Fausia se kalena i Microsoft Excel

Pe a fatuina laulau ma se faʻamaumauga patino, o nisi taimi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le kalena. E le gata i lea, o nisi tagata e mananao e fatuina, lolomiina ma faʻaaogaina mo faamoemoega faʻalotoifale. O le polokalama Microsoft Office e mafai ai ona e tuʻuina se kalena i totonu o se laulau poʻo se pepa i ni auala. Sei o tatou sailia le auala e mafai ai ona fai lenei mea.

Fatuina kalena taʻitasi

O kalena uma e fatuina i Excel e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua: aofia ai se vaitaimi patino (mo se faʻataʻitaʻiga, tausaga) ma faʻaauau, lea o le a faafouina i latou i le taimi nei. O le mea lea, o auala i lo latou foafoaga e ese lava. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga ua faia.

Metotia 1: fatuina se kalena mo le tausaga

Muamua, mafaufau pe faʻapefea ona fai se kalena mo se tausaga faapitoa.

  1. Matou te atiina ae se fuafuaga, pe faʻapefea ona foliga, po o fea o le a tuʻuina atu, poʻo le a le faʻatulagaga (faʻafanua poʻo le ata), fuafua po o fea o aso o le vaiaso (i le itu poʻo le pito i luga) o le a tusia ma foia isi mataupu faʻalapotopotoga.
  2. Ina ia faia se kalena mo le masina e tasi, filifili le vaega e aofia ai 6 sela i le maualuga ma 7 masini i le lautele, pe afai e te filifili e tusi aso o le vaiaso i luga. Afai e te tusia i le itu tauagavale, ona, vice versa. Avea i le tab "Aiga", kiliki le lipine i luga o le ki "Luga"i totonu o se poloka o mea faigaluega "Font". I le lisi e aliali, filifili le aitema "Tagata Uma uma".
  3. Faatulaga le lautele ma le maualuga o sela ina ia latou faia se fua faatafafa. Ina ia mafai ona faatulaga le maualuga o le laina kiliki i luga o le pikiapu pipi Ctrl + A. O le mea lea, o le pepa atoa ua faamamafaina. Ona matou taʻua lea o le lisi autu e ala i le kiliki i le faamaumatau i le itu agavale. Filifili se mea "Luga laina".

    O se faamalama e tatalaina lea e te manaomia e setiina ai le laina manaomia laina. Afai o loʻo e faia lenei mea mo le taimi muamua ma e le iloa pe o le a le tele e faʻaopopo, ona tuʻu lea 18. Ona faʻaomi lea o le ki "Lelei".

    O lea e tatau ona e seti le lautele. Kiliki i le laulau, lea o loʻo faʻaalia ai igoa o le koluma i mataitusi o le alafapeta Latina. I le lisi autu e aliali mai, filifili le mea Lisi Faʻatele.

    I le faamalama e tatala, faatulaga le tele o le manaʻoga. Afai e te le iloa po o le a le tele e faʻaopopo, e mafai ona e tuʻu le numera 3. Kiliki le ki "Lelei".

    A maeʻa lena, o le a avea ma sela i luga o le pepa.

  4. I le taimi nei i luga aʻe o le laina faʻapipiʻi e manaʻomia ona faʻaagaga se nofoaga mo le igoa o le masina. Filifili sulu o loʻo i luga o le laina o le elemene muamua mo le kalena. I le lisi "Aiga" i le poloka o meafaigaluega "Faauigaga" kiliki le faamau "Faʻatasi ma tuʻu i le ogatotonu".
  5. Tusi resitala aso o le vaiaso i le laina muamua o le kalena. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le faʻatusa. E mafai foi e oe, i lau faitalia, ona faatulaga laulaau o lenei laulau laʻitiiti ina ia e le tatau ona faʻapipiʻiina i masina taitasi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻatumu le koluma mo Aso Sa i le mumu, ma fai le tusitusiga o le laina lea e aliali mai ai igoa o aso o le vaiaso.
  6. Kopi le kalena mea mo isi masina e lua. I le taimi lava e tasi, e le galo ia i tatou o le fusion cell luga atu elemene o le a ulufale atu i le vaega kopi. Matou te faʻapipiʻiina i se laina se tasi ina ia i le va o elemene o loʻo i ai se mamao o le tasi lela.
  7. Filifili nei elemene uma e tolu, ma kopi i lalo i isi laina e tolu. O le mea lea, e tatau ona i ai se aofaʻiga e 12 elemene mo masina taʻitasi. Vaʻaiga i le va o laina, fai ni lua sela (pe a faʻaaogaina ata faʻatusa) poʻo le tasi (pe a faʻaaoga le faʻafanua faʻalautele).
  8. Ma, i totonu o le cell mixged, matou te tusia le igoa o le masina i luga aʻe o le mamanu o le uluai kalena elemene - "Ianuari". A maeʻa lena mea, matou te faʻatonuina mo isi mea mulimuli ane lona lava igoa o le masina.
  9. I le faʻasalaga mulimuli tatou te tuʻu le aso i totonu o siama. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaitiitia le taimi e ala i le faʻaaogaina o le auto-atoatoa, o le suʻesuʻega e tuuto atu i se lesona ese.

A maeʻa lena, e mafai ona tatou manatu ua saunia le kalena, e ui lava e mafai ona e faʻaopoopoina i lau faitalia.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

Metotia 2: Fausia se kalena e faʻaaoga ai le fua faʻatatau

Peitai, e ui lava i lea, o le auala muamua o le foafoaga ua i ai se tasi o taui sili ona taua: e tatau ona toe faia i tausaga uma. I le taimi lava e tasi, ei ai se auala e faʻaofi ai se kalena i Excel e faʻaaoga ai se fua faʻatatau. O le a faʻafouina i tausaga taʻitasi. Seʻio tatou vaai i le auala e mafai ai ona fai lenei mea.

  1. I le pito tauagavale pito i luga o le pepa matou te faaofiina ai le galuega:
    = "Malena mo" & TAUSAGA (TAIMI ()) & "tausaga"
    O le mea lea, tatou te fatuina ai se kalena kalena ma le tausaga oi ai.
  2. Matou te tusia ni faʻataʻitaʻiga mo kalena i masina taitasi, e pei lava ona matou faia i le auala na muamua atu ma se suiga e fesoʻotai i le tele o sela. E mafai ona vave faʻapipiʻi nei elemene: faʻatumu, vai, ma isi.
  3. I le nofoaga e tatau ona faʻaalia ai le igoa o le masina "Ianuari", faʻaofi i ai le faʻasologa lenei:
    = ASO (TAUSAGA (TAIMI ()); 1; 1)

    Ae, e pei ona tatou iloa, i le nofoaga lea e tatau ona faʻaalia ai le igoa o le masina, ua maeʻa le aso. Ina ia mafai ona aumaia le sifi i le pepa o loʻo manaʻomia, kiliki i luga ma le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu, filifili le aitema "Faʻatonu ia sela ...".

    I le matalala o le faamalama o le cell cell, tatala i le tab "Numera" (pe afai ua tatalaina le faamalama i se isi laupepa). I poloka "Faʻasologa numera" filifili se mea "Aso". I poloka "Ituaiga" filifili le tau "Mati". Aua e te popole, e le o lona uiga o le upu "Mati" o le ai totonu o le cell, aua o se faataitaiga lenei. Matou te taomi le faamau "Lelei".

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le igoa i le ulutala o le mekasini ua suia i le "Ianuari". Faʻaofi se isi fua faʻatatau i le ulutala o le isi elemene:
    = TAMAITI (B4; 1)
    I la tatou mataupu, B4 o le tuatusi o le cell ma le igoa "Ianuari". Ae i tulaga taʻitasi, e mafai ona ese faʻasalalauga. Mo le isi elemene tatou te le o taʻua i le "Ianuari", ae o le "Fepuari", ma isi. Matou te faatulagaina laulaau i le auala lava lea e pei ona i ai i le mataupu muamua. O lenei ua i ai igoa o masina i elemene uma o le kalena.
  5. E manaʻomia ona matou faʻatumu le aso. Filifili i le kalena mea mo Ianuari o laina uma na fuafuaina mo aso e ulufale ai. I totonu o le laina o fua faʻatatau ua matou faʻataʻitaʻiina ai le faʻamatalaga lea:
    = ASO (TAUSAGA (D4); MONTH (D4); 1-1) - (ASO (DATE (YEAR (D4); MONTH (D4); 1-1)) 1) + {0: 1: 2: 3 : 4: 5: 6} * 7 + {1; 2; 3; 4; 5; 6; 7}
    Matou te lolomiina le autu autu i luga o le komepiuta Ctrl + Shift + Ulufale.
  6. Peitai, e pei ona tatou vaaia, sa tumu le fanua i numera le mafaamatalaina. Ina ia mafai ei latou ona ave le pepa tatou te manaʻomia. Matou te faatulagaina i latou i le aso, e pei ona faia muamua. Ae o lenei i le poloka "Faʻasologa numera" filifili le tau "Taʻiala uma". I poloka "Ituaiga" o le a tatau ona ulufale saʻo le faatulagaga. Latou te tuʻuina na o se tusi "T". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  7. Matou te tulia faʻatasi fua tutusa i elemene o le kalena mo isi masina. I le taimi nei nai lo le tuatusi o le cell D4 i le faiga, o le a tatau ona tuu i lalo faʻasalaga ma le igoa ole cell ole masina faʻatusatusa. Ma, tatou te faʻatulagaina le faatulagaga i le auala lava e tasi na talanoaina i luga.
  8. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le nofoaga o aso i le kalena e le o saʻo. I le masina e tasi e tatau ona amata mai i le 28 i le 31 aso (faʻalagolago i le masina). E i ai foʻi a matou elemene taʻitasi mai le aso ua mavae ma le masina a sau. Latou te manaʻomia le aveese. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga le faʻavasegaina o tuutuuga.

    Matou te faia i le kalena kalena mo Ianuari le filifilia o sela e aofia ai numera. Kiliki le ata "Faiga Faʻavae"tuʻu i luga o le lipine tab "Aiga" i le poloka o meafaigaluega "Ata". I le lisi e aliali, filifili le tau "Fausia se tulafono".

    O se faamalama mo le fausiaina o se tulafono faatulagaina o faatulagaga e amata. Filifili se ituaiga "Faʻaaoga fua e fuafua ai sene faatulagaina". Faʻaofi le fua faʻatatau i le avanoa tutusa:
    = AND (MONTH (D6) 1 + 3 * (VAEGA (TULAGA (D6) -5; 9)) TULAFONO (COLUMN (D6); 9))
    D6 o le uluai masini o le vaega na tuʻufaʻatasia e aofia ai aso. I tulaga taʻitasi, e mafai e le tuatusi ona suia. Ona kiliki ai lea o le ki. "Faatulaga".

    I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Font". I poloka "Valivali" filifili lanu paʻepaʻe pe lanu pe a fai e iai sou lanu lanu mo le kalena. Matou te taomi le faamau "Lelei".

    Toe foʻi i le faamalama o le tulafono, kiliki le ki. "Lelei".

  9. I le faʻaaogaina o se metotia talitutusa, tatou te faʻatulagaina le faʻatulagaina o tuutuuga e fesootaʻi ma isi elemene o le kalena. Sei vagana ai le cell D6 i le fua faʻatatau, e tatau ona e faʻamaonia le tuatusi o le muamua masini o le laina i le mea tutusa.
  10. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o numera e le o aofia ai i le masina faʻatusatusa ua ogatasi ma le talaaga. Ae, e le gata i lea, o le faaiuga o le vaiaso na faʻatasi foi ma ia. Na faia lenei mea i le faʻamoemoe, talu ai o le a tatou faʻatumu sulu i numera o aso malolo i le mumu. Matou te filifilia vaega i le poloka o Ianuari, o numera o lea paʻu i le Aso Toonai ma le Aso Sa. I le taimi lava e tasi, matou te vavaeeseina na nofoaga na faʻamalamalamaina patino ai faʻamatalaga i le faʻatulagaga, aʻo latou fesoʻotai atu i se masina ese. I luga o le lipine tab "Aiga" i le poloka o meafaigaluega "Font" kiliki le ata Faatumu lanu ma filifili mumu.

    Matou te faia le taʻaloga tutusa ma isi elemene o le kalena.

  11. Fai se filifiliga o le aso oi ai i le kalena. Mo lenei mea, o le a tatou manaʻomia le toe faʻafouina o le faatulagaga o tulaga uma o le laulau. O le taimi lenei filifili le ituaiga o tulafono. "Faʻatonu nao ni siaki o loʻo aofia ai". I le avea ai o se tuʻutuʻuga, matou te setiina le tau o le cell e tutusa ma le aso oi ai nei. Ina ia faia lenei mea, tietie i le faʻatulagaga talafeagai o faʻatulagaga (faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo).
    = I ASO ()
    I le faʻatumuina o le faʻatulagaina, filifili ni lanu e ese mai le lautele, mo se faataitaiga, lanu meamata. Matou te taomi le faamau "Lelei".

    A maeʻa lena, o le potu e tutusa ma le numera o loʻo iai nei o le a lanu meamata.

  12. Seti le igoa "Malena mo le 2017" i le ogatotonu o le itulau. Ina ia faia lenei mea, filifili le laina atoa o loʻo aofia ai lenei faʻamatalaga. Matou te taomi le faamau "Faʻatasi ma tuʻu i le ogatotonu" luga o le pepa. O lenei igoa mo le tulaga atoa e mafai ona mafai ona faʻaopoopo atili i auala eseese.

O le mea lautele, o le galuega i le fausiaina o le kalena "faavavau" ua maeʻa, e ui lava e mafai ona e faʻaaluina se taimi umi i luga o le tele o mea faʻalelei, faʻataʻitaʻia foliga vaaia i lou tofo. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e filifili eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, aso malolo.

Lesona: Faʻapulagaga Faʻapitoa i Excel

Metotia 3: faʻaaoga le mamanu

O i latou e le o lava le mauaina o Excel poʻo le leai foi o le manaʻo e faʻaaluina le taimi e fatu ai se kalena tulaga ese e mafai ona faʻaaogaina le mamanu na saunia mai le Initaneti. E i ai ni nai mamanu i totonu o le fesootaiga, ma e le gata i le fuainumera, ae o le tele foi o mea eseese. E mafai ona e mauaina i latou i le na o le taina o le fesili e fetaui i totonu ole masini suʻesuʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻamaonia le fesili o loʻo i lalo: "mamanu kalena Excel".

Manatua: I lomiga lata mai o Microsoft Office, o le tele o faʻataʻitaʻiga (e aofia ai kalena) ua faʻapipiʻiina i totonu o le polokalama. O i latou uma lava e faʻaalia tuusao pe a tatala se polokalama (e le o se pepa maoti) ma, mo le faʻaogaina lelei o le faʻaaogaina, ua vaevaeina i vaega masani. O iinei e mafai ai ona e filifilia se faʻataʻitaʻi talafeagai, ma afai e te le maua se tasi, e mafai ona e maua mai i le ofisa aloaia Office.com.

O le mea moni, o sea faʻataʻitaʻiga o se kalena ua maeʻa ona fai, lea o le ae na o le ulufale i aso malolo, aso fanau poʻo isi mea taua e tutupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sea kalena o se faʻataʻitaʻiga lea o loʻo tuʻuina atu i le ata o loʻo i lalo. Ua saunia atoatoa e faʻaoga le laulau.

E mafai ona e faia i totonu e ala i le faʻaaogaina o le masini faʻatumu i totonu o le "Aiga" tuʻufaʻatasia i lanu eseese o sela o loʻo i ai aso, e faʻatatau i lo latou taua. O le mea moni, o le mea lea e mafai ai ona mafaufauina uma le galuega ma se kalena e maeʻa ma e mafai ona e faʻaaogaina.

Matou te manatu o le kalena i Excel e mafai ona faia i ni auala autu se lua. O le mea muamua e aofia ai le faia toetoe lava o gaioiga uma a le tusi lesona. E le gata i lea, o le kalena e faia i lenei auala o le a faafouina i tausaga uma. O le auala lona lua e faʻatatau i le faʻaaogaina o fua faʻatatau. E mafai ai ona e fatuina se kalena lea o le a faʻafouina e ia lava. Ae, mo le faʻaaogaina o lenei metotia i le faʻatinoga, e manaʻomia lou i ai o se malamalama sili atu nai lo le faʻaaogaina o le filifiliga muamua. O le taua tele o le malamalama i le tulaga o le faʻaaogaina o se meafaigaluega e pei o le faʻatulagaina o tuutuuga. Afai e laʻititi lou iloa i Excel, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se mamanu ua saunia-mai le Initaneti.