻamalama i lalo. I le ala, afai e te faʻapipiʻiina le masini kiliva USB i luma o le fuliina o le komepiuta, ma pe a uma ona toe sui, alu i le BIOS - ona e vaʻaia lea o le USB HDD laina - le igoa o le USB flash drive ma faigofie ona e iloa po o le fea laina e tatau ona e piki muamua i ai!

A e alu ese mai le Bios, aua nei galo e teu uma ia mea na faia. I le avea ai ma tulafono, o lenei filifiliga e taua o le "Save and Exit".

I le ala, pe a uma ona toe faʻaleleia, pe afai e faʻapipiʻi le USB flash drive i le USB, e amata le OS OS. Afai e leʻi tupu lenei mea - e mautinoa, o lau OS OS e le maualuga, ma e tusa lava pe e te mu i le disk - e le mafai lava ona e amataina le faʻapipiʻi ...

E taua! Afai i totonu o lau version Bios e leai se filifiliga i le mataupu faavae e filifili ai le USB, o lona uiga atonu e le lagolagoina le taʻavaleina mai masini komepiuta. E lua filifiliga: o le muamua o le taumafai e faʻafou le Bios (e masani lava o lenei taotoga e taua o le firmware); le lona lua o le faʻapipiʻi lea o Windows mai le disk.

PS

Masalo o le uila afi o loʻo faʻaleagaina ma o lea e le iloa ai le PC. A o leʻi lafoina se kiona e le o galue malosi, ou te fautuaina e faitau faʻamatalaga mo le toe faʻaleleia o masini faʻaleleia, atonu o le a sili atu ona e faʻamaoni ...